Kim alır?

Kız tarafı alir ancak sevgilin sinir bozucu.

Alt tarafı bir tepsi, " tabi aşkım sen seç alalım " dese kafi.

Ancak çok önemli bir nokta ; eğer " annem sen almayacaksin dedi, adet böyle , ablamda da böyleydi tarzında sinir bozucu konuştuysaniz , adam haklı.

Erkek arkadaşın nasıl olsa biliyor konuyu onunla ağız birliği yapın bu seferlik, bir tepsi al ama erkek arkadasın almış gibi yapın, gerçekten bu adet örf gelenek işleri bazen çok büyük sıkıntılara sebep olabiliyor kuzenimin nişanında bohça yüzünden kavga çıkmıştı resmen annesi alınması gerekenleri almadılar diye olay çıkarmıştı ahhhh analarımız 🙈
Yok sevgilim sıkıntı değil ben alicam sadece ilk.kez duydum ona şaşırdım bunlar küçük şeyler dedi. Ben alım desem de kabul etmedi. Kendi beğendiğini al beb sana parasını gönderirim dedi ben alicam ama istemeyeceğim tabiki. Çok şükür bu konu uzamadı. Ama annemden korkmaya başladım. Diğer işlere çok karışmıyor ama altın konusunda kimseye laf düşmüyor diyip beni susturacak gibi. Büyük kavgalar etmeyiz inşallah. Bohça gibi şeylere girmeyeceğim annem de ısrarcı değil o noktada

Kız tarafı alir ancak sevgilin sinir bozucu.

Alt tarafı bir tepsi, " tabi aşkım sen seç alalım " dese kafi.

Ancak çok önemli bir nokta ; eğer " annem sen almayacaksin dedi, adet böyle , ablamda da böyleydi tarzında sinir bozucu konuştuysaniz , adam haklı.
Sanırım benim üslubum yüzünden oldu. Çünkü benim de çekindiğini görünce niyetimi anlayınca sen üzülme bunlar sıkıntı değil alırım ne olacak ilk kez duydum ona şaşırdım dedi.

Yok sevgilim sıkıntı değil ben alicam sadece ilk.kez duydum ona şaşırdım bunlar küçük şeyler dedi. Ben alım desem de kabul etmedi. Kendi beğendiğini al beb sana parasını gönderirim dedi ben alicam ama istemeyeceğim tabiki. Çok şükür bu konu uzamadı. Ama annemden korkmaya başladım. Diğer işlere çok karışmıyor ama altın konusunda kimseye laf düşmüyor diyip beni susturacak gibi. Büyük kavgalar etmeyiz inşallah. Bohça gibi şeylere girmeyeceğim annem de ısrarcı değil o noktada
Altın takı olayı bu işlerin hiroşiması zaten 🙈 inşallah en az sıkıntıyla geçirir gülümseyerek hatırlayacağınız anılar olarak kalır bu zamanlar aklınızda, mutluluklar diliyorum :21:

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Canim benden sana tavsiye. Soz,nisan,nikah,dugun mevzularinda cok cok buyuk bir durum olmadikca adettir gelenektir vs diye sebeplerden erkek arkadsnla pek yuzgoz olma 🤗 bunlar ufak mevzular ama birikince can sıkar... Bazi seyleri aileleri de kirmadan sen hallet,erkek ark halletsn,brlkte halledn. Bu konularda daha neler var neler Her isin icine aileler dahil olunca her kafadan bir ses cikar,sebepsiz kalbiniz kirilir. Ben tavsiye edeyim de sen bilirsin :KK36:

Canim benden sana tavsiye. Soz,nisan,nikah,dugun mevzularinda cok cok buyuk bir durum olmadikca adettir gelenektir vs diye sebeplerden erkek arkadsnla pek yuzgoz olma 🤗 bunlar ufak mevzular ama birikince can sıkar... Bazi seyleri aileleri de kirmadan sen hallet,erkek ark halletsn,brlkte halledn. Bu konularda daha neler var neler Her isin icine aileler dahil olunca her kafadan bir ses cikar,sebepsiz kalbiniz kirilir. Ben tavsiye edeyim de sen bilirsin :KK36:
Annem hemen tepki veriyor iyi o zaman ben de vermem gelmesinler yapıyor gibi.. zaten çok istekli değil sözlenmeme. Oysa yaşım 26 isim var karşımdaki de aynı şekilde.. oldukça can sıkıcı. Annem de çok karışmaz aslında bohça şu bu diyip sıkmaz ama altın konusunda yüz-göz olmasak iyi. Inşallah annemi ikna edebilirim.. istekleri olan biri çünkü. Arada çok kalmam inşallah. Karşıya yansıtmadan nasıl halledicem bi bilsem. Yine de cabalayacagim tabi. Inşallah hayırlısı olur

Gondola çikolata doldurup getireceklerine tepsiye doldurup getirirler iki taraf için de sorunluk bir durum yok bence

Sevgiliniz de şimdiden ufacık bir tepsi olayına bu kadar bozuluyorsa sizin işiniz baya zor. Anneniz de baya gelenekçi ve istekleri var. Nişanlandıktan sonra sevgiliniz bu durumları kaldırabilecek mi iyi düşünün derim. Umarım gelenek görenek adet olaylarından aranız bozulmaz. Bence annenizi ikna etmeye çalışın çok abartmasın bu olayları.

