keşke evlenmeseydim diyen var mı?

Ben adamın getirip tüm gelirini hanımına teslim etmesini de adaletli bulmuyorum...
Sonuçta bu adamda evin reisi erkek konumuyla görevlerini öğrenecek..:
Bence kazancının içinden evin fatura mutfak giderleri hanım/çocuk giderleri varsa krediler vs... gibi azami ihtiyaçlar için belli bir miktarını ayırıp hanımına teslim etmeli
Üstünü kendi zevkine göre biriktirip harcayabilir yada ailesine anababasına destek sağlayabilir
Ne erkek hanımını verdiği kısımda darlasın
He hanımı erkeği aldığı kısmına darlasın../
Yani tüm paranın ne kadında
Nede erkekte olmadığı
Kendi içinde adaletli bir terazi kurulmalı....

işte ben de bunu yapmak istiyorum bütçe ayarlaması süper yapamam ama ondan iyi yapacağım kesin.
şükür ailelerin öyle bir beklentisi yok ama yine de her ay iki aileye de belli bir miktar gönderilsin taraftarıyım.sorun bende dursun nereye harcadığını bileyim değil, bende dursun nasıl harcayacağını bilemiyor sorunu ne yazık ki.

Ya ben de hesap sormam zaten kart ne kadar geldi niye bu kadar geldi vs diye.
Ama butcemiz böyle
Iki ay o tuttu bakti aybasi gelmiyor bana devretti

Mesela bizim evimiz tek maaşlı bir ev...

1)Krediler ödendikten sonra
2)Evin giderlerinin en az yarısı fazlalığıyla bir bütçe maaş gibi heray düzenli hesabıma gelir ...
Ordan evin yeme içme fatura varsa halı perde vs..taksitleri kişisel giderlerim (kuaför sosyalaktivite gün benzin)hepsini görürüm ...
Kızım için azçok demem birikim yapmayada çalışırım...
3)Üzeri ona aittir oda kişisel ihtiyaçları kendi ailesine desteği için kalanı kendine alır...birkısmını yapabilirse biriktirir...

Gelirimiz krediler-evharçlığı-eşimin kendi kişisel harçlığı şeklinde üç kaleme bölünür...

Bana verdiğim parayı neyaptın diye darlamaZ
Bende onu naptın diye darlamam
Memnunuz...

Basligi gorunce yazasim geldi keski hiç evlenmeseydim oysaki evlenmek çok istemiştim evlilik öyle biseki ateşten gömlek hele ruh dengini bulmazsan iste ozaman yandin.... bir erkek merhametli ve çok ağır basli olmuycak bence yerine gore gülecek guldurebilcek ..keski hiccccc evlenmeseydim yada eşimle evlenmeseydim

Pişmanlık kısmına şunu diyebilirim aynı evin içinde yaşamaya başlayınca insan pişman oluyor. Kimse yalan söylemesin şimdi. Cicim ayları geçince gerçekler yüzünüze yüzünüze çarpınca ya ben ne yapmışım b*k varmış da evlenmişim deniyor. Çünkü sorumluluklar artıyor. Ben kahvaltı yapmıyosam o yapıyorsa ekstra kahvaltı olayı var gibi küçük küçük şeyler. Bu bizim ilişkimizde birlikte yaşamaya başladığımızda olmuştu. 3 ay pasif agresif direniş vardı 2 tarafta da. Kim kime istediğini yaptıracak bekleyişi, gerginlik. Baktık olmuyor, oturduk konuştuk ya ayrılalım ya da herkes beklentisini söylesin hal çaresi bulalım dedik. Sonrası herkes hareketine dikkat etmeye başladı, işler bölüşüldü, uyarılar gelmeye devam etti onu öyle değil şöyle yap gibi bi baktık 1 sene içinde halletmişiz sorunları.
Her sorunu çözüp evlendiğim için pişmanlığım yok. Evlilik tam beklediğim gibi. çok değişti vs diyemem aynısının tıpkısı adam, bende öyleyim.
Maddi durum için sevgililikten beri ortak hesabımız vardı. Herkes parasını oraya atardı ordan harcardık. Harçlık almak falan olmadı hiç. Bişey almak isteyen alır para ortada duruyor sonuçta. Yalnız faturadır kredidir ben uğraşmıyorum onlarla, hepsini eşim hallediyor. Son günü şuymuş, yok şu hesabımız eft ücreti almıyormuş, yok efendim ayın bilmemnesi olmak için şunları yapmak lazımmış falan uğraşamam ben. İşim gücüm var.
Evlilik için genel önerim de şu; biriyle sevgiliyken sevmediğin katlanamadığın huyları varsa bile bile lades deme. Aynı eve girince ekstralar giriyor bunun içine. Aileleri çok karıştırma. İki ailede olabildiğine uzakta olsunlar sizden, müdahaleye izin verme.

İlk 1 sene kendimden herşeyden nefret ettim evlendiğim için.
Binlerce kez pişman oldum.
Hergünüm ağlamakla pskologlarla geçti.
1 sene sonunda evleri ayırdık ,olmıcak dedik.
1 hafta ayrı yaşadık.eşyalarımızı falan kendi ailelerimzle yaşadığmz eve götürdük.
Sonra konuşmak istedik birbirimizle.
Ve ayrı olamayacağmızı anladık.
O gün bugündür kavga etmeyiz , ufak tefek şeyler oluyo tabi.

