Kimlerin yanında emzirirsiniz?

Parktasın, evin arabayla 15 dk uzaklıkta. Bebeğin ağlıyor. Ki acıkınca, susayınca avutmak zordur, ağlar durur. Bebek arabasına koyuyorsun yırtınıyor, kucağına alıyorsun susmuyor, susmuyor... Çevrende insanlar var. Kenarıda bir bank var. Ne yapacaksın? Bebeğini ulu orta emzirmeyi mi, yoksa 20 dk ağlamasını mı tercih edersin?

İşte tüm ayıp ve günahlardan sıyrılmış ''anne vicdanı'' denen şey burada başlıyor.
bide benim yorumumda ne ayıp kısmı var nede günah
hoşlanmıyorum ya ben lönk diye ortaya atılan memelerden bu kadar basit

Çok meme görmüş biri olarak kimseyi yadırgamadım ama ben okadar rahat olabileceğimi sanmıyorum.
Dışarı çıkmadan emzirrim yavrumu sonra acıkacağı saati hesaplayarak ona göre giderim gezmeye yani dışardan bahsediyorum park vs. Ama ev gezmesi ise uygun bi odada tek başıma emzirrim.
Yani o günleri görelim de inşallah :)
Geçen instagramda tanınmış bi anne bebeğini emzirirken video çekmişti meme ucu görünüyordu hiç hoşlanmadım. Hoşlanmayanlara da laf sokmuşlar hiç mi meme görmediniz sizin memeniz yok mu diye. Ee vajinada gördük ama açıp gezmiyoz.

Çok meme görmüş biri olarak kimseyi yadırgamadım ama ben okadar rahat olabileceğimi sanmıyorum.
Dışarı çıkmadan emzirrim yavrumu sonra acıkacağı saati hesaplayarak ona göre giderim gezmeye yani dışardan bahsediyorum park vs. Ama ev gezmesi ise uygun bi odada tek başıma emzirrim.
Geçen instagramda tanınmış bi anne bebeğini emzirirken video çekmişti meme ucu görünüyordu hiç hoşlanmadım. Hoşlanmayanlara da laf sokmuşlar hiç mi meme görmediniz sizin memeniz yok mu diye. Ee vajinada gördük ama açıp gezmiyoz.
:KK70::KK70::KK70:
bende hoşlanmıyorum deyince acayip eleştirildim
ama çok haklısınız

ben bebeğimi açlıktan dakikalarca ağlatırım demedim ki
mememi tamamı ile ortaya atıp kimsenin yanında emzirmem dedim
ki bunun içinde bir çok alternatif var
ve memenin dışarda olmasından daha şık
emzirme önlükleri var sizlere de tavsiye ederim
aşırı savunmaya geçtiğinize göre sizlerde tamamıyla ortaya atıp emzirenlerdensiniz:kusmuk:
Sizdeki memeden dünyadaki 2 milyar kadında yok zannediyorsunuz sanırım. Ben de size o zaman şu fotoğrafı armağan ediyorum tekrar; kadına ve zaruriyetlere olan görüşlerinizin dünya'daki çoğu ülkede siZinkinden farklı olduğunu anlayabilmeniz için.

Eklentiler

• IMG_1449.webp
    IMG_1449.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 74
Sizdeki memeden dünyadaki 2 milyar kadında yok zannediyorsunuz sanırım. Ben de size o zaman şu fotoğrafı armağan ediyorum tekrar; kadına ve zaruriyetlere olan görüşlerinizin dünya'daki çoğu ülkede siZinkinden farklı olduğunu anlayabilmeniz için.
sen anlamamakta ısrarcısın arkadaşım ama ben yinede son kez sana anlatacağım
ben emzirmeye karşı değilim benimde bebeğim olacak Allah izin verirse bende emzireceğim
ama alternatifte boş bir oda varken neden kalabalık ortamda mememi ortaya atıpta emzireyim ki
benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz yaşamakta ama
belki sizinde memenizi ortaya atıpta emzirdiğiniz yerlerde benim gibi rahatsız olan insanlar vardır
azınlıkta olsak bizleride düşünün lütfen :dua:
yukarıda bir arkadaş yorum yapmıştı onuda okumanızı tavsiye ederim :halay:

