- Konu Sahibi kardelenumut49
-
Tabiki kendileri savunacaklar biz asla başka kliniğe gidicez demedik hatta dr beril hanım bize eğer içinizde şüphe varsa tedaviyi sonlandıralım ücret iadenizi yapalım ben bu durumda gerekirse yönetimle konuşalım dedi bizim aklımızdan bile geçmedi iade istemek doktor böyle diyince biz de evet bundan sonra nasıl güvenelim üç aylık süreci tekrar başa nasıl saralım doktor hanımın dediği gibi birbirimizi kırmadan ayrılalım dedik olaylar bundan sonra başladı zaten ücretsiz tekrar yapalım dediler eşim de haklı olarak yeni donörden nasıl genetik hastalık olmadığını anlayacağız başınıza bu olay geldi dediğimizde de bize 1000 Euro daha verin test yapılmış donörden seçelim dediler ayrıca bu testi hiç bir donör e yapmıyorlarmış olayın devamını da anlatayım size durunÇok geçmiş olsun. Yaşadığınız şey gerçekten sinir bozucu olmuş. Bende Ventusta tedavi görüyorum. Hatta birkaç kişiye tavsiye de bile bulundum. Bu sebeple
Sizin bu yazını görünce klinikle görüşme ihtiyacında hissetim kendimi.
Olayın doğruluğunu sordum. Klinik olayı doğruladı. Fakat bunun sizin yararınıza yapılan işlem olduğunu normalde bu testlerin prosedür dışında kliniğin ekstra yaptığı testler olduğunu söylediler. Başka kliniklerin bunları önemsemediği ve sağlık bakanlığının donörlerden istediği sadece 2 genel test dışında başka testleri yapmadıklarını söylediler. Ventus bu konuda titiz davrandığı için ekstra bu testleri de yapıyor dediler.
Sizin durumunuzda da bu testin sonucu maalesef pozitif gelince etik olarak bilgilendirmek ve size yeni bir donör bulmak için sizi aramışlar. Ve bu işlem için ektra bir para talebinde de bulunmamışlar. Anladığım kadarıyla siz yol masrafalarınızında karşılanmasını istemişsiniz sadece onu kabul etmişler. Bundan dolayı sinirler gerilmiş sanırım.
Telefonlarınıza cevap vermemek konusunda da siz oldukça hakaret vari ve sinirli ve tehditkar konuşuyormuşsunuz. Biraz öfkenizin dinmesini ve bu durumun aslında sizin lehinize yapılan bir işlem olduğunu anlamanızı bekliyorlarmış.
Ben şahsen yapılan bu açıklamadan memnun kaldım. Yalanlayıp sizi suçlayabilirlerdi. Ama bu şekilde anlattıkları için onlara teşekkürettim. Fakat sizi de anlayabiliyorum. Kliniğe bunu da anlattım. Biz donasyona karar verene kadar o kadar zor şeyler yaşıyoruz ki hem maddi hem manevi çok yıpranmış olarak son çare sizin kliniklerine geliyoruz dedim. En ufak olumsuz birşey bizim dibe çökmemize sebebiyet veriyor.
Burdan size ve diğer arkadaşlara bu açıklamayı yapmayı gerek gördüm.
Aynen yaşadım yaşıyorum şuan başta herşey çok güzel çok ilgilendiler hiç bi sıkıntı yoktu olay şöyle oluyor ben transferi bekliyorum embriyoları dondurdular hiç sıkıntı yok hatta transferim ertelendi e2 yüksek çıktığı için eğer o ay ertelenmese ben transfer olacaktım ve ben eğer transfer olsaydım nolacaktı dediğimde negatif veya düşük olacaktı ölü doğacaktı diye cevap verdiler. Olay nasıl ortaya çıkıyor onu anlatayım benim donörümden çok sayıda yumurta ve embriyo elde edildiği için bunların vip grupları varmış özel müşterileri onlardan biri benim donörümü kullanmak istemiş vip grubuna dahil etmek için özel bi test yapıyorlar orda donör genetik hastalık taşıdığı öğreniyorlar ve doktor Beril hanım bu donörden elde edilen tüm yumurta ve embriyoları imha edilsin diye söylüyor ve böylece bizim de durumdan böyle haberimiz oluyor daha önce böyle bi sorun yaşadınız mı dediğim de çok zaman