• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimselere söyleyemiyorum, Lütfen yardım edin..

Lotusecbeg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
17
0
86
Uşak
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Bu yaşıma kadar dilediğimce yaşadım dilediğimi giydim.. Annem, babam kapanmamı içten içe hep istediler bunuda dile getirdiler. Ama zorla bir şey yaptıramayacakları için seslerini çıkarmadılar. Ben 2 gün önce kapanmaya karar verdim. Ailem öyle mutlu oldu ki babam sevincinden ağladı! Dedi sen açıkta olsan kapalı da olsan sevgimiz asla değişmezdi ama güzelliğin ortaya çıktı kızım çok mutlu ettin beni..

Benim bir de erkek arkadaşım var 6 yıldır birlikteyiz. İzmirli kendisi. Hiç istemiyordu kapanmamı.. Onun haricinde çokta kıskanç dekolteymiş taytmış asla izin vermezdi bana. Bu konuyu önce ona açtım üç gün önce ben yapsam mı nasıl olur diye. Yok dedi istemiyorum seni hiç öyle hayal etmedim. Ama dedim ailem istiyor başkalarına bakıp özeniyorlarmış hem ben de istiyorum denemekten ne zarar gelir dedimse de dinletemedim.. Hiç yanımda olmadı. Şu anda aramız o kadar bozukki inanın 6 yıldır bana bu kadar soğuk mesajlar atmamıştı. Fotoğrafımı görmek bile istemedi.. Öyle zoruma gidiyor ki gizli gizli ağlıyorum iki gündür. Ben ne yapmalıyım ne olur akıl verin bana. Gel-gitler yaşıyorum kararımdan asla vazgeçmem ama bazen diyorum ya her şey daha kötüye giderse.. Ya pişman olursam? Deliricem artık bunları düşünmekten. Annem sorduğunda fotoğraf gönderdin mi diye bir şey de diyemedim istemiyor diye.. Çok yanlış tanıyacak yoksa öyle birisi değil o.. Bir de korkuyorum böyle benim yüzümden günaha giriyor Allah'ın gücüne gider başına bir şey gelir diye hep ona dua ediyorum. Kapanmanın verdiği huzuru yaşamasam bilmiyorum kaldırabilir miyim. Ne gibi bir tavır almalıyım erkek arkadaşıma karşı sizce?

erkek arkdasının her durumda sana destek olması gerekır, hayat goruslerınız mı farklı acaba, ilerde bazı konularda çatışmalarınız olabılır bunu da düşün..

Cnm ya erkek arkadasında kım oluyormus sana bukonuda karısabılıyor ...hay Allahım ya bu erkekler kendını ne sanıyor anlamıyorum ...senın yerınde olsam aklı gozune ınmıs boyle bır erkekle evlenmeyı dusunmezdım ...o sana degılde senın kılıfınamı deger verıyor ...sen sensın ıste ...Bırde daha evlı degılsın bılmıyosun cnm ,boyle bır erkekle evlenırsen ılerısını bırazcık dusun bnce ,Allahla kul arasına nasıl gırer yaa ... kusura bakma cnm sana sert gelebılırım ama ınan uyarma amaclı .. Ben yerınde olsam bu konuyu tavız vermeden erkek arkadasımla konusur fıkırlerımı net bıcımde soylerdım ...ve eger o bu konuda tavız vermıyorsa hıc kusura bakmasın ama gule gule derdım ...

Böyle birisi değildi 6 yıldır aramızda bu kadar zoruma giden bir şey olmadı ama dediğiniz gibi Allah ile kul arasına kimse giremez. Kapandım diye çevremden çok tepki aldım hele ki sosyal medyaya koyduğumda gelen mesajları görseniz etrafımı resmen ateistler sarmış. Hiç umrumda olmadı o insanlar. Ama herşeyimi paylaştığım canımdan çok sevdiğim seneye nişanlanacağım adam gelip bana soğuk davranıyor bu öyle oturdu ki içime. Bu böyle giderse sonumuz hiç iyi değil. Ama ne yapsam ne desem zoruna gidecek bir şey de diyemedim açık açık konuşsam ne diyebilirim ona ?

