Kimseye anlatamam, tavsiyeye ihtiyacim var...

murdumuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
5
0
36
İstanbul
Merhaba, 27 yasinda gayet iyi bir universitelerde iyi egitim almis, bir ailenin bir kiziyim ben. ama yasadigim seyler bana hayat tecrubesinin oyle okulla, iyi arkadasliklarla, psikologlar, psikiyatrlarla edinilemedigini gosterdi malesef.. sizden tevsiye bekliyorum. etrafimda kimseye anlatamam, anlatsam da inanamazlar zaten...
bundan bir bucuk yil kadar once masterimi bitirdim ve hemen is buldum. fakat ise basliycam sehir ailem ve arkadaslarimdan bir hayli uzakti. ama zaten universite hayatim boyunca ailemden uzaktaydim, hem ne de olsa modern, ozgur, ayaklari uzerinde duran kadinlarindanim (!). hic tereddut etmedim kabulettim isi. ev bulmak vs gibi isler icin bir tanidik vasitasiyla biriyle tanistim. zamanla arkadasligimiz aska donustu. deli gibi asik olduk birbirimize. hastalik gibiydi birbirimizden bir gun bile ayrilamiyorduk.
ben son derece modern bir ailede ozgur buyudum, o ise daha gelenekci biriydi. zamanla once kiyafetlerime karismaya basladi. baslarda "saka yapiyorsun heralde" falan diye gecistirmeye calistim cunku hayatimda hic boyle bir seyle karsilasmamistim. ne babamdan ne abimden asla bu konuda tek soz isitmedim ben. neyse, baslarda dedim ki "zamanla bunu asabiliriz, ben onun suyuna gideyim, tatsizlik cikarmaya degecek bir mesele degil, deli gibi asigim onsuz yasayamiyorum". kabullendim bu konudaki baskisini.
sonra telefonumu, bilgisayarimi karistirmaya basladi. benden mail adresimin sifrelerini istedi. bana guvenmedigini soyleyerek ayrildim ondan ama dayanamadim, cok asiktim "sakliycak biseyim yok ki gocunayim" diyerek bu baskisina da tamam dedim. ne kadar aptalmisim degil mi?
sonra bir gun sokakta uzun suredir gormedigim bir erkek arkadasima rastladim. buyuk bir tesaduftu. universiteden beri gorusmuyorduk. sarilarak selamlastik. biraz ayak ustu sohbet edip sonra gorusuruz diye sozlestik. tabi tum bunlar olurken O'da yanimdaydi. cildirmisti adeta. "sen nasil el alemin adamina sarilirsin" diyerek beni zorla arabaya bindirdi ve bana ilk kez orada vurdu. yasadigim soku, uzuntuyu ama en cok da utanci anlatamam. benim bu adamla ne isim olabilirdi? ama hemen sunu da ekleyim bu adam bi bankada son derece iyi bir gorevde calisan, universite mezunu 2 dil bilen, etrafi tarafindan hep sevilip sayilan bi adam. yani ben birine gidip bu adam bunlari yapti desem kimse
bana inanmaz heralde.
bu olaydan sonra aylarca konusmadik.ama is yerlerimiz cok yakin oldugu icin goruyorum onu. ve onun da her an beni izledigini biliyordum. zaten gecenlerde ilk kez uzun bir konusma yaptik ve bana surekli beni izledigini, ozledigini, sevdigini, tekrar birlikte olmak istedigini, beraberce bir psikologa, terapiste gidebilecegimizi soyledi.
ben buraya yazdigim ve yazmadigim onca kotu seyi dusununce tiksiniyorum ondan tabi. ama, aptallik biliyorum, hala aklimdan atamiyorum da. ya gercek ask buysa ve O gercekten duzelebilecekse..O'na bir sans daha vermezsem, ilerde bunun pismanligini yasarsam... ama onunlayken yasadigim hayat da cendere gibiydi. kabus gibiydi, kendime olan ozguvenimi, kadinlik gururumu yitirmistim artik.
bir kez siddet uygulayan adam mutlaka tekrarlar biliyorum. oturup dusununce her seyin farkindayim ama onu her gun gormek ve onun da bana asik oldugunu bilmek beni mutsuz ediyor. onu umursamamam gerekirken neden hala onu dusunuyorum..
lutfen bana kendi deneyimlerinizi yazin, ben bu durumumu kimseyle paylasamiyorum ve birileriyle dertlesmeye cok ihtiyacim var.. bu adam psikopat ve degismez oyle degil mi?

