Kime guvenecegimi bilmiyorum

Ben de cogunluk gibi sizi hakli bulmadim. Esiniz hala abin gelebilir ama karisi gelemez kafasinda oldugu, size de yasak koydugu halde abinzden bunu beklemeniz yanlis bi kere.

Yengeye gelince de iki ay evinde kalmissiniz size evini acmis sofrasina oturmussunuz simdi burda kahvalti hazirlamadi vs demeniz cok cirkin. Madem oyle annenizde kalsaydiniz kahvaltisi temizligi de batmasaydi.
Ben abime hsstalandigimda niye gelmedigine üzülüyorum bu hastalık yani başka bişey değil sizin kardeşiniz aileden biri hasta yatcak ciddi bi şekilde bide siz gitmiceksiniz öyle mi eşim olmadığı zaman gelemez miydi ne olursa olsun bi ziyaret etmeliydi benim durumumu bilmediğiniz için böyle konusuyosunuz tebrik ediyorum sizi ben zaten hazira konmaya seven biri değilim kendimi mahçup hissederim bi yere gitsem oturmam hemen yardimci olurum ve orda da elimden gelenin fazlasını yaptjm bana yapılan sanki yapmak zorundasın yapacaksın tabi muamelesi bu durum yanlış diyorum

hiçbirşeyine karışmasa bile aynı evde zor.. anneniz kaç yaşında kendine yetemeyecek durumda mı ki yalnız bırakmak istemedi abiniz..
Bende annemle kaldığımda temizlik konularında çok tartışıyoDuk kavga ediyoduk hatta diyorum sen böyleysen abimlerde de kız haklı seni istememekle ben bile bazen sinir oluyorum bildiğini okuyo çünkü evet kendi evinde kalması aslında onun içinde iyi daha rahattir hem ben gidip gelebiliyorum ama istemiyorum da annemin yalnız kalmasını için rahat etmiyo kim ister ki tek başına kalmasını 52 yaşında Zona geçirdi görme kaybı var biraz bi gözünde bide depresyon geçirmişti yalnız kalması iyi değil oyüzden içime dert oluyo

Anlıyorum ben seni.ilk.zamanlar bende.kendimi.ifade etme.isteği , neden.böyle.olduk 'u sorgulama gereği duyuyordum

Ne.oldu.biliyor musun ben.daha da.suçlu.oldum . şuan.bıraktım olurunaoluruna. Anlayacak.insan zaten böyle bir.mesafe koymaz arayi. Bu kadar açmaz vs..

Şuan inan.kafam.rahat kirmadim kırıldım. Bu en.güzeli ,vicdanım rahat. Dertsiz dünya olmaz drdimiz burda olsun
Gerçekten diyolar ya herkes kendine göre haklı aynen öyle annem oğluma oyuncak almış annemin komşusu demiş sun kadar paralı oyuncak almışsın ne gerek var filan ben diyo söylemedim ona gelin demiş o zaman diyo bu ne demek ya ben yüzyüze geliyorum konuscam yani bu fesatlık değilde nedir ben onların çocuğu olsa herseyi almak isterim elimde olsa

bence siz çok takıntılısınız.. zor gününüz de abinizin evine sığınmışsınız. 2 ay kalmışsınız. abin ve eşi size destek olmuş, hatta sizi savunmuş.. ne kadar abinin evi olsa da, bir tarafı el. yani yengeniz, size kötü bir söz söylememiş anladığım kadarı ile.. tamam kahvaltıyı sen hazırlamışsın ama, akşam yemegini de yengen hazırlamıştır. o evin hanımı yengen..
eşin ile abin arasında münakaşa olmuş ve abin küsmüş, kırılmış. Olabilir erkekler, daha katı sert bu konu da..
Sen neyi merak ediyorsan, direktman abini ara abin ile görüş.. Kırgınlıklarını abine söyle.. ona manevi olarak ihtiyacın olduğunu söyle.. Çok mu zor? Hiç yengeni işin içine katma..
Allah razı olsun tabiki evlerindeydim ama baba erken yaşta öldü abim diyodu ki ben senin baban gibiyim bana dedi ki bi kere eşim cok etkilendi bu olaylardan kız gelinliğini yasayamadi ama gelinliğini yaşayamayan benim hep ailesiyle takiliyodum çünkü yani karısı çok dert yandı demekki bizden yana kötü bişey soylemedim hep iyi niyetli oldum ama kar etmedi sanırım konuşulması gerek içine atınca insan soguyo cunku