Son düzenleme:
tatlım ya o senıın suan hıcbıseyın degıl...ne mec burıyetın varkı ,6 yılını heba etmısım de gec gıt ...ılerde sorun yasaman dahamı ıyı olur sence ..evlenınce on bınkere dusunursun ama bekarkenkı gıbı kaygısız olamassın ...

seni her halınle ne olursan ol sevecek bırısı degılmıs demekkıı bence ne kendını üzz nede onunn bu baskıcı tavrına boyun eğ..sonucta senın hayatın ınancınn o senı oldugun gıbı her sekılde sevmıyorsa allah korusun yarın bırgun basıan bısey gelse senı ortada mı bırakacak sen eskısı gıbı guzel degılsın dıe bu nası bı mantıktır anlamadımmm...sen bılırsın ama böyle bırıyle bır gelecek düşünmenı asla tavsıye etmıyorummm!!!!...bu kararı sana bırakması gerekırken bu tavırlar hoş degıl...ayrıca allahla senın arana kımse gıremezz senın ınancın senı baglar ...hakkında hayırlısı umarımmm bu kısıyle daha fazlavakıt kaybetmezsın uzuldum gercktennn adına...daha yasın cok genc cunku....

bence erke arkadaşınla uyumlu degilsiniz. açılsan bile ileride sorun yaşarsınız.

bu arada Allah kolaylık versin, insanların ne düşündüğü değil senin ne hissettiğin önemli.

Erkek arkadaşınızla hayata bakış açınız, düşünceleriniz farklı ve ben bunun ileride gerçekten büyük bi sorun yaratacağını düşünüyorum.Bunlar önemli mevzular sevgilini karşına al ciddi bi konuşma yap anlaşamıyorsanız yollarınızı ayırın .

erkek arkadaşın için ebedi dünyanı yakma derim.şimdi ılımlı olsan ,ikna etsen bile
ilerde sana saçını aç diye baskı yapabilir.Allahın sevgili kuluymuşsun ki sana evlenmeden arkadaşının
diğer yüzünü göstermiş.seni böyle kabul eden hatta sana destek olan seninle ibadetlerini yapan bir erkekle izdivaç yapman
hayrınadır.şimdi biraz ağlarsın geçer ama öteki tarafta göz yaşının kimseye faydası yok güzelim.
Allah yardımcın olsun.bana da dua et lütfen bende kapanmak istiyorum ama bir türlü hazır hissedemedim kendimi.

yaptığın şeyi bol bol yapmaya devam etmelisin bence, dua etmekten vazgeçme.. allah seni de bu şekilde sınıyor demek ki.. ailenin kapanmanı istemesini ya da sevgilinin istememesini sakın kafana takma.. sen istediğin için yap bunu, kendin istediğin için..

önemli olan erkek arkadaşınızın, ailenizin ne düşündüğü değil, sizin kendinizi nasıl daha iyi hissettiğiniz ve iç huzurunuzun nasıl sağlandığı. sanırım kapalı olmayı içten gelerek istiyorsunuz, bu tamamen size kalmış bir seçim. erkek arkadaşınızın bu fikrinize saygı duyması gerekirdi. eğer bu sebepten aranız bozulacaksa ya da soğuyacaksa kendi ayıbı. bence kendinizi hiç kötü hissetmeyin bu sizin özgürlüğünüz. sizi seven birisi her şeyinizle sizi kabullenmeli bence.

Son düzenleme:
Ne baskasi istiyor diye kapan,
Nede Baskasi istemiyor kapanmani diye acil,
Senin icinden ne geliyorsa onu yap...
kapanmayi gercekten istiyorsan kapan bidaha acilmamak uzere,
ama bi acilip bi kapanacaksan hic kapanma daha iyi..

Selam canım,

"Gevşeklik göstermeyin,üzüntüye kapılmayın.Eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz" (Ali İmran suresi-139)

Keşke bende kapanabilsem tek eksiğim bu eşim asla karışmadı ama bende asla dekolteymiş dar tayt pantolunmuş askılarla oram buram açıkta gezmedim.Ne bileyim bir kadının göğüs çatalı gözükecekse bunu sadece eşi görmeli.Bir kadın vücut hatları belli olacaksa ve bir erkek heyecan duyacaksa bu durumdan bu kişi yine eşi olmalı.

Kapanmak meşakkatli bir süreçtir.Denemesi asla olmamalı bir kere bunu kafandan atmalısın.
Ne bileyim bende kapalı olmadığımdan kapanma ile alakalı çok şey bildiğim halde sana ahkam kesmek istemiyorum ama sen bu yola çıkmaya karar verdiysen,iyi düşünmelisin.Öncelikle kapanmak Allahın emri ve bunu biz kadınlar yerine getirmekle mükellefiz.Kapalı olmayana da hakir bakmak onu yargılamak bize düşmez nitekim bende kapalı değilim.
Kapanma düşüncesi varsa aklında sana gelebilecek her tavra her söze her alaya her bakışa sırtını döneceksin.Yaptığın işte sadece Allah rızasını gözeteceksin.Çünkü O nun rızasının önüne nefsi duyguların o aşamadan sonra asla geçmemeli.
Çünkü tesettür lezzet dolu bir farzdır.Onun lezzetini ancak yaşayan kalben anlatırsa bilinir.Vakti zamanında kapalı idim bunuda demeden geçemeyeceğim polislik sınavlarına girceğim den mecburen açtım başımı.Birde kazanıp eşimden dolayı gidememek ekstradan yıktı beni.Sonrasında fabrika hayatı derken o dönemlerde de tesettüre pek sıcak bakılmıyordu şu zamana kadar böylece geldim.:30:
O yüzden lezzetini bilirim ama şeytan nefsime daha kuvvetli geliyor:43:

