Kim suçlu?

Kaç kez köpek saldırısına uğramış biri olarak ( en az 7 si birden üstüme gelmişti ilkokulda ) kolay kolay fobim oluşmadı fakat her yaşadığım saldırıda o anı kesinlikle tarif bile edemem bir sene önce 10 tanesi koşturuyordu kuzenimle bana doğru hayatım gözlerimin önünden film şeridi gibi geçti. Dilim tutuldu resmen çünkü onların bize koşarken havlamalarında ki o dişlerini saldırganlığını görmek zaten bacaklarımın titremesine sebep oldu. Öyle oynamak için falanda gelmiyorlardı bazen dişi köpek olunca yanlarında köpek kıskanırmış geçenleri bilmiyorum hangi sebeple koştular ama dibimize kadar geldiler kaçmadık kaçamadık daha doğrusu evet durdular bide hareket etmeyince. Ama bu demek değil ki ya oyun istiyor, zararsız onlar, ne korkuyorsunuz. Bunu kimseye söyleyemezsiniz herkesin yaşadığı korku bir değil. O an aklıma zaten şu geldi ben bu yaşımda böyle korktuysam ki ısıradabilirdi bir çocuğun yaşayacağı korku ve travmayı düşünemiyorum. Bunu her geçene yapıyorlar birde kalabalık olunca köpekler daha çok saldırma ya da üzerine koşma gereği duyuyorlar. O yüzden bir köpeğe nasıl fobi olur diyemezsiniz bunu yaşamadan bilemezsiniz. Ben hala sever beslerim ama her yaşadığımda da korkarım. Böyle böyle çocuklarda ürküyor zaten. Bu dediğim köpeklerin olduğu yere taşındık şimdi Kaç komşum gelip şikayetçi oluyor korkusunu anlatıyor bilemezsiniz. Ben horozun saldırısına bile uğradım ya

Üzgünüm ama Siz haksızsınız.
Köpeğiniz tasmayı koparıp gidebiliyor..
O çocuklardan birisi köpekten korkup ani refleksle geri çekilse ve düşüp kafasını vursa suçu kim üstlenecek? Madem köpeğine sahip çıkamıyorsun, besleme.
Kadın zaten korkuyormuş, korku,endişe ve öfke birleşince; hele ki koruması gereken ufak çocuğu varsa bir anne kontrolden çıkabilir. Sakin bile davranmış bence.
Bir çocuk kolay büyütülmüyor. İnşallah siz de birgün anlarsınız..

Çok gri bir konu bence bu. Açıkçası apartman dairesinde köpek hep zorlayıcı olur çoğu komşu da istemez. Havlama vs oluyorsa özellikle. Ama bu seferde bebekli aileler var onların ağlayan çocuklarına da aynı tavrı mı gösterelim yani. Şehir içi yaşamda gürültü ya da bizi rahatsız edecek durumlar oluyor maalesef. Kadın takıntı etmiş bu durumu artık ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Bir ağızlık falan alın öyle çıkarın bari. Tasmayı da kontrol edin. Bir köpeğin tasmasından kurtulduğunu görsem paniklerim çünkü. Bazen yolda görüyorum sahibi köpeği zor zapt ediyor Golden saldırgan değil ama cinsleri bilmeyen biri için gerçekten ürkütücü olabilir.

Sizin tartismanizi bilemem ama bence apartmanda kopek beslemek yasaklanmali. Benim de pekinez cinsi bir kopegim vardi simdi babamlarda bahceli bir evde. ben bekarken rezidansta 1+1 evde bakiyodum o kadar ilgilenmeme, gezdirmeme, kucuk bir tur olmasina ragmen bahceli eve gecince inanilmaz mutlu ve neseli oldu. Aprtman hayatindayken atamadigi enerji onu hep yipratmis simdi bunu cok net goruyorum.
Kimse size kopeginizden ayrilin diyemez cunku evladiniz gibi sevip deger veriyorsunuz. Ancak benim tavsiyem bahceli bir ev dusunurseniz hep siz hem kopeginiz daha mutlu olursunuz. Komsunuz icimde kaba davranmis ama korku insana herseyi yaptirir. Umarim olaylar daha da uzamaz

