Kim alır?

Tepsıden once neler istediler acaba, arkadaslar yazınca Bı dusunmedım degıl 😂😂
Tepsiye boyle tepki verilmez cunku, kac paralık sey lafı edilecek bisey degıl kesınlıkle.

Muhtemelen makası da damada al dediler afagahshshshaha
Valla herşeye bir tören yapılıyor artık 😁evlilik teklifiyle başlıyor torenler, söz,nisan, düğün, cinsiyet partisi,baby shower, doğum,40 uçurma, diş çıkardı partisi, çiş öğrendi partisine kadar sürüyor.
Damatarında işi zor😁
Daha söz günü makas kesmeyecek birde 😉

Valla herşeye bir tören yapılıyor artık 😁evlilik teklifiyle başlıyor torenler, söz,nisan, düğün, cinsiyet partisi,baby shower, doğum,40 uçurma, diş çıkardı partisi, çiş öğrendi partisine kadar sürüyor.
Damatarında işi zor😁
Daha söz günü makas kesmeyecek birde 😉
Haklısın dıs cekımı unuttun 😂😂

Kız tarafı mı alır erkek tarafı mı alır bilmiyorum ama bir tepsi için bu kadar laf eden erkekten soğurum.Tamam hayatım madem sizde adet böyle ben alırım demek bu kadar mı zor
Bu yorumu yapacaktım sen benden önce davranmış aynen düşündüklerimi yazmışsın +1 liyorum :super:

Ayyy komsumun kızının nişanından hatıra magneti neden buzdolabıma takayım ki? Cok varos geliyor bana bu hareketler. İsimli çikolatalar kağıtlar falan isimli,hayırdır yeni mi doğdunuz yani. Benim en cool duran arkadasım bile neler neler yaptı hayretle izledim. Ben de aksi gibi cok hevessizimdir böyle seylere olsa da bitsek modunda gezerim o yüzden cok komik geliyor.
Vallahi okuyunca gözümden kalpler fışkırdı çünkü böyle düşünenler olarak azız sanirim. Nişanlım bi çikolata yaptirdi nisan için ama hiç sormadım karışmadım. Normal bişeydi isim vs yoktu.
Bir de pasta aldılar misafirlere dağıtmak icin.
O kadar saçma ki magnet vs..bende ise yarar bir sey düşünmek istiyorum nikahta belki tomurcuklu kalem gibj..bir arkadaşım kitap ayracı şeklinde hazırlamisti düğün davetiyesini. En azından işe yarasın. Benimde hic ama hic ilgimi çekmiyor, zaten uğraşamam da nasıl gözümde büyür:) bohcasını olduğu gibi sadece bohçaya koyarak vermiştim. O damat kutuları çok komik geliyor gozume:) bohça vs serme açma adeti yapmadik. Kaynanam talep etti. Biz istemedik.
Nisan tepsisi ve yüzük tepsisini ben kiraladım hatta nisan cicegimi de. Evde fazlalik sevmiyorum kiralayip elimden cikarmis oldum. Hic konusu bile geçmedi bizde. Ben annenin tavrını da nişanının tavrını da hoş bulmadim.

Son düzenleme:
Vallahi okuyunca gözümden kalpler fışkırdı çünkü böyle düşünenler olarak azız sanirim. Nişanlım bi çikolata yaptirdi nisan için ama hiç sormadım karışmadım. Normal bişeydi isim vs yoktu.
O kadar saçma ki magnet vs..bende ise yarar bir sey düşünmek istiyorum nikahta
Doğumda hastane odasını süslemedim diye kınadılar beni. Çok umrumdaydı çünkü :confused:
Bir de bebek görmeye gelenlere vermek için hediyelik hazırlamış mıyım? Bakıyım hazırlamış mıyım, aaaa hazırlamamışım :KK70::KK70: Hele bunu hiç anlayamadım, benim bildiğim hediye doğum yapana ya da doğana verilir, niye gelen misafire verelim? Hayır bir de iki gün sonra çöpe atacaklar, kendimden biliyorum. Falancanın prensesi, filancanın paşasının magneti neden benim evimde kalabalık yapsın. Birkaç saat sonra çöpe gidecek şeyin tanesi 10 liraya yapılıyor. Cimri bir insan değilim ama neden buna para vereyim ki? Gider çocuğuma harcarım o parayı.
Sadece birinci yaş günlerinde magnet yaptırdım iki çocuğumda da. Onları da kendim için. Gören anneanne, babanne amca dayı istedi. Çünkü sadece onlara bir şey ifade eder bu nesneler. Başka kimse ne yapsın:deli:

