- 10 Nisan 2014
- 42.498
- 113.834
- 798
Neden taşınsın? Gayet de korkabilir . Ben de çok korkuyorum. Bilen komşularım beni görünce hemen köpeklerini uzaklaştırıyorlar. İnadıma yakınıma getirseler çıngar çıkarırım kavga çıkarırım ben de. Saygı 2 taraflı olmalı. Köpek beslemesinler demiyorum ama 1 metre yakınıma da getıremezler kusura bakmasınlar.Ben nasıl başkasının özgürlük alanına giriyorum pardon ? İnsanlar birçok şeyden korkabilir. Tasinsin o zaman buradan apartmanda herkes bekar memur. Sadece kendisi ve çocukları aile. Madem korkuyor tasinsin.
Evet özgürlüğünuz başkasının özgürlüğünü kısıtlayana kadar devam eder . Elinizden küçücük köpek bile olsa tasmasini parçalayıp kaçsa ve o çocuklar korksa yine haksizsiniz ki goldenlar küçük değil . Kusura bakmayın şunu ben yaşasam ve yüzüme söyleseniz tasinmaniz için imza toplardim çok bencil bir bakış açısı . Hem sahip cikmiyorsunuz hemde korkuyorsa taşınsin diyorsunuzBen nasıl başkasının özgürlük alanına giriyorum pardon ? İnsanlar birçok şeyden korkabilir. Tasinsin o zaman buradan apartmanda herkes bekar memur. Sadece kendisi ve çocukları aile. Madem korkuyor tasinsin.
Ne saçma sözler. Ben de yılandan korkmuyorum o zaman . Zehirsizinden size bir tane hediye etsem evde bakar mısınız peki? Fobi diye bir durum var psikoloji de belki haberiniz yoktur hatırlatayım dedim.Köpeğiniz golden’mış onların ağzına elini sok yine saldırmazlar çocuklarını hayvan sevgisi olmadan büyütüyolar sonra gelip çocuklar korkuyor vs vs.
Yıl oldu 2022 hala evcil hayvanları kabullenemediler.
Sizi suçlayan polisin de …..
Mune abla şu 2. Paragrafından biz güncel olarak çekiyoruz mesela. Sitede yolun karşısındaki binada bir evin balkonunda besliyolar (balkon da 1 metre genişliğinde en fazla). Sabah gün aydınlanmaya başladığında havlamaya başlıyo, gece yarısına kadar bi de şu sürekli gergin hev hev diye havlayan küçük ırklar varya ondan. Sitenin içinde başıboş köpekler de var. Hep beraber birbirirlerini izleyip bir havlamaya başlıyolar aboo. Yaz kış gece gündüz o köpeği asla eve almıyo.Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.
Misal eve köpek alıyorlar ama o hayvan her daim balkonda ya da terasta, evin içine sokmuyorlar hayvan evin bireyi gibi olamıyor, kışın yağmur çamur balkonda terasta, yazın 40 derece sıcak altında yine balkonda terasta, haliyle ilgi için sürekli havlıyor, artık her yer bina gece gündüz havlama sesi binalara çarpıp yankı yapıyor, günlük gezintiye çıkartılarak enerjisini atamayan köpekler de var.
Ayrımcılık değil kesinlikle zira ben Alman kurdu da baktım Kangal da baktım, çeşit çeşit sokak köpekleri ve küçük ırk köpeklere de baktım ama bence bir evcil sahiplenirken ona ne kadar yetebileceğinize ne kadar ilgilenebileceğinize ve yaşayacağınız ortama göre seçim yapmanız gerekiyor, ne zaman ki biz bir evcil nasıl bakılmalıdır tam olarak öğreniriz, ne zaman hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu toplumun genelinde kabul görür o zaman dileyen herkes istediği bir evcilin bakımını üstlenir.
Maalesef bazı evcil sahipleri de sırf gövde gösterisi için köpek sahipleniyor, adı saldırgan ırka çıkan köpekleri alıp kedi parçalatıyor, çocuklara saldırtıyor, oysa o hayvanlar bilinçli insanların elinde hiç de saldırgan olmuyorlar, kaç tanesini sevdim oyunlar oynadım, köpeği sevgiyle eğitirseniz sevgi gösterir, saldırganlıkla eğitirseniz saldırganlık gösterir tabii köpeğe yaklaşanlar da aynı şekilde.
