- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.643
- 348
- Konu Sahibi Emoandrock
-
Aşağıda bir yorumunu okudum, saçıma yapışıyor diye. Şiddetde var. Bak çalışıyormuşsun ne güzel ayaklarının üstünde durabiliyorsun, katlanma bu adama. Bu dünyaya bir kere geliyorsun değer mi boyle yaşamaya yaAra ara hep dusunuyirum ama faliyete geciremiyorum. Bi de duzeluyriuz filan ole kapatyorum ustunu. Iki farkli insan gibu
Ya belki de ise yarar bilmuyorum ama cesaret edemiyirum. O hengamede o kendini ispatlama ruhuyla saplar o bicagi banaAnnemde ayni şeyi yasamis.hemde tandir demiriyle annemi dovermis babam, komşular kaynanasina 'yazik kadini niye dovuyor' dediginde kaynanasi (babannem) dovmuyor sirgeliyor diyormus. Gel zamaan git zaman annemler sehire tasinmis. Annem halada der allah o komsumdan razi olsun. Hep anneme kocan boype yaptığında sende altma kalma die die aklina girmis. Ben bebekken annem babama yemek hazirlamis yaninda cay yapmamis die yine annemi dövmüş. Annem cinnet gecirmis yillar sonra bicakla pesine vermis babam kapinin arkasına saklanmis. Ogun bugun babam bidaha anneme el kaldirmamis. Hatta annemden oyle bi korkuyorki anlatamam.
Hicbiri asla tek kelime etmiyor. Yanlis anlamayin ama inanin merakimdan soruyorum esiniz nasil biri? Hic babasina cekmis miOhasaça yapışmak ne ya . Burda koptum yani. Boşanın çok ciddiyim. Size de yazık günah. Boşa gitmiş 6 yıl. Benim kayınpederim aynı böyle hep kavga eder eşiyle ama dışarıya çok iyi. En son geçen hafta yine tartışma olmuş kv boşansam mı diye düşünüyordu. 30 yıl oldu diyor. Beni yaşlandırdı salak etti iyice diyor. Kadın da bir hanımefendi ki anlatamam. Çocuk falan yapma boşan. Şu anda bu adam sana mutsuzluktan başka ne veriyor. Yalnız yaşasan daha mı mutsuz olacaksın sanki. Düzelmeyecek hiç bekleme. Annen ne diyor bu duruma ya da baban biliyor mu
Kiyamam annenize yaAnnemde ayni şeyi yasamis.hemde tandir demiriyle annemi dovermis babam, komşular kaynanasina 'yazik kadini niye dovuyor' dediginde kaynanasi (babannem) dovmuyor sirgeliyor diyormus. Gel zamaan git zaman annemler sehire tasinmis. Annem halada der allah o komsumdan razi olsun. Hep anneme kocan boype yaptığında sende altma kalma die die aklina girmis. Ben bebekken annem babama yemek hazirlamis yaninda cay yapmamis die yine annemi dövmüş. Annem cinnet gecirmis yillar sonra bicakla pesine vermis babam kapinin arkasına saklanmis. Ogun bugun babam bidaha anneme el kaldirmamis. Hatta annemden oyle bi korkuyorki anlatamam.
Ya tam tersi biriyjm. Oyle yipraniyorum ki. Biri kotu bisey yapsa dahi kendi bilir diyip ceken giden biriyim. Kimseyi isteye bile asssla kirmam. Asla uzecegim laflar edemem. Ama boyle biriyleyimSen annenin babanın kıymetlisi ol. Bu yaşa kadar getirsinler ne emeklerle. Sonra elin iti gelsin saçına yapışsın. Ona buna aşure yaptırsın. Ortada olay varmış gibi kapıyı yumruklayıp artistlik yapsın. Gıcık oldum. Lütfen boşan. Kendine bunu yapma. Ömür boyu başkasının ilişkisine bakıp imrenerek yaşama. Kendi kalitende birini bulursun.
