Kim suçlu?

Herkese tek tek cevap veremeyeceğim. Herhangi bir üzerine koşma olayı yok bunu nereden çıkardınız? Köpeğim gelmiş daire kapısının önünde sakin sakin oturup beni bekliyormuş. Normalde apartman kapısı kilitli olur bazı komşular tanıdığı için kapıyı açıp içeri alıyorlar. Çocuklarda sokakta oynuyormuş,içeriye apartmana gelince köpeği görmüşler. Olay bundan ibaret. Bu kadın bekar 1+1 evde üç çocuğuyla yaşadığı için ben bu güne kadar hep güzel ve sakin üslupla yaklaştım keza elimde görüyor ona rağmen sürekli bi hır gür. Daire kapısını açıyorum dik dik evimi gözetliyor. Erkek misafirleri geliyor beni görünce laf atıyorlar. Köpeği görüyorlar arkamızdan host host diyorlar. Böyle insanlar. Et görünce tasmasını zorladı onun da bu bağlama kısmı koptu. Ne bencilmisim ne kötüymüşüm dedim yorumları okudukça. Kadının hakaretleri yüzde yüz haklı herhalde.

Ayrıca çocukları normalde köpekten korkmuyor muhtemelen orta okula giden kızlar. Birkaç kere gördüklerinde gayet önünden geçip gittiler, bir keresinde ne tatlı dediler. Kadının yanında kızlar da cekinip söyleyemiyor.

Hayvan sevginizi anlıyorum ama burada ihmalkarlık var , ben de olsam çocuklarım için çok endişelenirdim ve polise şikayet ederdim..

Patidostu, yorumlardan dolayı kendinizi kötü hissetmeyin aksine köpeğinizi daha iyi korumak için tedbir almanıza fayda sağlasın.
Korkan veya sevmeyen ama zarar vermeyenler ayrı, ki köpekten korktuğunu söyleyip konuya yorum yazanlar zarar veren insanlar değil, bir de sevmeyip veya korkup hayvanı takıntı yapan zarar verenler var, köpeğinizin tasması o yüzden en sağlamlarından olsun, hayvanı asla elinizden kaçırmayın, köpek bir şey yapmıyor apartmandan içeri girip evimin kapısının önünde bekliyor diyorsunuz, komşunuz köpeğinizi takıntı yaptıysa çocuklarıma saldırdı bende elinden kurtarmak için vurdum der hayvanı öldürür.

Zarar vermeyenleri hep ayrı tuttum ama kedi köpek kuş bile görmeye tahammül edemeyen öldürmek için bekleyenler var, ben o zarar verenlerden çok çektim, doğuracak yer bulamadığından bahçeme gelip doğum yapan kedilerin yavruları zehirlendi, ağaçlarıma zehir atıldı, ara sıra sokağımıza gelen bir sokak köpeği ki havlamazdı bile zehirlendi, ağaçlarımı ve bir yavruyu kurtardım lakin ne köpeği ne diğer yavru kedileri kurtaramadım, aynı şekilde şimdi yaşadığım yerde bir sokak kedisinin ağzına taş, sopa veya bot gibi ağır bir şeyle vurulmuş, bir kış günü çenesi paramparça ağzı iltihaplı halde buldum veterinere götürdüm, kim bilir ne zamandır o haldeydi ne kadar aç kaldı bilmiyoruz, çene ameliyatı öncesi ön tedaviler sırasında veterinerde müşahade altındayken öldü, burada da kaç kedi yavrusunu zehirlediler hiçbirini kurtaramadım ve ellerimle gömmek zorunda kaldım, yine bir yavru kedi ölen annesiyle konteynere atılmış daha göbek kordonu üzerindeydi aldım eve getirdim fakat hiç anne sütü emme şansı olmadığından veteriner yaşamaz dedi, 20 gün yaşatabildim ama sonra

