kikolu hamile kalan bayanlar kaç kiloda hamile kaldınız?

merhaba arkadaşlar..
topiği baştan sona kadar okudum çok keyifli olmuş..
ben de tanıtıyım kendimi 160 boyundayım şuan 92 kiloyum 29 yaşındayım 3.5 yaşında kızım var.kızıma 85 kilo ile hamile kaldım 7. ayıma kadar 7 kilo almışdım kalan 2 ayda ne oldu nasıl oldu anlayamadan 2 ayda 8 kilo daha aldım 15 kilo ile bitirmişdim 100 kg ile doğuma girdim sezaryan oldum herkes kilomdan dolayı kalkamıyacağımı 1 ay yatacağımı düşündü ama ben 2. günü hastanede tur atıyodum desteksiz rahat rahat ilk 2. gün tartıldım 97 kg şok oldum ben 10 kg gitmişdir diye düşünüyodum 97 yi görünce moralim çok bozulmuşdu. tam 40. gün dr kontde tekrar tartıldım 80 kg olmuşdum hamile kaldığımdan 5 kg daha az haldeydim ama sonra 3 senede 80 nin üstüne 18 kg daha aldım çok şükür diyetle 6 kg verdim 92 ye düşdüm. diyete devam çünkü 2. için 2 senedir uğraşıyoruz olmuyo herşey her test normal ama olmuyo mart ayında aşılama yapılıcak ozamana kadar 80 e düşmek istiyorum tekrar.
hamile olanların bebişleri sağlıkla gelsin. hamile kalmak istiyenlerin göbüşleri bebiş olsun inşallahh

Ne güzel örnek oldun bizim için.Ben kiloları dert edip bebek düşünmüyordum.Yeni yeni düşünmeye başladım bakalım hayırlısı:):):)

Canım ben varım kilolu 88 im şu an.Bebek düşünmeye başladık bakalım kaç kilo ile hamile kalmak nasip olacak:)

ben 20 yaşındayım boyum 170sm kilom 70 .zayıf hamışlerdenim sadece karnım cok büyük zurna gbi benden önde gidiyor .sokaga cıkamıyorum bazen utanıyorum heryerim zayıf karnım davul gbi

her insan için geçerlimidir bilmiyorum ama hamilelik çok farklı bi duygu. hamilelikde kilolu yada zayıf fark etmiyo bence allah öyle bi güç veriyoki insana 150 kg da olsanız acayip bi enerjiye sahip oluyosunuz ben kendimden örnek vereyim sabah doğuma giricem ve ben hala evde elektrik süpürgesi ve yer silme modundaydım eee nerde kaldı her ağızdan çıkan sen hamile olsan vinçle kaldırız yuvarlarız lafları inanın allah yardım ediyo.

Bu aralar benim en favori başlığım ''kilolu hamile kalmak '' oldu.1,68 boyundayım ve 2009 da 71 ile hamile kalıp rekoru 35 kg ile zorlayınca 106 ile doğuma gittim.Ve açıkcası ütopik geliyordu bana yazılanlar.Yok doğumda 10 kg gitti vs.Ben 3,300 gr çocuk doğurdum .Ama 103 kg idim halen : )) 35 kg yu verdim ama emzirme sevdam yüzünden 2 yıl boyunca tam emzirdiğim için verdim aldım.Sonunda verdim derken yine hoopp geriye.92-93 ile sürpriz hamile kaldım.Bugün netleştirdim.3,5 aylık hamileymişim.Kilo kesinlikle engel değil.Ancak psikolojiyi sürekli zorluyor.Bu aralar 90 ile hamile kalıp 8-10 kg ile tamamlayanlara hayranım.İlk doğumu sezeryanlı olarak hem kilolu hem ssvd isteyen biri olarak doktorumu da buldum çok şükür.Şimdilik iyiyiz.Rabbim isteyenlerede versin.Biri de bu kiloyla nasıl az tamamlanacağının sırrını bana versin : )

birde insan nekadar kilo almamam lazım moduna giriyosa okadar alıyo benim 7 ay gayet arahat geçdi 7 kg aldım kalan iki ayda 8 kiloyu sırf 10 kilo ile bitirmem lazım sevdam yüzünden oldu yasaklar cezbetti resmen halbuki önceki gibi koyver gitsin deseydim 2 ayda 8 değilde 4 alırdım belki

Merhaba hanımlar,

27 yaşındayım boyum 1.70 ve 85 kiloyum.bu ay hamile kalmayı düşünüyorum ama 100 kilo olmaktan da korkuyorum.zaten devamlı kilo alıp vermekten çatlaklarım var daha da olacak korkum var offf offf

bende kiloyum ama kilomu söylemek istemiyorumm benim doktorum kiloma neden bulmadı sadece sağlığımiçin zayıflamamı önerdi ya bi sürü cevremde hamiş kilolu var

bende kiloyum ama kilomu söylemek istemiyorumm benim doktorum kiloma neden bulmadı sadece sağlığımiçin zayıflamamı önerdi ya bi sürü cevremde hamiş kilolu var

Merhaba sevgili arkadaşlar muhtemelen bu fruma daha önce de yazmıs olabilirim, her kilolu hamile ile ilgili forum görüşümde tutamıyorum kendimi :)

2011 sonu itibarı ile 112 kg idim. Bir sabah aniden gözümü açtım ve ben 30 yaşımı bitirmek üzereyim, hala çocugum yok, kilom 112 ve her geçen gün artıyor, ben hiç anne olamayacakmıyım acil birşeyler yapmam lazım diye ağlamaya başladığımı hatırlıyorum.

