Kim hakli ?

Kendisi öyle ise size haksızlık yapmiyor aslında.
En azından çifte standart yok, burada çoğu kadın annesinden çok kayınvalidesini görüyor.
Yine de bence bir gönlünü alın, bu zamanda böyle eş az bulunur.
Yok artık daha neler. Eşimiz anne babamız değil. Kimse kimseden anne babanın ihtiyacı halinde eşinden izin almak durumunda degildir. Konu sahibinin eşi gitmiyorsa bu kendi tercihi yüzündendir. Konu sahibi gidecekse en fazla haber verir. Durumu anlatır. Hepi topu bir hafta zaten. Abartılacak bir durum yok. Konu sahibi çok hakli. Eşi çocuk gibi davranıyor.

Gideceğim zaten gitme dese de giderim. Eşim ona sorulmamasini dert ediyor ama babam eşimden izin mi alacak Yani benden bir şey isterken. Gerçekten anlayamıyorum neye triplendigini
Tabiki eşiniz abartıyor.. Babanız, size söyler siz eşinizle paylaşırsınız.

Söylemenizdeki amaç da, İzin istemek için değil, durumunuzu anlaması için söylersiniz..

Gerçekten ben bazı insanları anlayamıyorum. Evlenince birbirlerini köle zannedoyorlar Eşinizdeki kafa da o.

Size tavsiyem, daha bu ilk anlaşmazlıkta eşinizi böyle durumlara alıştırmanız başta nasıl giderseniz öyle devam eder çünkü..

Kavga etmeyin ama restinizi çekin.Ciddi olduğunuzu bilsin. Anne - baba bir tanedir, eş çoktur.. Bana, en sonunda bunuda söylettiler.

Son düzenleme:
Bence konu sahibi adamı anladığını belirtse zaten olay tatlıya baglayacaklar. Adam belli ki ilgi çekmeye çalışıyor, ondan salak salak şeyler yapıyor. Kapıyı kitliyor,niye yanıma gelmedin diye küsüyor falan😅 bunlar kızgın, öfkeli insan davranışı değil ki. İlgi çekmek için , karşı taraftan bir reaksiyon almak için yapılan salak tripler.
Vurup kapıyı çıkmak , 'sen ne dersen de, bir önemi yok! senden önce anam babam vardı, koca babam senden mi izin alacak' hali tavrı falan yıkıcı şeyler. İnsanı birbirinden soğutacak hamleler. Zaten bu şekilde gidince kendi de mutlu olmayacak, ister istemez annesine de yansıtacak, hasta kadın bir de buna uzulecek. Adam desen karısı vurup kapıyı çıktı diye kendini dolduracak .
Amaaaan kimseye yaramayacak bir süreç.
İnsan bazen sevdiğine kırılır, bunu hiç yaşına yakışmayan,salak salak triplerle belli edebilir. Bu sana saçma gelir ama gönlünü de alırsın. Zor bir şey değil ki bu.
Adamın neye kizdigini bulsa, oradan yürüyüp "aile" diyince aklına ilk beraber kurdukları-ileride büyütecekleri ailenin geldiğini söylese, babası çağırdığı için değil de anneciğini bırakmanın içine sinmeyeceği için gideceğini, daha çok vakti olduğunu, sonraki tatilde de beraber dalış yapabileceklerini falan filan söylese, iki tatlı bakış, bir kucağa oturuş...zaten mesele çözülür.
Her şeyi kaos haline getirmeye gerek yok.
Aynen bu erkekleri pohpohlayarak istediğini yaptırabilirsin ama her gün her gün de politik takılamıyor insan. Sürekli laf anlatmak, şöyle diyeyim böyle yapayım gibi taktiksel davranmak hayat boyu zor. İnsan bazen konuşmadan anlaşılmak istiyor. Son paragraf yapılmalı 👍

