- 19 Ekim 2022
- 2.101
- 5.685
- 88
- 29
duyduğum birebirde yaşadığım çok net bu dur! bir arkadaşım var cok zengin insan olarak severdim son görüşmelerimizdeBunu ben de uzun süre sorguladım, birbiriyle sürekli haberleşip orda burda buluşup paylaşım yapanların ilişkilerine baktım bol dedikodulu ortamlar, herkes birbirini çekiştiriyor, insanlar günlük gündemlerini dolduracak, kendilerini diğerlerine göre üstün görüp aaa benim hayatım daha iyi diye tatmin yaşayacakları yüzeysel ilişkiler kurmak istiyorlar. Kimse derin bağlar kurup seviyeli dostluklar kurma peşinde değil bence tüm olay bu. Sosyal medya da bunu pompalıyor zaten, normalde birbirinin boğazına yapılacak insanlar yanak yanağa paylaşımlar yapıyor.
Boşuna kendinizde kusur aramayın.
Merhaba,
Yine takintim basladi. Dogrusu ne fayda gorebilirim bilmiyorum, dertlesmek icin yaziyorum.
Sorun; kimsenin beni aramamasi. Hic hal hatir soranim, arkadaslik edenim yok. Arkadas var. Ama hep ben ariyorum. Bu herkes icin gecerli. En samimiyetine guvendigim insan bile beni aramaz.
Insanlarin nasil diyalog icinde kaldiklarini anlayamiyorum. Cunku kimse benimle kalmiyor. Ama bakiyorum kendi aralarinda haberlesiyorlar. Beni hic aramayan arkadasim cok alakasiz baska bir arkadas hakkinda bilgi sahibi oluyor, haberlesmis oluyorlar.
Tamam bunu psikologla calisiyoruz. Benim aranma istegime bagliyoruz. Ama gercegi konusmuyoruz. Ben aranmayi bekliyor olabilirim ama kimsenin beni aramamasi hem de bir kisinin bile aramamasi nasil mumkun oluyor.
Gebito bana cok yardim etti, sayesinde cocuklari buyuturken bir suru pratik sey ogrendim diyen insan 2 yilda beni hal hatir sormaya 2 defa aramamistir.
hep goruselim diyen biri var. Hep ben ariyorum. Gecen gorustuk, yine ben program yaptim. Baska bir suru insanla iletişim halinde. Benimle ise yalnizca ben iletisime gectikce yaziyor. 2 hafta once eve davet ettim, planimiz var haftaya goruselim mi dedi, olur dedim, sonra karsilastik ve hic program yapmaktan bahsetmedi.
Dun biriyle görüştüm. O kadar çok hissettim ki ben onu davet ettim diye onun beni karsilik olarak davet ettigini ve bu olayin burada kapandigini bir daha gorusmeyecegimizi. Ben onu davet ederken de o beni davet etsin beklentisiyle davet etmemistim.
İyi de aile grubuymuş mesela ben olsam niye cevap vermiyorsunuz öldünüz mü yazarım darlarım ahahah yani ilkokul arkadaşlarımla da grubumuz var orda da öyle biri uzun süre yazmazsa yoklarız hatta takılırız sevgili yaptı yazmıyor falan diye. Samimiyet eksikliği aile içinde de olmamalıBöyle bişeyi de ailemle yaşadım aile grubunda çocuklardan salatadan çorbaya kadar saçma sapan siyasi capslerden temizliğe kadar herşey konuşuluyor videolar fotoğraflar paylaşılıyordu ben de kendi kızımın piyano dersinde çaldığı bi parçayı onlarla paylaştım herkes gördü videoyu ve kimse yorum yapmadı yorumu bırakın kimse bi emoji bile atmadı
Dediğim gibi saçma salak bi sürü şeye yorum yapan insanlar bunlar (2 ablam 4 kardeşim annem) ama ailede çevrede daha önce hiç görmediğimiz bir çocuk piyano çalıyor ve kimse tebrik etmeyi bırakın emoji bile atmadı
ben de geri çektim ve sonra soran da olmadı neden çektin diye
Ailenin en değersizi gibi hissediyorum onlarla iken ama şükür beni çok seven eşim var ve ailesi de benim aileme göre bana karşı daha iyi merhametli.
