kikolu hamile kalan bayanlar kaç kiloda hamile kaldınız?

ben ilk hamileliğimde 48 ile hamile kalıp 72 kilo ile doğuma girdim.
şimdiki hamileliğimde daha doğuma 10 hafta var. şimdiden 15 kilo aldım.yuvarlanarakgidiyorum anlıycanız.

cumadan beri kanamam var maalesef düşük yapıyorum. önümüzdeki cumaya kadar beklemem gerekiyo kese gözükmezse düşmüş demekmiş

geçmiş olsun ,çok üzüldüm. inşallah allah yardımcın olur,hayırlısı ne ise o olssun diyelim.

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle yine kendimi hatırlatayım. 32 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum, hiç çocuğum yok henüz denememde olmadı. 85 kiloyum ve artık bebek istiyorum.

Bununla ilgili olarak ilk işim herşey yolunda mı diye doktor kontrolüne gitmek oldu.

Arkadaşlarımdan çok methini duyduğum Müge Aksoy'a (Ankara) gittim. Ankara'da olanlar için söylüyorum muayenehanesi Çukurambar'da, çok sıcak kanlı ilgili bir doktor. Hiçbir problemimin görünmediğini söyledi ve gebelik öncesi istenen bir milyon tane rutin test istedi (tam kan sayımı, enfeksiyon taramaları, vitamin, açlık tokluk, hormon testleri vb.) Her halde 20 tane test yazdı aklımda bunlar kalmış sadece.

Onun dışında kilo durumumdan tereddütlerim oldugunu belirttim. Kilomu söyledim inanmadı hiç göstermiyorsun dedi. Ancak hiç önemli değil bana kalırsa hemen başla dedi, zaten kontrolde tam yumurtlama zamanım oldugu ortaya çıktı bence bu akşam başla dedi :)

Bu arada randevuma bir 15 dakika geç girebildim çünkü doğumdan gelmişti, doğum yaptırdığı bayanın 120 kg oldugunu söyledi. İdeal olarak hamile kalırsam 5-7 kilo arasında almamı istediğini ama 10 kg'ya kadar yolu oldugunu söyledi. Beni çok rahatlattı.

Bakalım yarın testleri yaptırıcam genel durumum nasılmış bir de o zaman görelim :)

Bu arada folik asit takviyesi olarak Folbiol'e başlamamı istedi, günde 1 tane kullanıcam.

Günde 2-3 sigara içiyordum (ki bağımlısı değilim sadece kahvenin yanında işe ara verdiğimde iyi geliyordu) bırakmamı istedi.

Ben fazlasıyla diet kola ve tuz tüketen biriydim, yemekleri tatmadan tuz koyardım, 1 hafta 10 gündür hem kolayı hem ilave tuzu bıraktım (yine yemeklerimi normal tuz ile pişiriyorum eskisi gibi ama artık fark olarak kendi tabağıma ilave serpmiyorum, dışarda yediğim yemeklerde gram tuz olmasa bile asla ilave etmiyorum, baharat ile tatlandırıyorum). Şimdilik tam alıştığım söylenemez, ama yine de hiç yiyemem sanıyordum bir güzel de yeniyormuş doğrusu :)

Onun dışında uzun süredir diyetteyim zaten. Yeme içme düzenim belli, arada kaçamaklar yapsam da rutinde diyete bağlı hareket ediyorum. Şimdilk benden haberler böyle.

Artık geriye kalan kocamı zamanlama konusunda ikna etmek ve sonrasında hamile kalabilmek adına dua etmek.

İsteyen herkesi allah tez zamanda bebeğine kavuştursun.

En kısa zamanda dileğine kavuşmanı dilerim canım ama madem yediklerine dikkat etmeye başlamışsın biraz daha zayıflayarak hamile kalırsan en güzeli..

Benzer kaderleri paylaşıyoruz bende 32 yaşındayım şu an ilk hamileliliğim ve 86 kiloda hamile kaldım.

Şu an 7. ay bitmek üzere toplam 4 kilo aldım özel bir şey yapmadım yediklerim konusunda çok dikkat ettim diyemem yani çok kilo almamak için çabalamadım.

2 hafta önce gebelik şekeri çıktı şimdi diyet yapıyorum maalesef çok iyi gitmiyor ve böyle giderse 2 haftaya insüline başlıycam.

Sonuç olarak yaş ve kilo gebelik şekerine davetiye çıkaran maddeler arasından ikisi bende ikisi de olunca maalesef yakalandım.. Sana tavsiyem en baştan düzenli yemeyi hiç bırakmaman ha herkeste illa olacak diye bişey yok tabi ama hep daha düzenli beslenseydim belki de insülin direnci oluşmazdı diye düşünüyorum.

Arkadaşım öncelikle hayırla bebişini kucağına almanı dilerim. Evet nerdeyse kilomuza kadar herşeyimiz aynı, tek fark henüz ben hamile değilim :)

Ve açıkçası şaşırdım da 7. ay bitiminde sadece 4 kilo almış olman aslında dikkatli beslendiğini de gösterir o nedenle hamilelik şekeri çıkmasına çok şaşırıdm. Umarım rahat atlatırsın bu süreci arkadaşım.

Peki boyun kaç, bir de öncesinde senin de benim gibi insülin direncin var mıydı? Gerçi benim değerlerim en son ölçtürdüğümde normale dönmüştü ama üzerinden 7 ay geçti. Şimdi yeni tahliller istendi 4-5 güne çıkacak, ben de merakla bekliyorum

Teşekkürler

Boy konusunda kıtım maalesef :) 162 boyum daha önce benim bildiğim insülin direncim yoktu hamile kalmadan önce değil ama 1 sene önce test yaptırmıştım. Ayrıca ailemde de hiç şeker hastalığı yok. Üstelik tatlıyı da hiç sevmem..

