Bence o psikologun önce tedavi görmesi lazım. Durumunuza getirdiği izahlar ne kadar saçma! Kibirli olun diye tavsiye mi olur? Ki onlar tavsiye de vermezler.
Matematik cok kolay sana nasil davraniliyorsa sende öyle davranacaksin. Ne eksik ne fazla. Hayattaki en degerli varliklarimiz kendimiziz. Sesini cikarman lazim. Ben bana yapilan en kucuk bir saygisizligi bile buyuk tepkiler verip cirkinlesebiliyirum ama en azindan icimde tutmuyorum. Sende öyle ol
Kibirli olmak seni değerli yapmaz. Aksine değersiz olursun. Dinimizde de kibir gunahtir. Bunun yerine net kararlarınız olmalı. O temizlikçiyi arayıp şikayetinizi net bir dille bildirip gelip tekrar temizlik yapması gerektiğini söyleyin hayır derse sizinle bir daha çalışmıyorum demeniz yeterli.
Bu yaptığının bilimle bağdaştığını düşünmüyorum. Bu verdiği tavsiyeyi herkes verir. Ki tavsiye de veremez. Psikolog altta yatan nedenleri bulmalı. Ve farkındalığınız için yardım etmeli. Bunun dışında kalan şeylerin bu işin özüyle ilgisi yok.ben hak vermeye başladım ona. Dediği çok yöntemi denedim ve faydasını gördüm.
Bu yaptığının bilimle bağdaştığını düşünmüyorum. Bu verdiği tavsiyeyi herkes verir. Ki tavsiye de veremez. Psikolog altta yatan nedenleri bulmalı. Ve farkındalığınız için yardım etmeli. Bunun dışında kalan şeylerin bu işin özüyle ilgisi yok.Astoria çok daha iyi bilir. Yanılıyorsam birde o izah etsin.
Kavram karmasi yasayan bir psikologun varligina, bir uyenin de "Nasil kibirli olabilirim?" sorusuna sahit oluyoruz.
Bana kibirli olmamı tavsiye etti. Kırıcı olmam gerektiğini karşıdaki insandan çok kendi duygularımın önemli olduğunu , işimi yaptırabilmek için hükmedici olmam gerektiğini, eğer kararlı olmazsam kibirli olmazsam herkesin beni değersiz göreceğini söyledi.
Kibir olayını anlamadım bence bu başınıza daha çok sorunlar açar.
Sadece yerinde tepki vermeniz yeterli,belki özgüven sorununuz ile alakalıdır.
Fakat kibirli olmak çok çok farklı bir durum sözlük anlamına bakacak olursak ''kendini üstün görme büyüklenme '' anlamını taşır,ki bence bunu yapmayın!
Kibirli değil ama bazen bencil olmak gerekiyor. Bende psikologtan yardim aldım. O bana karşımdaki insanlarım yerine kendimi fazla koyduğumu yani çok fazla empati yaptığımı bunun bana zarar verdiğini söyledi. Anlayışlı olmak çok güzel bir erdem ama sana zarar verene kadar. Belli sınırların olsun, özellikle hizmet karşılığı ödeme yaptığın biri varsa. Sen ona bedava iş yaptırmıyorsun. Haklıysan sonuna kadar savunmalısın. Taciz konusunda da bende şikayet etmen gerektiğini düşünüyorum. Ama bu konuda şahitlerin olacak mi vs. Bunları iyi hesapla. Zor durumda kalma. Tam olarak sikayetinin altini doldurarak git mudurun yaninabilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?