keşke evlenmeseydim diyen var mı?

paranın sizde toplanması
bence baya zor ama sakın en baştan maas kartını verme en baştan evde bazı işler onun görevi olsun

ilk 2 yıl en azından çocuk yapılmasa daha iyi eşini iyi tanıman babalığa hazır olup olmadığını görmen gerek birbirinizi tanıyın gezin belki para biriktirip azda olsa

aslına bakarsanız şüphelendirecek bir olay yok sadece ya olursa ya böyle yaparsa vs şeyi var.
herkes evlenmeden anlamazsın falan diyor bile bile lades demek istemiyorum.

Bazi zamanlar diyorum..aslinda evlilik cok guzel bir kurum saygi merhamet sevgi anlayis varsa sahane bir evlilik olur. acikcasi bazen esimle olmasa imis diyorum bana gore zor ve anlasilmasi guc bir insan o da benim icin oyle dusunuyor.

4 seneyi geçti evliliğimizde.
Dün gece dahil kocamı çok üzdüğüm zamanlar olmuştur maalesef.
Hani kocam ne düşünüyor bilemem de bir defa aklımdan bile geçmedi keşke evlenmeseydim diye.
Her zaman derim Allahım bir defa değil sonsuz defa razı olsun ondan inşallah...

ben evli degilim- nisanliyim. 8 aydir nisanlimla beraber yasiyoruz. ben dogru insanla beraber oldugumu düsünüyorum. evlenme kararim hala gecerli :)
Ben pisman olmadim. ayni eve yasamak bana rahat geliyor. artik tonca zamanim var mesela- partnerim her isin ucundan tutuyor, bana sadece yardim etmiyor yani. evini benimsedi. yemek, camasir, ütü hepsini yapar.
maddi acidanda rahatladim (bu büyük bir kriter belki degil ama söylemekte fayda var)
önceden senede 3 tatil yapiyorsam simde 5 yapabiliyorum mesela. evin tüm giderlerini partnerim üstleniyor- benim gelirim sadece birikim ve ivir zivir icin kullaniliyor.
bunlar benim icin bir ati cünkü öncedende tek basima yasiyordum ve hayatin tüm yükü sirtimdaydi (annem ve babam yok)- belkide aile yuvasindan evlenen bir kadin icin bu saydiklarim positif bir faktör degildir.

yaklasik 3 senedir beraberiz ve kavgamiz olmadi- ama bunda yas faktörüde var tabiki- ben 31 nisanlim 37 yasinda. daha neyin kavgasini yapicaz. arada fikir alisverisi oluyor ama sesler asla yükselmiyor. Saygi bizim icin sevgiden önce geliyor.

Valla 3-5 çocuğu olan da "evlilik bana göre değil" diyor artık. Çok komik cidden. Cool falan mı olunuyor acaba öyle söyleyince
Ayrıca mutsuzsan boşa gitsin nedir bu kadınlarımızdaki melankoli anlamıyorum. Evlilik de abartılıyor,boşanmak da.
Bu coğrafyanın erkekleri ayrı saplantılı,kadınları ayrı.
(İmkansızlıklar içinde olan kadınları dışarıda tutuyorum.)

öyle değişimini görmedim. ama evlenince değişir de demedim. yani şöyle şöyle yapıyor ama evlenince değişir. kadınlar erkeklerin evlenince değişeceğini erkeklerdende kadınların değişmeyeceğini sanarlarmış. tabi evlilik durumu bir tık komplekleşiyor. işin içine aileler bayramlar seyranlar özel günler giriyor. ilk bayram mesela önce kime gideceksiniz çiftlerin %50 sinde kavga sebebi. para konusuna gelince kazandığım parayı tutup eşime vermem. onunki de istemem. mesela nasıl oluyor. ilk evlendiğimizde kiradaydık. kirayı eşim öderdi. faturalar bende otomatik ödemedeydi. büyük markete eşimle giderdik genelde o öderdi. ufak eksikleri ay içinde ben eve geçerken alırdım. öyle detaylı da sorgulamam yani ne yaptın ne ettin. eşime de paranın hepsini bana ver demem. çünkü bana derse o neden kazandığımı parayı nasıl harcıyacağımı bilemiyorum mu der bir de atar yaparım. giysileri genelde ben alırım eşim mağaza sevmez Dip not: fazla detaycı olmayın iki tarafta yorulur.

