- 15 Mayıs 2017
- 350
- 304
- 103
- 30
- Konu Sahibi Soydanayse
-
Aynen bende oyle diyorum kimsenin ahi yerde kalmaz benden sonrada bi gelini olacak fitil fitil burnundan getirsin inşallah bir senelik evliyim hayatımı mahvetti karı koca Bide aynı evde oturuyoruz ayriyetten benm Kaynanam gorumcemide besliyor gorumcemde yaz tatilinde kızını buraya gönderdi cinnet geçirdim ya bi tayt bi tişörtle göndermiş bunlarda bi bavul dolusu alışveriş yaptı esim calisan tek kişi kaynim 19 yaşında iki gün calisir üçüncü gün bırakır yuzsuzlugun dibine vurdular oğlunun oyuncağının bile ariyip eşimden istiyor esim kızınca kaynanami aramış oğluna soyle bana 50 tl göndersin ayakkabı alcmm kaynanamda geldi eşime söyledi bende açtım ağzımı yumdum gözümü arkasına baka baka geri gitti esimede verirsen Bidaha asla yüzüne bakmam dedim o da salakmiyim vermicem tabikide dedi bende baştan yapmicaktn bu salaklığı dedim sukur eşimde herşeyi kendi görmeye başladı biraz uzun oldu amaKıyamam aynı ben işte. Benim ona karşı tek kötü niyetim benden sonrada gelini olacak bana yaptıklarını ona yapamasın da ! Kıymet bilsin.
Emin olun kayınvalidenin iyi niyetli olduğunu hisseden hiç bir gelin kötü davranmaz,nefret etmez,çünkü ne umutlarla kuruluyor o yuvalar,evlenirken "kaynanamı ezeceğim,lafımı geçireceğim vs vs diyerek evlenen gelin görmedim ama aksine otoriter olmaya çalışan,ezen,oğlunu kıskanan çok kaynana gördüm " ( en başta benimki :) bu yönden çok kırgınım binbir umutla evlenip türlü entrikaların içine düşüp çok fazla yara aldığım için, karşımızda ki de bir anne belki ama bir annenin yapmayacağı herşeyi yapacak kadar bir ANNE..Dogrudur. Herkes anne gibi davranmiyor. Bazende tam olarak anne gibi davrandigi icin kiziyoruz. Benim annem genelde tavsiyede bulunmayi cok sever. Her konuda, her sekilde konusmayi sever. Bu beni bazen rahatsiz ediyor mu? Ediyor. Ama kotu niyetli olmadigini biliyorum. Ayni anlayisi cogu zaman kayinvalideler goremiyor. Kocamiz annesinden fikir alip uygulayinca "ana kuzusu" oluveriyor. Nihayetinde karsimizdaki kadin da bi anne. Ve onun yetistirdigi ogula asik olup evleniyoruz. Bu kadar ofkeyi, ne olursa olsun -iftira,buyu gibi seyleri ayri tutuyorum- haketmiyor.
Aynen bende oyle diyorum kimsenin ahi yerde kalmaz benden sonrada bi gelini olacak fitil fitil burnundan getirsin inşallah bir senelik evliyim hayatımı mahvetti karı koca Bide aynı evde oturuyoruz ayriyetten benm Kaynanam gorumcemide besliyor gorumcemde yaz tatilinde kızını buraya gönderdi cinnet geçirdim ya bi tayt bi tişörtle göndermiş bunlarda bi bavul dolusu alışveriş yaptı esim calisan tek kişi kaynim 19 yaşında iki gün calisir üçüncü gün bırakır yuzsuzlugun dibine vurdular oğlunun oyuncağının bile ariyip eşimden istiyor esim kızınca kaynanami aramış oğluna soyle bana 50 tl göndersin ayakkabı alcmm kaynanamda geldi eşime söyledi bende açtım ağzımı yumdum gözümü arkasına baka baka geri gitti esimede verirsen Bidaha asla yüzüne bakmam dedim o da salakmiyim vermicem tabikide dedi bende baştan yapmicaktn bu salaklığı dedim sukur eşimde herşeyi kendi görmeye başladı biraz uzun oldu ama
Emin olun kayınvalidenin iyi niyetli olduğunu hisseden hiç bir gelin kötü davranmaz,nefret etmez,çünkü ne umutlarla kuruluyor o yuvalar,evlenirken "kaynanamı ezeceğim,lafımı geçireceğim vs vs diyerek evlenen gelin görmedim ama aksine otoriter olmaya çalışan,ezen,oğlunu kıskanan çok kaynana gördüm " ( en başta benimki :) bu yönden çok kırgınım binbir umutla evlenip türlü entrikaların içine düşüp çok fazla yara aldığım için, karşımızda ki de bir anne belki ama bir annenin yapmayacağı herşeyi yapacak kadar bir ANNE..