Zarar vermek isteyenin vicdanı olmuyor ama siz kaybettiğiniz her canlı için vicdan azabı duyuyorsunuz, o yüzden buradaki eleştirileri sizi hedef alan düşünceler olarak almayın, köpeğinizi daha iyi koruyabilmek için verilen tavsiyeler diye nitelendirin bence

Aynen öyle patidostu adlı üyeyi seven üyelerdenim atandığı zaman onun kadar sevinmiştim. Köpek konusu onun kişiliğinden bağımsız. Kendisi beslediğinden uzun yıllardır alışkın. Ama benim gibi korkan ürken üyeler zararsız falan diye düşünemezler. Keşke düşünebilsek ama olmuyor. O korkuyu kalp çarpmasını soğuk soğuk terlemeyi tansiyon düşmesini defalarca yaşadım. İsteyerek olmuyor ki engelleyelim. Apartmanda da yaşasın köpekler mahallede de. Tek isteğimiz bizim korkumuza tedirginliğimize de saygı duyulup önlem almaları hayvan sahiplerinin ve sokak hayvanlarını besleyenlerin hepsinin . Seni seviyoruz patidostu lütfen kırılma

Ben köepkseverlerin "Merak etmeyin bir şey yapmaz" demesine de ifrit oluyorum. O bir şey yapmaz ama benim yapmayacağımın garantisi var mı? Der eşim hep. Evlat evlat diyenler buna nasıl dikkat etmiyor anlamıyorum. Ben mesela tanımadığım birine bebeğimi sevdirip mıncırtmam.
Bir gün metrodan çıktık dışarıya. Yürüyoruz. Karşıdan bir Golden koşarak üzerimize gelmeye başladı. Eşimde ağır bir valiz var. Vuracaktı neredeyse. Meğer arkamızda sahibi varmış. Adam karısını görünce bırakmış tasmayı koşsun köpek karısına diye. Gerizekalı bu insanlar cidden. Ben bağırınca hemen "Korkma bir şey yapmaz" e o yapmaz ama eşim o korkuyla yapacaktı. Savunma içgüdüsü ce refleksle vurmak üzereydi hayvana. O ne olacak?

Bu tasma çıkarmanın bir yönü daha var, 2 hafta kadar önce haberlerde izledim. Sahibi goldenın tasmasını çıkartıyo sokakta, hayvan oraya buraya zıplıyor koşuyo. Orası sokak yol, arabanın biri de o yola giriyo pat diye köpek de giden arabanın önüne zıplıyo yolun ortasına. Öldü hayvan. Kim suçlu şimdi? Bence o tasmayı çıkaran sahibi

Sharlock Holmes i çağıralım Behzat ç. Yi çağıralım. Olay yerini bir incelesinler edit: bu kadın ne saçmalıyor demesin kimse . Arabamın motoru yandı yağ pompası arızası yüzünden. Ostimdeyiz günlerdir. İstediler 35 40 bin arası masraf. Ben de fiyatı duyunca kafama huniyi taktım eşimin aracının içinden buraya yazıyorum .