Ya inanin dusunuyorum her evde boyle mi? Etrafimda kimsrye anlatmadigim icin de durup soramiyorum ki kocan nasil diye? Ama hakkaten merak ediyorum her adam mi boyle sinir harbi. Bardagi masaya vurur masayi yere devirmek yemiyo ama illa kendini belli edecek ya. Soyle ayagiyla iter ki siniri belli olsun falan. Surekli biseyleri carpar cirpar. Hep bole miNiye çekiyorsunuz anlamadım. Gerçekten anlamıyorum, görmezden gel, duymazdan gel, takılma, üzülme şeklinde yorumları. O kapıları yumruklamaya başladığıda, ben o kavonozlari yere cakmistim. He bana vursa o evlilik bitmiştir zaten.
Sürekli diken üzerinde, ne zaman kavga çıkaracak diye ömür geçer mi? Ihtimaller arasında beni dövebilir dediğiniz adamla, nasıl aynı yatağa giriyorsunuz?
Hanimlar icim kopuruyorrrr. Boyle avaz avaz cokca aglamak istiyorum. Ya insain iyi niyetle yaptigi bisey bile burnundab gelir mi!!! Asure yaptim. Kocam aradi is arkadasi da istyormua kendiaine ve kardesine. 2 kavanoz yollar mi demis. Istrse malz alirim demis. Yok koyarm nolcak dedim. Normlade 2 kisiyz evse buyuk tencerem yok. 2 tencere yaptim boldum. Is arkadasina da 2 kavanoza kiydum. 2 tane 750 ml lige kiydum. Baslaid soylenmeye ben sana dun demedim mi yap koy diye koydum zaten dedim. Odun kopuyo birinw bisey vermye dedi yahu ne alakasi var daha ne kadar vericm doldurdum iste. Geri kalani da belli dagitacaklarm dedim. 2 tencere yaptm zaten anca cikti bunlar ddedim. Burnummmmmdan getirdi. Az koymusum. Inunla iddalasiyormusum. Kopur kopur kopurttu kendini. 1 er kiloluklara bosalttim baskalarinin hakkindan vererek.. annesine de yolladm. Aile apartmani. Bu sefer niye dayimlara da yollamadin desi. Bilnem hic yollamiyodum ki bi annene yolluyordum dedim. Bi posta da ona kopurdu. Kapiya falan vuruyo yumruguyla. Cildiricaaammmmm artiiiiik. Cildiricam aptaaaal aptal sebeplerden kavgalardan biktimm. Cok biktim. Aklimin hayalimin almycagi seylerden kavga ediyoruz. Sanki 60 yasinda incik cincik seyleri dusunen tee 80 li yillarin sert surekli sinirli olan adamiyla yasiyorum. Oyle hissediyorum. Ya bu zamanda daha bu yasta boylr sinir adam yok. Daha gencsin. Ne bu tavirlarin ne. Daha gec3n hafta tatile ciktik. Heppp izledim etraftaki kari kocalari. Hepp uyumlular. Hic kiz bisey yaptignda, ters bakan ya da aaa bana saygisizlk yaptin diyen insan degl kocalari. Gerci biz de disardan iyi gibi duruyoruz. Bilmiyorum. Ama benmki gibi degillerrrr. Agir abi takilmak icin kasmiyorlarrrr. Daha 29 yasinda.Biktimmmm herseye. Saygi saygi saygii demesinden. Cokkkkkkk bulanigim. Ama biktimmmm. Keske 6 sene oncemi geri verseler. Donebilsem... neler vermezdim
Bu ne yaHanimlar icim kopuruyorrrr. Boyle avaz avaz cokca aglamak istiyorum. Ya insain iyi niyetle yaptigi bisey bile burnundab gelir mi!!! Asure yaptim. Kocam aradi is arkadasi da istyormua kendiaine ve kardesine. 2 kavanoz yollar mi demis. Istrse malz alirim demis. Yok koyarm nolcak dedim. Normlade 2 kisiyz evse buyuk tencerem yok. 2 tencere yaptim boldum. Is arkadasina da 2 kavanoza kiydum. 2 tane 750 ml lige kiydum. Baslaid soylenmeye ben sana dun demedim mi yap koy diye koydum zaten dedim. Odun kopuyo birinw bisey vermye dedi yahu ne alakasi var daha ne kadar vericm doldurdum iste. Geri kalani da belli dagitacaklarm dedim. 2 tencere yaptm zaten anca cikti bunlar ddedim. Burnummmmmdan getirdi. Az koymusum. Inunla iddalasiyormusum. Kopur kopur kopurttu kendini. 