Canm ben evlendiğimden beri hiç korunmadım 20 ay oldu ama ama baslarda özen göstermiyordm ilk 1 sene hiç özen göstermedim ilişkiden snra direk kalktım vajinamı yıkadım hatta vajinal duş yaptm ( zararlı oldugunu bilmiyordm) yani korunmuyordum ama hamile kalmak işin ugrasmıyordum adet duzensizligim de vardı. Sonra gecen sene Nisan ayında doktora gittim dedim hamile kalmak istiyorum neler yapmam gerekiyor falan filan bana dedi ki sen polikistik over hastasısın hamile kalman çok zor!!! Beynimden vurulmuşa döndüm. Bir daha o doktora gitmedim. Aradan iki ay gecti baska bi doktora gittim. Dedi ki pko sun ama çözülmeyecek bisorun değil. Hormon testlerini yapıp yolumuza bakalım dedi. Tün testlerim yapıldı hepsi normal çıktı sadece insilünüm yuksek cıktı 54 cıktı ( normalde 10 falan olması gerekiyormş) snra dedi glucophage kullanacaksın bu hem insilünü düzene sokacak hemde yumurtalıklarını calıstrp hamile kalmanı sağlayacak ( çünkü pkodan dolayı yumurta tembelliğim vardı) sonra tamam dedim 1 temmuzda basladım ilaca masallah o ilaç bana çok iyi geldi. İlaçtan bir ay snra adetlerim düzenledi bayaa kilo verdim ( kiloluyum bu arada) . Snra doktorum iyi gidiyorsun dedi ilaca devam et ve 3 ay snra gel dedi inşallah hamile kalırsın dedi ve beni yolladı. O 3 ayda hamile kalamadım ama hersey iyi gidiyordu. Neyse 3 ay doldu ve tekrar doktoruma gittim. Hamile kalamadım dedim tamam dedi ozaman klomen tedavisine başladık ben Aralık ayında klomen kullandım adetin 3. Gununde basladım gunde 2 tane 5 gun içtim. ilaç bitince 1 gun snra kontrole gittim 2 tane kaliteli yumurtam olmustu. Doktor çok iyi dedi bir kaç defa daha yumurta takibi yaptıktan snra bana ilişki gunleri verdi. O ilişki günlerine uyduk ve adet gunum geldi çattı adet olmadım hemen bir idrar testi yaptım o da neee!!! Hamileydimm!!! Kan testi yaptrdık evet Hamileydimm dünyalar benim oldu derken 5 gun snra düşük yaptım. Kimyasal gebelikmş dünyalar basıma yıkıldı

Neyse dedim hayat devam ediyor. Korunmamaya devam ettik ve 1 ay gecti doktorum tekrar klomen kullanalım dedi tamam dedim bu ay klomen kullandım gene aynı sekılde kullandım. Doktorum bu ayda çatlatma iğnesi yapalım dedi 18 martta çatlatma iğnesi vuruldum 3 yumurtam olusmustu bu ay. Doktor ilişki gunleri verdi onları değerlendirdik ve şimdi beklemedeyim. İnşallah olur. Çatlatma iğnesi yumurta yeterli boyuta ulaştıktan snra yumurtayı catlamak için kullanılıyor. Ay cok konustum sanırım biraz uzun oldu kusura bakma :) inşallah benm kadar kimse ugrasmaz hemen hamile kalır herkes.