Bu yola çıktığında,

Arkana bakmadan Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

En sıcak günlerde tesettürünü kuşanıp, ebedi ateşi hatırlayarak serinleyebilmek…Kahrolası nefis insana en kötü şeyleri emrederken, O’nu hatırlayıp vazgeçebilmek… Nasıl anlatılır bilmem ki.

Aslında çok şey içimde ama,sevdiğin insanın sana destek olacağı yerde köstek oluyorsa bir kez daha düşün.Allah senin tesettür konusunda kalp gözünü açmış.Boşuna sancılanma canım,adım attığın bu yolda Allah rızasını gözet bolca dua et.Çünkü annenin babanın bu sevinci sana yetmeli.Allahın bu davetine sende karşılık verebilirsen ne mutlu sana.

birbirinizin kararlarına saygı gösterip birbirinizi destekliyeceğiniz yerde kendini geri çeken biriyle olmaz dış görünüş hiç önemli değil kararından dönme başkası için açılsanda bir şey değişmez 6 yıldır emek vermişsin normalde senin dışını değilde artık içini sevmesi gerek artık ama o yanlış yapıyo bence aile herşeyden herkesten önemli kararından dönme tatlımm

hepinize öyle çok teşekkür ederim ki kızlar.. yazdığınız her kelime benim için çok önemliydi. İçimdeki ateşe su serptiniz hepiniz. Belki de dediğiniz gibi bakış açımız farklı, sorun olacak ve bir geleceğimiz olmayacak. İçimdeki ateş te zamanla söner herhalde. Konuşayım en iyisi bugün açık açık. Bir karara varmamız gerek artık :( :(

erkek arkadaşın için ebedi dünyanı yakma derim.şimdi ılımlı olsan ,ikna etsen bile
ilerde sana saçını aç diye baskı yapabilir.Allahın sevgili kuluymuşsun ki sana evlenmeden arkadaşının
diğer yüzünü göstermiş.seni böyle kabul eden hatta sana destek olan seninle ibadetlerini yapan bir erkekle izdivaç yapman
hayrınadır.şimdi biraz ağlarsın geçer ama öteki tarafta göz yaşının kimseye faydası yok güzelim.
Allah yardımcın olsun.bana da dua et lütfen bende kapanmak istiyorum ama bir türlü hazır hissedemedim kendimi.

canım inşallah cesaret edersin. insanın içine öyle huzur doluyor ki mutlaka yaşanması gereken bir his. Biraz cesaret gerekiyor. Kapanan yakın samimi olduğun arkadaşlarınla konuş, görüş. İnsan öyle öyle cesaret ediyor.

Tatlım oncelıkle sen kendın ne ıstıyorsun onu dusun . Zaten verdıgın her ıkı karardada ıcten ıce uzulen bı taraf olacak kesınlıkle . Ben bu durumda senın sevgılıne kızdım bırazcık ve bu yaptıgını dogru bulmadım . 6 yıl dıyorsun o kadar uzun bı surekı hemde anladıgım kadarıyla baska sehırlerde bı ask bu . Senın dıs gorunusune onem vermemesı lazım boyle . zaten acık gıyınme falan dıyormus senın bu verdıgın karardan mutlu olması lazım . Sen ıyı dusun tasın bı karar ver ve bunu uygun bı dılle aılene yada sevgılıne anlat . Uzulme tatlım herseyın hayırlısı :)

Kocan Olsaydı eger sana karışması cok dogaldı.
Ama erkek arkadaşın, ne kdr da cddi olsanız sna karışması cok yanlış.
Hele ki kapanma konusunda. Dinen bu senin göruşun, karışmaması gerek.

valla her olayda bi hayır ara bence arkadasın iyi biri olabilir ama senin kararlarına saygı duymayı bilmeli sen nasıl 6 yıl birlikte oldugunuzun farkındaysan onun isteklerini böyle kafana takıp aglıosan aynı hassaslıgı oda göstermeli taviz vermemelisin

Değil erkek arkadaşın eşin bile örtünme dese onun dinlemek zorunda değilsin..
Bize örtünmek emredilmiş sende eğer aksesuar olarak değil de gercekten istediğin için kapanıyorsan Rabbim ile aranıza kimsenin girmesine izin vermeyin..

Back
X