kim haklı ??

kuzum israf olmasın istiyorsa şayet.. ıslatıp hayvanlara versin onlar sebeplenir bari..
konu sahibi arkadaşım çok merak ettim eşinin tavrını??

böyle cimri insanlar kesinlikle ekmeğini bir hayvan nasiplensin istemezler.
insan olsa zaten ekmeği küflenmeden bayatlamış bir halde
hayvanlara verir.
bozuk, küflü şeyleri hayvanlara verenlere insan demem ben

Kayınvalidenin nazarında henüz bozulmamış... Yiyebilir

ekmek bozulmuş bozulcağı kadar bakteriler mantarlar halay çekiyor

bence benim yiyecegim kadar bozulmamis yoksa ogluna vermez hayatta

bu arada esim geldi kizlar. ben kaciyorum ama yarin bakicam tum yazdiklariniza. buraya yazdigimi gorurse allah korsun

hayvanlara verir.

sanki hayvanlar çöp kutusu o da ayrı bi konu

yenmiş ve küflü ekmek

ben olsaydım "anne bu ekmek küflenmiş en iyisi kırıntı yapıp kuşlara verelim de sevaba girelim..ayrıca bak bizi düşünüyorsun ama küflenmiş ya da yenmiş ekmek getirme boşuna görüyorsun her normal insan gibi bizde bunları yemiyoruz"

derdim..

eğer 2.kez tekrarlanırsa tepkim daha sert olurdu.siz böyle sustukça ya da tepki vermedikçe bu işin sonu hastanede gıda zehirlenmesiyle biter Maazallah.

biz ekmeğin vehametinin farkındayız ama önemli olan k.validenin farkında olması zaten.

kaynanasına açıkca söyleyip söylemediğini yazmadı
kaynanasının yaşınıda yazmadı, bazen yaşlı insanlara göre o ekmek yenebilir

esim ekmegi gordugunde annesi gitmisti. zaten cok kiziyo bu tavirlarina ama engelleyemiyoruz

aklıma iki tane fikir geldi biri biraz acımasızca..
yarın kayınvalideni ara "anne ahmet midesini bozmuş hastaneden geldik şimdi doktor beklemiş gıdanın buna sebep olabileceğini bakteri üreten ne varsa artık yememesi gerektiğini Allah korusun midesini delebileceğini söyledi çok korktum" de belki işe yarar..

diğer fikir de hani ilkokulda fasulye filizlendirirdik ya pamukla.. öyle bir düzenekle epey bir fasulyeyi öyle filizlendir sonra bir kaba koy götür.. "anneciim bizde fazlaydı bende ziyan olmasın sende pişir diye getirdim" de anlar diye düşünüyorum
ama dikkat et de sahiden pişirmeye kalkmasın..

''ben sana demedim mi sadece sen yıyeceksın'' . derse kaynana

kızım sana özeldi o ekmekler

hayvanlara verir.

canım hayvanlar taşı bile öğütebilirler pislik olmadığı müddetçe yiyebilirler insan dışı bir tavır değil yani aslına bakarsan..
bunu evladına verenden şüphelenir bana sorarsan da..

yazdı canım.50 yaşındaymış.ama bence kaynanasına bişey dememiş.öyle algıladım..o yüzden bu yardımlar devam edecek bence.

ya bazen az küflü ekmeğin küfünü alıp kuşlara kırıntı yapıyorum ben ne varki bunda? küflü kısmı temizleyip diğer kısmı verdikten sonra sorun olmaz.kötü bişey yapmış gibi hissettim bir an.

ama kocan yokken yersin demiş, zehirlenip ölür belki diye ümit etmiş olabilir

kayınvalıdenız pes dedırtecek türden .küflü ekmegı ne dıye getırıyor kı

madem getırmıs ,iki yumurta kırıp önüne o ekmekle sunun yesin

eee 50 yaşındaysa iyi niyet aramam tabii
valla kuşları bilmiyorum canım
ama mesela kurbanda bazı densizler hayvanlar yesin diye bazı yerlerini sokağa attılar, hayvanlar yaklaşmadı bile valla, onlarda seçiyor

yaptığı cok yanlış resmen küf içinde bayatlamış kuşlara bile vermem yazık yani
kayınvaliden yaşlı da değilmiş, eşimin ananesi 70 küsür yaşında 1 haftalık yemekleri yiyor atmamak için 2 kere hastanelik oldu hadi o yaşlılıktan bu nedir ya düzelir inşallah

yok be canım.

benım bır tanıdıgım var kadın 50 yaşında süslü püslü bir tip
yemek bir hafta dolapta durur ve yer onu
nasıl bir pis midesi varsa artık
hani küçük yaratıklar vardır ya? onlar gibi ne bulsa yıyıyor.peynırler dolapta kokmuş
ama atmaya kıyamıyor
kaç kere söyledım ben
ama anlamıyor da,,, bende içimden dedim ki ''sana küçük bir gıda zehirlenmesi şart, başka şekilde iflah olmassın sen''
gelenlere de aynı yemeklerı verıyor
ben o konularda çok hassasım,nereye gıdersem gıdeyım; yemeği koklamadan asla yemem.
bunlar kadının cimriliğinden kaynaklanıyor işte.
ve çok zengin bir kadın gerisini düşün işte.

canım hayvanlar taşı bile öğütebilirler pislik olmadığı müddetçe yiyebilirler insan dışı bir tavır değil yani aslına bakarsan..
bunu evladına verenden şüphelenir bana sorarsan da..

ınsanın dili var canım rahatsızlığı belırtebılır
ama hayvanın dili yok, yemek zorunda kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…