Ne güzel örnek oldun bizim için.Ben kiloları dert edip bebek düşünmüyordum.Yeni yeni düşünmeye başladım bakalım hayırlısı:):):)merhaba arkadaşlar..
topiği baştan sona kadar okudum çok keyifli olmuş..
ben de tanıtıyım kendimi 160 boyundayım şuan 92 kiloyum 29 yaşındayım 3.5 yaşında kızım var.kızıma 85 kilo ile hamile kaldım 7. ayıma kadar 7 kilo almışdım kalan 2 ayda ne oldu nasıl oldu anlayamadan 2 ayda 8 kilo daha aldım 15 kilo ile bitirmişdim 100 kg ile doğuma girdim sezaryan oldum herkes kilomdan dolayı kalkamıyacağımı 1 ay yatacağımı düşündü ama ben 2. günü hastanede tur atıyodum desteksiz rahat rahat ilk 2. gün tartıldım 97 kg şok oldum ben 10 kg gitmişdir diye düşünüyodum 97 yi görünce moralim çok bozulmuşdu. tam 40. gün dr kontde tekrar tartıldım 80 kg olmuşdum hamile kaldığımdan 5 kg daha az haldeydim ama sonra 3 senede 80 nin üstüne 18 kg daha aldım çok şükür diyetle 6 kg verdim 92 ye düşdüm. diyete devam çünkü 2. için 2 senedir uğraşıyoruz olmuyo herşey her test normal ama olmuyo mart ayında aşılama yapılıcak ozamana kadar 80 e düşmek istiyorum tekrar.
hamile olanların bebişleri sağlıkla gelsin. hamile kalmak istiyenlerin göbüşleri bebiş olsun inşallahh
merhaba arkadaşlar. ben yeni katılıyorum konunuza. bakıyorum başlık kilolu anneler ama içeriğinde kilolu olan yok:) ben de21 haftalık hamileyim ve 103 kilo ile hamile kaldım.hala da aynı kilodayım şükür.inşallah da fazla almam zaten yeteri kadar var. Allah a şükür de bi sorunum yok şimdilik yani korkacak yada kasacak bir şey yok. Rabbime emanet bebişlerimiz
bende kiloyum ama kilomu söylemek istemiyorummbenim doktorum kiloma neden bulmadı sadece sağlığımiçin zayıflamamı önerdi ya bi sürü cevremde hamiş kilolu var
Merhaba sevgili arkadaşlar muhtemelen bu fruma daha önce de yazmıs olabilirim, her kilolu hamile ile ilgili forum görüşümde tutamıyorum kendimi :)
2011 sonu itibarı ile 112 kg idim. Bir sabah aniden gözümü açtım ve ben 30 yaşımı bitirmek üzereyim, hala çocugum yok, kilom 112 ve her geçen gün artıyor, ben hiç anne olamayacakmıyım acil birşeyler yapmam lazım diye ağlamaya başladığımı hatırlıyorum.
O hafta diyetisyene başladım herşey 8 ay çok iyi gitti ve ben 20 kilo verdim. Bugüne geldiğimde hala eski performansım olmasa da 12 ayın sonunda 24-25 kilo vermiş durumdayım ve 87 kiloyum boyum da 168 cm. Özellikel son 2 aydır anne olmak için yanıp tutusuyorum sabah akşam aklımda sadece bu var, işime bile dogru düzgün konsantre olamıyorum. Ha diceksiniz ki olmuyo mu yoooo henüz denemedik ki! Sebep de eşimin bu kiloda hamile kalırsam yaşanabilecek olumsuzluklardan çok çekinmesi. 75 kiloya düşmeden olmaz diyor. Ama ben de veremiyorum. Kafayı yemek üzereyim. BUrda olumlu sonuclanan hamilelik haberlerini okyunca o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Hepsi benim için umut kapısı. Zaman gçeiyor artık 32 yaşındayım gün geçtikçe doğurganlığım düşüyor korkuyorum. Napıcam bilemiyorum
canım çok harika maşallah kilo vermişsin bu azmini öncelikle kutluyorum..... sen hiç kadın doğuma gittinmi doktorun ne dedi...
