• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim hakli?

Yani benim oğluma çok küçükken hep babaannesine anne dedi. . Oğlum anne dedikçe kv babaanne diyeceksin oğlum dedi. . Ama her anne demesinde tekrarladı. . Büyüyünce kim anne kim değil farkediyorlar merak etme canım. Hani asıl sorun bu dedin diye yazdım.

ustune yurumek defol demek
gömüşmek dömüşmek oda neyse ılkkez duyuyorum
esın mahallede eller belde tartısan ıkı kadının nazık edalarına cıldırıp el kaldırması

allah o bebege yardım etsın

Kusura bakma sen de kv de eşinde o akrabalarınız sonuna kadar suçlusunuz..

domuşuk; somurtkan, asık suratlı.*

Şurdan hatırlayabilirsiniz sanırım Geniş aile dizisindeydı
Domuşuk Sevim diyodu durmadan sevgilisine :D

Aşağıya kopyaladım. İsmiyle hitap etmeye ne dersin? Boşa isim koymuyoruz değil mi çocuklarımıza?

Çocuğunuza nasıl hitap etmelisiniz? Acaba hitap şekliniz doğru mu? Çocuğunuza ‘annecim’, ‘babacım’ demeli misiniz? Son dönemde anneler sıklıkla çocuklarına ‘annecim’, babalar ‘babacım’, hatta teyze ve halalar ‘teyzecim’, ‘halacım’ şeklinde hitap ediyor. Ayrıca çocuğunun ismine her an 'cim' eki koyup çocuğuna kızarken bile Ege’cim, Defne’cim şeklinde hitap eden ebeveynler de var. Bir de bunun bir üst durumu var ki o da çocuklarına 'aşkım' ve bu türde hitap eden anne babalar… Çocuğunuza nasıl hitap ediyorsunuz? Ben paşam diye hitap edenlere fena takığım. Sonra da kendilerini paşa ve dünyanın hakimi sanıyorlar işte. MAdem paşam aş... -Mavi Gece Gelin, siz de sohbete katılın » Dünya bu kadar tersine giderken, bu durum o kadar da önemli bir konu mu, diyebilirsiniz. Ancak çocukların gelişimi için oldukça önemli bir konu çünkü bu durum çocukların gelişim halkasına zarar veriyor. Eskiden anne baba otoritesi altında pasifize edilen nesiller yetişirken şimdi de eşitlik, sevgi adına kendi yetişkin konumunu görmezden gelen bir nesil oluştu. Çocuklarınıza ‘annecim’, ‘babacım’, ‘aşkım’ diye hitap etmeyin 5 yaşında bir çocuk olduğunuzu ve ebeveynlerinizin size ‘annecim’, ‘babacım’ diye hitap ettiğini düşünün. Kendinizi güçlü hissedebilirsiniz ama güvende hissedemezsiniz. Anne babanın çocuğuna mutlak vermesi gereken şey kendini güven içinde hissetme duygusudur. Bir üst konumdaki kişinin varlığını hissederek, insanoğlu kendini güvende hisseder. Güven içindeki çocuk sağlıklı gelişir. Bu beslenme ve sevgi ihtiyacı ile birlikte çok önemli bir ihtiyaçtır. Ayrıca yaşları gereği somut öğrenme döneminde olan çocukların kafaları karışır ve kavram kargaşası yaşarlar. Çocuk, ben neden annemin annesiyim, neden babamın babasıyım diye düşünür. Bu durum onların size; 'yavrucum, oğlum, kızım' demesi gibi bir şeydir. Onlara, olmayan rolleri üzerinden hitap etmemelisiniz. Bir diğer zarar çocuğun model alması konusudur. Çok önemli bir öğrenme şekli olan model almada (özdeşim kurmada) ilk modellerimiz anne babamızdır. Biz onlara annecim, babacım derken çocuğun gözünde rol model olamayız. Anne babasının daha tecrübeli, daha bilen, koruyucu, güçlü olduğunu kabul eden ve model alan çocuk, okul hayatının başlamasıyla birlikte dış dünyaya açıldığında ‘Ben de onlar gibi olmalıyım’ diyecek ve kendini kanıtlamak için çaba gösterecek, çalışacak, öğrenecek ve gelişecektir. Çocuğunuz mu, aşkınız mı? Annesinin babasının aşkı konumunda olan çocuğun sevgilisinden her ‘aşkım’ sözcüğünü duyduğunda bilinçdışında suçluluk duygusu altında ezileceği büyük olasılıktır. Bu hitapları bol bol kullanan yeni nesil anne babalar, farkında olmadan çocuklarına senin arkadaşın benim, senin sevgi nesnen benim, biz eşitiz (sorumluluk almamalısın) mesajları verirler. İnsanın doğasında özerk olmak var. O nedenle güçlü olan çocuk bu durumdan sıyrılmak için ileride bir şekilde (ruhsal veya gerçek) çok uzağa gidecek ve dönmeyecektir. Gidecek kadar güçlü olmayan çocuk ise yanı başınızda size bağımlı ama öfkeli kalacaktır. İyi anne babalık… İyi anne babalık; kendini ona adamak, her dediğini yapmak, çocuğu sevgiye boğmak, (böylece hep beni sevsin) hiç çatışma yaşatmamak, hep size bağımlı kılmak, biz arkadaşız demek değildir. Anne babalık; sanki siz hiç yokmuşsunuz gibi ayakları üstünde durabilen, kendi kararlarını verip sonuçlarını yaşayabilen, yaşına uygun sorumlulukları yerine getirebilen, hayata karşı kendi normlarını oluşturabilen, hayatı iyisiyle kötüsüyle bir potada eritebilen çocuklar/nesiller yetiştirmektir. Ödülü de size bağımlı değil, bağlı evlatlar yetiştirmiş olmaktır. Psikolog Nihal Akyıldız

