Kilo her şeye engel midir ?

Aslında kötü bir şey söylememiş ama üslup yanlış bana göre, nasıl gelinlik giyeceksin ne demek ya?
Nişanlık, gelinlik giymek için manken mi olmak lazım? Çocuğun peşimden nasıl koşacaksın? Çocukla aktif olmak için bütün kadınlar 50 kilo mu olmak zorunda?
İnsanlar kilo alır, kilo verir, doğum yapar göğüsleri sarkar, kırışır. Kadın öyle her zaman göze hitap etmek zorunda olan bir barbie bebek değil.
Ben mesela hayatım boyunca hiç kilo problemi yaşamadım ama bir doğum yaptım, emzirme döneminde 38 kiloya düştüm. 38 kilo nedir hayal edebiliyor musunuz? Eşim bir kez bile çocuğun peşimden nasıl koşacaksın demedi, göze hitap etmiyorsun diye imalarda bulunmadı.
Siz kendi sağlığınız için kilo verin. Başkası söyledi diye değil

Aslındasöylemesi güzel bir şey. Rahatsızlığını dillendirmiş. Ama evlendkten sonra hamileliği var kilosu var. Sağlık sorunu var. Acaba o zaman "oran böyle buran böyle" diyip sizi üzer mi?

Tam olarak sizin gibi düşünüyorum. Bazı yorumlara ben de çok şaşırdım.
Kilo almayı direkt kendine saygıyla bağdaştıranlar var. Arkadaşlar kilo vermek sizin sandığınız gibi yaptım oldu şeklinde kolay olsaydı bunca insan neden kilolu gezmeyi tercih etsin ki.

İnsanların hastalıkları olabilir, psikolojik sıkıntıları olabilir. Ki düşünmeden pervasızca yapılan bu konuşmalar bu sıkıntıları tetikliyor da olabilir. Yani siz karşınıza alıp kendinizce kibarca kilo ver diye karşı tarafı düşündüğünüzü sanıyorsunuz da bu insan sizce durumun farkında değil mi yani? Oturup siz kilo ver dediniz diye gaza gelip kilo vermeyecek. O lafınızın faydadan çok zararı dokunacağının siz de farkındasınız. Kendinizi düşünerek size kilo vermek kolay gelebilir ama kimsenin ne fizyolojisi ne de psikolojisi aynı değil. Yorum yapmaya kalacak olsa bu kilo ver diyenlerin hayatında kendimce bir sürü kusur bulup ben de yorum yapmasını bilirim emin olun.

Konu sahibi sana gelince de direkt bu adamdan ayrılmalısın. Öncelikle istediğin zaman bana da yazabilirsin. Yeme bozukluğu yaşadığını düşünüyorum ve sevgilin de asla yardımcı olmuyor belli ki. Hatta özgüvenini daha da düşürüp seni kötü etkilediğini düşünüyorum ben. İlla vermek zorunda gibi hissedince de verilmiyor zaten. Sen kendin vermek istersen verirsin kilonu vermek istemezsen de kimsenin dediğini umursama. Baskı şu an sadece ataklarını tetikler. Diyet mantığından çıkıp daha porsiyon kontrolü gibi düşünüp hayatını düzenleme yoluna gidebilirsin. Kilo verince mutlu olacağım, sevileceğim gibi bir bakış açın da olmasın. Birinin sevgisi senin kilona bağlıysa bu sevgiyi hayatında tutma zaten. Ha sen şu an kilondan mutluysan da kimseye laf söylemek düşmez. Herkes kendi hayatına bakmayı öğrensin.

Kilo konusu dışında sevgilinin küfürleri vs de büyük sorun. Küfür edip senin yüzünden böyle oldu gibi manipüleye kalkışmış aklınca. Sen ne yaparsan yap bu küfür etmenin bahanesi olamaz. Burada kimseye kolay kolay ayrıl yazmadım. Şu an net bir şekilde diyorum ayrıl bundan. Seni kilolu da olsan zayıf da olsan çiçek gibi sevecek bir adam bul. Tabi her şeyden önce sen kendini sev

Sevgilinize ; haklisin, kendim ve sagligim
icin kilo vericem.Ama seninle bu yolda devam edemiyecegim de.
Ben de yakin cevremdekilere kilo ile ilgili konusma yaparim . Ama kilonun gercekten zarari var.
Bence insan istesin yeteki her seyi yapar.

Sizi düşünmenin ötesinde yanına artık yakıştıramadığı için konuşma istediği duymuş. Seninle evlenemem demiş kilolu olursan açık açık. Güzellenecek tarafı yok seven adam destek olur zayıfla yoksa seninle evlenmem demez.

