- 21 Mayıs 2013
- 1.688
- 2.229
- 133
- Konu Sahibi Emoandrock
-
Benim eşim de sizin eşiniz gibi. En ufak bi şeyden tartışma yaratır. Ev işlerine hiç yardımcı olmaz, benden de dört dörtlük temizlik bekler. Çocuk olunca hayatı iyice cehenneme çeviriyorlar. Boşanmak istiyorum ayrılmıyor da. Allah yardımcımız olsun.Canim benim.. ben 4 sene oldu evleneli ve inanki hic birsey degismedi ve degismiyor.. biz sadece daha sabirli olmayi ögreniyoruz ve daha da cok susmayi.. benim esim hersey cok iyi yürüdügü anda hic olmadik yere hata ariyor ve tartisma icin birsey bulmaya calisiyor.. bende ayni nezaman bosanmayi düsünsem hersey yoluna giriyor.. ben ilk baslarda cok agliyordum daha yeni yeni ögreniyorum umursamam lazimmis.. ama gercekten insan yaslaniyor kendimi en az 15sene daha da yasli hissediyorum
Babamın o kadar çok hatası var ki, insan eşini tersleyebilir bozabilir cevabını verir, babaya öyle olmuyor.El iyisi ev kötüsü erkeklerden nefret ediyorum. Ele yaranmaya çalışmalarinin yarisini eve yapsalar zaten kavga dövüş olmaz. Benim esim olsa misafirlerin yaninda sorardi kola neden getirmedin hadi getir der utandirirdi insanı. Bi keresinde misafir geldi ben tabakları hazırliyorum patlican kebabı vardi. Misafir kadın da bana yardım etmek için mutfakta yanımdaydı. Esim geldi neden az koydun birer tane daha koy dedi kadinin yaninda. Boyle düşüncesizlik var mi sanki ben cimriyim de bilerek az koymusum gibi.
Cok sinir bozucu ya boyle ailesi disindaki insanlara yaranmaya calisan tipler. Surekli kavga edip gözüne sokucan hatta bu huyuyla dalga gecicen bi farkindalik yaratican da oyle anliycakBabamın o kadar çok hatası var ki, insan eşini tersleyebilir bozabilir cevabını verir, babaya öyle olmuyor.
Misafirlerin yanında annem hakkında saçma sapan espriler. İşte bir adam eve gelirken muz alıyor eşi de onunla akşam yemek yapıyor, bilmiyor muzun ne olduğunu, bu fıkra mıymış neymiş. Bunu annem yapmış gibi anlatıyordu.
Bizim yaptığımız yemeğe tam sofrada misafirlerin yanında kusur bulup, dalga geçmesi. Kardeşim çorbayı yapmıştı, olta getir tanelerini bulamıyorum diyip kahkaha atması.
Ben evlenmeden önce çalışırken Pazar günü temizlik yapmışım, bir akrabamız ormanda piknik yapmışlar geçerken bize bir şey bırakıyorlar, onları zorla eve çağırıp yemek yedirmesi tabi yemeği biz yapıyoruz. Onlar yemek yiyip çay içip gittikten sonra dışarı çıkıyor erkek kardeşimin arkadaşlarını evde çay var için diye çağırması. Saat 9’u geçmiş. Ben baba ben daha banyo yapıcam niye çağırdın diye sorduğumda(kardeşimin arkadaşlarını), aman sizin de banyonuz var biz de çalıştık nolmuş demesi. Ben de o anda sen çalışırken temizlik, yemek yaptın mı, evde bir iş yapıyor muydun dedim.
Halamın oğlunun düğününe ben gidemedim o gün sınavım vardı, onlar da bana pilav ve döner varmış paket yapıp göndermişler. Baya da çoktu, evdeyiz dayım var ona bir tabak getirdim dayım sen de ye dedi onun tabağından birkaç çatal aldım. Babam bana dedi ki mutfaktaki paketi getir dedi, gidip getirdim sardı birşeyler yaptı bunu da yukarı götür dedi, dayımın kayınvalidesigile. Bana ayrılan bana gönderilen yemeği başkasına verdi.
Düşünüyorum da sevilecek hiçbir yanı yokmuş. Ömrünü kahvehanelerde geçirdi, bizimle vakit geçirmedi. Onunla hatırladığım hep misafirler var onda da hep misafire yaranacam diye bizi ezmesi.