Senin bu tavrına sinir olmuştur, yoksa konuda bir şey yok.
Baban eşini hiç saymadan sana emrivaki 'gel' demiş.
Ne münasebet.
Kaynanan seni aramadan eşini arayıp yatıya gelse bir ton surat yaparsın,şu olayda adamın neye sinir olduğunu anlamamışsın bile.
Esin her sene babanın gittiğini biliyordur elbet. Onunla sohbet ederken babanla konuştuğunu, şu tarihlerde gideceğini, anneni yalnız bıraktığı için kizdigini, senin de onu yalnız bırakmak istemediğini söylesen eminim eşin ya git derdi,ya bize gelsin derdi.
Ama senin tavrın su;
Ne münasebet Yaaaa
Koskoca babam ona mı soracak, ondan izin mi alacak (alt metni; o kim ki?)
Gitme dese de giderim
Şu tavra herkes sinir olur .
Haksizsiniz.
Eşiniz de uzatmakta, ergen gibi kendini kitlemekte haksiz
Hayretler içinde okuyorum bazı mesajları. Gerçekten anne babanızın ihtiyacı halinde eşinizden izin mi alıyorsunuz? Ya da babanız eşinize de söylemek durumunda mı kalıyor? Nasıl evlilikler bunlar. Pes yani. Ne evlilikler, ne eşler var. Gidereyim eşime sarılayım. Böyle bir şeyin lafı bile olmaz aramızda. Konu sahibinin eşini haklı bulanları anlamak mümkün değil. Sadece bir hafta arkadaşlar.

Hayretler içinde okuyorum bazı mesajları. Gerçekten anne babanızın ihtiyacı halinde eşinizden izin mi alıyorsunuz? Ya da babanız eşinize de söylemek durumunda mı kalıyor? Nasıl evlilikler bunlar. Pes yani. Ne evlilikler, ne eşler var. Gidereyim eşime sarılayım. Böyle bir şeyin lafı bile olmaz aramızda. Konu sahibinin eşini haklı bulanları anlamak mümkün değil. Sadece bir hafta arkadaşlar.
Adam zaten buna takılmamış ki. Adam kendi de demiş daha öncesinden "git,anneni yalnız bırakma" diye.
Yani zor bir şey değil ki neye kırıldığını görmek. Adam 'sen evlendin yerin benim yanim' demiyor, 'ne işin var tüm tatilini tek benle geçireceksin' demiyor.
Meselenin özü şu paragrafta gizli
Bence de öyle ama esimde hep bir babamın bizi yönlendirdiği ve emir verdiği izlenimi var. Gerçekten çok zorlanıyorum babamla arasını bulmakta. Babam birkaç kez tartismamizi duymuş ve eşime kızmış ve bagirmistı. Kızımı alıp götürürüm gibi şeyler söylemişti eşim hâlâ buna mı bilendi acaba geçmedi mi diye düşünüyorum.

Esinizin bi 3 hafta icin farkli bir plani olabilir mi acaba ? Bieyere gitmek gibi.hani yasli adam gezmek icin bizim gezmemize engel oluyor diye dusunmus olabilir ki boyle bir durumda hakli.hani evlilikte ilk senenizse ilk boslukta esimin annesinde klamasi benide uzerdi.
Bide seker haslarinin yalniz kalmasi skaincal8 mi bilmiyorum .bir cok seker hastasi var tabii kimisi iyi kendine bakabilir ,kimisi koru.ileede babaniza bisey olsa anneniz nasil yapacak bunu dusundum .

Esiniz haksiz. Babaniz niye ondan izin alacakmis, daha neler. Hareketleri de bir garip. Bu tripler falan, bana cok sacma geldi.