Eşimle sevgiliyken ve nişanlıyken ailesine karşı normal davranan bir adamdı. Evlendikten sonra tam bir ana kuzusu olduğu ortaya çıktı, aşırı aileci erkekler kendini sonradan belli ediyor. İyi gözlemle canim, evlendikten sonra çok huylarını bilmediğini anlıyor insan.

8.senemizde evlendik. 1,5 yıllık evliyiz bebeğimizde var. Çok şükür keşke evlenmeseydim demedim. Ama ilerleyen yıllarda ne olur bilemem.

Oyle cok diyorumki...Kendimi yakin hissedemedigim o kadar cok zaman var ki.Ama zamani geri alamam.

Mantığınızın mutlaka agir bastığı bir evlilik olsun. Ask heves bir gün bitiyor. Sevgi saygi ve mantik kalıyor.
Ne kadar uzun flort yasarsaniz yasayin, ayni evde yaşamak ve bir sosyal hayatın icinde evli olmak cok farklı. Buna sadece zamanla alışırsınız.
6 yillik evliyim. Ilk zamanlar bazen keske, bazen iyi ki derdim. Simdi sadece iyi ki diyorum.
En buyuk tavsiyem 2 3 4 yil cocuk düsünmeyin. Her yonden tanıyın birbirinizi.
Adamin kazancina da goz dikmeyin bir zahmet. Kazandigini istediği gibi harcar. Evin ortak giderlerini ihmal ederse onu o zaman dusunur ve konusursunuz

1)Şunu yap bunu yapma olayı hiç olmadı. Hepimiz belirli bir aile terbiyesinden geliyoruz .Eşimin beni nasıl davranıp nasıl giyineceğimle uyarması aşırı rahatsız eder .Kendi özsaygım var buna ben karar vermek isterim. Ki Allahtan da eşim bu konularla ilgili hiç bir istekte bulunmaz.
2)Maaşların ortak olması, toplanması konusunda haklısınız. Ama maaş kartını kesinlikle eşimin eline vermek istemem. Bunu hiç doğru bulmuyorum.
3)Pişman olmadım, tabi yeni yeni huylar çıkıyor aynı evin içine girince ama beni pişmanlığa sürükleyen değil genelde dağınıklılık tarzı sorunlardı.
Sizin bir şüpheniz mi var evleneceğiniz kişiden ya da sevginizden?

yok valla. anamın evinde küpemi sehpanın üstüne koyardım bir daha bulamazdım. temizlik, dağınıklık önleme maksadıyla kaldırılmış olurdu sonra nereye kaldırıldığı hatırlanmazdı. şimdi koyuyorum bir hafta da dursa kimse kaldırmıyor.

he bi de seviyorsan her gece kocaylan uyumak çogzel bi şey.

Uzun yıllar flört ettim evlendim vs aöa yeniden dünyaya gelsem eşimle evlenmezdim. Sebebi eşim değil. Çok iyi birisidir hala da severim amaaaa ailesi tam anlamıyla ofsayt. Hele düğün Nisa’n dönemlerimin karabasanları kabusları öyle insanlar yani. Ben düğünümü hatırlamak dahi istemiyorum. Bu sebeple de eşimle şimdi olsa asla ama asla evlenmezdim. Hayatımız bombok oldu evlilikten birşey anlamadık ailesi yüzünden. Evlensem bu ailenin oğlu olsunlar istemezdim​

Başliga istinaden arada dedigim oluyor.3 yillik evliyim bu arada.eşimle oyle asilmayacak sorunlarimiz olmuyo ama ben evlilik insani deilmisim onu anladim diyelim.

He şunu da diyemeden edemeyeceğim muhakkak ki eş ailesiyle kumaşlarınız ay o kalitede olsun. Bir taraf görgüsğz bir taraf daha görgülü ise bu iş yaş. Bizim evlilikte eş ailesi kimseyi beğenmez ama gel gör ki kendilerine bir baksalar herçey çözülecek. Bizde farklılık çoktan var bu yüzden birbirimize uyum saglayamıyoeuz. Çok cahiller mesela üstü kapalı dügün sonrası kanlı çarşaf bile beklediler. Ay Allah düsmanımın evladını bileniyle bir evlilikle sınamasın. Sen sadece koca işe evlenmiyorsun ailesi çok daha önemli. Bunu düşünerek yola çık sonra hayal kırıklığı yasarsın.
Bir de ailenin onay vermediği biriyle evlenme sana da bir kardeş tavsiyesi

Şu anda yaşadığınız sorun varsa emin olun evlendikten Sonra da devam edecek.Şu anı güzel analiz edin,etrafınızdaki insanların dediklerini kulak ardı etmeyin özellikle ailenizin.İlk evliliğim uzun süren ilişki üzerine oldu Ve evlenmeden önce görmemezlikten geldiğim ne varsa kat Ve kat fazlasını yaşadım.Şimdi ikinci evliliğim yakın zamanda 2 yılı dolduracağız.Nasıl başladıysak öle gittik.Belki bu benim şansım ama eşim evlendikten Sonra beni hiç şaşırtmadı.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.

Kusura bakmayın ama bir ay boyunca çalışıyorum kazandığm parayı kimse elimden alıp bana harçlık veremez. Ben de koca adamın bir ay emeğiyle kazandığı parayı elineen alıp her gün 50 lira veremem. Erkeğe kadına saygısızlıktan önce bence insan olarak saygısızlık. Her şey ödenir daha sonra paramız ortaktır

paranın sizde toplanması
bence baya zor ama sakın en baştan maas kartını verme en baştan evde bazı işler onun görevi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…