- 25 Aralık 2020
- 5.990
- 21.560
- 298
- 41
- Konu Sahibi mutluolmakistiyorumm
-
. Ta ki o kişi karşıma çıkana kadar. İlk yazdığında 4 saat aralıksız konuştuk. İletişimimiz o kadar iyiydi ki o kadar eğleniyordum ki onunla konuşurken ilk defa uzun süre sonra kalbim de heyecan oluştu. Ona yaşadığım acıları anlattım. Aldatılan insanlar var bu hayatta bu acı mı deyip beni teselli etmeye çalıştı. :) Güvenmek istedim. İnanmak istedim. Belki doğru kişidir dedim. