- Konu Sahibi cokguzelolsun
-
paranın sizde toplanması
bence baya zor ama sakın en baştan maas kartını verme en baştan evde bazı işler onun görevi olsun
paranın sizde toplanması
bence baya zor ama sakın en baştan maas kartını verme en baştan evde bazı işler onun görevi olsun
1)Şunu yap bunu yapma olayı hiç olmadı. Hepimiz belirli bir aile terbiyesinden geliyoruz .Eşimin beni nasıl davranıp nasıl giyineceğimle uyarması aşırı rahatsız eder .Kendi özsaygım var buna ben karar vermek isterim. Ki Allahtan da eşim bu konularla ilgili hiç bir istekte bulunmaz.
2)Maaşların ortak olması, toplanması konusunda haklısınız. Ama maaş kartını kesinlikle eşimin eline vermek istemem. Bunu hiç doğru bulmuyorum.
3)Pişman olmadım, tabi yeni yeni huylar çıkıyor aynı evin içine girince ama beni pişmanlığa sürükleyen değil genelde dağınıklılık tarzı sorunlardı.
Sizin bir şüpheniz mi var evleneceğiniz kişiden ya da sevginizden?
öyle değişimini görmedim. ama evlenince değişir de demedim. yani şöyle şöyle yapıyor ama evlenince değişir. kadınlar erkeklerin evlenince değişeceğini erkeklerdende kadınların değişmeyeceğini sanarlarmış. tabi evlilik durumu bir tık komplekleşiyor. işin içine aileler bayramlar seyranlar özel günler giriyor. ilk bayram mesela önce kime gideceksiniz çiftlerin %50 sinde kavga sebebi. para konusuna gelince kazandığım parayı tutup eşime vermem. onunki de istemem. mesela nasıl oluyor. ilk evlendiğimizde kiradaydık. kirayı eşim öderdi. faturalar bende otomatik ödemedeydi. büyük markete eşimle giderdik genelde o öderdi. ufak eksikleri ay içinde ben eve geçerken alırdım. öyle detaylı da sorgulamam yani ne yaptın ne ettin. eşime de paranın hepsini bana ver demem. çünkü bana derse o neden kazandığımı parayı nasıl harcıyacağımı bilemiyorum mu der bir de atar yaparım. giysileri genelde ben alırım eşim mağaza sevmezevlilik arefesindeyim uzun bir ilişki sonucunda, hala aklımda sorular var, flört dönemi uzun ve çok iyi geçip de sonrasında evlenince pişman olan var mı? varsa neden? çıkarken/sözlüyken/nişanlıyken şu şu olmuş da ben görememişim dediniz mi?
kısacası evlendiğine pişman olanlar, neden keşke evlenmeseydim diyorsunuz.
evliliğin başından itibaren şunu yap, şunu yapma deseniz önerileriniz neler olur?
gelir gider nasıl ayarlıyosunuz, ben maaşların bir kişide toplanmasını o kişinin de ben olmasını istiyorum ve bunu açıkça söylüyorum, paragözlük falan için değil harcarken hesabını bilmediği için, ayrı gayrımız olmasın diye, senin paran benim param olayı hiç olmasın diye paraları birleştirme taraftarıyım, yoksa ailesine istediği kadar göndersin sorun yapmam. yanlış mıyım bu açıdan?
Valla 3-5 çocuğu olan da "evlilik bana göre değil" diyor artık. Çok komik cidden. Cool falan mı olunuyor acaba öyle söyleyince
Ayrıca mutsuzsan boşa gitsin nedir bu kadınlarımızdaki melankoli anlamıyorum. Evlilik de abartılıyor,boşanmak da.
Bu coğrafyanın erkekleri ayrı saplantılı,kadınları ayrı.
(İmkansızlıklar içinde olan kadınları dışarıda tutuyorum.)
Asla yargılamak istemem ama evlenmeyin diyipte boşanmayan insanlara istinaden yazdımYalan borcu mu var insanlarin: )
Bosanmiyorsa evliligi 4/4 luk oldugu icin degildir. Bende yazdim simdiki dusuncelerim olsaydi never ever diyorum. Evlenin kuzum evlenin : )Asla yargılamak istemem ama evlenmeyin diyipte boşanmayan insanlara istinaden yazdım
Eğer nasıl olsa değiştiririm dediğiniz bir huyu varsa işte onlar kolay kolay değişmiyor. Bile bile lades bu tarz durumlarda oluyor. Ben onu adam ederim demek işe yaramıyor. Bazen insan sevgiden gerçekleri öteliyor. Umarım her şey isteğiniz gibi olur.aslına bakarsanız şüphelendirecek bir olay yok sadece ya olursa ya böyle yaparsa vs şeyi var.
herkes evlenmeden anlamazsın falan diyor bile bile lades demek istemiyorum.
iyi ki evlenmişim yine olsa yine evlenirdim eşimle, evet benim eşimde para konusunda benim kadar tutucu değil 1 buçuk yıllık evliyiz ilk yıl ikimizin parasıda eşimde toplandı çünkü borçlarımız vardı borca gitti, 1 yıldan sonra ben kendi maaşımla birikim yapmaya başladım eşime sadece 500-600 tl verip gerisini hiç çekmiorum bankadan ( amacm birikim yapıp ev almak eşine neden para vermiyosun diye kızanlar çıkmasın, yine ikimiz için yani) ha sıkıştığımız yerde tabiki veriyorum paramız varken başkasına muhtaç olmakta istemem, onun dışında eşim kendi maaşıyla evimizn ihtiyaçlarını karşılıyor, aylık 300-400 ailesine yardım ediyor borçları var çünkü ve eşim tek erkek onada ses çıkarmıyorum.evlilik arefesindeyim uzun bir ilişki sonucunda, hala aklımda sorular var, flört dönemi uzun ve çok iyi geçip de sonrasında evlenince pişman olan var mı? varsa neden? çıkarken/sözlüyken/nişanlıyken şu şu olmuş da ben görememişim dediniz mi?
kısacası evlendiğine pişman olanlar, neden keşke evlenmeseydim diyorsunuz.
evliliğin başından itibaren şunu yap, şunu yapma deseniz önerileriniz neler olur?
gelir gider nasıl ayarlıyosunuz, ben maaşların bir kişide toplanmasını o kişinin de ben olmasını istiyorum ve bunu açıkça söylüyorum, paragözlük falan için değil harcarken hesabını bilmediği için, ayrı gayrımız olmasın diye, senin paran benim param olayı hiç olmasın diye paraları birleştirme taraftarıyım, yoksa ailesine istediği kadar göndersin sorun yapmam. yanlış mıyım bu açıdan?
Hahaha çok istiyoruz ablacımBosanmiyorsa evliligi 4/4 luk oldugu icin degildir. Bende yazdim simdiki dusuncelerim olsaydi never ever diyorum. Evlenin kuzum evlenin : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?