Kalıyor ama böyle bir ihtiyaç olmadı annesi katarakt ameliyatı oldu gitmedi bile. Doğru düzgün aramadı da. Ben git dedim yine de gitmedi. Benim aram iyi değil zaten onun ailesi ile. Ben pek gitmiyorum artık ailesine
En büyük sorun; sizin onun ailesiyle aranızın iyi olmaması ve yanlış anlamadıysam eşinizin de sizin aile ile arasının iyi olmaması. Babamla konuşmuyor demişsiniz.
Yoksa annenize 3 haftalık tatilin 1 haftası gitmeniz çok anormal değil. Aralar bozuk olmasa annen size bile gelip kalır 1 hafta.
Ben olsam eşimden izin alacak değilim sonuçta velim değil, giderdim. İstersen geri kalan 2 hafta İçin plan yapalım derdim.
İsterse masaya çıksın tepinsin 🤣🤣

Neden gönlünü alayım ki orayı tam anlayamadım. Başta eşime hak vermiştim biraz emrivaki gibi söyledi babam ama şuan çocuk gibi yatak odasının kapısını falan kilitledi az önce elime örtümü verdi. Ayrı yatacakmisim oturma odasına kovuldum resmen ay şaka gibi
Şu mesaji okuduktan sonra hazırlayın bavulunuzu gidin diyorum,eşiniz de 1 hafta tek yatsın madem aklı başına gelir belki.
Tek çocuksunuz,aileniz hic mi yardım istemesin sizden. O ailesine gitmiyor (yukarıda yazmışsınız annesi katarakt ameliyati oldu gitmedi diye) sizin kadar samimi değil diye,siz de mi aynısını yapacaksınız ortada bir sorun yokken?
Babanız niye ondan izin alsın onu da anlamadim,yetişkin degilmisiniz siz?
Eşiniz şımarıklik yapıyor.
Babanız da size güvenmiş kızım gelir annesiyle ilgilenir demiş kabul etmiş ,1 hafta müsaitliginiz olsa hepsini orada gecirecek olsanız eşinize yine hak verebilirim ama 2 haftanız daha varmiş.
Ben size hak verdim

Adam zaten buna takılmamış ki. Adam kendi de demiş daha öncesinden "git,anneni yalnız bırakma" diye.
Yani zor bir şey değil ki neye kırıldığını görmek. Adam 'sen evlendin yerin benim yanim' demiyor, 'ne işin var tüm tatilini tek benle geçireceksin' demiyor.
Meselenin özü şu paragrafta gizli
Yengec bak benimde 1 kizim 1 oglum var,henüz küçükler tabi ama ikisi evlenmiş olsa oglumla eşi kavga etse taraf olmamaya calışırım,oglum haksızsa gelinimin yanında olurum,gelinim haksizsa mudahil olmam ama ogluma uzatma konuşun anlasın vb soylemlerim olur en fazla ki şahit olduysam buna yaparım bunu da. Şahit olmamayı yeğlerim.
Ama kizıma eşi bağirsa kavga etseler belki ben burdayım,kızimın arkasındayım mesaji vermek için farklı davranabilirdim. Tabi ki yetişkin olduklarını kendileri cozebileceklerini gozetirim ama kızıma bağırırsa bende tepki verebilirim. Babasi bu da yani,tabi ki tek kızı olduğu icin tepki vermiş olabilir,eski kafalı insanlar,kızımı üzmesin bir kulağinı çekeyim demis olabilir. Kalkip küfür hareket etmediyse tolere edilebilir. Ha bana kimse laf etmesin isteniyorsa ailelerin yanında tartısmasınlar zaten. Eve kadar,o ortamdan cikana kadar sussunlar

Öfff şu erkeklerin eşlerini ailelerine kalmaya "gönderme" konusunda çıkardığı arızayı hep ego tatmini olarak bulmuşumdur. Başka türlü "koca" olduklarını hissedemiyorlar herhalde.

Esinin derdi senin annene gitmen falan değil. Buna laf edecek biri olduğuna da inanmadım.
Adamın tek istediği insan yerine konmak, fikrinin alınması.
Babanin ağzıyla böyle bir emrivaki yapmak yerine kendi fikrin gibi anneni bırakmak istemediğini söylesen adam zaten canavar değilse ses etmezdi.

