Kime ne anlamıyorum?

gracie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
432
29
68
Ankara
Selam kızlar,
Ben 31 yaşında daha once hiç evlenmemiş şu anda da herhangi bir ilişkisi olmayan bekar bir bayanım. Beni rahatsız eden etrafımda iş yerinde benden yaşça küçük ya da aynı yaşta oldugum kişilerin sürekli olarak evlilikle ilgili bana sorular sormaları. Hatta neden sevgilim olmadığını falan sormaları. Birseyden bahsederken darısı gracie'nin başına demeleri... Anlamıyorum sevgilim olmak zorunda mı ya da evlilik düşünüyor olmak zorunda mıyım? Ailen baskı yapmıyor mu gibi sorular sürekli? Hayır diyorum, ailem bana bırakıyor. Benim kararıma saygı duyuyorlar. Bu cevaplar da onları tatmin etmiyor. Yoruldum..

Ah bu insanlar.... Ben de aynı şeyi yaşıyorum. Yeni evliyim 34 yaşım bitti çaycısından servistekine kadar soru şu : "bebek ne zaman ? ee yaşın da geçiyor ?" Yahu belki benim eşim kısır ? Belki çocuğum olmuyor ? Böyle sorular sorulur mu ? Size ne ?

Hiç takmayın cevap bile vermeyin tenezül edip...

Elalem hep konuşur, bazı kesim insanlara göre evlilik bir zorunluluk, belli bir çağdan sonra gerçekleştirilmesi gerekli olan bir ritüel..
Siz halinizden memnunsanız hiç takmayın kafanıza, gözünüzün üstünde kaşınızın olması elalem için laf yapma sebebi.. Hiç takmaya değmez.

31 yaşına göre evlenmek istediğini düşünüyorlardır. Ancak bunu dile getiremediğini..
bir kısmı da geç kaldığını düşünüyordur.
hiç takılmamanı tavsiye ederim.
bu tür yaklaşımlar her yerde var.

İnsanlar burunlarını sokmayı pek severler. Benim de erkenden evlenen bi arkadaşım vardı, 25 yaşındayım bana sürekli çocuk doğurmak için geç kalıcaksın, 30'undan sonra mı çocuk doğuracaksın diyodu sürekli.
Böyle insanların hayattaki tek amacı evlenip çocuk yapmak. Takmayın hiç, saçmasapan ilişkiler yaşamaktansa yalnız kalmak daha iyi bence.

Boş ver canım, bazen insanları umursamamak en güzeli. Ailen yanındaymış ne güzel, tıka kulaklarını o insanlara. En güzeli, en hayırlısı senin istediğin zamanda karşına çıkar inşallah...

elin ağzı torba değil ki büzesin ne güzel bi söz. bekarlara evlen evlilere bebek yap baskısı bu insanlar başkasının özel hayatına karışmamayı öğrenebilcekmi acaba banada sürekli bebek soranlar istemiyorum diyorum ama aslında olsun diye neler yapıyorum. ben bu konuda bişey söylemediğim halde saçma sapan sorular bitmiyo bide Allah korusun tedavi olduğumuzu falan söylesem dedikoducu meraklılara yeni dedikodular çıkar

Onlara neymiş ki? Ailen baski yapmiyor mu dediklerinde: 'benim aklım başımda, baskiyi sizin gibi gözü disarda olanlara yaparlar' diyin olsun bitsin..

ben 25 yaşındayım banada aynısı yapılıyor.sonra evlensen çocuk ne zaman ?
daha sonra 2 . çocuk ne zaman ?
yahuuu sizene....sizin dar kalıp kafalarınızda bi hayat değil benimki.
bu işler nasiptir birazda sen istiyormusundur hayatında birini?
Kime göre Neye göre evlenmen gerekiyor yada sevgilin olması kimi ilgilendirir.
Çok sinir oluyorum bu zihniyete.

25 yaşındayım daha komşu balkonda çamaşır asarken bile yakaladığında düğün yokmu daha diyoe. Ahhh ahh torba değilki büzesin milletin ağızını takmıcan sadece

Sizin onlarin tutumlarindan bunaldiginizi anlamislar bu nedenle uzerinize geliyorlar...

İnsanlarda boyle bir durum var maalesef...

Siz takmadiginizi soyledikce yalnizliktan bunaldiginizi itiraf ettirmeye calisirlar, sizin mutlu oldugunuza inanmak istemezler...

Zayifa cok zayifsin, kiloluya cok sismansin, kimse halinden memnun degildir onlara gore...

Cogu da sizin yerinizde olmak istiyordur aslinda...

Nezaket gosterip incelikle cevap vermek yerine evli olup da size israrla evlilik tavsiyesi verenlere gayet sakin ve guleryuzlu evlenenlerin haline acidiginizi, kendileri bekarlara ozenirken sizi evlilige tesvik etmelerinin komik oldugunu soyleyin...

Lafinizi esirgemeyin boylelerinden...

Her durumda modern gecinip insanlarin hayatina iyi niyet adi altinda mudahale eden insan her cevabi hak eder...

24 yaşındayım. Yeni evlendim. Çocuk muhabbetleri ne zaman başlayacak diyordum gerçi düğünde başlamıştı da. : D
Şimdi de komşulardan laf geliyor çocuk için. 35 ve 40 yaşlarında bekar kızları olan kişiden. Yüzüme derse senin kızlar ne zaman evleniyor demeyi düşünüyorum.

Ne yaparsanız yapın o konuşan kesimi memnun edemezsiniz. Umursamayın en iyisi

Hayır bir de boyle "niye sevgilin yok en son ne zamandı?" gibi sorular...Napıcaksınız? Evet cok yaşlıyım çok çirkinim kimse beni begenmiyor falan mı dememi bekliyorlar. İçlerini rahatlatmam icin boyle seyler mi soylemeliyim? Hayır su "evlendim yırttım ben, ya da sevgilim var bilmem kaç seneye kesin evleneceğiz" tavrı takınmaları..yahu universiteyi bitirip çalışma hayatına girdim. Ailem ve dostlarımla gayet guzel devam ediyorum. Ne duymak istiyorsunuz mu desem bu duruma sen niye tasalandın mı desem diye düsündüm geçen gun 25 yaşında bir erkek iş arkadaşım sorunca.. Uzun süredir bir ilişkisi var sorulacak birisi varsa o bence? siz ne zaman evleniyorsunuz demek daha makul. Hayatında kimse olmadığını soyleyen birine, evlenmeyi düşünmüyor musun demek yerine... Haksız mıyım?

Son düzenleme:
soruları bitmiyor ki insanların ..
onlara neee

insanlar ne kadar garip ya evlenmeyi ne sanıyolar acaba
bence hiç takmayın siz hatta bence çok güzel bende o yaşlarda hala bekar olmak isterim nasipse
bişey derlerse de ben böyle mutluyum diyebilirsiniz

Ben de 27 yasindayim.Bana da ayni seyler yapiliyor. Ustelik istemedigim halde birileriyle tanistirmaya calisiyolar.Agzim bir defa yandi.uzak olsunlar benden. Bana diyolar sonra cocuk dogurmak zor olur kaldiramazsin .Ama takmiyorum gercekten. Cevaplarini verip susturuyorum..

Hiç oyle birsey yok cocuk konusunda. Cocuk yapmak icin evlenilmesi ayrı bir konu zaten de. Tanıdığım 36,38 yaşında doğum yapmış manken gibi fıstık anneler var... Sonuçta ya anneanneleri ya babaanneleri ya da bakıcıları bakıyor hemen hemen herkeste :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…