O hafta diyetisyene başladım herşey 8 ay çok iyi gitti ve ben 20 kilo verdim. Bugüne geldiğimde hala eski performansım olmasa da 12 ayın sonunda 24-25 kilo vermiş durumdayım ve 87 kiloyum boyum da 168 cm. Özellikel son 2 aydır anne olmak için yanıp tutusuyorum sabah akşam aklımda sadece bu var, işime bile dogru düzgün konsantre olamıyorum. Ha diceksiniz ki olmuyo mu yoooo henüz denemedik ki! Sebep de eşimin bu kiloda hamile kalırsam yaşanabilecek olumsuzluklardan çok çekinmesi. 75 kiloya düşmeden olmaz diyor. Ama ben de veremiyorum. Kafayı yemek üzereyim. BUrda olumlu sonuclanan hamilelik haberlerini okyunca o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Hepsi benim için umut kapısı. Zaman gçeiyor artık 32 yaşındayım gün geçtikçe doğurganlığım düşüyor korkuyorum. Napıcam bilemiyorum

Son düzenleme:

canım çok harika maşallah kilo vermişsin bu azmini öncelikle kutluyorum..... sen hiç kadın doğuma gittinmi doktorun ne dedi...

canım çok harika maşallah kilo vermişsin bu azmini öncelikle kutluyorum..... sen hiç kadın doğuma gittinmi doktorun ne dedi...

Canım 2 farklı doktorum var. Tahmin edersin ki doktorlar herşeyin idealini istiyorlar. Bir dışarıdan prof.'e gidiyorum bir de Ankarada tahlilleri yaptırdığım özel hastatnenin doktoruna. Prof olan zaten allahlık çok sert, 65 kiloya düşmen lazım demişti boyuna göre ideali bu dedi. Daha 1-2 ay önce hastane doktoruma gittiğimde kilo geçmişi mi de söyleyince aaa çok iyisin devam durmak yok bir 20 kilo daha ver (bu arada o zamanlar 92 falandırm yani 70'e düş diyor) yoksa sıkıntı çekersin dedi. Sebep olarak da kilolu hamileler dikkat ederim kilo almam diyorlar ama yine en çok kiloları onlar alıyor, bu da tansiyon şekere sebep oluyor dedi. Ben yine boynu bükük çıktım odadan.
Onun dışında şimdilik yapılan testlerde bir sıkıntım yok çok şükür. Tabiki henüz çocuk yapmaya resmen karar vermemiş oldugumdan detaylı incelemeler yapılmadı, bildiğimiz ilk aşama testlerde bir sorun gözükmüyor umarım da böyle gider.

Sen nasılsın, hamile misin yoksa sen de benim gibi kilolu olup hamile kalsam mı diye düşünenlerden misin, kaç kilosun arkadaşım?

arkadaşlar herşey bünyeyle alakalı.kimisinin bünyesi kilodan etkileniyor kimisinin psikolojik baskıdan, kimisinin farklı.ben 85 kilo ile hamile kaldım.167 boyum.şimdi 9 aylık hamileyim ve 92 kiloyum.aslında doktorun verdiği diyete tam uysaydım 90 üzerine çıkmazdım. kilolar bazı kişilerde gebeliğe engel olabiliyor şöyleki doktorum bana yumurtalıklar yağ bağlarsa döllenme olmaz hamile kalamazsın demişti.ama sonra yumurtalıklarıma kilolarım yağlarım etki etmediği içi,n hamile kaldım. bu arada kilo veripte hamile kalmanızı kesinlikle tavsiye ederim çünkü zaten bebeğin verdiği yük size yetiyor.bende aşırı nefes darlığı yağıyor.artı vücudunuz daha çok çatlayabilir. ha bide kilolu hamile kalanların büyük çoğunluğunda şeker çıkıyor ve bebeğe ve anneye büyük zararlar verebiliyor.bu yüzden sıkı bir diyet uygulanması gerekiyorki meyveyi dahi sayı ile yiyorsunuz.her hafta evimde 2-3 göbek marul, 2 demet tere otu ve 2-3 demet roka tüketiyorum.Allahtan yeşilliği severim ekmek çok yemem de bünyem aşırı zorlanmıyor.ama 10 gün memlekete gittim herkes önüme hamurları tatlıları doldurdu yedim danalar gibi 20 günde 1400 gr almışım ve bunun 1250 grmını bebeğim almış.yani bebeğime zarar vermişim dikkat etmediğim için. şimdi gene devam ama hamileyken tatlıdan yemeklerden uzak durmak son zamanlarda çok zor.şekersiiz gebelik için kilo verin