Herkes istediği zaman ailesine gidebilir tabii ki, ama 'sen kimsin ki , tabii ki gidecem. Senden önce onlar vardı' tavri çok kırıcı. Konu sahibinin babasının damada bağırması, "kızımı alırım ha" diye saçma tehditler etmesi, sonra aynı babanın yurtidisina gideceği için kızını emrivaki ile son günlerde arayıp annesine yollaması birleşince adam tabii ki rahatsız olmustur.
Nasıl KKda insanlar kilometrelerce uzaktan kvnin bir sözüyle harekete geçen kocalarına uyuz oluyorsa adam da aynı sebepten karısına uyuz olmuştur. Babası tarafından azarlanan, fikri bile alınmayan biri olmak adami rahatsız etmiştir.
Mesele kadının gitmesi değil ki, adam zaten daha önce de 'annen yalnız kalmasin' vs demiş.
adamın kızdığı nokta insan yerine koyulmamasi, karısının evlendiği halde babasının ağzından çıkan sözü emir kabul etmesi. Buna kim olsa sinir olur. Yoksa gitsin gelsin bir hafta,hiç mesele değil.
Sen ve eşin birbirinizle iletişim halindesiniz ve hayatın doğal akışında , bir şey yapılması gerekirse yapıyorsunuz, gitmek gerekirse gidiyorsunuz. Bu çok doğal, ne güzel. Benim annem de her fırsatta memlekete gider, hele bir sağlık sorunu varsa uzun zaman kalır. Babam da geride iki küçük çocuğa bakardi biz ufakken. Tutup 'kocacigim,iznin olursa anneme refakat edeceğim' demez tabii ki. Ama konu sahibi gibi 'sen kim köpek,tabii ki giderim' modunda da olmazdı.
Konu sahibinin tavrı da yanlış ve kışkırtıcı.
Geçinmeye gönlü varsa adamı biraz anlamalı,
Eminim kayınvalideniz size oğlunu üzdün diye bagirsa, peşisira bir sebepten direk oğlunu arasa bir hafta cagirsa, eşin de 'ne münasebet tabii ki gideceğim. Senden önce annem vardı, annem beni bu günlere getirdi' tavrında olsa sen de sinirlenirdin:) gideceği için değil, sana hissettirdiği şey için.
Adam saçma bir sekilde tartışma çıkardıktan sonra kadın diyor senden önce onlar vardı tabi gidicem diye, eşin benimle gidiyorum diye tartissa ben de derim hayirdir sen kimsin bana karisiyorsun diye,kimse kusura bakmasın gidecgim yere karistirmam, ayrıca adamın tek kızı karşısındaki adam ona bağırıyor heralde bir ayar verecek,benim de oğlum olsa eşiyle kavga etse yine eşini yani kadını savunurum, güç durumları eşit değil ve karşısındakini yalnız bilmemeli ikisi farklı şeyler, şimdi bir kızım var ilerde eşi ona bağırsa uzse bunlara şahit olsam ne yaparim bilmiyorum...

Eşinize sormaması gayet normal bence kızı olarak size söylemiş. Sağlıkla ilgili bir durum bu eşinizin anlayışlı davranması gerekirdi. Kendi annesini ameliyat sonrası doğru düzgün arayıp sormamasından anladım ki ailevi ilişkileri pek güçlü değil.

Neden gönlünü alayım ki orayı tam anlayamadım. Başta eşime hak vermiştim biraz emrivaki gibi söyledi babam ama şuan çocuk gibi yatak odasının kapısını falan kilitledi az önce elime örtümü verdi. Ayrı yatacakmisim oturma odasına kovuldum resmen ay şaka gibi
Eşiniz daha büyümemiş. O, olgunlaşıncaya kadar annenizle kalın..