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/cocuk/c...m=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url

tepkin faslasıyla abartı. defol diyip sonra nasıl bidaha onun yuzune bakcaksın.
belliki surekli surat asmışsın ondan demiş. onun yerine guzelce eşinle konuşup hergun gelmesine gerek kalmadığını anlatmanız gerekirdi.

Aşağıya kopyaladım. İsmiyle hitap etmeye ne dersin? Boşa isim koymuyoruz değil mi çocuklarımıza?

Çocuğunuza nasıl hitap etmelisiniz? Acaba hitap şekliniz doğru mu? Çocuğunuza ‘annecim’, ‘babacım’ demeli misiniz? Son dönemde anneler sıklıkla çocuklarına ‘annecim’, babalar ‘babacım’, hatta teyze ve halalar ‘teyzecim’, ‘halacım’ şeklinde hitap ediyor. Ayrıca çocuğunun ismine her an 'cim' eki koyup çocuğuna kızarken bile Ege’cim, Defne’cim şeklinde hitap eden ebeveynler de var. Bir de bunun bir üst durumu var ki o da çocuklarına 'aşkım' ve bu türde hitap eden anne babalar… Çocuğunuza nasıl hitap ediyorsunuz? Ben paşam diye hitap edenlere fena takığım. Sonra da kendilerini paşa ve dünyanın hakimi sanıyorlar işte. MAdem paşam aş... -Mavi Gece Gelin, siz de sohbete katılın » Dünya bu kadar tersine giderken, bu durum o kadar da önemli bir konu mu, diyebilirsiniz. Ancak çocukların gelişimi için oldukça önemli bir konu çünkü bu durum çocukların gelişim halkasına zarar veriyor. Eskiden anne baba otoritesi altında pasifize edilen nesiller yetişirken şimdi de eşitlik, sevgi adına kendi yetişkin konumunu görmezden gelen bir nesil oluştu. Çocuklarınıza ‘annecim’, ‘babacım’, ‘aşkım’ diye hitap etmeyin 5 yaşında bir çocuk olduğunuzu ve ebeveynlerinizin size ‘annecim’, ‘babacım’ diye hitap ettiğini düşünün. Kendinizi güçlü hissedebilirsiniz ama güvende hissedemezsiniz. Anne babanın çocuğuna mutlak vermesi gereken şey kendini güven içinde hissetme duygusudur. Bir üst konumdaki kişinin varlığını hissederek, insanoğlu kendini güvende hisseder. Güven içindeki çocuk sağlıklı gelişir. Bu beslenme ve sevgi ihtiyacı ile birlikte çok önemli bir ihtiyaçtır. Ayrıca yaşları gereği somut öğrenme döneminde olan çocukların kafaları karışır ve kavram kargaşası yaşarlar. Çocuk, ben neden annemin annesiyim, neden babamın babasıyım diye düşünür. Bu durum onların size; 'yavrucum, oğlum, kızım' demesi gibi bir şeydir. Onlara, olmayan rolleri üzerinden hitap etmemelisiniz. Bir diğer zarar çocuğun model alması konusudur. Çok önemli bir öğrenme şekli olan model almada (özdeşim kurmada) ilk modellerimiz anne babamızdır. Biz onlara annecim, babacım derken çocuğun gözünde rol model olamayız. Anne babasının daha tecrübeli, daha bilen, koruyucu, güçlü olduğunu kabul eden ve model alan çocuk, okul hayatının başlamasıyla birlikte dış dünyaya açıldığında ‘Ben de onlar gibi olmalıyım’ diyecek ve kendini kanıtlamak için çaba gösterecek, çalışacak, öğrenecek ve gelişecektir. Çocuğunuz mu, aşkınız mı? Annesinin babasının aşkı konumunda olan çocuğun sevgilisinden her ‘aşkım’ sözcüğünü duyduğunda bilinçdışında suçluluk duygusu altında ezileceği büyük olasılıktır. Bu hitapları bol bol kullanan yeni nesil anne babalar, farkında olmadan çocuklarına senin arkadaşın benim, senin sevgi nesnen benim, biz eşitiz (sorumluluk almamalısın) mesajları verirler. İnsanın doğasında özerk olmak var. O nedenle güçlü olan çocuk bu durumdan sıyrılmak için ileride bir şekilde (ruhsal veya gerçek) çok uzağa gidecek ve dönmeyecektir. Gidecek kadar güçlü olmayan çocuk ise yanı başınızda size bağımlı ama öfkeli kalacaktır. İyi anne babalık… İyi anne babalık; kendini ona adamak, her dediğini yapmak, çocuğu sevgiye boğmak, (böylece hep beni sevsin) hiç çatışma yaşatmamak, hep size bağımlı kılmak, biz arkadaşız demek değildir. Anne babalık; sanki siz hiç yokmuşsunuz gibi ayakları üstünde durabilen, kendi kararlarını verip sonuçlarını yaşayabilen, yaşına uygun sorumlulukları yerine getirebilen, hayata karşı kendi normlarını oluşturabilen, hayatı iyisiyle kötüsüyle bir potada eritebilen çocuklar/nesiller yetiştirmektir. Ödülü de size bağımlı değil, bağlı evlatlar yetiştirmiş olmaktır. Psikolog Nihal Akyıldız