Ayrıca katılıyorum birinin sorumluluğunda olan evcillerle çocukları büyüklerin kontrolünde tanıştırmak, sevdirmek hem önyargıları yıkar hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanır.
Konudan bağımsız ama bir apartmanda golden bakmak gerçekten köpeğe de size de zor değil mi? Kaçması çok olağan. Çünkü koşup oynamak isteyen ve çok da yorulmayan bir köpek cinsi, özellikle küçükse. Golden bir dairede yaşamak için uygun bir köpek değil maalesef.Hayır değil tehlike arz etmiyor. Golden. Üstüne koşturma falan da yok benim daire kapısına gelmiş oturmuş. Tasmayi yeni almıştım et görünce olanlar oldu
Zararsız bi köpeğe neden fobin olsun ki? Şimdi onun annesi çocukla konuşsa “bu köpek cinsi zararsız, korkmana gerek yok gel birlikte sevelim” dese, çocuğum korkuyor demek yerine daha iyi olmaz mı? Yurtdışında herkesin evinde köpek var türkiye bu durumu aşamıyor çok üzülüyorum. Bence köpek fobisi aşılabilir özellikle çocukluk çağında daha kolay. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz dünya bir tek bize ait değil.Ne saçma sözler. Ben de yılandan korkmuyorum o zaman . Zehirsizinden size bir tane hediye etsem evde bakar mısınız peki? Fobi diye bir durum var psikoloji de belki haberiniz yoktur hatırlatayım dedim.
Yılanların da farelerin de yaşam alanlarını aldık bina yaparak hatta böceklerin de. Onların da çoğu zararsız ama korkanlar yok mu var. Korkuyorlar diye suçlu mu olacaklar? Ev diyoruz insanın barınma yaşama alanı en özgür olduğu yer. Üstüne doğru koşarak köpek gelmesi normal mi?Zararsız bi köpeğe neden fobin olsun ki? Şimdi onun annesi çocukla konuşsa “bu köpek cinsi zararsız, korkmana gerek yok gel birlikte sevelim” dese, çocuğum korkuyor demek yerine daha iyi olmaz mı? Yurtdışında herkesin evinde köpek var türkiye bu durumu aşamıyor çok üzülüyorum. Bence köpek fobisi aşılabilir özellikle çocukluk çağında daha kolay. Onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz dünya bir tek bize ait değil.
Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.
Misal eve köpek alıyorlar ama o hayvan her daim balkonda ya da terasta, evin içine sokmuyorlar hayvan evin bireyi gibi olamıyor, kışın yağmur çamur balkonda terasta, yazın 40 derece sıcak altında yine balkonda terasta, haliyle ilgi için sürekli havlıyor, artık her yer bina gece gündüz havlama sesi binalara çarpıp yankı yapıyor, günlük gezintiye çıkartılarak enerjisini atamayan köpekler de var.
Ayrımcılık değil kesinlikle zira ben Alman kurdu da baktım Kangal da baktım, çeşit çeşit sokak köpekleri ve küçük ırk köpeklere de baktım ama bence bir evcil sahiplenirken ona ne kadar yetebileceğinize ne kadar ilgilenebileceğinize ve yaşayacağınız ortama göre seçim yapmanız gerekiyor, ne zaman ki biz bir evcil nasıl bakılmalıdır tam olarak öğreniriz, ne zaman hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu toplumun genelinde kabul görür o zaman dileyen herkes istediği bir evcilin bakımını üstlenir.
Maalesef bazı evcil sahipleri de sırf gövde gösterisi için köpek sahipleniyor, adı saldırgan ırka çıkan köpekleri alıp kedi parçalatıyor, çocuklara saldırtıyor, oysa o hayvanlar bilinçli insanların elinde hiç de saldırgan olmuyorlar, kaç tanesini sevdim oyunlar oynadım, köpeği sevgiyle eğitirseniz sevgi gösterir, saldırganlıkla eğitirseniz saldırganlık gösterir tabii köpeğe yaklaşanlar da aynı şekilde.
Ayrıca katılıyorum birinin sorumluluğunda olan evcillerle çocukları büyüklerin kontrolünde tanıştırmak, sevdirmek hem önyargıları yıkar hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanır.