maşallah ne güzel çok almamışsınız, benimde boyum 168, kilo vereyim diye uğraşırken 2 kilo daha aldım(baya iştahlıyımdır)
şu an 65 kiloyum ve sanırım hamileyim günüm geçeli 1 hafta oldu idrar testi yaptık çıkmadı.
fazla kilo almaktan çok korkuyorum.

arkadaşlar benm boyumda 175 kılom 85 ıken hamıle kaldım suan 95 kıloyum 34. haftama gırıcem tabıkı zorlukları oluyo hazırlıksız yakalandım bende.

Öncelikle allah sağlıkla bebğini kucağına almayı nasip etsin.

Dediklerin çok dogru her bünyede farklı etkiler olabiliyor, 130 kilo ile de hamile kalan var 70 kilo olup rahmi yağ bağlamış diye hamile kalamayanlar da. 112 kg ya çıkınca bende insülin direnci çıktı örneğin, bunu öğrendiğim doktor muayenem sırasında ayrıca tansiyonum da 15-10 idi. Tabi ki kilo her yaşta her koşulda zararlı, hamile olmasa dahi zararlı. Şimdi 87'ye düşünce ne insülin direncim kaldı ne de tansiyon problemim. Ama bu geçmişime bakarak yine de olası bir hamileliğimde riskli grupta sayılabileceğim aşikar. Bunun için elimden geleni yapıyorum, en azından 79-80 kg ya inip hamile kalıp senin gibi 7-8 kilo ile tamamlamak en büyük arzum.

Peki sende şeker ya da tansiyon problemi var mı?

Bir de sakıncası yoksa doktorunun verdiği hamilelik diyet listeni paylaşır mısın bizimle?

Tekrar sağlıklı doğumlar dilerim arkadaşım.

arkadaşlar benm boyumda 175 kılom 85 ıken hamıle kaldım suan 95 kıloyum 34. haftama gırıcem tabıkı zorlukları oluyo hazırlıksız yakalandım bende.

ne gibi zorluklar yaşadın, biraz anlatabilir misin? İyi hikayelerin yanında sıkıntıları da duyalım ki bu bizi gaza getirip hazır henüz ortada bebek yokken kilo vermeye devam edelim.

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini vakitlice :)

canımm öncelikle teşşekr ederm. kılo aldıkca nefes almakta zorlandıgımı hıssedıyorum. ayrıca muthış bir bel ağrısı vucudum ağırlaştıkca dahada kaldıramaz hale geliyosun yani. ama bende şeker çıkmadı şükür benm ilk gebeliğim 45 gun kadar bişey kaldı doğumuma kaç kılo ile bitiririm bilmiyorum doğum sırasında neler ıolur hıç bı fıkrım yok normal dusunuyorum bu arada

Umarım istediğin gibi normal doğum yapabilirsin başka bir forumda gördüm sen de Ankaradaymıssın bende Ankara'dayım :)

Bahsettiğin şikayetleri azçok bütün hamileler yaşıyor sanırım aslında tabi kilo da olunca belki bizlerinki nispeten daha çoktur. Aslına bakarsan daha geçenlerde 7 aylık hamile kilolu bir arkadaşımla oturuyorduk, ısrarla bir şikayeti olmadığını söylese de ben sohbet ederken aslında çok da zorlandığını farkettim konusurken sanki hep nefesi kesiliyor gibi oluyordu, o nedenle dedğinde haklısın.

BU arada 1.72 boy ve 60 kilo ile hamile kalan arkadaşımda da hamileliğin son aylarında benzer sıkıntılar vardı, hatta bu sebeple son 1,5 ay fazla yemek yiyemediğini bu nedenle de o normalin aksine son ayında hiç kilo almadığından bahsetmişti.

canım şekerde var nefes darlığı da.tavsiyem ilk 5 ayda kilo almayın.ben 22.haftadan sonra kilo almaya başladım. 28 haftalıkken 2 kilo almıştım. 33 haftalıkken 2 kilo daha 4 kilo etti.geri kalan 3 kiloyuda 37. haftaya kadar aldım. dikkat etmek zorundasınız.spor ve diyet ikisi olmadan olmaz

Çok soru sordum biliyorum ama, bu kadar dikkat etmene rağmen yine de hamilelik şekeri mi çıktı sende, yoksa öncesinde de şeker var mıydı? Of demek ki gerçekten riske atmamak, bana bişey olmaz psikolojisinden kurtulmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…