- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.375
- 133
- Konu Sahibi sookiestackhouse
-
Tasmasiz zaten asla gezdirmem. Cok insan canlisi benimkiler. Herkese sevdirmek istiyolar kendilerini ama korkan eden olur diye hep kisa tasmayla geziyoruzTasmasiz gezdirmeyin bence
Gerisini takmayin
Maalesef site icine de cok giriyor yabanci hayvan. Ben zaten onlar yuzunden sadece belli bir alanda gezdirebiliyorum. İnsanlar kopekleri ufacik alanlara hapsettigi ve gunde sadece yarim saat yuzune baktigi icin deliriyor hepsi ve inanilmaz agresif oluyorlar. Bize de havliyor hepsi evlerinin onunden gecerken. Ama zaten arkasi temizlendiginde evcil hayvanin diskisinin izi sokak hayvanina gore cok daha tehlikesiz cunku asili ilacli. Ama anlatamiyorum kimseyeSitenin içine giren çıkan hayva bir değilse haklısınız ama yabancı hayvan girmiyorsa haksızsınız.
Kendi açımızdan değerlendiriyorum, kızımı dışarıda hiç bir yeşilliğe sokamıyoruz, parktaki çimenler dahil çünkü yaşadığımız semtte evcil hayvan çok ve hepsi oralara dışkılıyor. Hatta babaannemizin sitesindeki köpeklerim evlerini koruma telaşı yüzünden kızım hayvanları çok severken aşırı korkmaya başladı hepsinin havlamasından. Size de bize çözüm önerim yok malesef. Tek taraflı değil.
Ozellikle cevap vermek istedim:) sitede ortak kullanim icin olan ve ustunde hicbisey olmayan etrafi cevrili alanlar var. Biz de bunlarin birini mesken tutmustuk kendimize. Ohh genis genis diyorduk cosuyor oynuyorduk ki yonetimden kagit geldi bu ustunde tek agac yetismemis alanlar herkesin mulkuymus ve cevredeki evler sikayet etmis. Kopek parki evlerinin degerini dusurecekmis. ( kaka vs kendimizinki dahil baskalarininkini de canla basla topladigimizi yazmaya gerek gormuyorum artik anladiniz siz onu:)Yonetimle gorusup, ihtiyaclarini gidermeleri icin kucuk bir alan ayarlanmasi istenebilir. Kum+ etrafi cit yada telle sarili. Boylece kimsenin caminin dibine, evinin onune yapmamis olurlar.. Yanlis anlamayin ben de hayvan severim. Hatta ailecek. Benim 2 tane 15 yasinda kaplumbagim var. Annemin evinde 3 tane kedisi var. Ama kopekten cok korkuyorum. dayimin 2 tane cins kopegi var. Benim boyumda neredeyse. Evine gitmisligim yok 6 7 senedir... Cunku korkan icin acaip bir sey bu. Yasayan bilir. Tasmasiz gezdirmeyin. Cok sevgi dolular, ama korkuyorum... ve yenemiyorum bunu.
KeskeYanlış anlamayın, sizi anlıyorum ama bir arkadaş daha yazmış. Tek taraflı değil maalesef; iki tarafta kendince haklı.
Herkes sizin kadar bilinçli olmadığı için; haliyle önyargı da var. Bizim site içinde de köpeğinin arkasını toplamayan ve tasmasız gezdiren çok kişi var.
Haliyle yarın benim çocuğum olunca; bende tedirgin olacağım. Hastalık bile kapabilir, korkabilir de..
Kurunun yanında yaş da yanıyor yani maalesef.. Keşke bu şekilde olmasa..
Sirke iyi fikirmis. Esim iyice kafayi yedin diyecek ama bunu da deneyeyim. Ama iste ben 3 senedir ordayim ve yolumuz hep ayni her sabah ve aksam goruyorlar beni. Emekli insanlar bunlar yani hic mi gormedin beni ve bilmiyorsun. İlk gordugun seyde hemen sahin gibi atliyorsun. Benim de bi kere kapimin onunde kaka vardi. Baktim kosa kosa bi adam gelio. Bagirmak yerine sakince dinledjm.Kopegi ucuncu kez yapmis ve torbasi bitmis. Kosa kosa almis gelmis temizlemeye. Yazik onu d nasil korkuttularsaSirke şişesiyle gez, çişten, kakadansonra döküver.
Çeneleri kapansın hiç değilse.
Site içinde bence de hoş değil açıkçası işemesi,
Ayrıca kakayı sadece poşetle almayın, hakikaten arkasından sirke dökün, koyun, inek, keçi kakası değil ki, etli besin diyeti var.
Herkes almıyor ki arkadan kakayı, belki senin titiz davrandığını bilmiyordur. Bilmiyordur ne tür hastalık olur/olmaz.