arkadaşlar herşey bünyeyle alakalı.kimisinin bünyesi kilodan etkileniyor kimisinin psikolojik baskıdan, kimisinin farklı.ben 85 kilo ile hamile kaldım.167 boyum.şimdi 9 aylık hamileyim ve 92 kiloyum.aslında doktorun verdiği diyete tam uysaydım 90 üzerine çıkmazdım. kilolar bazı kişilerde gebeliğe engel olabiliyor şöyleki doktorum bana yumurtalıklar yağ bağlarsa döllenme olmaz hamile kalamazsın demişti.ama sonra yumurtalıklarıma kilolarım yağlarım etki etmediği içi,n hamile kaldım. bu arada kilo veripte hamile kalmanızı kesinlikle tavsiye ederim çünkü zaten bebeğin verdiği yük size yetiyor.bende aşırı nefes darlığı yağıyor.artı vücudunuz daha çok çatlayabilir. ha bide kilolu hamile kalanların büyük çoğunluğunda şeker çıkıyor ve bebeğe ve anneye büyük zararlar verebiliyor.bu yüzden sıkı bir diyet uygulanması gerekiyorki meyveyi dahi sayı ile yiyorsunuz.her hafta evimde 2-3 göbek marul, 2 demet tere otu ve 2-3 demet roka tüketiyorum.Allahtan yeşilliği severim ekmek çok yemem de bünyem aşırı zorlanmıyor.ama 10 gün memlekete gittim herkes önüme hamurları tatlıları doldurdu yedim danalar gibi 20 günde 1400 gr almışım ve bunun 1250 grmını bebeğim almış.yani bebeğime zarar vermişim dikkat etmediğim için. şimdi gene devam ama hamileyken tatlıdan yemeklerden uzak durmak son zamanlarda çok zor.şekersiiz gebelik için kilo verin
maşallah ne güzel çok almamışsınız, benimde boyum 168, kilo vereyim diye uğraşırken 2 kilo daha aldım(baya iştahlıyımdır)
şu an 65 kiloyum ve sanırım hamileyim günüm geçeli 1 hafta oldu idrar testi yaptık çıkmadı.
fazla kilo almaktan çok korkuyorum.
arkadaşlar herşey bünyeyle alakalı.kimisinin bünyesi kilodan etkileniyor kimisinin psikolojik baskıdan, kimisinin farklı.ben 85 kilo ile hamile kaldım.167 boyum.şimdi 9 aylık hamileyim ve 92 kiloyum.aslında doktorun verdiği diyete tam uysaydım 90 üzerine çıkmazdım. kilolar bazı kişilerde gebeliğe engel olabiliyor şöyleki doktorum bana yumurtalıklar yağ bağlarsa döllenme olmaz hamile kalamazsın demişti.ama sonra yumurtalıklarıma kilolarım yağlarım etki etmediği içi,n hamile kaldım. bu arada kilo veripte hamile kalmanızı kesinlikle tavsiye ederim çünkü zaten bebeğin verdiği yük size yetiyor.bende aşırı nefes darlığı yağıyor.artı vücudunuz daha çok çatlayabilir. ha bide kilolu hamile kalanların büyük çoğunluğunda şeker çıkıyor ve bebeğe ve anneye büyük zararlar verebiliyor.bu yüzden sıkı bir diyet uygulanması gerekiyorki meyveyi dahi sayı ile yiyorsunuz.her hafta evimde 2-3 göbek marul, 2 demet tere otu ve 2-3 demet roka tüketiyorum.Allahtan yeşilliği severim ekmek çok yemem de bünyem aşırı zorlanmıyor.ama 10 gün memlekete gittim herkes önüme hamurları tatlıları doldurdu yedim danalar gibi 20 günde 1400 gr almışım ve bunun 1250 grmını bebeğim almış.yani bebeğime zarar vermişim dikkat etmediğim için. şimdi gene devam ama hamileyken tatlıdan yemeklerden uzak durmak son zamanlarda çok zor.şekersiiz gebelik için kilo verin
arkadaşlar benm boyumda 175 kılom 85 ıken hamıle kaldım suan 95 kıloyum 34. haftama gırıcem tabıkı zorlukları oluyo hazırlıksız yakalandım bende.
ne gibi zorluklar yaşadın, biraz anlatabilir misin? İyi hikayelerin yanında sıkıntıları da duyalım ki bu bizi gaza getirip hazır henüz ortada bebek yokken kilo vermeye devam edelim.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini vakitlice :)
canımm öncelikle teşşekr ederm. kılo aldıkca nefes almakta zorlandıgımı hıssedıyorum. ayrıca muthış bir bel ağrısı vucudum ağırlaştıkca dahada kaldıramaz hale geliyosun yani. ama bende şeker çıkmadı şükür benm ilk gebeliğim 45 gun kadar bişey kaldı doğumuma kaç kılo ile bitiririm bilmiyorum doğum sırasında neler ıolur hıç bı fıkrım yok normal dusunuyorum bu arada
canım şekerde var nefes darlığı da.tavsiyem ilk 5 ayda kilo almayın.ben 22.haftadan sonra kilo almaya başladım. 28 haftalıkken 2 kilo almıştım. 33 haftalıkken 2 kilo daha 4 kilo etti.geri kalan 3 kiloyuda 37. haftaya kadar aldım. dikkat etmek zorundasınız.spor ve diyet ikisi olmadan olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?