Köpek goldenmış ya golden kime ne yapsın ne salak insanlar var ya. Evet köpeğin bir anda koşturmasına engel olamadığınız için biraz sizin suçunuz var da ne demek tehdit etmek üzerinize yürümek? Bu insanlar tehditle kavgayla şiddetle bir hak elde edebileceklerini sanıyor uyuz oluyorum paçozlar ya. Polisi de ne ilgilendirir köpeği nerde beslendiğiniz, ortada tehdit var o kısmı onun işi. Siz köpeği dikkatli gezdirin onun dışında şimdilik yapacak bir şey yok o ruh hastası komşuyla muhattap olmayın cahilin carlaması kadar başedilmez bir şey yok ne deseniz de laf anlamazŞimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Sokak köpeği hem de kocaman Mayıs ayında a101 in içindeydi. Ağzında 3 ü birarada kahve dolanıyordu. Aniden gördüm ödüm patladı bayılacaktım. Ne işi var markette diye bağırdım. Kadının biri demesin mi üşümüştür ne var girsinYaşadığınız yerde sahipsiz sokak köpeği var mıydı peki?
Sadece sahipli hayvanlar varsa insanlar tabi ki korkmaz.
Bizde başıboş sokak köpekleri var fazlaca. Zaman zaman saldırıp yaraladıkları insanlar oluyor,haliyle insanlar korkuyor.
Tehdit eden zaten hatalı suçlu. Ama köpeğini kontrol edemeyen de suçlu.Köpek goldenmış ya golden kime ne yapsın ne salak insanlar var ya. Evet köpeğin bir anda koşturmasına engel olamadığınız için biraz sizin suçunuz var da ne demek tehdit etmek üzerinize yürümek? Bu insanlar tehditle kavgayla şiddetle bir hak elde edebileceklerini sanıyor uyuz oluyorum paçozlar ya. Polisi de ne ilgilendirir köpeği nerde beslendiğiniz, ortada tehdit var o kısmı onun işi. Siz köpeği dikkatli gezdirin onun dışında şimdilik yapacak bir şey yok o ruh hastası komşuyla muhattap olmayın cahilin carlaması kadar başedilmez bir şey yok ne deseniz de laf anlamaz
Eee yani ben ne yazmışım farklı olarakTehdit eden zaten hatalı suçlu. Ama köpeğini kontrol edemeyen de suçlu.
Konu sahibinin çok seven üyelerdenim. Ama köpeği konusunda hep sorun yaşıyor. Kendisi seviyor besliyor diye herkes sevmek zorunda değil. Bazıları dini sebepten evine bile koymuyor. Ben onlara da saygılıyım. Zorla köpeğimi sevmelisin yakınına da gelebilir kızmamalısın denemez insanlara. Çocukları korkunca ağlayınca kadında sinirlenmiş saymış sövmüş. Haklı mı değil terbiyesizlik ama kadına taşınsın apartmandan deme hakkı var mı konu sahibinin. Belki kavga esnasında da dedi kadın çıldırdı.Eee yani ben ne yazmışım farklı olarak
İki taraf da şu güncel olaylardan fazla etkilendi muhtemelen. Heryerde saldıran ölüme sebep olan köpek konusu var. Böyle olunca köpek sahipleri köpeklerinin haklarını korumaya çalışırken köpeği olmayanlar da özellikle anneler köpek görünce fenalık geçiriyorlar. İki taraf da çok yüksek dozda stresle yaşıyor bu dönemi malesefKonu sahibinin çok seven üyelerdenim. Ama köpeği konusunda hep sorun yaşıyor. Kendisi seviyor besliyor diye herkes sevmek zorunda değil. Bazıları dini sebepten evine bile koymuyor. Ben onlara da saygılıyım. Zorla köpeğimi sevmelisin yakınına da gelebilir kızmamalısın denemez insanlara. Çocukları korkunca ağlayınca kadında sinirlenmiş saymış sövmüş. Haklı mı değil terbiyesizlik ama kadına taşınsın apartmandan deme hakkı var mı konu sahibinin. Belki kavga esnasında da dedi kadın çıldırdı.