1 er kiloluklara bosalttim baskalarinin hakkindan vererek.. annesine de yolladm. Aile apartmani. Bu sefer niye dayimlara da yollamadin desi. Bilnem hic yollamiyodum ki bi annene yolluyordum dedim. Bi posta da ona kopurdu. Kapiya falan vuruyo yumruguyla. Cildiricaaammmmm artiiiiik. Cildiricam aptaaaal aptal sebeplerden kavgalardan biktimm. Cok biktim. Aklimin hayalimin almycagi seylerden kavga ediyoruz. Sanki 60 yasinda incik cincik seyleri dusunen tee 80 li yillarin sert surekli sinirli olan adamiyla yasiyorum. Oyle hissediyorum. Ya bu zamanda daha bu yasta boylr sinir adam yok. Daha gencsin. Ne bu tavirlarin ne. Daha gec3n hafta tatile ciktik. Heppp izledim etraftaki kari kocalari. Hepp uyumlular. Hic kiz bisey yaptignda, ters bakan ya da aaa bana saygisizlk yaptin diyen insan degl kocalari. Gerci biz de disardan iyi gibi duruyoruz. Bilmiyorum. Ama benmki gibi degillerrrr. Agir abi takilmak icin kasmiyorlarrrr. Daha 29 yasinda.Biktimmmm herseye. Saygi saygi saygii demesinden. Cokkkkkkk bulanigim. Ama biktimmmm. Keske 6 sene oncemi geri verseler. Donebilsem... neler vermezdim
Canim zaten. Bi insan bianda kalkip bicakla korkutamazki. Oyle bi cinnet gecirirsinki sen bile yaptigina inanamazsin. Sana zaten tavsiye etmiyorum boyle bisiyi dedigin gibi o sanada donebilir. Elinden geliyosa kurtulmaya bak derim cocuk olmadan. Cocuk olurda istesende kolau olmuyor kurtulmakYa belki de ise yarar bilmuyorum ama cesaret edemiyirum. O hengamede o kendini ispatlama ruhuyla saplar o bicagi bana
Allahım sana geliyorum ya çok sinir oldum. Allah yardımcın olsun. Ben bi ara konservelik domates alacaktım. Markete gittik dışarı konan domateslere baktım daha olgundu. Sevindim hem de yarı fiyatına dünün domatesi. Eşim geldi yanıma kibarca seçme canım onları geri bırak içerden alalım, ben burdan almam dedi. O an bi utandım sanki ben dilenciyim de bedava mal topluyorum. En son o oldu canı cehenneme. Şimdi nerde pahalı mal var alırım umrumda olmaz.Heeeeerseye karisir. Domestos degil de bimin camasir suyunu almama daaahi karisir. Neden domestos almiyirmusum. Hep adi markasiz kullaniyormusum. Ya onun koksuu dokunuyor derim ama anlamaz. Ennnn basit tek ornek dusunun
O sizi haketmiyor. Ailenize anlatın.Ya tam tersi biriyjm. Oyle yipraniyorum ki. Biri kotu bisey yapsa dahi kendi bilir diyip ceken giden biriyim. Kimseyi isteye bile asssla kirmam. Asla uzecegim laflar edemem. Ama boyle biriyleyim
"Daha fazla göndermek istiyorsan buyur tencere, yap o zaman"Hayir dedigim ne sanki. Sevap isliym derken tam tersi gunahlara.giriyorum. yollamjsjm bunun 300 grami 500 grami mi var. Kime yaraniyosun. Kime. Ya normal bi insan boyle yapar mi
Hayır nefret eder babasından. Ailemden değerli değil hiç kimse diyor. Babam bizi çok ezdirdi onun gibi olmak istemiyorum diyor. Arkadaşına yemek yollarım arada götürmez. Boşver başkalarını der.Hicbiri asla tek kelime etmiyor. Yanlis anlamayin ama inanin merakimdan soruyorum esiniz nasil biri? Hic babasina cekmis mi
Sizinki de tam tersi tepmis. Sansliymisiniz. Gordugunu yasatmamak icin ugrasmis esiniz. Zor olani o aslinda. Helal olsun. Gordugunu uygulamak en kolayiiHayır nefret eder babasından. Ailemden değerli değil hiç kimse diyor. Babam bizi çok ezdirdi onun gibi olmak istemiyorum diyor. Arkadaşına yemek yollarım arada götürmez. Boşver başkalarını der.