Yine de üzücü ve yıpratıcı
Ayni sokakta buyudugumuz birine soyle bir mesaj atmistim 2019da cevap bile vermedi. “x merhaba, nasilsin? sayfamda ara sira seni gormeye alismisim cok zamandir gormeyince hersey yolunda umarim demek istedim. sevgiler.”
Mesaj mektup yazar gibi olmuş. Biri bana böyle bir mesaj atsa cevapsız bırakmam ama garipserim. Bir de anasayfada görmeye alışkınım falan değil de nerelerdesin uzun süredir haberleşemedik tarzı bir mesaj daha iyi olabilirdi. Mesela bir üye de aile bireylerinin grup mesajına cevap vermemesinden yakınmış. Yani aile bireyleri yedi kat el değil mesajıma herkes görüldü atsa şakacı üslupla tekrar yazarım hiç de alınmam. Fazla seviyeli olmak tat kaçırıyor böyle kişileri kimse aklına esince arayamaz gerilirler. Mesela üniversitede bir kız vardı aynı ödev grubuna düşmüştük sonra beraber eve gidecektik ama o yol bana azap gibi geldi. Aslında çok iyi ve eminim aynı kafa yapısına sahip insanlardık ama o kadar kibar o kadar seviyeli ki cümle kurarken çekiniyordum resmen. Daha hay huy sohbetlere ve şen şakraklığa ihtiyacınız var sanırım.Haklisisniz. Genel olarak “buna cevap vermene gerek yok” mesajlari atabiliyorum. Yani sonucta o donemde zaten paylasim yapmadigi icin islerin yolunda olmadigini dusunerek attigim bir mesaj bu. Ama baskalariyla mesajlasirken de bazen farkediyorum o mesaja cevap verilmesin diye yazdigimi.
Ekleme. Bir de cevap alamama ihtimalini goz onunde tutmam yerinde bir tahmin olmamis mi? Sonucta cevapda alamamisim
Bu mesaja
Duzeltme. Yok simdi sizin yazdiginizla benim yazdigimi tekrar guzelce okudum. Siz sohbet etmek uzere mesaj yazmissiniz. Ben ise sadece iyi dileklerimi iletmek ve kucuk bir yoklamak istegiyle oyle yazdim. Amacim
Kisiyle sohbet edip hayatinda ne oliyor onu ogrenmek degildi. Dedigim gibi yakin oldugum birisi degil yalnizca ayni ortamda beraber buyudugum biri
o kadar haklı bi yorum kiMesaj mektup yazar gibi olmuş. Biri bana böyle bir mesaj atsa cevapsız bırakmam ama garipserim. Bir de anasayfada görmeye alışkınım falan değil de nerelerdesin uzun süredir haberleşemedik tarzı bir mesaj daha iyi olabilirdi. Mesela bir üye de aile bireylerinin grup mesajına cevap vermemesinden yakınmış. Yani aile bireyleri yedi kat el değil mesajıma herkes görüldü atsa şakacı üslupla tekrar yazarım hiç de alınmam. Fazla seviyeli olmak tat kaçırıyor böyle kişileri kimse aklına esince arayamaz gerilirler. Mesela üniversitede bir kız vardı aynı ödev grubuna düşmüştük sonra beraber eve gidecektik ama o yol bana azap gibi geldi. Aslında çok iyi ve eminim aynı kafa yapısına sahip insanlardık ama o kadar kibar o kadar seviyeli ki cümle kurarken çekiniyordum resmen. Daha hay huy sohbetlere ve şen şakraklığa ihtiyacınız var sanırım.
Yazdiklarinizda o kadar kendimi gordum ki....Merhaba,
Yine takintim basladi. Dogrusu ne fayda gorebilirim bilmiyorum, dertlesmek icin yaziyorum.
Sorun; kimsenin beni aramamasi. Hic hal hatir soranim, arkadaslik edenim yok. Arkadas var. Ama hep ben ariyorum. Bu herkes icin gecerli. En samimiyetine guvendigim insan bile beni aramaz.
Insanlarin nasil diyalog icinde kaldiklarini anlayamiyorum. Cunku kimse benimle kalmiyor. Ama bakiyorum kendi aralarinda haberlesiyorlar. Beni hic aramayan arkadasim cok alakasiz baska bir arkadas hakkinda bilgi sahibi oluyor, haberlesmis oluyorlar.