Ben kopegi birakin civcivden bile korkan bir insanim. Kucucuk civciv kovaladi beni. Bir ortama girdigimde eger kedi kopek veya baska bir cesit hayvan varsa hemen uzaklastirilmasini isterim cunku korktugum icin hayvan bana yaklasirsa istemsiz tepkiler vermeye basliyorum ve canini yakabilirim bu nedenle. O yuzden apartmanda kosturan bir kopek olsa ustume dogru elimde ne var yok firlatabilirim yada tekme falan cunku korktugu icin insan o an dusunemiyor saglikli. Ben ona zarar verebilirim diye aslinda daha cok korkuyorum. Siz hayvan beslediginiz icin anlamiyor olabilirsiniz fakat gercekten bazi insanlarda asiri korkuyorlar o nedenle bu olayda maalesef sizi haksiz buldum.

Ben sizi anlayabiliyorum. Karşı tarafı da anlayabiliyorum. Lakin üslup herşeydir. Yaptığı şey hoş değil. Kimse kimsenin kapısına dayanıp hakaret edemez. Bile isteye serbest bırakmamışsınız. Nereden bakarsam bakayım yüzde elli siz yüzde elli anne komşu haklı görünüyor. Çocuklara üzüldüm keşke korkularını yenebilseler çünkü ilerleyen yaşlarda daha zor oluyor yenmeleri.

Kadının üslubu yanlış ama bir anne olarak anlamıyor da değilim. Sizin köpeğiniz
saldırgan olmayabilir ama korkudan yola atlayıp araba tarafından ezilen insanlar da var. Tasmasız dolaştırmayın. Apartmana girip çıkarken kendinize doğru çekin köpeğinizi. Bu şekilde sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bizim yazlıktada böyle bir olay oldu hata küçük cins bir köpekti. Tasması bağlı değildi çoçuğa doğru koşunca dört yaşlarında çoçuk annesinin elini bırakıp kaçmaya başlayıp merdivenlerden yuvarlandı kolu kırıldı anneside köpek sahibi olan kadına saldırdı köpekte sahibini koruma güdüsüyle kadını ısırdı anne çoçuk hastanelik oldu sonra dava falan açılmış. Bence köpeğin tasması olmalı ipinide çoçuk gördüğümüzde çok uzatmamalısınız. Ayrıca bende korkuyorum ben görmedim ama ilkokul arkadaşıma sokak köpekleri saldırmıştı annemle evine geçmiş olsuna gitmiştik çoçuğun her yeri sargılıydı bende travma oluşturmuş korkuyorum. Ayrıca hayvan bakan insanların tavrına gıcık oluyorum korkuyorum diyorum biraz uzak tutun deyince bin işitiyorum niye korkuyormuşum ben size niye besliyorsunuz demiyorum benden uzak tutun dememeliymişim hayvan sevmeyen insan sevmezler pekala da seviyorum ama bu korkumun önününe geçemiyor maalesef

Yiyecek satılan hijyen gerektiren yerde koca sokak köpeğini normal bulan da bana göre normal değil.
Ben normal değilim o zaman
İnsanlar hijyene dikkat ediyor mu? Her gün marketlerde görüyorum, markete girmeden kapı önüne af buyurun sümkürüp eliyle ağzını burnunu sildikten sonra sebze meyve Allah ne verdiyse dokunan insanları, adam reyon gezerken burnunu karıştırıyor tüm ürünleri mıncıklayıp içlerinden bir tanesini alıyor, sanki açlıktan ölüyorlarmış gibi yiyip içerek döke saça geziyorlar geğiriyorlar, elleri her şeye dokunuyor.