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/cocuk/c...m=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url

Ben oğluma Cansın sen dediğimde

Hayır ben can değilim XXX im diyor bana

Kari koca arasında kavga da olur özel anlarda habersiz gelen çat kapi eve damlayan k.v yada bir başkası göreceklerine razi olacak bunu bilir bunu söylerim.benim k.v en son yaptığı olayda özel bi zamanin üstüne geldi ve de anladı .Telefon diye bi alet var arar sorarsin müsait misiniz diye .en azindan domuşuk bi surat görmek zorunda kalmazlar

Eşinizle tartışmışsınız eve gelen misafire surat asmışsınız. Yetmemiş içinizde birikenlerinde etkisiyle fazlaca asabileşmişsiniz. Kayınvalidenin üzerine yürümek, defol demek ne demektir ,hiç hoş olmamış.

Eskilerin inanışıdır bu, lohusa kadının 40 gün mezarı açık olur,yalnız bırakılmaz derler. Hem sizi yardımcı olmak, hem de bu inanış sebebiyle sizi yalnız bırakmamış. Bunda herhangi bir niyet yok, eğer bu durumdan memnun değilseniz, sizin bunu kayınvalideniz ile aranızda çözmeniz eşinizi bu gerginliklere ortak etmemiş olurdunuz. Sen eşisin, o annesi "anne git seni istemiyoruz "diyebilir mi evlat annesine. Kendini onun yerine koy bir de. İstenmeyen senin annen olsaydı, ve bunu sana söyleseydi ne olurdu?

Bunca sözden sonra hala yüzyüze bakıyor olmanız da ayrı ilginç.

Çocuğa sadece babaannenin değil sizin de "annem" demeniz normal değil zaten. İsmi ile hitap etmeniz kişilik gelişimi için daha uygundur. En azından son zamanlarda uzmanların görüşü bu yönde.

