- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
İster Allah Allah derim, ister olloh olloh derim.
İnsan kendine sormalı: Benim "Allah" diye kutsal bildiğim değer birisinin Alla Alla veya Olla Olla demesiyle nasıl yerle bir oluyor?
Düşünmenizi öneriyorum: Kutsal olanın, o kadar çabuk yerle bir olmaması lazım.
Ayrıca sizin ya da benim kutsal bulduğumuz bir şey başkası için bir anlam ifade etmeyebilir, değil mi? Hintlilerin kutsal bulduğu inekleri biz afiyetle yiyoruz sonuçta.
Hintliler bize gelip onların kutsal saydığını yerle bir etmek bir taraf, yediğimiz için bize hesap sorabilir mi?
Soramaz. Sorarsa şunu deriz: Sen kutsal buluyorsan yeme.
Siz de kutsal buluyor, ayıp olacağını düşünüyorsanız, kendiniz Allah Allah dersiniz olup biter.
Burada millete böyle ders veren çıkışlar yapınca daha çok müslüman olduğunuzu hatta sevap filan kazandığınızı düşünebilirsiniz. Ben öyle düşünmüyorum.
Bana göre gösterişe giriyor bu yaptığınız, hatta bence kutsal kabul ettiği şeyleri avaz avaz bağıran herkes şovcudur.
Peki siz ne oluyorsunuz bu durumda? Hadi benim niyetim belli tamam, sizin niyetinizi anlayamadim.?
Evet, ben sovcuyum ve cok mutluyum bu durumdan, oldu mu? Tatmin oldunuz mu yani?
Böyle gereksiz polemiklere girmem. Olayı kişiselleştirmeyiniz.
Burada kimseye kutsalınıza saygı adı altında emirler vermeye hakkınız olmadığını, bunun yanlış olduğunu hatırlattım sadece.
Neden yanlış olduğunu da örnekle açıkladım.
Benim cevaplamak için emek ve vakit harcadığım bir iletiyi kadın günü muhabbetine çevirmeye kalkmayın lütfen.
Valla helal olsun, cok guzel yazmissin... Sanki memleketin basina gelen her basbakan, her Cumhurbaskani yirtik ayakkabisiyla gelip sonra da basbakanlik yaparken karun kadar zengin olup, Forbes dergisindeki en zengin liderler siralamasinda ilk ona girip oyle gidiyordu simdiye kadar..Bunca yolsuzluk varken, meselenin ne olduğuna dair vurgunuz nedir? Şu: sanki chp döneminde yapılmamış gibi KK nın gelip millete bu bu böyle yaptı diye şikayet etmesi..
Ha şu anda acayip bir yolsuzluk var ama K.K sussun. Bu yani derdiniz?
Kıyasladığınız şeye bakın. Yıllardır dillerine doladıkları tek bir konu: SSK da SSK.
Biz de diyeceğiz ki, evet ya adamlar malı götürdü, ülke ülke olalı böyle yolsuzluklar görülmedi fakat yani çok da şey yapmayalım çünkü eski devrilerde de oldu.
Eski devirlerde, hangi hükümet olursa olsun, sağ sol fark etmez, nerde bu kadar hukuksuzluk oldu? Darbe döneminde bile eli silahlı askerlerin aklına gelmedi; Siz içeri alın da kanun çıkarırız demek.
Açın da bir Türkiye Tarihi okuyun. Her devirde Yolsuzluk yapanlar nasıl yüce divana gitmiş okuyun.
Şu şartlarda K.K ya da başka "hırsızlığı, yolsuzluğu" dile getirenleri dilinize dolamak için azıcık mantığınız, azıcık vicdanınız ve ar duygunuz olsun lütfen.
Ne yapacaktı K.K, ana muhalefet parti başkanı olarak? Hükümetin diline doladığı ve aslında yargıda aklandığı çamuru üstüne alıp, ha bunlar da bana SSK skandalı var diyor demek ben de yolsuzluk yapmışım, susayım bari deyip köşesinde mi otursun?
Neyi nerde ve ne şekilde öne çıkaracağınızı bilin önce. Ülke, tarihinde görülmemiş hırsızlık yolsuzluk sansür hukuksuzluk içinde ve siz kimin konuşacağına kimin konuşmayacağına karar veren mantığa sahipsiniz?
Evet, mantığınız, yazdıklarınız, tam olarak yaptığınız, kesinlikle AKP zulmünü, yolsuzluğunu, hırsızlğını, sanki tarihte eşi benzeri olan örnekler varmış gibi göstermektir. Yoktur! Bugün olanların ne Menderes, ne CHP, ne AP, ne ANAP ne koalisyon ne de darbe dönemlerinde eşi benzeri olmamıştır.
Hiç bir dönemde olmamıştır. Hiçbir dönemde.
Yeterince tekrar ettim mi?
Madencilerin, işçilerin, basının, memurların, esnafın, hukukun hiç bir zaman bu kadar rezil olduğu bir dönem görülmemiştir!!!
Hadi şimdi dişinizi kırın.
Ben dişinizden çok gerçekleri görmenizi engelleyen, sizi sağlıklı düşünmekten alıkoyan önyargınızı kırmanızı tercih ederim fakat siz bilirsiniz.