Kiloyu az almama gelince o dikatten ziyade dikkatsizlikten oldu. Çünkü yemek konusunda biraz tembelim doğrusu sabah kahvaltı dikkatli ederim ama öğle yemeklerini çok atlarım. Bazen çalışmaya dalıp saatlerce bişey yemeyi unuturum..

Birde ilk aylar miğde bulantısından canım bir şey yemek istemedi sonraki 3 aylık dönemde de miğde yanması canıma ot tıkadı yedim istifra ettim...

Dolayısı ile çok dengeli beslendiğim söylenemez ya da en azından çok faydalı şeyler yedim diyemiyorum...

Umarım tahlillerin iyi çıkar sen daha yolun başındasın en baştan dikkat edersen en azından benim gibi kendini aç bırakmaz faydalı şeyler yersen insülin sorunu yaşamazsın diye düşünüyorum.

Yani bendede hata var anlayacağın

20+5 te 13 kg aldım.87 kiloyla hamile kalmıştım 100ü gördüm bugün.daha önceki yıllarda bundan çok daha fazlasını almıştım hamilelik yokken.o yüzden alışkınım kilo şuan beni rahatsız etmiyo açıkçası.bebeğe zarar vermekten korkuyorum sadece.tatlı ve ekmeği keseceğim bugünden sonra ve spora ağırlık vereceğim.

öncelikle tebrikler canım. Aman dikkat et kilona dediğin gibi kilo alıp vermek bizler için çocuk oyuncağı ama bebek için risk olmasın yeterki

Merhaba arkadaşlar,

bugun tahlil sonuçlarımı aldım ancak henüz doktorumla görüşmedim. Ama ilk bakışta %95 sonuçlarım verilen referans aralıklarda

Ama beni geren bir sonuç açlık kan şekerimin düşük çıkması kan şekeri referan aralığı 74-106 iken benimki 73 çıkmış. Keza tokluk kan şekerim de referans aralığı 70-120 belirtilmiş ve benimki 71 çıkmış.

Bunun dışında demir değerim de birazcık düşük, ayrıca kan sayımımda da ne oldugunu bilmediği bir değer (gran%) olması gerekenin biraz altında. Demir eksikliği gran bunlar açıkçası benim için çok önemli değil ama bu kan şekeri ölçümlerine takığım. Hamilelikte başıma iş açmasından korkuyorum

Fikri olan varsa paylaşabilir mi lütfen?

Bu msjı yazdığım sırada doktorum aradı bütün endişelerimi sıfırladı saolsun. Bütün değerlerin mükemmel hiçbir sorun yok dedi, çok az miktarda demir eksikliği var gibi ama kansızlık gibi bir problemim yokmuş keza hemoglabin değerlerim çok iyiymiş. Hadi ne duruyosun çalışmalara başla dedi üstüne bir de :)

Kan şekeri günlük dalgalanmalarla değişebiliyor bence çok tAKMA sanırım ben çok takıyorum streste çok etkiliyor. Demir eksikliği için de demir hapı ver bütün hamileler kulanıyor zaten hiçç takılcak bişey değil. Benim kanım hep çok çıkardı eskiden ama bebiş vampir çıktı :)) bende demir hapı kullanıyorum

çok saol canım senin hamilelik nasıl gidiyor herşey yolunda mı, afacan yoruyor mu annesini :)

Valla afacan yormuyor ama bu diyet yordu :) sanırım hamilelik bitince eski kilomun altında bir hale gelecek gibiyim :) bu iyi bir şey tabi ama umarım bu hafta gittiğimde doktor yine insülin demez diye dua ediyorum artık

Valla afacan yormuyor ama bu diyet yordu :) sanırım hamilelik bitince eski kilomun altında bir hale gelecek gibiyim :) bu iyi bir şey tabi ama umarım bu hafta gittiğimde doktor yine insülin demez diye dua ediyorum artık

kilo verdin mi cnaım diyete başladığından beri, ama bugune kadar insülin almadan gelmişsin bu çok güzel birşey umarım bundan sonrası da boyle gider :)

doktorunun verdiği liste nasıl bişey paylaşır mısın bz,mle

Valla canım kilo vermedim ama hiç de almadım. 1,5 ay oldu diyete başlayalı ama hiç kilo da almadım yani normalde bu aylarda almak gerekiyor. Çünkü bebeğin kilosu artıyor içinde bulunduğu amniyosentez sıvısının ağırlığı artıyor yani en aşağı 1-2 kilo almış olmam lazımdı ama almadım bu da şunu gösteriyor geri planda ben kilo veriyorum ama bebek alıyor çünkü geçen tartıldığımda 1 kilo aşağı görünüyodum sonra geri çıktı. vücudumda da hissediyorum aslında kilo verdiğimi karnım büyüyor ama mesela bel bölgemin yanlarındaki etler kayboldu. son 1 haftadır karnım baya büyüdü ama hiç kilo almadım.

Diyeti paylaşırım tabi şimdi yanımda değil eve gidince yazarım

Kilo almak/vermek ya da aynı kalmak bence hiç önemli değil yeter ki sen ve bebeğin sağlıklı olsun gerisi nasılsa hallolur. Sen de canını sıkma, tontişi sağlıkla alıcaksın kucağına :)

Sağol canım darısı senin başına. Öyle tabi kilo almak almamak önemli değil bu durum şekerin gerektirdiği diyet yüzünden oldu yoksa bana kalsa kilo alsamda hiç problem yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…