Haklısınız.İki taraf da şu güncel olaylardan fazla etkilendi muhtemelen. Heryerde saldıran ölüme sebep olan köpek konusu var. Böyle olunca köpek sahipleri köpeklerinin haklarını korumaya çalışırken köpeği olmayanlar da özellikle anneler köpek görünce fenalık geçiriyorlar. İki taraf da çok yüksek dozda stresle yaşıyor bu dönemi malesef
Ceycey bunu mama lobisine anlatamazsın.Sokak köpeği hem de kocaman Mayıs ayında a101 in içindeydi. Ağzında 3 ü birarada kahve dolanıyordu. Aniden gördüm ödüm patladı bayılacaktım. Ne işi var markette diye bağırdım. Kadının biri demesin mi üşümüştür ne var girsinaylardan Mayıs bu arada. Köpek sevgisini abartanlar var böyle. Yiyecek satılan hijyen gerektiren yerde koca sokak köpeğini normal bulan da bana göre normal değil.
Mune abla şu 2. Paragrafından biz güncel olarak çekiyoruz mesela. Sitede yolun karşısındaki binada bir evin balkonunda besliyolar (balkon da 1 metre genişliğinde en fazla). Sabah gün aydınlanmaya başladığında havlamaya başlıyo, gece yarısına kadar bi de şu sürekli gergin hev hev diye havlayan küçük ırklar varya ondan. Sitenin içinde başıboş köpekler de var. Hep beraber birbirirlerini izleyip bir havlamaya başlıyolar aboo. Yaz kış gece gündüz o köpeği asla eve almıyo.
Hayvana da yazık, bütün yaz tam gün güneş alan balkonda oturdu gariban
Evet gelişmedi ama bizim yaşam şartlarımız köpek bakmaya el verişli olmuyor maalesef. Yurtdışında insanlar daha çok müstakil evlerde yaşıyor ve hem köpek hem sahibi için daha konforlu oluyor. Bir golden dairede bakılmaz, gerçekten köpek için çok can sıkıcı olur.
Ben yurtdışından taşındım Türkiye'ye, beni çok şaşırtan şeyler arasında bu kedi köpek fobisi var. Hayatımda bu kadar kedi köpekten korkan insan topluluğu görmedim daha. Kedi görünce bas bas bağırıp kaçan insanlar var. Çocukları hayvanlarla korkutmaktan vazgeçmeliyiz.
Herkesi kastetmiyorum ama bazıları hayvanseverliği yanlış algılıyor.Öyle balkonda hayvan mi tutulurkeske her hayvan sahibi de kiymetlerini bilse
valla dolap uygulamasında bile sattıklarımın parasını köpeklere barınaklara vereceğim diye satış yapanlar var.çoğunun yalan olduğu ortaya çıktı.amaçları ürünleri bu şekilde kolayca ve değerinin üstünde satmak .kimse indirim istemesin barınaklara para gidecek diye istiyorlar.bu da bir tür dolandırıcılık.Ceycey bunu mama lobisine anlatamazsın.
İşlerine gelmez. Para toplamak için kendini hayvansever ilan eden var,hepsi de patlıyor şu ara. Birbirlerini patlatıyorlar rakipler zira.
Bak en hayvansever benim diye ortada dolanan barınak kurdum bakıyorum diyen bir kadın vardi,selde hayvanlari öylece bırakıp kacmis kafeslerin icinde,hayvanlar kacamayip öldü hep zavallılar. Sorsan hala hayvanseverim diyordur ama hayir hayvansever falan degil bunlar
Dertleri para toplamak.
Bende bagajimda mama bulundururum,kendim koyarim hayvan gorunce ama kimseye tedavi ,mama şu bu diye para vermem çoğu zavallı hayvanların sırtından geçiren asalaklar. Hayvanlar toplansın istemeyen de bunlar. Dikkat et iyi barınaklar kurulsun demezler,buna bile karşı çıkıyorlar zira sokakta perisan hayvanlar olmasa nasıl para toplayacaklar.