buna benzer şeyler yaşansada insanın hayatında tabikide herkes kendi ruh halini kimseden iyi bilemez öncelikle şiddet içn üzüldüğümü belirtmek istiyorum ama dier konularda tabi sn rahat bi hayat yaşadığın için ilklerde tuhaf gelmiş ve aranız açılmasın die kabullenmişsin ama bu erkekler içn biraz normal durum aynı şeye bende maruz kaldım ama kabullendim çünkü erkek benimsiyor ve ailesinden eşinden dostundan görmediyse dahada bu konuda baskıcı olabiliyor.zamanla geçilio bu durum biz mesela kıyafet olayını aştık çünkü biliyor ki artık benm onun ne düşündüğünü onun gönlünü hoş tutacağı şeyler giyeceğimi..dier konuya gelince barışırsanız bile bi yardımcı destek almanızı öneririm bugün bi tokat atanın yarınını bilemem belki bölesi sizin için daha iyi olur..ayrıca bi laf var canım nolur kusura bakma eğitim cehaleti alır ...... baki kalır çok iyi mevkilerde olması ne yazıkki bayanlarımızın şiddet görmesini engellemiyor umarım en kısa zamanda atlatır ve aşkınızı doya doya mutlu huzurlu günlerde yaşarsınız ama olmuyorsada çok zorlamamanızı nacizane tavsiye ederim belkide inceldiği yerden kopması sizin için daha iyi olabilir iyi ve kötüleri bi araya getirip iyi düşünmenizi öneririm...

canım hıc baslama gerı bence cunku yasayıs tarzlarınız farklı hem bı daha vurmuyacagını bılemezsın yanı vurmak ne demek belkı baban bıle sana hıc vurmamıstır ama gıdıyosun asık oluyosun 1 sene ıcınde vuruyo bu ask felan degıl olmamalı ,hem ask olsa bıle evlenınce askın bıttıgını bılıyosundur

İkinizde çok iyi insanlarsınızdır hatta mükemmelsinizdirde ama maalesef yetişme,yaşam,yaşama tarzı alışkanlıklar farklı olunca hiçbir ilişki yürümüyor aşk yetmiyor.

O değişir sen biraz kendine dikkat edersinler de olmuyor birikiyor ve bir yerde patlıyor.Mutsuzluk kaçınılmaz oluyor.

Tek tavsiyem yaşamınıza,yaşantınıza,kültürünüze,alışkanlıklarınıza uygun biriyle birliktelik yaşamanız

cok haklisiniz. iste bunlari ben de dusunuyorum, mantigimi isin icine katinca:) ama birilerinden duymak gercekten cok daha iyi hissettiriyor cunku dedigim gibi ailem dahil kimseye anlatamiyorum ben bu durumu. ustelik ozellikle son zamanlarda O oyle uzerime dusuyor ki fikrimi degistirmem icin. abuk sabuk tesaduflerle karsilasiyoruz, muhattap olmak zorunda kaliyorum. biliyor kendisine karsi zaafim oldugunu. ama haklisiniz sanirim, bu ask olamaz heralde.. irademi korumam gerekiyor cunku ayni seyleri bir daha yasayamam...

zaten senınle tekrar olmak ıcın elınden gelen her seyı yapacak belıkı de suana kadar yapmadıgı her seyı sen bu durumda ıyılestıgını sanacaksın ama degıl tabı kı de ınsanın kafa yapısı bu kadar basıt bı sekılde degısmez ,aşk ınsanın gozunu kör eder dıkkat edın lutfen

Eskidendi o eğitimsiz, cahil, okumamış ondan vuruyor olayları.
Şimdi isterse 2 üniversite bitirsin, şiddet uygulamaktan geri kalmıyorlar maşallah.