valla benim memem bir tanedir, kıymetlidir:KK70: kimseciklere gösteremem:anneadayı:

sen anlamamakta ısrarcısın arkadaşım ama ben yinede son kez sana anlatacağım
ben emzirmeye karşı değilim benimde bebeğim olacak Allah izin verirse bende emzireceğim
ama alternatifte boş bir oda varken neden kalabalık ortamda mememi ortaya atıpta emzireyim ki
benim gibi düşünmek zorunda değilsiniz yaşamakta ama
belki sizinde memenizi ortaya atıpta emzirdiğiniz yerlerde benim gibi rahatsız olan insanlar vardır
azınlıkta olsak bizleride düşünün lütfen :dua:
yukarıda bir arkadaş yorum yapmıştı onuda okumanızı tavsiye ederim :halay:
Çok sert yorum yapıyorsunuz öncelikle sakin olun. Ben arkadaşınız değilim. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim, doğduğu zaman emzirme durumu burada idealize edildiği gibi olmayacak. Zamanla göreceksiniz.

Bu arada ben memelerimi sallamıyorum ortalık yerde, sadece kadınların birbirine yönelttiği bu bakış açısı beni ürkütüyor. Biraz daha esnek olmalı, birbirimizi biz anlamalıyız.

Çok sert yorum yapıyorsunuz öncelikle sakin olun. Ben arkadaşınız değilim. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim, doğduğu zaman emzirme durumu burada idealize edildiği gibi olmayacak. Zamanla göreceksiniz.

Bu arada ben memelerimi sallamıyorum ortalık yerde, sadece kadınların birbirine yönelttiği bu bakış açısı beni ürkütüyor. Biraz daha esnek olmalı, birbirimizi biz anlamalıyız.
tamam peki arkadaşım olmayan sevicira hanım
ben en baştada söyledim memesini ortaya atıp emzirenleri sevmediğimi
benim sıkıntım emzirmek değil ulu orta hele ki öz temizliğini yapamayan insanların tüylü memesini görmek ben bu durumu anlamıyorum da anlamayacağım da

Malesef öyle olmuyor işte :))) ay şu cadıyı çıkmadan emzireyim diyorum almıyor. Dışarı çıkıp 10 adım atıyorsun ağlıyor emme emme diye :D onların keyfi ne zaman isterse emzirmek gerekiyor. Bu durumda da emzirme örtüsü kurtarıcı ;) tabi kızım büyüdü artık istemiyor örtüyü ama ben öğrendim zaten kimse anlamıyor bile emzirdiğimi kucağımda tutuyorum sanıyorlar :))) zamanla alışıyor insan

Ayrıca ekleyeyim biz konuşuyoruz ama bebeklere göre hareket ediyoruz mecbur. Ben misafirim varken yanlarında oturup emzireyim diyorum ama yok bebe almıyor etrafı izliyor. İlla ki sakin odaya geçmek lazım

Bi tartışma var sanırım ona istinaden yazmıyorum. Benim Bebek büyüdü onun için yazıyorum. Bu konuya daha önce de yorum yapmıştım. Anne istediği kadar mahrem bilsin, Bebek cadı ise sürekli ağlıyorsa sadece meme ile susuyorsa yapacak bişey yok. Ağlayan bebeğimi pışpışlarken de kötü kötü bakıyorlar sonuçta. Ben erkek yoksa emziriyorum. Dışarda bankta falan emzirmedim ama Emzirme odasında 3 anneyle emzirdiğimi bile hatırlıyorum. Emzirin anneler. Bi de meme gözükebilir ama ucu mu gözükmemeli anlamadım bu muhabbeti. Ha ucu ha başı. Meme işte.

Back
X