Canım üzmë kendini abinin de senin arkanda durması lazımdı ne olursa olsun gelip gitmesi lazımdı.Çünkü sen kız evlatsın koca evinde sahipsiz gibi kalmışsın.Bende senin durumundayım bende babamla konuşmuyorum babam haklı kaçarak evlendim ben ama 2 sene oldu hala ses soluk yok biz suçluysak onlarda suçlu adam beni dövse sövse kimsenin kulağı duymaz çekerim o derece sahipsiz kaldım yani.ilk zamanlar suçu kendimde arıyodum üzülüyodum kendimi hırpalıyodum ama şimdi mantıklı düşünebiliyorum ve babamın istediği olmadı diye beni gözden çıkardığını düşündükçe kendime teselli verip ferahlatıyorum.bak çocuğunda varmış kapat kapını kocanla çocuğunla iyi ol anne baba evi o evden gelinlikle çıkınca boşanıp geri dönersen helede çocukla yakışmıyor canım bide abin böyle yapıyoken bide dedikoducu yengen varken...
ne olursa olsun abini ne kadar kırmış olursan ol kapı gibi arkanda durması gerekiyodu karı lafına bakıp silmesi değil

Ama sende kinlenme ne zaman konuşurlar sa o zaman sende konuş onları affet boşverr 3 günlük dÜnya.
Neyse canım iyi geceler kendini üzme keyifleri bilir.kendini allah korusun hasta edersinde çocuğuna yazık olur onlar için ayakta kal o ne demiş bu ne demiş o ne yapmış bu ne yapmamış... aş bunları

Eğer konuşacam diyosan canım sakin sakin konuş yengen dedikoducu birine benziyo bal dersin balta dedi diye anlatır heryerde. O yüzden kelimelerini cümlelerini iyi seçerek konuş güven olmaz böylelerine

Arkadaslar çok konu açtım buraya okuyanlar bilir eşimin ailesi bana iftira atmıştı gittim abimlerde kaldım annemde orda kalıyordu çünkü sonra beni almaya geldi ailesi oğlum da Yanimdaydi annesi bana demedigini bırakmadı iftira olayında da olur olmadık suçlamalar yapan da oydu beni almaya değil suçlama ya gelmişler o gün abimin eşi de beni savundu çocuğu almaya kalktı annesi çekti almaya çalıştı oğlumu elinden baya tartıştı oğlumu götürdüler 4 gün benden ayrı kaldı 7 aylık ti o zaman altli üstlu oturuyoDuk o zamandan sonra eşim çok yalvardi dönmem için taşınalim yada tasinsinlar döncem dedim taşındilar evet ama yürüyerek 5 dakika şu an yine görüşüyoruz hergun çok direndim görüşmek istemedim ama eşim yüzünden mecbur kaldım bide çok yakınlik gösterdiler pişman olmuşlar bir yıl oldu bu olay geçeli evindeyim şimdi mutlu muyuz değil ama bi şekilde devam ediyoruZ bir yıldır abimle eşi evime gelmiyo eşim çok şey söylemişti karısı için abim için bi daha bu eve girmiyecekler dedi ben belimden 10 gün yattım evde gelmedi abim bi abim bi annem var babam vefat etti abim gelmedi bi ailesi filan hergün geldi çok zoruma gitti hak da verdim ama bu sağlık konusu gelmeliydi diye de düşündüm abimin eşini taniyamiyorum ben mi çok safim o fena mi bilmiyorum annem onlarla kalıyordu bi kere kuzeniyle eşi gelcekmis anneme demiş sen evine gider misin Bu terbiyesizlik değil mi hiç bi şekilde abime yansıtmadık ama abim de karısına kul köle ben öyle değer verdim ki karısina kardeşim gibi gördüm aradım sordum baktım arayip sormuyor bende aramadim bu olaylar mi arayı açtı yoksa çok şey var canımı sıkan üzülüyorum böyle olmasına benim oğlum var abimin de yigeni ne kadar sorun olursa olsun yigenini eşim olmadığı zaman göremez mi bi çikolata getiremez mi eşimin ailesi herseyi alıyo sürekli geliyolar torunları yigenleri için benim abimin sanki umrunda değil ama olaylarda agirdi arkadaşıma soruyorum o erkek kaldıramaz böyle şeyleri diyo abin de haklıdır diyo çok kafam bulanıyor arkadaşlar çok karışık oldu belki ama kusura bakmayin
Yaşadığınız tatsızlık iki taraf içinde kolay olmayan bir sorun.Ayrılma sürecinde hepte bu şekilde olur kişiler eteğindeki taşları dökerler.Sanırlar olay buraya kadar geldi eşler evlerini terk etti arada kalan çocuk bölüşüldü aslında bu yılların verdiği eşlerin ailelerine yansıttığı dertlerini bu süreçte dile getirmek. Abinizi yengenizi annenizi keşke bu olayın dışında tutsaydınız aile büyükleri girince yara alıyorlar. Bu yaraların iyileşmesi için ailene Zaman ver. Yengenizin sizi aramıyorsa biliniz ki siz dertlerinizi dışarıya sunup hayıflanmayı ve fikir almaktan hoşnutsunuz bazen yengeniz değil kız kardeşiniz bile olsa çok sorun yaratan yada sürekli şikayet eden yaşadığı aile düzeninden bir Zaman sonra sıkar ve bunu dile getiremez karşı taraf hareketleriyle anlatır.