Çok yüz göz olmuşsunuz ama ve hakaretleşmeniz hiç ama hiç olmamış.
Ama buradaki en güzel yorumu Nil desperandum Nil desperandum yapmış:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
İkinizin de annecim demesi yanlış.
Ne diyeyim demişsin, oğlum yada kızım, evladım, çocuğum, bebeğim yada ismi neyse ismiyle hitap edebilirsiniz. Yada birtanem canım falan... Ama annecim ve aşkım benzeri hitapların yanlış olduğunu çok psikolog, pedagog söylüyor. Bunu kayınvalidenize de eşinize de söylemeniz izah etmeniz daha kolay

hepiniz hakssınız haklı kimse göremedim anlattıklarınızdan..

ben de haklı hiç kimse göremedim. Kayınvalidenizin tepkisi yanlış, sizin ona tepkiniz yanlış, eşinizin size tepkisi yanlış. Zincirleme yanlışlar var yani.

Ne dememiz lazimmis ?

Onun da bir birey olduğunu düşünerek ismiyle hitap edebilirsiniz bence ya da oğlum/kızım diyebilirsiniz.

Kayınvalidenize defol mu dediniz siz bu nasıl bişeydir ya... Haksızsınız k bakmayın size domuşuk dediyse durumu anlatabilirdiniz sen karışma anne diyebilirdiniz defoldan daha uygun kelimeler kullanabilirdiniz çok saygısızca olmuş hadsizce...
Bende kayınvalide ile anlaşamam rahatsız edecek konuşmaları olduğu zaman duymazdan geliyorum cevap vermiyorum önemsemiyorum saygısızlık tan daha iyidir...

Hiçbiriniz haklı değilsiniz. Kayınvaliden senden, sen kayınvalidenden beter. Onun sana domuşuk demesi terbiyesizlik, senin ona defol demen daha büyük terbiyesizlik. Bence ikiniz de üslubunuza dikkat edip biraz daha saygılı bir ilişki kurmaya çalışın aranızda.

Merhaba arkadaslar bir kv vakasida benden . Once biraz bilgi vereyim.
Kayinvalidem dogum yaptigim donemde lohusaligim bitinceye kadar hergun bizde kaldi evi 10 dklik yol olmasina ragmen neymis lohusali kadin yanliz birakilmazmis o ise gittiginde nasil yalniz kaliyordum acaba? Lohusaligim bittigi zamandan sonrada hergun gelmeye devam etti ve birgun esime kizdigim bir vakitte geldi kardeside yanindaydi haliyle bnm moral sifirdi basladi la havle deyip durmaya esim disariya sigara icmeye ciktiginda kalkin kalkin gidiyoruz dedi kardesine ne oluyo dedim domusup duruyorsun domusuk dedi bende bunu duyunda defol diye bagirdim ne oluyoda domusuluyo dedi bende sana ne esimle aramizda dedim suratsiz diye bagirdi ustune yurudum defol diye esim sesleri sonradan duymus geldi benim uzerime yurudu el kaldirdi (vurmadi) yeter artik diye sizin derdiniz ne diye bagirdi kv esimin uzerime geldigini gorunce 180 derece dondu oglum oyle olmaz falan kavga etmeyin bilmem ne birde kalkmis diyor ki bismillahsiz tuvalete girdiginden boyle oluyo bilmem ne diyor sanki ortaligi karistiran ben misim gibi
asil sorum sa su
cocuguma dogdugundan beri babannem degilde annem diyor bir iki kere o cocugun annesi benim diye laf carptim ama hala devam ediyor aksam esime artik uyarmasi gerektigini ben uyarirsam kotu olacagini anlattim senin annende diyo dedi ki annem bir iki kere soyledi ve uyardim gelen misafirden boyle birsey duydugumdada uyardim dedim iste bize sana birsey olsa o kadin bakacak dese ne olur bni arada birakiyorsun dedi anneannede babaannede anne yarisidir dedi gitti yatti. Ama ben benden baskasinin cocuguma annem demesini istemiyorum elimden alacaklarmis gbi geliyor. Hangimiz hakli ne yapmaliyim ? Yardiminiza ihtiyacim var.

ben de haklı hiç kimse göremedim. Kayınvalidenizin tepkisi yanlış, sizin ona tepkiniz yanlış, eşinizin size tepkisi yanlış. Zincirleme yanlışlar var yani.

Onun da bir birey olduğunu düşünerek ismiyle hitap edebilirsiniz bence ya da oğlum/kızım diyebilirsiniz.

sadece annem değil .. çocuklarımıza aşkım sevgilim gibi hitaplarda kullanmamalıyız.. bebeğim denilebilir..

Kesin siz haklısınız diyemiyorum ya da digerleri
Herkeste bi sıkıntı var gibi
Kimse serin kalıp ortamı yumuşatmamış

Back
X