önce bi kere daha oldu dedi Fatoş hanım bize ve konuşmaları arayarak yapıyorlar genel mesajlar dışında yazılı olarak hiç bişey yazmıyorlar arayıp söylüyorlar delil olmasın diye ha birde pgt prp vs şeylerin hiç birini yaptırmak istemedim söylediklerini yapmayınca da tavırları öyle bir değişiyor ki inanamazsınızNasıl yani hastalıklı geni bilmeden mi hiçbir tahlil yapmadan mı yapıyorlar bunları mahkemeye verin tüketici hakemine tehdit edin insanları kandırmasınlar ora hangi merkezse büyük harflerle yazın her yere buraya da kimse gitmesin oraya adiler çok sinirlendim ya
Zaten öncesin de yıprandık ki artık son çare donör diye düşünüp kredi çekip girdik bu işe ve bi telefonla bunlar oluyor beni koyun bi yerinize bebek hasretiyle yanıp tutuşurken bi umut ararken sona yaklaşmışken sizin herşeyinizi silip attıklarını söylüyorlar Allah kimsenin başına vermesin bakın ben yazıyorum ki benim başımı yaktılar bari sizin yanmasın çünkü ben isterdim olumlu olumsuz herşeyi bilmek bilin istedim bizi maddi manevi mahvettiler 275 bin tl az para mı bide kredi çektik ya Allah vicdan versin Allah yedirmesin dilerim o parayı ben 400 bin lira olarak ödüyorum bi de kredi olduğu içinAma keşke herşey en başında olsaydı o kadar ilaç kullanmıştır o kadın rahim için yazıl günah insanların bu kadar da emeklerini yok saymışlar resmen
Çok haklısınız gerçekten üzücü yaşadıklarınız Allah yardımcınız olsun.Siz bu olayı yaşasınız tekrar güvenip yaptırır mıydınız yoksa haklı olarak ücret iadenizi mi talep ederdiniz beni kendi yerinize koyun bi
Çok haklısınız gerçekten üzücü yaşadıklarınız Allah yardımcınız olsun.
Yani güven kırılacaktı evet ama ücretsiz aynı işlem tekrarlanacaktı ve gebelik getirecekti belki bu ihtimal de vardı. Sadece süreç daha yorucu daha güvensiz daha gergin başlayacaktı ve devam edecekti. Biraz sakinleştikten sonra belki bu ihtimali de düşünürsünüz olmaz mı. Yani süreç yeniden başlayacak siz para vermeyeceksiniz yol parası olacak onu da karşılayacaklar sanırım.
Kliniğin oranları yüksek ama bu yapılan da az buz bi şey değil ona bi şey diyemiyorum ama telafisi olabilir belki.
İnanın sizi anlayabiliyorum. Benimde temmuz ayında transferim olacaktı. Heyecanla beklerken progestan seviyem yüksek çıkınca ertelendi. O kadar üzüldüm. O kadar hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam.Beril hoca, negatif olması daha mı iyi olacaktı dedi. Ama işte bir sonra ki adetimle tekrar başladık. Sonuç şükür ki pozitif inşallah sağlıkla kucağımıza da alırız.Siz bu olayı yaşasınız tekrar güvenip yaptırır mıydınız yoksa haklı olarak ücret iadenizi mi talep ederdiniz beni kendi yerinize koyun bi
O yüzden mi paranızı vermiyoruz diyip yüzümüze kapattılar telefonu ve açmıyorlar ben hastalıklı mı sağlıklı mı bilmeden bu işe asla devam etmem bi kere başıma geldi bi daha gelmeyeceği ne malumİnanın sizi anlayabiliyorum. Benimde temmuz ayında transferim olacaktı. Heyecanla beklerken progestan seviyem yüksek çıkınca ertelendi. O kadar üzüldüm. O kadar hayal kırıklığı yaşadım ki anlatamam.Beril hoca, negatif olması daha mı iyi olacaktı dedi. Ama işte bir sonra ki adetimle tekrar başladık. Sonuç şükür ki pozitif inşallah sağlıkla kucağımıza da alırız.
BendeUmutcn arkadaşımıza katılıyorum. Biraz sakinleşin ve tedavinize devam edin. Maksat üzüm yemek olsun. Bağcı döğmek değil. Yazık o kadar emek o kadar hayal boşa gitmesin. Anladığım kadarıyla onlarda yapıcı olmaya çalışıyorlar.