Kadına şiddet gösteren adam, ADAM değildir.İsterse süper mevkisi, dibi düşülecek karizması, son model arabası, 8 tane diploması olsun adam değildir.Elin 30 yılda eğitemeyip, adam edemediğini ben niye bir ömür çekip adam etmeye çalışayım? Hangi özellikleri için terapist terapist gezeyim? Kılığıma kıyafetime karıştığı için mi? Bana güvenmediği için mi? Ayaküstü okul arkadaşımla selamlaştım diye burnumdan getirdiği için mi? Bana canım cicim ayında, sevgiliyken vurduğu için mi?

Bir ömrü harcamaya değer mi? Karar size ait.

Son düzenleme:
AŞKINIZ YETİŞTİRİLME TARZINIZA UYUMLU DEĞİLMİŞ MALESEF

hani derler ya ayrı dünyaların insanlarısınız işde aynen öyle sizinki.

seviyorsun aşıksın ama duyguların karışık ne onunla nede onsuz gibi bir durum ilk okumaya başladığımda dedim bu sorun değil çünkü bende çok rahat büyüdüm ve eşim sevgiliyken olsun nişanlıyken olsun bana sonsuz güveniyordu ama yinede şifrelerimi olsun giyimime herşeyime karışırdı ters gelirdi benim yaşantım ona ama arada sevgi saygı vardı şimdi evliyim ve dünyalar iisi kocam var bana karışan eden adam bi anda gitti kayboldu vee sanada korkun olmasın evlenince değişir diyecektimkiii takii o tokat olayını okuyana dek karışabilir kızabilir seni çok sevdiği için kıskanıyor olabilir ama insan sevdiğine el kaldırmazzz heleki böyle bir basit olayda çok abartmışşş sevginin önüne geçemezsin belki ama bi daha düşün derim güzelim

sakın arkadaşım yeniden birlikte olmayı düşünme değişiceni düşünme değişmiyolar sadece kısa süreliğine rol yapıolar yani köprüden geçinceye kadar.. bir süre canın yanıcak ama aşkının mantığının önüne geçmesine izin verme ben izin verdim ve mutsuzum.. gerekirse işini değiştir hayatını değiştirmekten iyidir..

bence tekrar baslayıp hata yapma derim şiddete bi kere bas vuran yine basvuracaktır düşüncesindeyim benim fikrim bu canım

eğer sevigiliyken bile el kaldırdıysa,bunlar nişanlıyken evliykende artarak devam edecek.belki şimdi yolda arkadaşınla gördü diye vurdu,evlendiğinizde nie balkona çıktın diye vuracak,bu yemeğin tuzu az diye vuracak,gömleğini düzgün ütüleyememişsin diye vuracak...bi kere yaptıysa devamı gelir emin ol.demekki bu onun hayat tarzı,alışkanlığı..şimdi kendini frenlemzsen çok pişman olabilirsin ilerde bunlar gelsin aklına onu seviyorum galiba diye düşündüğünde.

tüm bunları okumak öyle iyi geldi ki.. nolur kızmayın bana -çunku ben sureklı kendımı suçlayıp kızıyorum onu hala dusunebılıyorum dıye- bu gece sayenızde rahat bı uyku uyuyabileceğim.bırılerınden doğru yolda oldugumu duymaya çok ihtıyacım var, kımseyle paylaşamıyorum ki ben bu sıkıntımı. inanın psıkolağa gittim ama ilk bir kaç hafta iyi geldı sonra yine kendimi kötu hissettim. aşk acısı buysa eğer gerçekten çok acıtıyormuş, gerçi ben canımın gerçekten neye yandığına da emin değilim; değmeyecek birine bu kadar guvenıp değer verdığımden mı, o kadar gururum kırıldığı için mi... neyse bu gece daha fazla uzatmıycam, rahat ve huzurlu bır uyku çekeceğim. çok sağolun kızlar:) ya tanımıyorum bile hiçbirinizi ama söyledıklerınız oyle rahatlattı ki beni:)