Karısıyla konuşcam çok merak ediyorum bizimle derdi ne gitmiş annemin komşusuna bi sürü şey anlatmış cok doluyMuş bize ben kendisiyle görüsmüyorum karışmıyorum annemde karışmıyo istediğini yapıyo geziyo tozuyo ama merak ediyorum kötü konuşurum diye korkuyorum ben kendimi bilmiyorum bu konularda üslubum ağır olabilir
sen kvdenin surekli gelmesini istiyomusunki gelininizde anneni hergun gormek istesin.biyerde yalniz kalmak istiyodur heleki kuzeniyle misafirleriyle.madem evi varmis ne isi var annenizin gelinin yaninda her daim.oda yalniz kalmak istiyodur belki bazi seylerine karisiyodur anneniz oda bunalmistir.birfe sen evi terkedip gitmissin kadin iyice sinir olmusdur.ben olsam asla kv ve gorumceyi uzun sureli evimde istemem bi zamn sonra sıkar cunku.abine gelince bunca laf isitmis ısinip gelip gitmesini zamana birak

Arkadaslar çok konu açtım buraya okuyanlar bilir eşimin ailesi bana iftira atmıştı gittim abimlerde kaldım annemde orda kalıyordu çünkü sonra beni almaya geldi ailesi oğlum da Yanimdaydi annesi bana demedigini bırakmadı iftira olayında da olur olmadık suçlamalar yapan da oydu beni almaya değil suçlama ya gelmişler o gün abimin eşi de beni savundu çocuğu almaya kalktı annesi çekti almaya çalıştı oğlumu elinden baya tartıştı oğlumu götürdüler 4 gün benden ayrı kaldı 7 aylık ti o zaman altli üstlu oturuyoDuk o zamandan sonra eşim çok yalvardi dönmem için taşınalim yada tasinsinlar döncem dedim taşındilar evet ama yürüyerek 5 dakika şu an yine görüşüyoruz hergun çok direndim görüşmek istemedim ama eşim yüzünden mecbur kaldım bide çok yakınlik gösterdiler pişman olmuşlar bir yıl oldu bu olay geçeli evindeyim şimdi mutlu muyuz değil ama bi şekilde devam ediyoruZ bir yıldır abimle eşi evime gelmiyo eşim çok şey söylemişti karısı için abim için bi daha bu eve girmiyecekler dedi ben belimden 10 gün yattım evde gelmedi abim bi abim bi annem var babam vefat etti abim gelmedi bi ailesi filan hergün geldi çok zoruma gitti hak da verdim ama bu sağlık konusu gelmeliydi diye de düşündüm abimin eşini taniyamiyorum ben mi çok safim o fena mi bilmiyorum annem onlarla kalıyordu bi kere kuzeniyle eşi gelcekmis anneme demiş sen evine gider misin Bu terbiyesizlik değil mi hiç bi şekilde abime yansıtmadık ama abim de karısına kul köle ben öyle değer verdim ki karısina kardeşim gibi gördüm aradım sordum baktım arayip sormuyor bende aramadim bu olaylar mi arayı açtı yoksa çok şey var canımı