- 31 Ekim 2016
- 4.756
- 20.519
- 308
- 34
- Konu Sahibi cokyorgunvecaresiz
-
kilolu insanlarda insülin direnci olması son derece olağan. beslenme düzeniyle bunu değiştirebilirsiniz. kendiniz bunu sağlayamıyorsanız bir diyetisyenden destek alın. yeme bozukluğunuz varsa önce psikoloğa gidin. bunların hepsi maddiyata bağlı. kilo verememek çoğu zaman bedensel açlıktan ziyade duygusal açlıktan kaynaklanıyor. bu yüzden diyetlere kendinizi zorlamadan önce psikolojik destek almak en önemlisi. ayrıca ne olursa olsun, eşiniz de olsa kendinizi böyle ezdirmeyin. psikolojinize yazık.İnsulin direncim var,bir kac ek hormonal hastalığım daha var.
O da konu sahibi gibi sessiz biri, kimsenin karşısında konuşup hakkını savunamaz maalesef. Onla ne zaman oturup konuşsak öyle şeyler anlatıyor ki şaşkınlıktan ve sinirden deli oluyorum.Boyun uzar mi? Nasil bir zekaymis o oyle. Kiz cevabi yapistiramamis mi bende seni zeki sanip evlendim diye.
Çok ciddi şeker sorunu olanlar icin gastrik bypass oneriliyor yoksa mide kücultme daha iyi bende de insulin direnci gizli seker troid vardı normal mide kücultme oldum g.baypass da ömür boyu vitamin kullanmak gerekiyor maalesef sadece in.direnci icin ona gerek yok ve zaten 98 kilo birisine o ameliyatı yapmazlarİnsülin direnciniz varsa mide ameliyatı olun bu bahsettiğim ameliyat mide alınmıyor sadece bir kısmı kapatılıyor böylece siz az yerken diğer kısım enzim üretmeye devam ediyor insülin direnci için tedavi edici bir ameliyat gastirik bypass olarak geçiyor bir araştırın lütfen benim bir yakınım ömrü boyu kilo veremedi ne yaparsa yapsın ne spor ne perhiz şu an 140 kilodan 70 kiloya indi
İnsülin direnci aynı zamanda kalıtımsal bir şey maalesef anneden çocuğua falan kalıyor yanikilolu insanlarda insülin direnci olması son derece olağan. beslenme düzeniyle bunu değiştirebilirsiniz. kendiniz bunu sağlayamıyorsanız bir diyetisyenden destek alın. yeme bozukluğunuz varsa önce psikoloğa gidin. bunların hepsi maddiyata bağlı. kilo verememek çoğu zaman bedensel açlıktan ziyade duygusal açlıktan kaynaklanıyor. bu yüzden diyetlere kendinizi zorlamadan önce psikolojik destek almak en önemlisi. ayrıca ne olursa olsun, eşiniz de olsa kendinizi böyle ezdirmeyin. psikolojinize yazık.
Benim ameliyattan sonra zayıflayinca hepsi kendiliginden geçti insulin direnci zayıflayınca kolaylikla duzelen bir hastalikİnsülin direnci aynı zamanda kalıtımsal bir şey maalesef anneden çocuğua falan kalıyor yani
Vitamin falan kullanmıyor benim arkadaşım sadece yemekleri falan ilk günden beri kemik suyu ile yapıyor öyle sürekli alması gereken bir ilaç benim bildiğim kadarı ile yok ama bir sorarım yine. Ha tabii bu arada 98 kilo ise yapmazlar yüksek ihtimalle.Çok ciddi şeker sorunu olanlar icin gastrik bypass oneriliyor yoksa mide kücultme daha iyi bende de insulin direnci gizli seker troid vardı normal mide kücultme oldum g.baypass da ömür boyu vitamin kullanmak gerekiyor maalesef sadece in.direnci icin ona gerek yok ve zaten 98 kilo birisine o ameliyatı yapmazlar
Gerçekten öyle ne bekliyorlar valla bilmiyorum bana başından deseler evlenmezdim bile.tek başıma çile çekiyorum
Ben bu ameliyatı gecirmis biri olarak eminim sizden daha çok şey biliyorumdur bence :) g.baypasta mide de vitamin emilimi olmadıği için dişardan almak gerekiyor maalesef bu yüzden drum buna gerek olmadığını ciddi şeker sorunu olanlara yaptiklarını söyledi ( devlet dr u özelleri bilemem ) ben bile 2 sene vitamin kullandim yeme oranından dolayı sonra bıraktım kemik suyu falan ekstra 2 senede protein tozu kullandımVitamin falan kullanmıyor benim arkadaşım sadece yemekleri falan ilk günden beri kemik suyu ile yapıyor öyle sürekli alması gereken bir ilaç benim bildiğim kadarı ile yok ama bir sorarım yine. Ha tabii bu arada 98 kilo ise yapmazlar yüksek ihtimalle.