Doğumda hastane odasını süslemedim diye kınadılar beni. Çok umrumdaydı çünkü :confused:
Bir de bebek görmeye gelenlere vermek için hediyelik hazırlamış mıyım? Bakıyım hazırlamış mıyım, aaaa hazırlamamışım :KK70::KK70: Hele bunu hiç anlayamadım, benim bildiğim hediye doğum yapana ya da doğana verilir, niye gelen misafire verelim? Hayır bir de iki gün sonra çöpe atacaklar, kendimden biliyorum. Falancanın prensesi, filancanın paşasının magneti neden benim evimde kalabalık yapsın. Birkaç saat sonra çöpe gidecek şeyin tanesi 10 liraya yapılıyor. Cimri bir insan değilim ama neden buna para vereyim ki? Gider çocuğuma harcarım o parayı.
Sadece birinci yaş günlerinde magnet yaptırdım iki çocuğumda da. Onları da kendim için. Gören anneanne, babanne amca dayı istedi. Çünkü sadece onlara bir şey ifade eder bu nesneler. Başka kimse ne yapsın:deli:
Cok kral bir hareket. Bende cimri değilim değilizdir de mi:)) ama o kadar saçma geliyor ki. Hayır sadece para değil bir de vakit lazim. Yeni doğum yapmış kadin bunlara nasıl vakit buluyor hayretle izliyorum.:KK45:

O kadar saçma ki magnet vs..bende ise yarar bir sey düşünmek istiyorum nikahta belki tomurcuklu kalem gibj..bir arkadaşım kitap ayracı şeklinde hazırlamisti düğün davetiyesini. En azından işe yarasın. Benimde hic ama hic ilgimi çekmiyor, zaten uğraşamam da nasıl gözümde büyür:) bohcasını olduğu gibi sadece bohçaya koyarak vermiştim. O damat kutuları çok komik geliyor gozume:) bohça vs serme açma adeti yapmadik. Kaynanam talep etti. Biz istemedik.
Nisan tepsisi ve yüzük tepsisini ben kiraladım hatta nisan cicegimi de. Evde fazlalik sevmiyorum kiralayip elimden cikarmis oldum. Hic konusu bile geçmedi bizde. Ben annenin tavrını da nişanının tavrını da hoş bulmadim.
Ben bu merasimlerin full+full instagram oldugu icin yapıldıgını düşünüyorum. İnstagrama fotoğraf atmak yok denilse kimse öyle kasmaz 😄 ben düz gümüş tepsi ve yüzük yükseltici düsünüyorum tepsiyi sonra da kullanırım. Magnet süs çikolata masa isimliği masa süsleme ile işim olmaz. Belki sadece arka fona yuvarlak çiçek falan koyarım önünde dikilip fotoğraf çektirmek için. Damat kahvesi icin fincanlardan bahsetmek bile istemiyorum fkgkgkgk bide dans ederek götürenler var ahdhdjdjdj allahım 😂🤣

Bu arada davetini darüşşafaka tev gibi vakıflara bagıs karsılıgında alabilirsin. Hem millete sosyal mesaj verirsin hem davetiye diye paran boşa gitmez bağış yapmış olursun.