dertsiz başına dert alma be canım .....böylesiyle ömür geçmez sevgim için belki katlanırım dersin ama katlanamazsın yetişmen,geldiğin yer belli ne kadar değişebilirsin? yada birisi için değişmeyi nasıl hazmedebilirsin???????? sevgi mantıkla harmanlanınca mutlu eder insanı bi yerde çok iyi düşün hayırlısı olsun

bunlara en güzel cevabı kendin vericeksin çok iyi düşün karar ver arkadasım bidaha böle yapsa ve evli olsak ben ne yaparımı düşün yani evlenmeden sonra alalh korusun tekrar ayrılıga falan gider artık erkeklerin delirdigini düşünmeye başladım benn şiddet aldatma of of

o el bir kere kalktı mı emin ol sonra ağlasa sızlasa yeminler etse de yine kalkacaktır... malesef bu istisnasız böyle ...yol ver gitsin bence...

aşkın en kötü hali aklın ve kalbin uyuşmadığı zaman sanırım...bence sevgilin kendini baştan belli ettiği için sevinmelisin tatlım...çünkü nice insanlar tanıyorum 8-10 sene beraberlikten sonra evleniyorlar ve evlendikten sonra şiddet başlıyor.senin sevgilin gizlememiş kendini (en azından başıne gelebilecekleri tahmin edebilirsin eğer devam edersen)bence seçimini doğru yap...huzurlu mutlu bir yuva mı istediğin?yoksa huzursuz içinde problemve hatta şiddet olan bir yuva mı?

Yapma,dönme...Bi şekilde üzüleceksin,ağlayacaksın,kendini suçlayacaksın,kendine kızacaksın nasıl inandım güvendim diye,ama bi gün geçecek,unutmasanda,hatırladığında içini çok acıtmayacak.Ya devam edersen?Hergün böyle mi yaşayacaksın?Bu kadar rahat büyümüşken,herşeyin kısıtlanacak.Hele evlenince belki çocukluk arkadaşlarına bile bırak konuşmayı,slm veremeyeceksin.Kendine bi sor seni hakediyor mu?Ya sen öyle birini mi hakediyormusun,yoksa sana gerçekten değer veren birini mi hakediyorsun canım?Bence seni haketmiyor.Ailenden azar bile yemeden geçirdiğin onca yıldan sonra,bi gün biri çıkıp acımadan tokat atıyo sana.Ne hakla???Nasıl acıtır biliyorum canım.Ben de yaşadım buna benzer bişey.Ama ben reflex olarak mı bilmiyorum karşılık verdim.İyi de ettim.Kendimi çook suçladım,ne aptalmışım dedim,düşün düşün delirme noktasına geldim nerdeyse.2 sene olacak hala ara ara suçlarım kendimi nasıl böyle biriyle birlikte olabildim diye ama zaten o olaydan sonra ne görüştüm ne konuştum.Şimdi mi?Huzurluyum ve o bana yaptıklarının cezasını en ağır şekilde ödüyor...Ben de amma dertliymişim,bak yaramı deşti bu topik:)Yani kısacası toparlan ve arkana bakma canım...Önüne bak...Boşver o hatalarıyla cebelleşip dursun...

Kılzar msjda değiştirmem gereken bi yer vardı ama sanrım değişmiyo.Şu kısmını değiştireym ben.reflex olarak ben değil o bna tokat atmıstı ilk benden ona gitti yani:)Aradan o kadar zaman geçmiş ki olayı unutmusum.düzeltmek istedm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…