Ben de aynıyım. Annem gibi olmamak için çabalıyorum. Benim de annem sığ düşünceli geçimsiz. Onun babası neyse benim annem de aynı dişi versiyonu.Sizinki de tam tersi tepmis. Sansliymisiniz. Gordugunu yasatmamak icin ugrasmis esiniz. Zor olani o aslinda. Helal olsun. Gordugunu uygulamak en kolayii
Tepki verse bu kez de gırtlağına yapışır. Psikolojisi bozuk.Eşiniz yaptıklarından sonra hiç özür diler mi ?
Mesela böyle bir olay olduğu zaman ertesi gün nasılsınız, acaba yeterince tepki mi vermiyorsunuz ?
Yooo ozur yok. Bugun mesela bunu yasadik ya. Aradi 2 saat sonra adam tesekkur etti dedi cevap vermeism. Ne olir sanki soyle sacma sapan cevap verip beni sinirli yollamasan diyir. Goooooya ozur iste buEşiniz yaptıklarından sonra hiç özür diler mi ?
Mesela böyle bir olay olduğu zaman ertesi gün nasılsınız, acaba yeterince tepki mi vermiyorsunuz ?
Oyle dogru seyler yazdiniz ki. Cokcokcok haklisiniz. Bana gerekli olan biraz cesaret... kormum cocuga kotu davranmasi degil. Ama benim evliligime guvenememem. Cocuk olunca hele hic ayrilamam. Kaldi ki deidgim gibi mesela cocugu daha simdiden ben yatili kuran okuluna veririm diyir. Ya sen nasil bunu soylersin annesi, yani karinla bi konussana. Ki ortada cocuk yokkk. Bu ne basina buyrukluk. Anliyirsunuz dimi. En basitinden bahsediyirumBence sizin eşinizin annesiyle konuşup " oğlunla konuş bak bana böyle böyle yapıyo kendine gelsin" diye uyarmasından çok, kendi ailenizin eşinizin karşısına çıkıp da "hayırdır" demesine ihtiyacınız var.
Annem arkamda durmaz diyosunuz da oturup ciddi ciddi konuşsanız, gördüğünüz şiddeti anlatsanız boşanma sakın diyeceğini düşünmüyorum. Öyle bişey derse de ilerde mezarımda döversin dizlerini o zaman dersin. Ya tövbe yarabbim allah korusun konuştuğumuz şeylere bakar mısınız ne kadar iç acıtıcı...
Bir de kendinize haksızlık edip eksik görmeyin. Büyük manipülasyona uğruyosunuz eşiniz tarafından. Ayrıca en başından korunmakla çok iyi yapmışsınız. Bu adama çocuk mı doğurulur allah aşkına o çocuğa yazık.
Sizin tek ihtiyacınız biraz cesaret. Gidin ailenize anlatın durumu. Gerekirse size davet edin hem ailenizi hem eşinizin ailesini. Gördüğünüz şiddeti anlatın ve bitirmek istesiğinizi söyleyin. Rica ediyorum gururunuzu halının altına süpürmeyin eşinizin yaptıklarını değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?