Özür dilerim ama bana markette hangisi daha kötü deseler vücut salgılarını ellerine bulaştırıp ürün mıncıklayanlar derim.

bende zoofobi var onlarda bu hastalık derecesi mi bilmiyorum fakat sahibinin tutmadığı hiçbir hayvanın olduğu yere giremem inanın bu çok istemsiz bişey kalp krizi geçirecek gibi oluyorum çok ciddiyim kalbim sıkılıyor ve öyle hızlı atıyor ki inanamazsınız ben çok tedavi gördüm bununla iligili aşamaadım hayatımı çok zorlaştırıyor keşke yenebilsem korkmaktan ziyade bambaşka bişey çok hızlı 15 dk koştuğunuzda kalbiniz nasıl atıyorsa benim üzerime gelen her hayvanda kalbim öyle atıyor sadece köpek değil bakın her hayvan dyorum kuş-kelebek-kedi aklınıza ne gelirse çok zor yenemedim ben

Kızıma komşumun köpeği saldırdı hatta vücudunda izler bile kaldı malesef.
Travma yaşadı çocuğum 50 metre ötede köpek görse bağırıp ağlıyor.
Acaba çocuklar da böyle bisey yaşamış olabilir mi ?
Herkes istediğini besler apartmanda lakin tasmasini koparıp kaçması hoş olmamış ve tabii komşunun hakaretleri de..

Bir tanıdığınızın uysal bir evciliyle deneme yaptınız mı hiç? Benim küçük ırk köpeğim var, ufak tefek olduğundan korkan insanlar dahi sevimli buluyor, ki uysal olmasına rağmen asla tasmasız da gezdirmem, sevmek istiyorlar ama çok korkuyorlar, böyle durumlarda kucağıma alıp kontrolün bende olduğu güvenini verdikten sonra kuyruğuna dokunun diyorum, kafasını hemen çevirip refleks gösteremeyeceği için önce kuyruğunu seviyorlar, köpeğin ani tepki vermediğine ikna olunca da sırtını kafasını sevmeye başlıyorlar, böyle böyle çevremde bazı yetişkinlerin ve çocukların korkusunu yendik.

öyle çok denedim ki en son birkaç ay önce komşumun kedisi yavruladı beni hemen evine çağırdı. benim üzerime bir battaniye sererek yavru kediyi benim üzerime koydu buraya kadar paniklemedim sakindim. kedi çok minik başını ani hareket ettirip ağzına elimi sokmaya çalıştı ben devamını hatırlamıyorum. zaten hayvanlar hisli benim paniğimden onlarda panik olup beni kendilerine zarar verecek biri olarak görüyorlar doğal olarak. nasıl yeneceğimi hiç bilmiyorm bebek istiyorum uzun zamandr diyorum Allah bir çocğum olrsa ona çok büyük hayvan sevgisi ver ki benim bunu yenmem için mucizem çocuğum olsun.

Golden dan korkulur mu ya oyyhh yerim onu ama komşunuz çocukları adina korkmuş ve bu korkuyla hakaret etmiş olabilir sizin ihmalkarliginizla kiyaslandiginda dengeli bir tepki bence. Hemen gidip şikayetçi olmaniz yersiz olmuş bence. Haksizken üste çıkıp hakli olmaya calismissiniz. Buna karşılık umarım komşunuz daha aşırıya gitmez

Onlar daha iğrenç haklısınız. WC den çıkınca ellerini yıkamayan insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz. Almayacakları ürünleri bile evirip çeviriyorlar hatta paketlerini açıyorlar zincir marketlerde.

Korkunuzu yenmeye henüz hazır değilsiniz demek ki inşaallah duanız kabul olur hayvan sevgisi çevre bilinci olan bir bebeğiniz olur
Ben her şeyin bir vakti olduğunu düşünüyorum, korkanlar hatta sevmeyenleri dahi anlayışla karşılıyorum, hayvanlara zarar vermedikleri müddetçe korkana veya sevmeyene tepki göstermiyorum zira ben rahmetli babam sayesinde hayvanların içine doğdum, evden kedi köpek hiç eksik olmadı ama annem benim gibi sevmez kızkardeşimde aşırı titiz olduğundan evde evcil istemezdi lakin benim hatırım için idare ederlerdi.

