kikolu hamile kalan bayanlar kaç kiloda hamile kaldınız?

saol canım:)
kilo veriliyor tabiki..benim şişimde çok olduğu için fazlaca gitti kilolar..fakat vücudunun şekle girmesi adet-* olmana bağlı..ben 7.5 ay adet olmadım...ama sonrasında her olduğumda karnım biraz daha indi senesine şekle girdi...ben dikkat ederek 92 den 73 hatta 69 a kadar indimde geri aldım sıkı diyet yapmam lazımdı emzirdiğim için yapamadan ikinciye kaldım...allah hepimize yardım etsin inş...

Merhaba kızlar,
gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama bende 76-77 gibi hamile kaldım ve gerçekten çok pişmanım. şuana kadar 9 kilo aldım ama bende gebelik şekeri çıktı ve bebeği besleyen 1 damarda daralma var, hem diyet yapıyorum hem tansiyonum çıkmasın diye herşeyi tuzsuz yiyorum. Fazla kilo almamam lazım, yoksa gebelik zehirlenmesi erken doğum herşey olabilir yani. Şimdi herşeye öyle dikkat ediyorum ki 1 aydır 1 kilo almayı bırak kilo verdim. İlk başlarda yedim herşeyi şimdi herşeye hasret kaldım. Hamile olanlar için bişey diyemicem ama düşünenler için mutlaka kilo verin ve başından beri dikkat edin. Can çekiyo herşeyi ama bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli. Benim şimdiki aklım olsaydı en fazla 70 kiloayla hamile kalırdım, inanın 1 kilo bile önemli. Benden size naçizane tavsiye.

normalde bile kiloları vermek yada almamak zor oluyorken gebelikte çok çok daha zor bebişlerimiz ve biz sağlıklıı olalımda kiloları hallederiz inşallah

Arkadaşlar ege unıversıtesınde dıyetısyene gıden muayne olan bırılerı varsa bana proseduru basınızdan gecenlerı sonuclarını actıgım konu baslıgı altında bana anlatırmısınız????

Oy oy oyyyy....Ben korktum bileeee :18eki hayatin boyunca kilolumuydun canim? yoksa hani evlendikten sonra falan mi aldin? Gebelik sekerinde tabiiki kilo cok etkili ama sadece kilo etken degil diye biliyorum. Zayif hamile kalip senin gibi en fazla 7-9 kilo alan cok yakin bir arkadasimda da cikti mesela. Birde spor yaptin mi hamileliginin basindan beri? Benim bu hafta spor yasagim kalkti cok sukur. Bende yuruyuslere baslayacagim. Su anda evdeki tartiyla doktordaki tarti o kadar farklilarki kilom ne diye bazen bende sasiriyorum. Umarim cok kilo almadan ve saglikla bitiririz hamileligimizi...

80 kiloyken 74 kiloya indim ve gebe kaldim 13 haftalik gebeyim 75 kiloyum benimde diger iki kizimda gebelik sekerim cikti ama simdilik kilom artacak gibi gozukmuyor istahim yok ve bulantim kusmalarimcok fazla 13 haftada 1 kilo almisim bu da normal sanirim bende elimden geldigince dikkat edecegim ilerleyen zamanlarda bakalim ne olacak hepimize saglikli bebisler saglikli dogumlar insallah

85 90 civarı hamile kalıp sürecini bize anlatacak olan yok mu arkadaşlar?Kilolu olupta sezeryan olanlar sizlerde durum nasıl?Biraz bilgi verin bizlere:)

Ben hayatım boyunca kiloluydum, daha doğrusu iri kemik ve iri yapılıydım. kilonun şekerde çok etkisi yok deniliyor ama şeker çıkanların çoğu kilolu maalesef. Ben işe yürüyerek gidip geliyorum oda 15 dk sürüyor pek spor sayılmaz. Ama yürüyüz iyi gerçekten, dinlenerek çok fazla yormadan günde en az 45 dk yapmaya çalış. Ayrıca hamur işi tatlı gereksiz yere yeme, canın isterse ye ama abartmadan. Ben daha azda alırdım ama tatlıya çok abandım, ye tatıyı çıkar hakkıyı hesabı İnşalla sağlıkla kavusursun bebeğine....