Şaka gibisini. Neden olmasın? Kapalı alan fobisi, asansör fobisi. Bunlar da zararsız ama var mesela.Zararsız bi köpeğe neden fobin olsun ki?
zehirsiz yılan da zararsız .ben korkmam mesela.e alayım elime komşuların boynuna dolayayım sevsinler diye ya da çocuklarının önüne koyayım bu olur mu?yılan korkusu fare korkusunun normal bulunup köpekten korkanları hasta tuhaf insan olarak yaftalamalarından da ben bıktım.Şaka gibisini. Neden olmasın? Kapalı alan fobisi, asansör fobisi. Bunlar da zararsız ama var mesela.
Golden gibi ırkların ( saldırgan olmayan) apartmanda beslenmesine karşı değilim. Sokakta gördüğümde severim. Ama sizin bu olayda ihmaliniz olduğunu düşünüyorum. Tasmayı parçalayıp kaçmak ne demek? Sokağa çıkarttığınızda et görmesi sizin hakimiyetinize engel mi oluyor? Bizim mahallemizde de köpeğini sokağa çıkarttığında ( tehlikeli ırklardan kendisi) tasmasına düzgün hakimiyet kuramayan bir genç var. Kendisini gördüğümde karşı kaldırıma geçiyorum. Henüz köpeği tasmayı parçalayıp kaçmadığı için konuşmadım. Ama böyle bir olay yaşansa sert bir üslupla konuşurum kendisiyle. Komşunuzla yaşadığınız olayların genelinde haklısınız. Ama bugün yaşananlar sizin kabahatiniz.Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Şimdi anlamadığım köpeğinizi evde mi besliyorsunuz yoksa apartmanda bi yere mi bağlyorsunuz?Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
evde besliyor.Şimdi anlamadığım köpeğinizi evde mi besliyorsunuz yoksa apartmanda bi yere mi bağlyorsunuz?
Bazı çocuklar cidden vicdansız büyüyor. Evet aileden de kaynaklı bir kötü huy yükleniyor çocuğa ama yinede bir merhamet olur çocuğun içinde. Benim aile akrabalar full kavga, şiddete meyilli insanlardı bunların arasında büyüdüm ben ama bir kez bile hayvana zarar vermek aklımın ucundan geçmedi. Ben maalesef çok şahit oluyorum sürekli kedi köpeği taşlayıp kovalayan çocuklara. Yapmayın çocuklar canları yanıyor desemde bana kahkahalar atıp kovalamaya devam ediyorlardı. İşte aile sokağa salıp doğurmak için doğurmuş olduğu çocuğuna '' ne yapıyor acaba benim çocuğum '' diye asla düşünmeden atıveriyor evladını görmüyor kötü yetiştiğini. Bundan zevk alıyorlar resmen çocuktan soğudum bu yüzden içinde hiç mi sevgi kırıntısı olmaz hayvanlara karşı anlamıyorum.Biz bahçeli evde oturuyoruz yanımız önümüz ardımız hep bahçeliydi … komşunun tatlış kir köpeği vardı ve aile hep çalışıyor . Şimdi çocuk demiyim de deccal diyim kaç kez uyardım ama sürekli o yavruma taş atıyorlardı ve kapısını açıp koşturuyorlardı o kadar uysaldı ki
Bir gün deccal çocuk yine açıp kapıyı uğraştı hayvanla, yavrumda elini ısırmadı sıyırdı aslında çünkü bıktı inanın benim gibi bıktı
Ama suçlu köpek ve aile oldu çünkü kapıdan çıkmış falan biz o aileyle konuştuk geri çek bu şikayeti diye ama iş kamusallaşmıştı ceza komşumuza kaldı…. En ufak bir hamle bile yapsa köpeğiniz ki çok tontiş bir köpektir o siz suçlu olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?