Tamam bunu psikologla calisiyoruz. Benim aranma istegime bagliyoruz. Ama gercegi konusmuyoruz. Ben aranmayi bekliyor olabilirim ama kimsenin beni aramamasi hem de bir kisinin bile aramamasi nasil mumkun oluyor.
Gebito bana cok yardim etti, sayesinde cocuklari buyuturken bir suru pratik sey ogrendim diyen insan 2 yilda beni hal hatir sormaya 2 defa aramamistir.
hep goruselim diyen biri var. Hep ben ariyorum. Gecen gorustuk, yine ben program yaptim. Baska bir suru insanla iletişim halinde. Benimle ise yalnizca ben iletisime gectikce yaziyor. 2 hafta once eve davet ettim, planimiz var haftaya goruselim mi dedi, olur dedim, sonra karsilastik ve hic program yapmaktan bahsetmedi.
Dun biriyle görüştüm. O kadar çok hissettim ki ben onu davet ettim diye onun beni karsilik olarak davet ettigini ve bu olayin burada kapandigini bir daha gorusmeyecegimizi. Ben onu davet ederken de o beni davet etsin beklentisiyle davet etmemistim.
Çıksam ben alıngan olurum yineHala o grupta mısınız? Keşke o gün çıksaydınız. Üzüldüm açıkçası.
Verecekleri hiç bir cevap bana o an mantıklı gelmeyecekti çünkü kimse bişey yazmadıİyi de aile grubuymuş mesela ben olsam niye cevap vermiyorsunuz öldünüz mü yazarım darlarım ahahah yani ilkokul arkadaşlarımla da grubumuz var orda da öyle biri uzun süre yazmazsa yoklarız hatta takılırız sevgili yaptı yazmıyor falan diye. Samimiyet eksikliği aile içinde de olmamalı
evet, vakit hızla geçiyor ama ben bir çok kez sıkıldığımı çaktırmamaya çalışıyorum. karşı taraf da böyle hissediyor mudur diye içten içe geriliyorum böylece daha da keyifsiz hale geliyor. neyse ki zaman zaman konuşmanın pik yaptığı durumlar oluyor. açıkçası bu şşin normali nasıldı onu bile unuttumSorgulaya sorgulaya beni de kimsenin muhabbeti sarmaz oldu :) ben sikildim acaba o da sikildi mi diye dusunur oldum
Ben de hic dedikodu yapmam. Oyle olunca kafam rahat oluyor. Insanlar ile arkadasligimiz bittigi zaman acaba ben mi bir sey dedim kulagina gitti ben mi bir hata yaptım soru işaretim olmuyor. Bittiyse ben oldugum icin bitti. Bu konuda yapabilecegim
Bir sey yok diye dusunuyorum.
Yildiz meselesine de asla katilmiuorum :) ben gencken gittigim buttun buttun falcilar yildizin ne kadar yuksek derdi :))
anaaa diye okudum. Demek ki sikiyorum insanlari mesajinizdan bunu anladim.. Fazla seviyeli olmak tat kaçırıyor böyle kişileri kimse aklına esince arayamaz gerilirler. Mesela üniversitede bir kız vardı aynı ödev grubuna düşmüştük sonra beraber eve gidecektik ama o yol bana azap gibi geldi. Aslında çok iyi ve eminim aynı kafa yapısına sahip insanlardık ama o kadar kibar o kadar seviyeli ki cümle kurarken çekiniyordum resmen. Daha hay huy sohbetlere ve şen şakraklığa ihtiyacınız var sanırım.
Tesekkurler yorumunhz icin.Bu arada bir yorum daha eklemek isterim, hayatım boyunca çok geniş çevresi olan bir insan olmadım ben. Hep bir veya iki kişi oldu. Çok yalnız kaldığım dönemler de oldu çünkü insanların beni arayıp sadece kendilerinden bahsetmelerine izin vermiyorum ya da lafı aşırı uzatmalarina.
Hatta balkon konuşmasını dinlemiyorum seni mi dinleyeceğim diyerek bozduğum çok insan oluyor. Bunu neden söylüyorum, ben gerçekten anlayışlı ponçik biri değilim.
Ama mesela yazdığınız yorumlardan biri, yeni taşınan Türk ailenin sizin yerinize 50 dk ötedeki başka kişiler ile samimi olması durumu, ilgimi çekti çünkü bu gerçekten bence en anormal olanı. Bu kişi ile ilk tanışıklık durumunda iletişiminiz nasıldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?