Evde evcil olmaz ayy abla mutfakta bile sizinle diyen kardeşim 4 yıl önce çöp konteynerine atılan yavru kedi buldu, sağlığına kavuşana kadar bakarım dediği kedi 4 yıldır kardeşimle yaşıyor, mutfakta tezgah üstünde masada hatta kardeşimin yatağında

Annem benim hayvan sevgimi bildiğinden köpeğimin ağzını burnunu öptüm yedim onu yediiim sözlerime alışık ama kızkardeşimin sevgisine şok geçirdi kadın

Sizde eminim gün gelecek bu korkunuzu yenip evde evcil bakacaksınız, insanın ruhuna o kadar
iyi geliyor ki anlatamam

Umarım geçer bu korkunuz. Ben büyük köpeklerden çok korkuyorum sadece. O da 1 metreye kadar yakınımdaysa kalbim hızlanıyor soğuk soğuk terliyorum bayılacak gibi oluyorum. O kadar yakınımda değilse bana doğru koşmuyorsa vs günlük hayatımı sürdürebiliyorum. Sizden iyi durumum. Psikoloğa da gittim yok değişmedi bir şey. Ama siz de deneyin derim.

Bi kez apartman girisinde tasma takmamis komsu ve baya uzerimize gelmisti kopek.. sahibine tabiiki parladim cunku cocuklarim yanimdaydi ve korktular..onlari birak ben bile korktum.. isirsaydi birimizi kim verecekti hesabini? Kopek buyuk bir kopekti buarada.. Tamam ok kopek besle ama sahip cik.. olay kopegin cinsi degil bence bu konuda, korkuyormus cocuklar iste tasma tak yani insanlari rahatsiz etmeyiniz..

Ayrica komsuda pek normal degil, kopek beslemek icin kopek olmak gerektigini ilk kez duydum

Golden köpek demissiniz onun tehkliyeli yanlari yok ki komsunuz abartmis o kadinla bi da yapici olmaya calismayin yoksa üstünüze gelmeye devam edecek

Onlar daha iğrenç haklısınız. WC den çıkınca ellerini yıkamayan insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz. Almayacakları ürünleri bile evirip çeviriyorlar hatta paketlerini açıyorlar zincir marketlerde.
Hayvanları sevip insanları sevmez biri değilimdir ama afedersiniz insan bana daha pis geliyor çünkü bizler wc kullanımı, yemek yeme sonrası veya hapşırma, öksürme vs durumlar sonrası ellerimizi yıkamamız gerektiğini bilen canlılarız.

Yaşadıklarımdan örnek veriyorum, kadın pazarda her yere sürdüğü elleriyle her şeyi avuçlayıp avuçlayıp yiyor, yerken konuşup ağzındakileri de döküyor diğer müşterilerin kendisinden tiksinmemesini bekliyor ama etrafta köpek görünce ayyy tiksindim pis hayvan dolaşıyor diyor, adam sokakta, ki gece yürüyüşlere çıktığımdan ne yazık ki sıkça maruz kalıyorum, okul duvarının dibine tuvaletini yapıyor köpek okul duvarının dibinden geçerken pis hayvan diyor, abicim gece sen oraya işedin ama

Sizin gibi korkanlara bir şey diyemem ama özellikle kış mevsiminde yağmurdan sırılsıklam olmuş tek derdi kurumak olan kedi köpekleri markette görünce sesimi çıkarmıyorum, bazı sokak kedileri marketlerin kuytu köşesinde karton üstünde uyuyor ellemiyorum, kedinin köpeğin tüyünden tiksinmem sonuçta ne alırsak alalım eve gelince yıkıyoruz ama ellerinde bir sürü artıkla ürün mıncıklayanlar yüzünden alışveriş sonrası ellerimi bir çamaşır suyuna yatırmadığım kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…