ilk defa bir aldatma konusunda kafam karıştı .
bir insanın hangi sebeple olursa olsun aldatılmasına her zaman karşıyım ama kuzenimin anlattıkları da kafamı kurcaladı.
çok sevdiğim kuzenim karısını aldatmış .
gelin hanım bizi aradı açtı ağzını yumdu gözünü , kuzenininizin ne mal olduğunu anlayın beni bir kızla aldatmış , beni istememiştiniz ama kuzeninize baksaymışınız siz önce felan dedi . aldatılmanın verdiği acıyla böyle konuşuyor diyerek kızmadım her ne kadar ağır konuşmuş olsada . gelin hanımın anlattıklarından sonra ben de o gazla kuzenimi arayıp açtım ağzımı yumdum gözümü .
bankiz önce beni bir dinleyin dedi ;
gelin hanım sürekli kuzenime seni artık sevmiyorum diyormuş , ben sana nasıl aşık oldum ya inanamıyorum kendime diyormuş , sana bir şey hissetmiyorum tarzında konuşuyormuş ; kuzenim de madem öyle artık beni eskisi gibi sevmiyorsun boşanalım o zaman demiş ; gelin hanımda dul bir kadın olarak ben nasıl yaşayacağım , mesleğim yok , ben ailemin evine gitmem deyip boşanmak istemiyormuş , boşanma şartı olarak da açık açık söylememiş ama mal mülk alırsan boşanabilirim belki tarzında şeyler ima ediyormuş . boşanıp napcam belki kötü bir insan çıkaacak karşıma diyormuş . kuzenim hem bana bunları söylüyor hemde boşanmak istemiyor dedi , bende bunaldım belki biraz aklı başına gelir diye bir kızla sadece bir kere görüştüm dedi o kadar dedi . gelin hanımı dinliyorum ben haklıyım diyor kuzenimi dinliyorum ben haklıyım diyor ..
ve gelin hanım işin içine bizi katıyor en samimi olduğum kuzenim ya ,
napcağımı şaşırdım bunların derdinden uyuyamadım işe bile gidemeyeceğim yarın , gelin hanım sürekli beni arıyor , beni aldatan adamla konuşmayın , herkese rezil edin , beni aldattığı kızı bulun
valla cinlerim tepeme çıktı bu olay yüzünden
sizce kim haklı burda ? biz ne yapalım şimdi