merhaba kızlar bende kilolu hamile kaldım tüpbebek tedavisiyle aslında tedavide çok kilo aldım sonrada hamile kalınca yapacak bişi yoktu 80 kilo ile hamile kaldım şuan 6. ayımın içindeyim 87 kiloyum sanırım böyle giderse 100 tamamlicam ben kilodan korkmuyorum ama bebeğime zarar veririm diye çok korkuyorum umarım bişi olmaz çok tatlıyla aram yok genelde ekşi yiyorum ekmek yeme dedi dr ozamanda her saat acıkıyorum ne olacak benim halim bilmiyorum rabbime emanetiz artık

112 ile hamile kaldım ve çok şükür bi sorun yaşamadım
123 ile spinal sezeryana girdim oda çok qüzel geçti.
gebelik şekerinin veya gebelik zehirlenmesinin kiloyla
alakası yok gebelikteki beslenme şekeriyle alakası var.
kuzenim ebe ve bir çok zayıf hastasında bu vakalar oldu.
benim son haftalarda babamın vefatından sonra gebelik şekerim çıktı.
onuda bi hatada doqru beslenmeyle normal hale getirdim.
tabi yinede bebek biraz iri oldu 4.350 kadar :))
sezeryandan sonra sadece iltihap riski oluyo ama ikinci veya üçüncü gebelikse.
yani yapışıklıklar çoksa ve kilonuz benim kadar aşırıysa.
ama bende böylebi sorunla karşılaşmadım çok şükür.
bi hafta sonra alışveriş yapmaya çıkmıştım bile

çok şükür canımm... allah bağışlasın resimdeki bebeişi allahım nazarlardan korusunnn...darısı başımıza inşşş:))

çok şükür canımm... allah bağışlasın resimdeki bebeişi allahım nazarlardan korusunnn...darısı başımıza inşşş:))
aminn canım inşallah.iyi dileklerin içinde ayrıca teşekkürler.bak bi video var belki izlemişsindir sende.
ben hamileken buna bakıp moral yaardım :))) tabi ben bunun kadar değildim

Bende hiç kilodan korkmadım, amaan dedim veririm diyetisyen falan hallederim ama bebek söz konusu olunca hemen frene bastım. Yoksa hayatım boyunca hep yediklerime dikkat etmekle geçt, hamileliğimde rahat edecektim yiyip içeçektim varsın hamile kaldı da bu kadar kilo aldı deselerdi ama olmadı. Ekmeği kepekli yemeye çalış, eğer imkanın varsa diyetisyene git, 1 kere gitsen yine iyi sana liste verir ona göre beslenirsin. Hem bebeğin vitamin ihtiyacına yönelik olur hemde sen boşuna kilo almamış olursun.

kızlarrr bu konuyu yasemın arkadaşımla beraber açtıgım gunu bılıyorummm...:) gerçekten güzel arkadaşlıklar dostlugumuz bızı bırıbırıize bağladııı... ve bende sonundaaaa hamile kaldımmm 155 boyda66 kiloda hamile kaldımm.. allahım öncelikle yakın arkadaşlarımın sonrsasında tum bebek isteyenllere nasip etsın bu duyguyu...

Son düzenleme:
155 derken:)

bende 75 kloyla kaldım hamile ilk doğumdan kalma kilolarımı anca bu kadar verdikten sonra 2.ye kaldım.şimdiden 2kilo almışım bile boyum 167 iştahımda çok fazla açıldı napıcam bilmiyorum

aynı hamile kalmışız,ben 66 kilo evlenmiştim ama kilo aldım 74 oldum ve öyle hamile kaldım boyum 169
iştahım yok eskiden daha çok yerdim şimdi ise çikolatayı bile canım çekmiyor
dikkatli besleniyorum ihtiyacım olanları yiyorum

evet canım ya bencede firenlemek lazım bende hayatım boyunca diyet yaptım ama her tedaviye başladığımda verdiğim kiloları geri aldım 2 kere amaliyat oldum 3 kere tüpbebek denedim 2 aşılama derken alıp başını gitti kilolar normalde çok kilolu değildim 15 yıl sonra oldu bebeğim çok şükür yaşım 31 bende kiloyu sıkıntı etmiyorum diyet yaparım doğumdan sonra diye yapmadığım şey deyil nasılsa hayırlısıyla bi doğsa derdim o inşallah sorunsuz geçer umudum o rabbim yardımcımız olsun

Canım ne olursa olsun herşey bizler için, hep moralini yüksek tut. Onların sağlığı iyi olsun tabiki ama sende iyi olki yavrunda iyi olsun. Herkes zayıf olucak diye bi kural kaide yokki, ne durumda olanlar var yine hamdolsun. Dikkat ederek inşallah sağlıkla alırız yavrularımızı ducağımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…