sıkan üzülüyorum böyle olmasına benim oğlum var abimin de yigeni ne kadar sorun olursa olsun yigenini eşim olmadığı zaman göremez mi bi çikolata getiremez mi eşimin ailesi herseyi alıyo sürekli geliyolar torunları yigenleri için benim abimin sanki umrunda değil ama olaylarda agirdi arkadaşıma soruyorum o erkek kaldıramaz böyle şeyleri diyo abin de haklıdır diyo çok kafam bulanıyor arkadaşlar çok karışık oldu belki ama kusura bakmayin
siz abinizin evindeyken yengeniz sizi savunmuş. eşinizde yengenize kötü sözler söylemiş. yengenizi suçlu bulmayın bence

1-iftirayı atan kocanın ailesi,seni haklı olup savunan abin ve eşi. Şu an onların senin evine girme "izinleri" var ve abinin yok. Bu ne kadar mantıklı önce bunu düşün istersen. Abinin yerinde olsam bende mesafemi koyarım sana.
2- annenin evi var madem ona rağmen abinlerle kalmasına ne gerek var, eşi de gayet iyi ki annenin evi var kalmasın dememiş. Misafiriyle konuşacakları vardır belki güzel bi dille açıkça söylemiş bugün evinde olsan diye. Arkasından konuşsa,abine fiştiklese daha mı iyi.
3-arayıp sorma kısmına bu kadar takılmayı da anlamıyorum. Sen onun evine yanına gittiğinde sana güler yüz hizmet gösteriyor mu. Tamam oldu bitti her insan arayıp konuşmayı sevmek zorunda değil ki.
Sonuç olarak sen o evin süs biblosu musun da senin bi tek abim var dediğin,iftirada yanına sığındığın adam senin evine gelemiyor,izin verilmiyor da. Sana o iftirayı atan insanlar elini kolunu sallayıp geliyor. Belki abinde sana küstür bi düşün istersen

Herkes kendine göre haklı eşimde kendine göre haklı. Ben diyo kardeşim hastalancak kocasıyla konusmuycam kavgalı olcaz kapıda n alması acadan girerim diyo. Senin abin sana düşkün değil karısına düşkün diyo. Tabiki eşi önemli olcak ama kaç yıldır aynı ekmeği evi paylaştık dwtlerimizi paylaştık insanın zoruna gidiyo
Kocan dönüp karımın hayatta bi abisi var bi annesi diye düşünüp,abine karısına laflar edip eve gelme yasağı koyduktan sonra bide karşıma geçip pişkin pişkin abilik dersi öi veriyor. Kusura bakmayın ama yengenizden değil de eşinizden çekinin fesat arayan siz

milyon tane konunuz var eşiniz ve ailesiyle ilgili. allah bilir ne iftirası attılar. abiniz ve yengeniz size sahip çıkmış, üzerine eşinizden hakaret işitmişler. siz gidip eşinizle barışmışsınız, eşiniz de onlar bu eve giremez demişler. eee? hala diyosunuz ki abim gidip gelmiyo, yengem aramıyo :// ben olsam ben de aramam. haksızsınız.