Gideceğim zaten gitme dese de giderim. Eşim ona sorulmamasini dert ediyor ama babam eşimden izin mi alacak Yani benden bir şey isterken. Gerçekten anlayamıyorum neye triplendigini
Bu eşin kendini ne zannediyor?
Baban ondan izin alacakmış birde?
Esir misin ,köle misin mali misin ?
Tabi ki git dur annenle ,sen olmayacaksın kim olacak ?
Yarın bir gün kendi annesi olsa sana danışmadan getirir 3 hafta evinize oturtur.
Sakın söz hakkı vermeyin bu konuda .

Nasıl yumusaticam bilmiyorum ki. Kendisini yatak odasına kilitledi sonra da neden gelmedin diye söylenip tekrar kilitledi. Konuşmama izin vermiyor kendisiyle ufacık konu nerelere geldi tadım tuzum kaçtı
Ayy Allah'ım triplere bakın
Yeni gelin küsmesi denilirdi eskiden

Kızlar selam. Eşimle bir anlaşmazlık yaşıyoruz. Sizlerden bir yorum rica ediyorum.
Biz ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Benim bu üç hafta boşluğum var. Babam bu haftasonu yurtdisina gidecek bir proje ile. Tek çocuğum ve annem diyabet hastası. Yani babam gittiğinde annem evde tek kalacak. Şekeri oynak biraz bir düşüyor bir yükseliyor. Babam annemin yanında kalmamı rica etti bir hafta kadar. Eşim bu duruma bozuldu, babamın emrivaki yaptığını düşünüyor. Babamla konuşmuyor, babamın kendisini dikkate almadığını düşünüyor. Şeker hastası eşini bırakıp gitmesine ben de kızıyorum. Bu arada babam her yıl yurtdisina çıkan biri. Bu durumlarda genelde ben annemle kalırdım. Ama eskiden bekardım tabi karışan olmazdı. Şimdi esim var. Doğrusu ben eşimin abarrtigini düşünüyorum. Ciddi şekilde tripli ve tartışma çıktı evde. Sinirim çok bozuk. Ne yani ben anne babamın ihtiyacı olduğunda yanında olmayacak miyim? Sakinligimi korumaya çalışıyorum sizce kim haklı? Ve eşimle nasıl bir konuşma yapmam gerekiyor şuan mutfakta bir şeyleri çarpa çarpa bulaşık yerleştiriyor asabım bozuldu
Eski eşim olur bu kişi. Nerden buluyosunuz böyle terbiyesiz adamları?

Nasıl yumusaticam bilmiyorum ki. Kendisini yatak odasına kilitledi sonra da neden gelmedin diye söylenip tekrar kilitledi. Konuşmama izin vermiyor kendisiyle ufacık konu nerelere geldi tadım tuzum kaçtı
Yüz verip durmayın triplerini ciddiye alınca kendini nimetten saymış

Teşekkür ederim hepinize kızlar, eşim gece geldi konuştuk. Ben dik durdum, istediğim zaman anne babamın yanına gideceğimi ve istedikleri zaman onların da geleceğini söyledim. Bu konuda izin almayacağım. Ne yazikki eşimin aile ile bağları böyle değil. Bunun sorumlusu da ben değilim. Küsse de uzulse de alınsa da bu konuda tavizim yok anne babamla istediğimde konuşurum istediğimde görüşürüm istediğimde giderim de. Hepinize kocaman teşekkürler pazartesi yolcuyum anneciğimin yanına. Öpüldünüz

Esiniz kendisini sizin sahibiniz saniyor heralde tabiki ona sorulmasina gerek yok adam kizina soylemis kizida esine soylemis bu gayet normal bir hafta annenizde kalin babanizla konusmama kismina gelince bahane bulmasin cok daha beterini senin ailene yaparim diyin cocuk yibi simarmasin

Back
X