Bazı yorumlara çok şaşırdım, durdum durdum yeniden şaşırdım. Bir tek MissCherryBlossom beklediğim yorumu yapmış ama feminist bildiğim nice kadın bu şiddeti “normal” karşılamış ben şok

Kilolu biriyle olmak istemeyebilir yani ben hak verdim o konuda ama kilo vermezsen seninle evlenmem ne yanidaha düzgün konuşabilirmiş bence kilo ver kendin için daha bakımlıda ol ama bu adam hakkında biraz düşün derim sonuçta evlenince hasta halini yeni doğum yapmış halini vs hepsini görecek yani o zamanda mı böyle düşünecek.

Canım yanlış anlama da bu insandan bence bir an önce ayrıl ve yoluna bak ben yıllardır kiloluydum ama eşim bir kez olsun beni kırıcı bir laf etmedi ama şimdiden daha evlenmeden en güzel zamanlarınızda senin kilonu sana sorun ediyorsa o insandan bir şey olmaz o erkekten bir şey olmaz yanlış anlama bence kilolu da güzelsindir ben de kiloluydum ama bunu şimdiden sorun neden Bir adam yarın bir gün evlendikten sonra doğum yaptıktan sonra haliyle vücudumuz yaşlanacak bozulacak o zaman daha fazla sorunlar yaşarsın bence kendi ile ilgili sorunları var bence yol ver gitsin hiç de üzülme kadın her halde güzeldir

Burdaki üsluba takılmayan kadınların acaba çevresinde gerçekten böyle konuşan dağ ayıları var da ondan mı yadırgamıyorlar cidden merak ediyorum çünkü çok kötü bir üslup. Bir şeyi söylemenin bin bir türlü yolu vardır, bu adam karşısındaki kıracak en sağlam yolu seçmiş maşallah. “Sen ne kadar bakımsızsın” demek var “hayatım bu aralar biraz kendine dikkat etmiyorsun bir sıkıntı mı var” diye başlamak var yapmayın Allah aşkına ya. Adam haklı, sevdiğinden yapıyor diyen bile olmuş. Sağlıklı seven insan böyle bir üslup tercih etmez.

Sizin konunuza gelince ben de kilo vermenizi öncelikle kendiniz için yapmanızı tavsiye ederim. Kendi iç dünyanız, özgüveniniz, sağlığınız daha estetik görünmeniz için. Kilo vermek iç dünyasınıza çok iyi gelecektir. Diyet, spor, düzenli uyku, düzenli hayat ve dirayet ile her şey mümkün. Profesyonel bir diyetisyenden yardım alın.

söyleme tarzı çok çirkince, evlenemem ne demek, sen paşa torunumusun evlenmessen evlenmeee . Ben o cümleden sonra ister sağlık ister başka birşey olsun bütün aradaki ipleri koparırdım..

Adamm tek kiloya takık değil ki
Saçınına , saç rengine, giyimine tamamen farklı biri olmanı istiyor.
Sağlığım için tabikide ben zayıflayacağım ama seninlede bitiriyorum, Dışarda aradıklarından çok var diyp gönderirdim.
Annesinin yaptığıda tam hödükçe saygısızlar

Siz hiç sevilmediniz herhalde :) sevilmemisligi sevgi sanıyorsunuz

Adam konu sahibinin kilo vermesini istemesini aklinca mantıklı bir çerçeveye oturtmak istemiş ve saçma sapan maddeler halinde konuşmuş gibi geldi bana.
Ama konu sahibinin daha sonra ilişkisi hakkında yazdiği yorumlarından anladigim kadarıyla bu adamin genel hali kötü.

Bu kadar kilo vermesi icin nedenler bulmaya uğraşacağına hadi spora başlıyoruz dese daha iyiydi o ayrı. Adamin kilo vermesini istemesini hala haksız görmüyorum lakin kilo mevzu olmasa bile genel bir sorun var zaten iliskielrinde ve zayıflamaya çözülmeyecek.

e adam seni tanıdığında normalmişsin bence kibarca uyarmış. ben de 12 senelik kocama kilo ver dedim çünkü hoş olmuyor yani sağlık sorunu değilse.
Olmaz diyemezsin, insan istedigi kiloda olur diye atarlanildi bana aksbwksbks

Olmaz diyemezsin, insan istedigi kiloda olur diye atarlanildi bana aksbwksbks
ya ama o zaman da neden artık sevgilim beni arzulamıyo diye ağlamasınlar
Bakımsızsın falan demiş sevgilisi
demek ki biraz özensin istiyor, bu kız bana kendini çok salmış geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…