- 12 Ekim 2014
- 104
- 150
- 48
- Konu Sahibi utopikkafa
-
Bence siz fazla pesimist yaklasiyorsunuz.Bakın ben size yazıyorum ama umursamıyorsunuz.
Anneler genelde aile içi taciz vakalarında böyle davranıyor.
Genelde böyle davranıyorlar. Olayın üstünü kapatmaya çalışıp, kızım normal, kızım yanlış anlamışsındır diyorlar. Çocuklar da farklı bir yakınlık geliştirip maddi manevi yararlanmaya çalışabiliyor tacizcisinden. Olan bu. 5 yıldır gönüllü olarak çocuk tacizi vakalarıyla yakından ilgilenen bir sivil toplum kuruluşunda çalışıyorum.
Geneli böyle. Sizin aksini ummanız sonucu değiştirmiyor.
Bence siz fazla pesimist yaklasiyorsunuz.
Ben burada kiz ve annesi adama savas acsin demiyorum zaten.
En azindan evinde kalmasina musaade etmez, bu zor bir sey degil.
"Çoğu vaka" bilimsel bir temele oturtulacak bir tamlama degildir çünkü kesinlik içermez.Ben size olan bu çoğu vakada diyorum. Olaya herhangi bir şekilde yaklaşmıyorum. Yorum içermiyor yazdığım şey.
Mesela
- Su 100 derecede kaynar.
- En azından soğuk ortamda daha fazla derecede kaynamasına izin verebilirler.
İyi akşamlar diliyorum.
Yahu ne anladınız yazdıklarımdan kızı taciz etmediğini yoksa ettiğini de ortaya neden çıkardı ki diye kızdığı mı neyi anladınız hayret bişey ya konu sahibi yeni evli 5 ay önce kız nerdeydi annesi nerdeydi kızını neden muhatap etti iki yıldır biliyor madem hangi anne bilerek o eve gönderir kızını o adamın yanına kızın sevgilisi hakkında uyarınca konu sahibi birden bire ortaya çıkıyor ....şunu mu dedim taciz varsa da sussun mu dedim ergenlik döneminde erkekler yapıyor dedim kız yalan söylemiş bile demedim konu sahibi açısından olaya baktım içine nasıl sinsin şimdi manasında hayret ya tacizi normal görmüşüm muamelesi yapmayın lütfen...Cidden inanamadım yazdığınıza. 16 yaşında birinin 6 yaşında birini tacizi(varsa eğer) hiçbir şekilde normal değildir. Maalesef oluyor ne demek? Gereksiz zamanda konu yapmak ne demek?
Oldu olacak kız tahrik etmiştir yazsaydınız.
Canim o yaslarda kiskanclikta olabilir kendinden buyuk birine asik oldigunuda zannedebilir belki esine cocukca seyler besliyordu kucuklugunden beri sonra siz evlenince kiskandi boyle bi oyun yaptiKiz bana "senin anani...." falan diyerek kufur etti olayin icinde. Ben de haddini bil benimle zorun ne senin dedim. Olaya karisma bu benim meselem dedi. Ben de zaten her sey senin meselen adam benim degil senin kocan herhalde dedim bagirdim tek tepkim bu oldu sonra aglamaya basladim. Cok uzgundum. Sustum konu konusulana kadar. Zaten kiz yerden yere atinca kendini hastaneye goturduler konu ortada kaldi.
"Çoğu vaka" bilimsel bir temele oturtulacak bir tamlama degildir çünkü kesinlik içermez.
Size de iyi akşamlar.
Normalleştirme mi bu yorumdan nasıl böyle bir sonuç çıkardınız hayret doğrusu ? Konu sahibi yeni evli madem böyle bir durum varsa ki olabilir ergenlik döneminde erkekler yapıyor böyle bir olay daha önceden ortaya çıkarılması gerekirdi konu sahibi erkek arkadaşına hakkında uyarınca değil ben konu sahibi açısından yorum yaptım içi içini yiycek sinek mundar değil mide bulandırır derler.. Normalleştirme gibi bir durum söz konusu değil..
Bilimselligin kesinlik ilkesine aykiridir bu soylediginiz de.Teşekkür ederim, akşamımı şenlendirdiniz.
Çoğu akciğer kanseri vakası sigara kullanımı sonucu oluşur.
Bilimsel temele oturmuyor bu durumda öyle mi?
Gerçekten tartışmaya gerek yok. Her türlü araştırma internette mevcut. Toplumumuzun eğilimi de ispatlı bu konuda.
Gerçekten gördüğünüz çoğu vakada aile çocuğun uzaklaşmasına engel mi oluyor?Ben size olan bu çoğu vakada diyorum. Olaya herhangi bir şekilde yaklaşmıyorum. Yorum içermiyor yazdığım şey.
Mesela
- Su 100 derecede kaynar.
- En azından soğuk ortamda daha fazla derecede kaynamasına izin verebilirler.
İyi akşamlar diliyorum.
Gerçekten gördüğünüz çoğu vakada aile çocuğun uzaklaşmasına engel mi oluyor?Gerçekten bilmediğim için soruyorum, çevremde çocuk tacizi vakası olmadı çok şükür. Yani aile yatılı gider, anne çocuğu da götürür, anlarım. Ama bu olayda anne kızını tek başına, yatılı misafir olarak gönderiyor. Hakikaten karşılaşıyor musunuz böyle vakalarla? Ben anne olsam, konuşmasam bile en azından uzak tutarım yani
anne yatıya mı göndermişKızın annesi biliyor ve kızını taciz etmiş olan adamın evine hem de yatıya gonderiyor kızını!
annenin bisey bildigi yok ve kız yalan söylüyor.
Kız kendi iliskisini eleştirdiğiniz için intikam alıyor bence.
Tehlikeli bir çocuk !
Gözlemleyin bol bol..
İnanamıyorumBakın çok haklısınız, ben de öyle yaparım.
Ama bizim ülkemizde vakaların ciddi bir kısmında aileler tacizciyi hoş görüyor, inanamayacaksınız ama hoş görmekle kalmayıp tacizciden herhangi bir şekilde faydalanmaya kalkıyor. Çocuklar sorunlu çocuklara dönüşüyor genelde mesela, aileler de belli sorumluluklarını tacizciye yüklüyorlar.
O yüzden bana çocuğun profili, ailenin profili, çocuğun konu sahibinin evinde kalması, harçlık alması ama ergenliğinin sonunda patlaması inanılmaz tanıdık ve uygun geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?