Ben bu merasimlerin full+full instagram oldugu icin yapıldıgını düşünüyorum. İnstagrama fotoğraf atmak yok denilse kimse öyle kasmaz 😄 ben düz gümüş tepsi ve yüzük yükseltici düsünüyorum tepsiyi sonra da kullanırım. Magnet süs çikolata masa isimliği masa süsleme ile işim olmaz. Belki sadece arka fona yuvarlak çiçek falan koyarım önünde dikilip fotoğraf çektirmek için. Damat kahvesi icin fincanlardan bahsetmek bile istemiyorum fkgkgkgk bide dans ederek götürenler var ahdhdjdjdj allahım 😂🤣
Allah affetsin o videolara çok gülüyorum..ama bende masa süslettim çok abartmadan foto çekilcez diye. Görüyo musunuz beni yakalamışlar ucundan siz direnin :KK53:

Söz tepsisini kız tarafı alır . Söz merasimini de kız tarafı yapar hem kendi beğendiğini almış olursun . Söz ve nişanım evde birlikte yapıldı pastasına kadar biz aldık hatta babam kendi pastacı kendi zevkine göre güzel bi pasta yaptırmıştı 😂

Allah affetsin o videolara moralim bozukken açıp gülüyorum..ama bende masa süslettim çok abartmadan foto çekilcez diye. Görüyo musunuz beni yakalamışlar ucundan siz direnin :KK53:
Ahahahahahah ya masanın arkasında açık büfe garsonları gibi duruyor gibi geliyor bana. Pasta veriyim mi abime? Pozları gibi gibi 🤣 o yüzden masaya kılım sadece arka fonu seviyorum😂😂😂

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Söz tepsimi kendim aldım. Erkek tarafı çikolatayı başka bi tepside getirdi ama aramızda tepsi konusu hiç geçmedi.

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Annenizin isteklerini çok fazla karşı tarafa belirtmeyin ki baştan antipati oluşmasın altı üstü tepsi önemli olan evlatlarımın mutluluğu demek yerine sen almayacaksın diye tutturmakta 😳 daha bunun nişanı var, kınası var, var oğlu var Allah kolaylık versin size...

Annenizin isteklerini çok fazla karşı tarafa belirtmeyin ki baştan antipati oluşmasın altı üstü tepsi önemli olan evlatlarımın mutluluğu demek yerine sen almayacaksın diye tutturmakta 😳 daha bunun nişanı var, kınası var, var oğlu var Allah kolaylık versin size...
Işte belirtmeden nasıl hallederim diye düşünüyorum demeniz gibi antipati oluşuyor..

Valla boyle incikli boncuklu dantelli alli pullu bir mendil 🙂 adet severler bu detayi asla atlamazlar.
ben de ilk defa duydum
biz evdeki küçük şık bir tepsiyi kullandık, annem üstüne küçük bir dantel koydu (dikdörtgen şeklinde ufak boy bir tepsi), yüzükleri eşim bağlatmıştı, üstüne yüzükleri koydu, rahmetli babam da kesmişti. Üç kızkardeş aynı tepsiyle sözlendik.. tepsi de annemin kendi nişanlık tepsisi, antika birşey. maddi durumumuz öyle kötü falan değil, kimse söylemedi bize, bunun önemli bir ayrıntı olduğunu bile bilmiyordum şu konuya kadar. mendilll ooo biz daha tepside çuvallamışız :)Allah bilir tepsinin de özellikleri vardır

Biz kuyumcunun verdiği tepsiyi kullanmıştık. Boş veriiiin ne takılıyorsunuz böyle şeylere. Üstelik daha söz bu. Düğünde ayvayı yediniz o zaman.

Işte belirtmeden nasıl hallederim diye düşünüyorum demeniz gibi antipati oluşuyor..
Erkek arkadaşın nasıl olsa biliyor konuyu onunla ağız birliği yapın bu seferlik, bir tepsi al ama erkek arkadasın almış gibi yapın, gerçekten bu adet örf gelenek işleri bazen çok büyük sıkıntılara sebep olabiliyor kuzenimin nişanında bohça yüzünden kavga çıkmıştı resmen annesi alınması gerekenleri almadılar diye olay çıkarmıştı ahhhh analarımız 🙈

Back
X