Diğer yandan
Dünyayı sadece insanın sanan insana
Eti yenmeyen hayvanı gereksiz, pis, iğrenç görenlere
Sadece uzaktan severimcilere
O kadar nefret doluyum ki..
Ben de evcilim ile çok büyük haksızlıklara uğradım.
Bir horoz büyüklüğünde papağanım var, uçak yolculuğu yapacağız
Vet raporu
Uluslararası kimliği hazır.
Prosedür gereği uçuştan önce pilot da gördü
Alanda ordan oraya gezdi bebeğim,
Köpek boxı içinde taşıyordum, ben her yerini asma kilitle kapattım, çalınırsa diye korktum
Alanda güvenlik anahtarı takıldı 4 tane
Kuş zaten korkuyor etraf hareketli, box içi huzursuz
Bindik uçağa, hop geldiler bizi indirdiler
Kadının biri korkmuş büyükmüş kuş diye.
Aynı havayı solumak, tüy döküntüsü insan sağlına zararsızdır raporumuz var. Stres altında konuşmaz zaten
O firma bileti açığa aldı, başka firma ile gittik, onlar da kargo bölümünde taşıdı.
Yakın zamandaki küçük bir örnek
Oyy ben kiyamam onlara ya. Varsin evleri tepelerine yikilsin. Her zaman savundugum bir sey vardir. Insanlara karsi cok mesafeliyim. Dostum yoktur. Bir dost edinmek istiyorsaniz barinaklardan bu canlari kendinize dost edinin derim. O alanlar projelerde ( esim mimar) sitelerde genellikle hayvanlar icin ayriliyor. Herkesin mulkuymus. Sanki patates sogan mi yetistirecekler orda? Insanin insana ettigi zulum yaninda boyle zihniyette olanlar hic sasirtmiyor beni. Evimdeki ciceklerim, besledigimiz o canlar benim icin kat be kat daha ustun. Allahin dilsiz kullari. Sorsan muslumanlar. Ama vicdan 100000 km yakinlarindan gecmiyor. Ve bazi sahipler gercekten kakalari oldugu gibi birakiyor. Onlarin da sorumluluk sahibinden yoksun karakterler oldugu kanaatine vardim. Bizim sitede de vardi 2 3 kisi. Ama onlar yuzunden sitedeki tum kopeklere dusman olmustu insanlar... Allah gonullere vicdan serpsin.Ozellikle cevap vermek istedim:) sitede ortak kullanim icin olan ve ustunde hicbisey olmayan etrafi cevrili alanlar var. Biz de bunlarin birini mesken tutmustuk kendimize. Ohh genis genis diyorduk cosuyor oynuyorduk ki yonetimden kagit geldi bu ustunde tek agac yetismemis alanlar herkesin mulkuymus ve cevredeki evler sikayet etmis. Kopek parki evlerinin degerini dusurecekmis. ( kaka vs kendimizinki dahil baskalarininkini de canla basla topladigimizi yazmaya gerek gormuyorum artik anladiniz siz onu:)
Tasmasiz gezdirilen bir kopek tarafindan benim kuzum saldiriya ugradi. Kendim oyle bir salakligi asla yapmam ama iste ben bunca dikkat etmisken insanlardaki bu kara yurek beni cok yaraliyor. Benim gorumcem de olesiye korkar kopekten o gelmeden baska odaya koyarim uslu uslu beklerler. Yani korkuyu bilirim. Kimseye de yaklastirmam kendi gelip sevmek istemedikce.
Amin amin.Oyy ben kiyamam onlara ya. Varsin evleri tepelerine yikilsin. Her zaman savundugum bir sey vardir. Insanlara karsi cok mesafeliyim. Dostum yoktur. Bir dost edinmek istiyorsaniz barinaklardan bu canlari kendinize dost edinin derim. O alanlar projelerde ( esim mimar) sitelerde genellikle hayvanlar icin ayriliyor. Herkesin mulkuymus. Sanki patates sogan mi yetistirecekler orda? Insanin insana ettigi zulum yaninda boyle zihniyette olanlar hic sasirtmiyor beni. Evimdeki ciceklerim, besledigimiz o canlar benim icin kat be kat daha ustun. Allahin dilsiz kullari. Sorsan muslumanlar. Ama vicdan 100000 km yakinlarindan gecmiyor. Ve bazi sahipler gercekten kakalari oldugu gibi birakiyor. Onlarin da sorumluluk sahibinden yoksun karakterler oldugu kanaatine vardim. Bizim sitede de vardi 2 3 kisi. Ama onlar yuzunden sitedeki tum kopeklere dusman olmustu insanlar... Allah gonullere vicdan serpsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?