Benim Kaynanam evlenmeden önce ne vaatler ederdi melek derdim ya Herkes derdi bak değişecek soyle olacak boyle olacak kayinbabamla ben kol kola girip markete giderdim sonra Kaynanamin kıskançlıkları başladı beraber İzmir'e gittik Herkes dediki Kaynanama kizinla birlikte gelininizi ne kadar cok kiskaniyorsunuz cok belli ediyorsunuz gorumcem İzmir'de oturuyor bi baktım benim ayakkabım kapının önünde Kaynanam benden izin almadan ona göndermiş orda sorup kizincada Kaynanam Hic giydiğini görmedim ondan dedi üstüme yürüdüler herkesin içinde gorumcem al götür ben terlikle giderm senin ayakkabina kalmadım kalmadıysan niye aldın sen bi karışma herşeye dedim kaldı oyle
Iyi de hep para altın , altın para başka bişey yok ki çok can sıkıcı olabilir Hangimiz yaşamadık ki ? Kv ' den geri kalır yaniniz yok hala...Allah gazabımdan mı korusun ? Size yaptığı ufak birşeyi anlatayım mı ? Evimde gün düzenlemek istedi ben giremem borcumuz var dedim çünkü yeni evliydik bana yalan söyleyerek güne değil oturmaya geleceklermiş dedi bende kabul ettim, kadınlar geldi paralar çıktı ben kabul etmedim al al benim borcum var dedi paralar toplandı ben bu paraya dokunmam borç bu bunu şuraya koyup her ay ordan alıp geri götürcem dedim istemesin diye, iki gün sonra aradı ve borcunun olduğunu parasının olmadığını kocasının haberi olmadığını söyledi iyi niyetimden o parayı verdim, sonra benim yemediğim gün parasını kocamdan istedi tam 500 lira parası olmadığı için veremedi adam gitti her ay kayınbabamdan gelinin gün parası diyerek para istedi kendim yedim diyemedi. Hangimiz fenayız ? Ben bunu kayınbabama söyleseydim kıyamet kopardı. Yapmadım. Bilmeden eleştimeyin rica ederim.
Iyi de hep para altın , altın para başka bişey yok ki çok can sıkıcı olabilir Hangimiz yaşamadık ki ? Kv ' den geri kalır yaniniz yok hala...
Benim Kaynanam evlenmeden önce ne vaatler ederdi melek derdim ya Herkes derdi bak değişecek soyle olacak boyle olacak kayinbabamla ben kol kola girip markete giderdim sonra Kaynanamin kıskançlıkları başladı beraber İzmir'e gittik Herkes dediki Kaynanama kizinla birlikte gelininizi ne kadar cok kiskaniyorsunuz cok belli ediyorsunuz gorumcem İzmir'de oturuyor bi baktım benim ayakkabım kapının önünde Kaynanam benden izin almadan ona göndermiş orda sorup kizincada Kaynanam Hic giydiğini görmedim ondan dedi üstüme yürüdüler herkesin içinde gorumcem al götür ben terlikle giderm senin ayakkabina kalmadım kalmadıysan niye aldın sen bi karışma herşeye dedim kaldı oyle
Nasıl biri oldugunuz beni ilgilendirmez.Ne alaka ya ? Ne demek geri kalır yanınız yok. İliğime kadar sömürmüş kadın karşılığında hiç bir şey dememişim bi mülk benimdir demem onun o kötü niyetiyle beni bir mi eder ? Bence söylediğinizi tartın. Ayrıca ben sahiden sahiplenmek için değil, sadece ders olsun diye bu konuşmayı yapmak istiyorum. Ha maddiyattan başka sevgide görmedim saygıda her ortamda küçük düşürüldüm, çünkü kendisi baskın kaynana olmayı sever çünkü aaa bak geline neler yapıyor da gelin ses etmiyor denilmesini sever bunlar söylendide zaten. Bir yere kadar. Ben iyi niyetimi yitirdim varsın siz beni onun kadar kötü bilin !
Nasıl biri oldugunuz beni ilgilendirmez.
Ama siz bu kafayla daha çoook ünlem koyarsinız. Mal mülk geçici bunu belirteyim , % 90 gelinlere bu yapılıyor ama işte bunu herkes dile getirmiyor. En basiti ben kv ' nin yüzüne kapı carpmam, gelip gitmiceksin demem.. (sahsima hakaret vs olmadığı sürece hele bilezik altın para için hiç yapmam )
Ne tuhafsiniz ya kadın hakkını savunsa sende çok fenasin kendini ezdirse safsin dersiniz.
Burdaki üyelerinde bi ayarı yok gerçekten.
Konu sahibi dediğiniz gibi altınları veya aldıkları borçları geri vermiyorlarsa gayet de o mülk sizin hakkinizdir burada tuhaf olan ne var herkes enayi mi parayı sokakta mi buluyor?
Ayrıca az bile yapmışsın az bile demişsin böylelerine müstehak anneyse ona göre davransın.
Ona ne gelininin eteginden ohh böyle lafları yer işte.