İncek yaşamkenti bir de kendi semtimi bir gezin. Gece olunca arabalara saldıran köpeklerle dolu. Öğretmenimize bile saldırdılar. Dershaneden gelen kızın kolunu ısırdılar. Elimizde poşet varsa koşarak üstümüze geliyor 50 60 kiloluk hayvanlar. Her köpek masum değil. Haberlerde vardı Almanya’dan tatile gelen kadını evinin bahçesinde parçalayıp öldürmüş köpek. Nasıl her insana yaklaşıp dostluk kurmuyorsak manyağı psikopatı var diyorsak köpeklerinde var zararlısı. Bir de sadece köpek seven diğer hayvanları sevmeyen insanlar gördüm hatta insanları da sevmiyorlar. Yani bu konuda genelleme yapmak yanlış. Köpeğine göre ortama göre şartlara göre değişken bir durum.Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.
Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.
17 yasindaki kiz yegenim kopeklerden olesiye korkuyor, evlerinde kedi kus kaplumbaga akvaryum var. Aile hayvan canlisi, yegenim de kucuklugunde kopeklerle ilgili en ufak ters bir olay yasamadi. Benim de kopegim var, o geldiginde maalesef klubesine baglamak zorunda kaliyorum. Diger ufak yegenim ise kopeklere bayilir. Her olayi basmakalip bir sekilde aileye yormak dogru degil.Köpeğiniz golden’mış onların ağzına elini sok yine saldırmazlar çocuklarını hayvan sevgisi olmadan büyütüyolar sonra gelip çocuklar korkuyor vs vs.
Yıl oldu 2022 hala evcil hayvanları kabullenemediler.
Sizi suçlayan polisin de …..
Insanlar evde hayvan beslemek için de mi izin alıcaklar allah aşkına yapmayın, köpeği golden cinsi pitbull olsa hadi neyse.Yılanların da farelerin de yaşam alanlarını aldık bina yaparak hatta böceklerin de. Onların da çoğu zararsız ama korkanlar yok mu var. Korkuyorlar diye suçlu mu olacaklar? Ev diyoruz insanın barınma yaşama alanı en özgür olduğu yer. Üstüne doğru koşarak köpek gelmesi normal mi?
Golden oyuncu bir cins ama. Komşumun Goldeni çocukları gorünce üzerlerine koşuyor falan o gülümseyen yuz ifadesiyle,heyecanlı yani hayvan,oynamak istiyor.Hayır değil tehlike arz etmiyor. Golden. Üstüne koşturma falan da yok benim daire kapısına gelmiş oturmuş. Tasmayi yeni almıştım et görünce olanlar oldu
Evde beslemesin nerede yazdım? Kafanıza göre yorumlamışsınız. Beslesin ama korkan rahatsız olan apartman sakinlerinden de uzak tutulmalı dedim. Korkuyorum deyince bilerek gülerek koca köpeği 5 santim dibime getiren komşum oldu. Uyardım Çek diye aldırmadı . Apartmanı yıktım bağırdım ağzıma geleni saydım pandemi öncesi. Bir daha yapamadı. Saygıysa köpek sahibi olana da saygı köpekten korkana da saygı olacak.Insanlar evde hayvan beslemek için de mi izin alıcaklar allah aşkına yapmayın, köpeği golden cinsi pitbull olsa hadi neyse.
Konuyu garip bir sekilde baska yere baglayacagim ama, forumda gazetelerde okuduklarim bana gosterdi ki, bircok kisi evinde okuz besliyor, hem de belediyeden resmi nikahli izinli, kimse apartmanda hayvan beslemeye izin gerekli demesinInsanlar evde hayvan beslemek için de mi izin alıcaklar allah aşkına yapmayın, köpeği golden cinsi pitbull olsa hadi neyse.
Konudaki en doğru yorum bu oldu vallaKonuyu garip bir sekilde baska yere baglayacagim ama, forumda gazetelerde okuduklarim bana gosterdi ki, bircok kisi evinde okuz besliyor, hem de belediyeden resmi nikahli izinli, kimse apartmanda hayvan beslemeye izin gerekli demesin
Yaşadığınız yerde sahipsiz sokak köpeği var mıydı peki?Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?