Peki ne zaman adım atacaksın?Oyle dogru seyler yazdiniz ki. Cokcokcok haklisiniz. Bana gerekli olan biraz cesaret... kormum cocuga kotu davranmasi degil. Ama benim evliligime guvenememem. Cocuk olunca hele hic ayrilamam. Kaldi ki deidgim gibi mesela cocugu daha simdiden ben yatili kuran okuluna veririm diyir. Ya sen nasil bunu soylersin annesi, yani karinla bi konussana. Ki ortada cocuk yokkk. Bu ne basina buyrukluk. Anliyirsunuz dimi. En basitinden bahsediyirum
Aynı benim kayınpeder. Ha müsaade etsem eşim de öyle olur. Çünkü öyle gördü öyle bir babayla yetişti. Ama benim babam hiç öyle değildi, o sebepten kabul etmemBabamın o kadar çok hatası var ki, insan eşini tersleyebilir bozabilir cevabını verir, babaya öyle olmuyor.
Misafirlerin yanında annem hakkında saçma sapan espriler. İşte bir adam eve gelirken muz alıyor eşi de onunla akşam yemek yapıyor, bilmiyor muzun ne olduğunu, bu fıkra mıymış neymiş. Bunu annem yapmış gibi anlatıyordu.
Bizim yaptığımız yemeğe tam sofrada misafirlerin yanında kusur bulup, dalga geçmesi. Kardeşim çorbayı yapmıştı, olta getir tanelerini bulamıyorum diyip kahkaha atması.
Ben evlenmeden önce çalışırken Pazar günü temizlik yapmışım, bir akrabamız ormanda piknik yapmışlar geçerken bize bir şey bırakıyorlar, onları zorla eve çağırıp yemek yedirmesi tabi yemeği biz yapıyoruz. Onlar yemek yiyip çay içip gittikten sonra dışarı çıkıyor erkek kardeşimin arkadaşlarını evde çay var için diye çağırması. Saat 9’u geçmiş. Ben baba ben daha banyo yapıcam niye çağırdın diye sorduğumda(kardeşimin arkadaşlarını), aman sizin de banyonuz var biz de çalıştık nolmuş demesi. Ben de o anda sen çalışırken temizlik, yemek yaptın mı, evde bir iş yapıyor muydun dedim.
Halamın oğlunun düğününe ben gidemedim o gün sınavım vardı, onlar da bana pilav ve döner varmış paket yapıp göndermişler. Baya da çoktu, evdeyiz dayım var ona bir tabak getirdim dayım sen de ye dedi onun tabağından birkaç çatal aldım. Babam bana dedi ki mutfaktaki paketi getir dedi, gidip getirdim sardı birşeyler yaptı bunu da yukarı götür dedi, dayımın kayınvalidesigile. Bana ayrılan bana gönderilen yemeği başkasına verdi.
Düşünüyorum da sevilecek hiçbir yanı yokmuş. Ömrünü kahvehanelerde geçirdi, bizimle vakit geçirmedi. Onunla hatırladığım hep misafirler var onda da hep misafire yaranacam diye bizi ezmesi.
Canım maalesef değişmiyorlar, belki kaybetme korkusu olursa bilmiyorum bir de bu sebeple (konu sahibinin konusunu kasdetmiyorum onda şiddet de var) kim boşanır. Babam hastalandı 5 ay sonra vefat etti, o süreçte anneme çok düşkün oldu kadın yanından ayrılmasın istiyordu. Annem de dedi ki sen beni gencecik yaşımda (17 yaşında evlenmiş) yalnız bırakıp gidiyordun, 60 yaşımdan sonra sevsen ne olur.Cok sinir bozucu ya boyle ailesi disindaki insanlara yaranmaya calisan tipler. Surekli kavga edip gözüne sokucan hatta bu huyuyla dalga gecicen bi farkindalik yaratican da oyle anliycak
Ya adlında babayı görünce sinir olup ona benzememesi gerekirdi. Benim eşim beni başkalarının yanında küçük düşürse onu yerin dibine batırır çıkartırım. Ama annem yapamıyordu, kırılıyordu. Başkaları cevap veriyordu ki biz de o anlarda mutfakta falan oluyorduk yoksa ben söylerim. Ama yine aynı.Aynı benim kayınpeder. Ha müsaade etsem eşim de öyle olur. Çünkü öyle gördü öyle bir babayla yetişti. Ama benim babam hiç öyle değildi, o sebepten kabul etmem
Evet bir sürüYaa gercektwn mi? Soru isareti mi var sizin de aklinizda
Yok tam tersine başka türlüsünü bilmediği için, önündeki rol modeli babası olduğu için beğenmese de aynısını yapar insanYa adlında babayı görünce sinir olup ona benzememesi gerekirdi. Benim eşim beni başkalarının yanında küçük düşürse onu yerin dibine batırır çıkartırım. Ama annem yapamıyordu, kırılıyordu. Başkaları cevap veriyordu ki biz de o anlarda mutfakta falan oluyorduk yoksa ben söylerim. Ama yine aynı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?