Sözde hayvanseverleri ve hiçbir canlıya tahammülü olmayıp zarar verenleri ayrı tutuyorum ama kedi köpek börtü böcek demeden seven insanlarla zarar verme düşüncesi olmayan ama korkan insanlar birbirine anlayışla yaklaşırsa birbirine yardımcı olursa korkuları beraber atlatacağımızı, hayvanlara olan önyargıyı da azaltacağımızı umuyorum.
Bazı şeyler inatlaşarak çözülmüyor, hele hayvanlar gibi ağzı var dili yok canlılar için inatlaşmak direkt onların zarar görmesine neden olabiliyor, çözemediğimiz noktalarda evcil sahipleri olarak biz önlem almak zorundayız, örneğin hayvanın da zarar görme ihtimali olduğundan tasmasız gezdirmemeliyiz, büyük ırklarda ağızlık olmalı çünkü ısırmasa da ısırdı, saldırdı diyebilecek insanlar var, ki burada 3 köpekli biri var, köpeklerinden 2 tanesi uysal ama bir tanesi kedi veya küçük köpek görünce çıldırıyor, bir gün İngiliz’in karısı veya kardeşi bilmiyorum kedi köpek görünce çıldıran köpeği tek başına gezdirirken elinden kaçırıyor köpek sahipli başka köpeğe saldırmış, saldırdığı köpek küçük ırk, saldırıya uğrayan köpeğin sahibi olan kadın köpeğini kucağına alıyor, kadına da saldırıyor, eşim görmüş hemen müdahale etmiş, saldırıya uğrayan köpek korkudan altına yapmış kadın şoka girmiş, eşim isterseniz hastaneye götüreyim demiş ama kadın biraz sakinleşeyim kendime gelirim demiş, o kişiyi ben görsem ağızlık tak diyeceğim zira hayvanları zaptedemiyor, iki tane birden dobermana bakan var, adam öyle sağlam tasma takmış o kadar iyi zaptediyor ki bir kere bile zarar görmedik, he bende onları görünce hayvanları kışkırtmış olmamak için 4 bacaklımı kucaklayıp başka tarafa götürüyorum, böyle durumlar karşılıklı anlayış ve özenle çözülür.

Kadinin hakaretleri hakli degil. Kopegin 2 kez kacmasi da, sizin savunmaniz da hakli degil. Goldenler oyuncu hayvanlar, kendilerini sevdirmek oyun oynamak icin baskalarinin uzerine yürüyorlar. Sizde apartmanin icinde ne yaptigini bilmiyorsunuz. Tavsiyem kopeginize 2 kat dikkat etmeniz. Et gorunce kaciyormus. Allah korusun kopeginizi et ile zehirleyebilirler.

Ev gozetlemeyen komsu cok nadir, herkes asiri merakli. Erkek misafirler sizi sürekli rahatsız ediyorsa bunun icin sikayetci olabilirsiniz. Bir kamera kaydina bakar. Telefonunuzun kamerasini acip, pantolonunuzun arka cebine koyun, gizlice cekmis olursunuz boylelikle.

Yavrucum senin baya bi gecmisin varmis bu kadinla zaten, biz nerden bilelim bunu insan birbirine gicik kapiyorsa kizmayacagi seyleride bahane edip kavga cikarabilir. Ben gormezden gelirdim ama yeterince sicrayan bulasik insan var.

Grup oldukları için sokak köpekleri daha sıkıntılı aslında, bana okulda bir grup köpek saldırmıştı ve okulda köpeklere gayet iyi bakıldığını biliyorum .

Merak ettim, psikoloğa gittiniz mi bu konuda? Empati yapınca çok zor olmalı çünkü, üstünüze bir kuş uçsa panik yaparsınız.

Gördünüz mü siz köpeğinizi? Sizi arkada bırakıp kosmuş gitmiş hayvan ki yakalayamamışsınız,salına salına gidiyor olsa sizde yanında yurüyor olurdunuz.
Hayvan et görüp kaçmış elinizden işte,eti nerede gördü onuda anlamadım ayrıca.
Siz nasil bu kadar eminsiniz görmediğiniz şeye de şöyle olmuş böyle olmuş dediniz.
Köpeginiz koşarak gitti belki,yanlarından geçti korktular. Mişli muşlu konuşuyorsunuz ama görmediniz kopeğiniz oradan nasıl geçti. Sizi geride bırakmış zaten,demekki koşuyordu. Korkmuş olabilirler yani bu çok dogal. Herkes golden bu ya birşey yapmaz diyecek kadar anlamaz yani köpek cinslerinden.
Arkadaşımın akita inu cinsi köpeği var,büyük bir hayvan ama acayip uysal,koşma hoplama huyu falanda yok, hayvan asil sakin yemek yeriz,uzatmazsak sulanmaz bile benim çocuklar bayılıyor görünce sarılirlar falan. Sakin mizaçli yani benim 4 yaşındaki kuduruk oğluma bile sakin kalıyor , ama parkta sürekli havlayan,heyecanla üzerine yüruyen ve havlayan minik cinslerden sahipli bir köpege önce patisiyle iterek dur dedi kendince,sonra havlamaya devam edince kaşla göz arasında kafasını ağzına aldı ki zor kurtardı arkadaşım ufaklığı ağzından,yaralanmadı neyse ki hayvan ama anında müdahale olmasaydı yaralayabilirdi pekala. Ben mesela o köpeği bebek halinden beri biliyorum,acayip şaşırdım zira kedi görse yüzüne bakmaz,başka kopeklerin yanından geçer gider sakin sakin ,nasil ki insanın havalı burnu düşse yerden almaz dedigimiz halinin köpek versiyonu bir hayvandi bu ama damarına basınca kendi usulunce yaptı hamlesini ve inanin hayvanın sinirlendigini bile anlamadık o an. Tasması olmasaydı sonuçları daha ağır olurdu,sahibi yaninda olmasaydi yada.
Ayrıca siz kopeginizi de koruyup kollamış olmuyorsunuz bu durumda. O kadın yada bir başkası koşarak gelince kopeginiz ,vurabilir belki zarar verebilir,hayvana da yazık yani.