İlk 2 sene her kavga edişimizde pişman oldum bütün iyi özelliklerini de gözüm görmedi harcadım. Sonraları ikimiz de birbirimizi kabullenişe geçtik. Hiç değişmez diye ağlayıp durduğum bikaç huyunu değiştirdi eşim. Tabi ki bende. Şu an yine kavga yine edince anlık nefret ediyorum ki kimse yalan söylemesin o anlarda pişman olunuyo :) ama diğer zamanlar sevgili gibiyiz

Sorun yaşadığınızda çözüm odaklı olun, rahatsız olduğunuz şey mi kıymetli eşinizle huzurmu, kendinizi ılımlı anlatmaya çalışın.
Ben maaş konusundaki tavrınızı kötü buldum
Zamanla şekilleniyor ve güven gerekiyor
Belki hiç güven kırıcı bişey olmayacak bilemezsiniz ama sizde toplanması ve yönetmek isteğiniz hoş durmuyor. Siz en başında böyle bişeyi kabul edermiydiniz?
Farklı bir aile farklı kültür. Zamanla herşey oturuyor, ama hoşgörü şart. Adam terliğini sağa değil sola koydu diye suçlu olmasın aman dikkat.

paranın bir kişide toplanması olayına hiç hoş bakmıyorum , eşimde öyle diyordu ama ben rahatsız oldum , sonuçta yıllardır çalışıyorum kendi paramı kendim kazanıyorum.
Ortak bir kasa yaptık , kimin ne ihtiyacı varsa ordan alıyor tabi birbirimize bildiriyoruz. Ailesine göndersin sorun yapmam olayı aslında ilerde yaşayaşacak olduğun bir sorun , çünkü senin evininde kendi bir gideri olacak ekstra durumlarda olabilir , ailesi rahat etsin diye para gönderdiği zaman ki bunun yolunu açarsan bir zaman sonra huzurun kaçacak , bence bunu nişanlana söyleyip rahat olmasını sağlama (aileside bu durumu kullanabilir).

Nişanlılıkta sorun varsa vardır canım , yoksa yoktur . Sorunlar evlenince geçer gözü ile bakma geçmez artar daha çok. Diğer nişanlılığımda çok problem vardı attım gitti biliyorum ki evlendiğimde ben delirirdim. Şimdi eşimle evlendiğim için mutluyum açıkçası, nişanlıykende bir sorunumuz olmamıştı .

katiliyorum- sadece cografya meselesi degil ama. ben almanyada avukatim- meslegimden sogudum resmen. genelde kadinlarin tutumu bu. kariyer, cografya, güzellik, cocuk, din, irk vs. faso fiso- kadinlar direnmeyi ve acilarin kadini olarak yasamayi bir marifet olarak görebiliyorlar. maddiyatda önemsiz degil tabiki. cogu 5den 2ye düsmek istemiyor

Bn sadece tek takilip, nerde aksam orda sabah yaşlarimin agzina s*cip, erken evlendigime pismanim. Kisi dogru kisi, ama keske bi 5 yil sonra karsima ciksaymis diyorum

aslına bakarsanız şüphelendirecek bir olay yok sadece ya olursa ya böyle yaparsa vs şeyi var.
herkes evlenmeden anlamazsın falan diyor bile bile lades demek istemiyorum.
Eğer nasıl olsa değiştiririm dediğiniz bir huyu varsa işte onlar kolay kolay değişmiyor. Bile bile lades bu tarz durumlarda oluyor. Ben onu adam ederim demek işe yaramıyor. Bazen insan sevgiden gerçekleri öteliyor. Umarım her şey isteğiniz gibi olur.

iyi ki evlenmişim yine olsa yine evlenirdim eşimle, evet benim eşimde para konusunda benim kadar tutucu değil 1 buçuk yıllık evliyiz ilk yıl ikimizin parasıda eşimde toplandı çünkü borçlarımız vardı borca gitti, 1 yıldan sonra ben kendi maaşımla birikim yapmaya başladım eşime sadece 500-600 tl verip gerisini hiç çekmiorum bankadan ( amacm birikim yapıp ev almak eşine neden para vermiyosun diye kızanlar çıkmasın, yine ikimiz için yani) ha sıkıştığımız yerde tabiki veriyorum paramız varken başkasına muhtaç olmakta istemem, onun dışında eşim kendi maaşıyla evimizn ihtiyaçlarını karşılıyor, aylık 300-400 ailesine yardım ediyor borçları var çünkü ve eşim tek erkek onada ses çıkarmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…