Valla helal olsun, cok guzel yazmissin... Sanki memleketin basina gelen her basbakan, her Cumhurbaskani yirtik ayakkabisiyla gelip sonra da basbakanlik yaparken karun kadar zengin olup, Forbes dergisindeki en zengin liderler siralamasinda ilk ona girip oyle gidiyordu simdiye kadar..Hani var mi oylesi bir ornek versin de gorelim... Bu ulkeyi en uzun sure yoneten, 7 defa gidip yeniden gelen, sonunda Cumhurbaskani da olan Suleyman Demirel.. Nesi var, simdi nerde oturur bir saysin bakalim...
Bu şimdi moda oldu AKP taraftarı arasında. Hırsızlık yolsuzluk haksızlık hukuksuzluk o kadar açık ki, yok diyemiyorlar, savunma mekanizması bu şekilde: Hep vardı.
Elbette hep vardı, elbette hiç bir zaman Avrupa siyasi ahlakı yoktu bu ülkede. Hep olmasa, bu ülkenin başına AKP musallat olur muydu?
Fakat durun yani, bu her devirde vardı denecek ölçüde değil bugün olanlar. Anap zamanında Shp zamanında ben hatırlıyorum kaç kişi yüce divana çıktı, partilerden ihraç edildi.
Benim en sinir olduğum devir, o zaman çok gençtim, Semra Özal ve papatyalarıydı. Onlar bile aşırı masum kaldı şu an.
Hangi parti başkanı hırsızlığa bulaşanları alıp fotoğraf çektirdi ki?
Hangi devirde mühendisin gelmesi gereken kadroya imam getirildi? Ülkede liyakatı yok ettiler. 3000, 5000 euro alan imam eşleri var konsolosluklarda, ilkokul mezunları var inanılır gibi değil.
Bunların hiçbiri hiçbir zaman yoktu işte! Mühendis alınacak yere kendi partilerinden mühendis alıyordu, kayırma öyleydi, eskiden olan buydu.
Hiç kimsenin aklına mühendis lazım olan yere ben ilahiyat mezunu arkadaşın oğlunu koyarım demek gelmezdi gelemezdi! Ben doktor olmayan hastane müdürünü şimdi görüyorum. Yaa adamlar torpili yapıyor ve nolmuş yaptıysak diye soruyor. Menderes'i örnek veriyorlar işlerine gelince, adam çocuklarını ticaretten men eden adam.
Sonuç ortada, ölen madenciler ortada. Yıkılan tokiler, bir yağmurla sele dönen yerler, şehirlerin hali ortada, hepsi ortada. Umarım deprem gibi bir felaket olmaz.
Ekleyeyim, darbe zamanı bile izledim ben belgeselde, kendi görüşünden hakim koymak dışında yapılan hukuksuzluk yok, açıkça adli soruşturma prosedürünü hiçe saymadılar mı? Mahkeme kararlarını?
Böyle devir asla olmadı.
Cık cık cık!!!....Yakıştıramadım sana bunu aptalaşık.Sen ki bu siyaset arenasında rüzgar gibi esen fikirlerini korkusuz cengaver(!) edasıyla ortaya döken değil miydin yahu? Ben mi karıştırdım.Bak yazdığın yorumun sorusu bende değiL Mune ablada.Hayırdır onu alıntılamaya gözün yemedi de beni mi ortaya çıkardın?Yazdığın yorumla benim yorumun alakası yok insan evladı! Katre sana söylüyorum Mune sen anla hesabımı yaptın? Mune abla bilgili,nazik,sevecen insandır bilmediğin şeyleri sorarsan üslubunca, sana da öğretir. Korkma ondan bu kadar yavrucum..
Bu arada sen çoğu zaman konuyu sallayıp üyelerin şahsi fikirleri üzerinden polemik çıkaran ve bundan zevk alan bir üyesin. Bak yine aynısını yaptın.Zorlama seninle polemiğe girmem ben.Akıllı uslu sakin bir üyeyimdir.Tarzın tarzım değil bebeğim.Hadi şimdi başka kapıya benden sana yol yok. Eyvallah..
sonuna kadar haklısın bu benim son mesajımdı siyaset topiğinde.Yazmak istemedim.Eğer diğer mesajlarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın ilk başlarda bu taarzdan bu tartışma çeşidinden olabildiğince şikayetçiyken hatta bunu bir kaç üyeyi uyarma amaçlı da yaptığımdan dolayı hala alay konusu ve dalga konusu olarak karşılık gördüm.Burada fikrimi beyan ederken yaftalanmak ve saygısızca iftira atmayla karşılaştım ki önceden uzaktan izliyordum.Baktım bende aynı üslubu kullanayım dedim ama yakıştıramadım kendime yüzüm kızardı.Yazmadım dahada ne kendimce nede başka üslupta. Haklısın.Teşekkür ederim.Hepinizin mi konuşma tarzı aynı? Ne bir incelik, ne adalet duygusu ne de o övdüğün munenin ifade etme üslubu var yazdıklarında. Hayret doğrusu..
Yani madem hiç birsey degismemis, neden halen akp'ye oy vermek? Gerçekten biri bana bu mantigi lütfen anlatsin, gerçekten merak ediyorum.
NOKTA .Yol yapıyorlar işte.Hızlı tren...Sonraki reis-i cumhurları da düşünerek saray...
Atanmaya çalışıyorum,her kapı yüzüme kapanıyor.
Kim yapıyorsa Allah cennet yüzü göstermesin.Yapana da destekleyene de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?