Merak ettim, psikoloğa gittiniz mi bu konuda? Empati yapınca çok zor olmalı çünkü, üstünüze bir kuş uçsa panik yaparsınız.
defalarca gittim. hayvan belgeselleri ve yavru hayvanlarla temas etmem söylendi her defasında o aşamaya gelemiyorum hiçbirşekilde küçücük yavrı kedieride panik ettiriyorum benim panik halim hayvanlarıda korkutuyor bu sefer daha çok üzülüyorum. çünkü benden korkuyorlar haliyle. birkaç senedir bebek tedavisi görüyorum inşallah bir bebeğim olursa onda çok büyük hayvan sevgisi olsun ve bende bu korkumu bu şekilde yenebileyim artık tek mucizem bu olacak

İnsanlar da gündemdeki haberleri görünce çocukları için çekiniyorlar, köpeğinizin zararsız bir ırk olduğunu bilmiyolar, bir kez elinizden kaçması da bu kadar büyütülmez, köpeğiyle yaşamak herkesin hakkı.

Yorumunuz çok güzeldi. Mesela ben aşırı korkuyorum. Küçükken (yas 6 yada 7 dir) komşunun bahçesinden canimiz çekti diye daldan bir kiraz almıştık arkadaşımla. Evin bir bağlı köpeği vardi baya herkes korkardı. Evin büyük cocuklari kiraz aldık diye bizi yere yatırıp köpeği üstümüze çıkarmışlardi ders vermek için. Tasmasindan tutup üstümüzde köpeğin havlamasini ve yakalamaya çalışmasını izlediler. Mesela bu olaydan sonra asla köpeklere yaklasamadim. Ne zaman bir köpek görsem kalbimin atışı değişir ve kaskatı kesilirim. Bunun köpeğin uysal olması yada olmamasiyla ilgili değil. Hatta babam eve köpek aldı yavru alisabilmem için. Dokunmadım bile köpeğe. Simdi oğlum köpek sevsin diye babasıyla gonderirim öyle yerlereki bendeki korkuyu alıp oda aynı şekilde yaşamasın diye. Simdi o korkmaz asla. Tabiki bu değil ki kimse köpek beslemesin . Herkesin en doğal hakkı beslemek buna birsey denemez. Daha öncede yorum yaptım bu konuda konu sahibinin köpek beslemek en doğal hakkı fakat başka insanlar için korkuyorsa tasinsin demesini çok doğru bulmadım. Cunku 2 seferdede köpek tasmasız olarak komşuya denk gelmiş. Rahatsız olmak hakkı. Sanki komşu rahatsız olmakla suç işlemiş gibi yansıtılıyor. Benimde arka binamda bir köpek var. Havlaması dışında rahatsız edecek birsey gormedim ve rahatsız olmadım. Ben korkuyorum diye insanlar köpeğini bırakmak zorunda değil ama köpeğine güvenlik önlemleri almak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…