Dinleri imanları para ya bir doktor vardı çocuk doktoru demişti ki millet hep Kıbrıs’ı ta yapıp duruyor bize de hep hastalıklı geni veya taşıyıcı çocuklar geliyorAynen yaşadım yaşıyorum şuan başta herşey çok güzel çok ilgilendiler hiç bi sıkıntı yoktu olay şöyle oluyor ben transferi bekliyorum embriyoları dondurdular hiç sıkıntı yok hatta transferim ertelendi e2 yüksek çıktığı için eğer o ay ertelenmese ben transfer olacaktım ve ben eğer transfer olsaydım nolacaktı dediğimde negatif veya düşük olacaktı ölü doğacaktı diye cevap verdiler. Olay nasıl ortaya çıkıyor onu anlatayım benim donörümden çok sayıda yumurta ve embriyo elde edildiği için bunların vip grupları varmış özel müşterileri onlardan biri benim donörümü kullanmak istemiş vip grubuna dahil etmek için özel bi test yapıyorlar orda donör genetik hastalık taşıdığı öğreniyorlar ve doktor Beril hanım bu donörden elde edilen tüm yumurta ve embriyoları imha edilsin diye söylüyor ve böylece bizim de durumdan böyle haberimiz oluyor daha önce böyle bi sorun yaşadınız mı dediğim de çok zaman önce bi kere daha oldu dedi Fatoş hanım bize ve konuşmaları arayarak yapıyorlar genel mesajlar dışında yazılı olarak hiç bişey yazmıyorlar arayıp söylüyorlar delil olmasın diye ha birde pgt prp vs şeylerin hiç birini yaptırmak istemedim söylediklerini yapmayınca da tavırları öyle bir değişiyor ki inanamazs
Sizin yumurta değil mi yaş kaç bu arada sizin sorun ne bunları tüketici hakeme şikayet edinZaten öncesin de yıprandık ki artık son çare donör diye düşünüp kredi çekip girdik bu işe ve bi telefonla bunlar oluyor beni koyun bi yerinize bebek hasretiyle yanıp tutuşurken bi umut ararken sona yaklaşmışken sizin herşeyinizi silip attıklarını söylüyorlar Allah kimsenin başına vermesin bakın ben yazıyorum ki benim başımı yaktılar bari sizin yanmasın çünkü ben isterdim olumlu olumsuz herşeyi bilmek bilin istedim bizi maddi manevi mahvettiler 275 bin tl az para mı bide kredi çektik ya Allah vicdan versin Allah yedirmesin dilerim o parayı ben 400 bin lira olarak ödüyorum bi de kredi olduğu için
Sizin donasyon mu hangi merkez memnunmusunuzBen de çok şükür herşey yolunda kalp atışını duymayı bekliyorum.
Siz böyle bi tedavi yapmayacaksınız diye biliyorum yanlış mı biliyorum?Sizin donasyon mu hangi merkez memnunmusunuz
Nasıl bir tedaviSiz böyle bi tedavi yapmayacaksınız diye biliyorum yanlış mı biliyorum?
Edicem heryere şikayet edicem mahkemeye kadar yolu var bu işinSizin yumurta değil mi yaş kaç bu arada sizin sorun ne bunları tüketici hakeme şikayet edin
Tüm mesajlarınızı okudum izninizle birkaç yorum yapacağım öncelikle geçmiş olsun sonuna kadar haklısınız ama sizin şöyle bir şansınız olmuş tesadüfen donörünüze gen testi yapılmış yapılmasa yine transfer olacaktınız hem de kaç kere ve hep düşük olacaktı ya da negatif. Zira Kıbrıs’ta hiçbir donöre gen testi yapılmaz bundan çok eminim o testler çok pahalı zaten biz bilyaptırmıyoruz gerekli olmadıkça. Hiçbir merkezde hiçbir dönere yapılmaz işte ancak böyle “vip “ adı altında 2 3 katı fazla para alınan müşterilerin dönörlerine yapılır ki her merkezinde böyle bir hizmeti olmaz. Velevki siz Başka bir merkeze gittiniz onlarda yapmaz siz talep ederseniz parasını ister. O yüzden diyorum ki sizinki biraz şans olmuş aslında tuhaf bir tesadüf olmuş. Tabiki aranızda konuşmalarınızı size yapılan saygızlıgı bilemem hoş değil. Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda güzel şeyler yaşarsınızEdicem heryere şikayet edicem mahkemeye kadar yolu var bu işin
Donasyon tedavisi sanırımNasıl bir tedavi
Donasyonda bildiğim kadarıyla donöre önceden genetik test yapıyorlar Döllenince yapılmıyor . 35 yaş üstü embriyo genetik teste gidiyor. Tandem düşünüyorum Bende yumurta çıkarsa örneğin benden döllenen embriyo 5. Gün sonunda genetiğe giderken donörün embriyosu ( spermle döllenmiş) gitmiyor Çünkü önceden test yapılmış oluyor Ayrıca Eşimden de test istendi genrtik öncesinde Ama burada yorum okudukça kafam karışıyor hangi merkezi seçeyim bilmiyorumEvet.. Donör seçimlerine falan yeniden başlayalım demişler. Yeni bir ücrette talep etmemişler. Sanırım arkadaş başka bir kliniğe gideceğini ve ücretinin iade edilmesini istemiş. Öyle düşünüyorum ki o takdirde sadece 500€ verebiliriz demişlerdir. Klinik diyor ki başka bir klinik olsa bilgi bile vermez bu şu şekilde transfer ederdi. Zaten bu yaptığımız testi yapmıyorlar bile diyor. Galiba burda şanssızlık, test sonucunun embriyolar oluştuktan sonra çıkmış olması olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?