Arkadaşlar merhaba inşallah yakında.sozum olacak. Bu işler gerçekten çok yorucuymus. Daha başından böyle demeye başladım.
SOz tepsisi bakiyordum ki kendime annem sen neden bakıyorsun tepsiyi onlar getirecek usul budur dedi. Ablamda böyle olmuş. Bizim burada da tepsiyi erkek tarafı alır diyorlar. Ben baya çekinerek sevgilime durumu anlattım. Ben öyle bir şey duymadım allah allah bakalım daha neler çıkacak dedi. Sorun değil ben de alırım dedim. Sıkıntı alması değil zaten dedi ben hiç böyle duymadım da neyse hayırlısı olsun dedi. Gerildim dedim o da ben de gerildim dedi.

Yani bu konular çok utandırıcı benim için sevgilim de gerildi. Istemekle ayıp mi ettim ama annem sen almayacaksın diyor. Nedir bunun doğrusu? Sevgilimin tepkisi de moralimi çok bozdu. Nasıl yapsam davransam bilemiyorum..
Ben tepsimi kendim aldım o konuyu geçtim de. Eşim arayıp bir ihtiyacın var mı diye sordu adet şu bu önemli değil biz beraber hallederiz dedi.

Para yolllamış hesabıma bana söylemeden. Harçlık yap kendine diye. Bende ona çok sevdiği bir hediyeyi aldım içimden geldi.

Yani benim kafamı kurcalayan tepsiyi kimin aldığı değil de bunun aranızda sorun olması. Annem kim ablam kim neye karışıyor ? Eşimin amcası nişanı kız tarafı yapar demiş. Eşim de muzkad ile ben aynı taraftayız demiş( amca evlendikten bir yıl sonra gülerek anlattı)

Çok enteresan hala nişan tepsisi, masrafı konuşuluyor gerçekten öyle mi ?

Tepsi de neymiş ya, siz kendiniz alın beğendiğinizi ailenize nişanlım aldı deyiverin noollcaak

Boş işler...

Böyle boş şeyler yüzünden gerilirken ilişkinizi yıpratıyorsunuz. Söz tepsisi olsa nolur olmasa nolur. Siz alsanız nolur onlar alsa nolur. Biri bana bunu dese gelip aman uğraşamam naparsan yap derim. Çok gereksiz bir ayrıntı. Sizin gerilmeniz daha da gereksiz olmuş

Annem hemen tepki veriyor iyi o zaman ben de vermem gelmesinler yapıyor gibi.. zaten çok istekli değil sözlenmeme. Oysa yaşım 26 isim var karşımdaki de aynı şekilde.. oldukça can sıkıcı. Annem de çok karışmaz aslında bohça şu bu diyip sıkmaz ama altın konusunda yüz-göz olmasak iyi. Inşallah annemi ikna edebilirim.. istekleri olan biri çünkü. Arada çok kalmam inşallah. Karşıya yansıtmadan nasıl halledicem bi bilsem. Yine de cabalayacagim tabi. Inşallah hayırlısı olur
Cok iyi anliyirm seni 😊 bu donemlerde annelere bir kaynanalik modu yukleniyor o yuzden huysuzlaniyorlar bazen 😁 sen karsi cikma direkt sozlerine,tamam anne bakariz anne, olur anne,hele zamani gelsin anne vb hafifce gecistir ve erkek arkd da asla aslaa yansitma kendi ailendeki konusmalari 😊 inan cevremde cok.kisi gordum duydum ya nisan arafesnde aileler arapsacina donduruyor her seyi ayriliyorlar ya da kiz her seyi sevglsyle paylasiyor ne de olsa esim olacak diye guvendiginden evlenince de erkek kisisi ufak bir durumda yuzune vuruyor.
Bunlar hassas zamanlar😊 elbette ki erkek tarafi da ustune duseni yapsn kiz tarafi da ama ufak tefek konulari da salla gitsin, onemli olan mutluluk🥰 bu yasanilan adet gelenek vs ilerde size mutluluk vermeyecek,birbrnze huzur vermeniz oemli🥰

Çok hoşsunuz gerçekten 🥰 ama bir tepsiden de gerilinmez adam korktu zaar 😂 bizde böyle şeyler hiç önemli olmadı ben fiyatlara baktım kendi zamanımda çok yüksek geldi eşimde askerdeydi inci döşemeli söz tepsimi kendim yaptım işten eve geldikten sonra dakikalarca uğraşıp kendimi yaka yaka ama hiç gözümde olmadı nitekim diğer şeyler de de herkes kendine düşeni yaptı herşeyimiz ortak oldu hiç sorun yaşamadık sen al ben al konusunda çok şükür 🤲🏻

Sevgiliniz şimdiden bir söz tepsisine böyle tepki verdiyse işiniz çok zor. Nerelisiniz bilmiyorum ama söz tepsisini kiz tarafı hazırlar, kiz tarafında söz kesildiği için. Adet oldugu icin degil yani

Alacağınız bir söz tepsisi siz alsanız ne olur onlar alsa nolur siz kendi zevkinize göre alin bunun adetle gorenekle ne ilgisi var. Küçük şeylerden büyük proplemler çıkartmaya gerek yok bence

Bu kadar basit şeyden geriliyorsanız işiniz zor. Dugun zamani neler neler cikacak... Ikiniz de daha rahat olmaya çalışın

Bazı adetler güzeldir. Mesela karşı tarafa dayatılmayan adetler.
Şimdiden söz tepsisinin bile kimin alacağının lafı yapılıyorsa sizin vay halinize

Tepsimi ben almıştım. İlk defa duyuyorum erkek tarafının aldığını.

Back
X