canım bak önceki konularını biliyorum ve hep sana destek olacak mesajlar yazdım. ancak şu konuda eğri oturup doğru konuşalım haksız olan taraf sensin. hem kadının evine annenle birlikte yerleş iki ay kal (kahvaltı bekleyerek ki hazırlamak zorunda değil ben de hazırlamam), sonra eşin eve kavgaya gelsin sonra fesat(!) yengen seni savunsun , sen de sonra eşinin evine dön. ha eşin de bu arada gelmeyin asla eve desin. şimdi de sen eşim haklı diye onu dinle. kusura bakma böyle bi durumda bırak hastalığı çok daha kötü bişey bile olsa ben de eve asla adımımı atmazdım. bu arada iki seçeneğin var. ya eşine uyup onlara karşı geleceksin. ya da özür dileyeceksin. bence özür dile. yarın öbür gün eşin kötü davrandığında (neler yaptığını biliyoruz) abinden ve yengenden başka kimsen yok. gaza gelme aranı düzelt

Ben 7 aylık bebeği nasıl verdin ordayım hem de abinin evinde deplasmanda oldukları bi yerde, 4 gün ayrı kalmak ne demek emmiyo muydu bu bebek, ortalığı yıkıp gene vermemen gerekiyordu ki yengen epey tartışmış onlarla seni savunmuş sonra sen bebeği verince tıpışta dönünce asıl yengen sana sinir olmuştur

Ben de olsam esin gibi birini evime bulaştırmam abim evli gidemem demiştin önceki konularında, ama bak zamanında sana sahipte çıkmışlar, kocan olacak yüzünden bozulmuş onlarla da aran,başka sorumlu arama

7 aylık bebeğin için senin yapmadığın şeyi yapmış yengen orada farkında mısın.
Elinden tutup çekmeleri için baya mücadele göstermiş olmalı.

İşte hayat
İyilik yap denize at diye boşuna dememişler.

Yengen diyordur ki evimize aldik arka ciktik bize laf ettirdi kocasina simdi biz kotu odluk onlar iyi oldu.... ben olsam evime almam bir daha sizi evinize zaten gelmem. Hala daha yengen
Gelemez diyor esin öyle mi . Senin abin karısının istenmediği eve gidecek kadar akilsiz mi esin gibi. Iftira atmışlar sana tutup eve geri donmussun iyi niyet bekliyorsun. Senin şu saatten sonra elinde bir psikopat es var iyi bak çünkü bir sonraki iftirada öyle kolay çıkıp gidemeyeceksin belliki. Herkesin ailesi var evi var yenge yengeligini yapmis kocasinin kardeşinin yanında olmuş senin eşinin karısı gelmesin dediği yere abin gelirse o yenge o abiyı bosasa haktir. Ne istiyosun yani donmussun iste evine milletin arasi mi açılsın. Yapmayın şöyle sapla samanı karıştırmayın eşinizin pisliğini bulastirmayin insanların yuvasına görmek istiyorsanız gidersiniz. Birde diyosunuz ki ben düzgün konuşamam kötü konuşurum valla ne yalan söyleyeyim mahalleden geçirmem ben olsam sizi. Siz eşinizin akrabalarıyla devam edin bence yolunuza annenizle falan idare edin lüzumu yok abiye falan.

Bu konuda resmen görümceleşmişsin olaylara objektif baktığını düşünmüyorum, daha bide kocan pişkin pişkin abin Saba düşkün değil diyo, sırada annen var onunla da aranı bozup sana rahat rahat eziyet edecek sende buraya konu açacaksın demedi deme

kocan gelmesin demiş,abin hakaret yemiş yengende,ne bekliyordun bu insanlardan....gerçekten görümcelik yapıyorsun şu an...ayrıca yengen evine aileden biri gelince, annene evine git demiş,empati yap,5 dk uzaklıktaki kv ye dayanamıyorsun! yengen ne yapsın!gerçekten karışık ,net olmayan, empatiden yoksun şu konunu okurken; bazen biz kadınlar çoğu şeyde tutarsız davrandığımız için yanımızdaki kan bağımız olan insanlarıda ne çabuk harcıyoruz.....bence abinle ,yengen özür bekliyor çok ta haklılar,yengen aslan gibi yanında durmuş,anneninde....böyle yenge de her eve lazım hani....ama görümce ve kızkardeş olarak malesef biraz nankör gördüm seni!

Back
X