Bnde 98 kiloyum,ailemden uzaktayım diye korkak biriyim ayrıca,fazla iyi davrnadım.şimdi de sınırları yok bana karşı
zayıf biri ile evlenseymiş o zaman. İnsanlar bazen çok tuhaf oluyor.Hiç bahsetmezlerdi,birden nolduysa oldu.her lokmam laf oldu
nasıl kafalar varMuhtemelen eş ailesi “biz baskıyı kurarız zayıflatırız” diye düşündü. Çok severler başkası ardına düşünüp karar vermeyi.
Bizim tandık bir abla vardı, amca oğlu bunun kapısında yatmış yalvarmış evlenmiş ona rağmen evlenince “senin boyun uzar zayıflarsın zannettim o yüzden evlendim senle” demiş
Bu ilde kimsem yok,işsizim cebimde para da sınırlı hemde kavga cıkarırlardı. Kayınvalidem para harcanmasını sevmez
mesela, coğu alışverişi gizli yapıyorum
Bnde 98 kiloyum,ailemden uzaktayım diye korkak biriyim ayrıca,fazla iyi davrnadım.şimdi de sınırları yok bana karşı
İnsülin direncini kırmak için normal insanlardan farklı beslenmeniz gerekiyor . Bende yeni öğrendim bende de varmış . Kendi sağlığınız için zayiflayabilirsiniz iyi bir doktora gidin bence. Onun dışında eşinizin ailesinin size yaptığı psikolojik şiddet . Kilo probleminiz kimseyi alakadar etmez . Orada yemeğe falan da kalmayın .İnsulin direncim var,bir kac ek hormonal hastalığım daha var.
iyi de evlenmeden önce de olabilirdiniz ameliyat mutsuzsanız eğer. sonuçta yeni evlisiniz ve kilonuz hep varmış. onların laf etmeye hakkı hiç yok tabii ki. şimdi olmak istiyorsanız gidin olun. Instagramda kilo veren insanlar var diyet hesapları. çoğu kilo verir vermez kocayı boşuyor. sizi her halinizle kabul etmeyen insan var. annesine anne ne diyorsun sus diyemiyorBunu onlara anlattım kabul etmiyor paşa keyifleri
Siz istiyorsanız diyet yapın. Siz istemiyorsanız diyet yapmayın. Bu kadar basit. Gitmeyin yemek vakitlerinde. Gidecekseniz de gerekirse ara öğününüzü,atıştırmalığınızı yanında götürün. Söylenirse de duymayın. Terbiyesizler...Merhabalar,kısa süredir evliyim ve kaynanam bana kilo var diye sürekli baskı yapıyor. Onun evindeyken yemek yeme saatlerine karışıyor,aclıktan ölsem bile inanmıyor "sen yemeye alışmışsın" diyor. Normalde ona pek gitmem ama geçen gün buna eşimde dahil oldu ve açlıktan ciddi manada bayılacak haldeydim,evde değiliz diye bir sey almadı dısarıdan. Eve geldiğimde bir şeyler yedim ama öncesini hayal meyal hatırladığımı farkettim. Açlıktan o anı bile hatırlayamadım. Ve bu içime dert oldu,anlatacak kimsem yok.yeni gelinim,benim onlara zayıflama sözüm olmadı ama üstüme cok geliyorlar,işsizim istesemde bulamıyorum maalesef ki. Diyet çok denedim ama kilo vermem zor oluyor, ameliyatı da onlar istemiyor.Şuan ise yemeğe el sürmeye korkar oldum.nolur akıl verin,hic değilse okuyup derdime ortk olsanz bile yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?