Allah kv ' ye sabır versin iyi günler" Safsın" şahsıma hakaret değil. Konumu takipten çıkabilirsiniz.
valla baslıga istinaden al benim kaynanayıda uzaya yolla bilezik bozar gene yollarım onu yeterki gelmesin :)))))))))Tam eşimle bir şeyleri oturttuk derken birde bu..
Arkadaşlar ne kadar iyi niyetli bir insan olduğumu, kayınvalidemin, eşimin ailesinin benden neler sömürdüğünü anlatmama gerek yok. Düğün takılarıma, kolumda ki altınlara, cebimdeki paraya kadar gidince bende herşey koptu geç oldu ama uyandım.
Ama hâlâ kayınvalidem o kadar konuşmamıza rağmen, eşim kaç kere konuştu ben konuştum yetmedi kavga ettim gelme gitme dedim bunların hepsine rağmen evimde kendi sözünü geçirmeye çalışıyor, herşeye karışıyor, herşeyi soruyor sorguluyor, herşeye dil uzatıyor. Onlar kocamdan para alsın hibe edelim, kocam onlardan alınca geç öderse sorumsuz, onursuz, borcuna sadık olmayan, akılsız olsun. Bunları hep annesi söylüyor. Ne kadar görüşmeyelim desemde yakın oturuyoruz bi şekilde yüz yüze bakmamız gerekiyor, mesela yarın bir davet var gitmem gerekli gidince yine aynı ortamda olucaz bik bik konuşacak ve benim artık görmeye o iğrenç sesini duymaya tahammülüm bile yok.
Bugüne gelelim saçma sapan mevzuulardan bana laf dokunduruyor ( yeni bir kıyafet almıştım ki asla çok alışveriş yapmam evlenili bir yıl oluyor nerdeyse aldıklarım elle tutulur 3 4 parçadır, terziye götürdüm peşimden ne almışım diye gidip terziyi sorgulamış bakmış, banada kocalar savruk olsada eşler tutumlu olmalı ben ben 10 senedir aynı eteği giyiyorum felan diyor ) sen misin savaş açan dedim veee açtım ağzımı yumdum gözümü kocamı yiyorsunuz hâlâ burda laf yapıyorsunuz herşeyiniz yalan dolan dedim en son çarptım kapıyı çıktım. Eşime anlattım tamam konuşuruz dedi telefonu kapattı. Bayadır taşınmak istiyorum eşim tamam deyip deyip oyalıyor.
Birde şey var annesinin bana yaptıklarını hazmedemiyorum ! Kendimi kullandırmış olmamı hazmedemiyorum ! Bu da çok ağır. Böyle olunca gözüm artık hiç bir şeyi görmüyor bana yapılanın hesabını versinler istiyorum. Bende tapulu bir mülkleri var bundan sonra karşılarına geçip bu mülk benim altınlarıma sayın demek bile geçiyor aklımdan. Alnımın teri olmadığı halde. Evet ayıp ama, onlarında bir aylık gelinin kolundan emanet diye alıp yalan söylemeleride ayıp.
Not ; önceleri iyi oldum saf yerine koyuldum, sonra konuşmayı denedim olmadı, çirkefleştim kavga ettim yüzü kızarmadı, en son çok sivri dilli bir insan olduğu için böyle her yerde laf sokar utandırır, bende zamanla anlasın diye aynısını ona yaptım, insanların içinde benden aldıklarını söyledim, lafına cevap verdim susturdum, olmadı hep aynı.
En son çare olarak kpder ile konuşmak istiyorum, belki karısını dizginler. Bu doğru olur mu ?
Dipnot ; annen diyen arkadaşlar yorumlara göz atarsa sevinirim, eleştiriye açığım çözüm odaklı olursak çok sevinirim, birde bu bahsettiğim mülk kesinlikle uçuk bir miktar değil benim amacımda sahiplenmek değil, sadece salak yerine konuldum öyle değil böyle olur demek istiyorum utansınlar istiyorum içim rahat etsin istiyorum hepsi bu.
Allah kv ' ye sabır versin iyi günler
Ben sana hak verdim.Bazi insanlar sustukca, huzursuzluk çıkmasın dedikçe eziliyorlar.Konustuklari zamanda kötü oluyorlar.Zorla insanı kötü yapıyorlar.Ne yapman gerekiyorsa yap ama eşinizinde haberi olsun sonra seni suçlu hale dusurmesinler.Dusunerek hareket et hakliyken haksız duruma düşme.Tapuyuda istemiyorlar ki bir sürü mülkleri var. Sadece benim artık diye önlerine geçersem en azından kafalarına dank eder diyorum yaptıkları. Kpderin çoğu seyden haberi yok. Kvde ne sömürebilsem çabasında. Anladınız mı. Salonda amcamın taktığı bir çeyrek üzerimde kalmıştı onu bile sahiplendi öyle bir karakter.. ben iyi olmadım değil iyi oldum ama baktım kötüye gidiyor dur dedim kendime.
Konu sahibine yüklenilmiş yine
Söylemeden geçemeyeceğim bilerzik değil bilezik .... güzel temennileriniz için de tsk ederim.Sizinde çevrenizdekilere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?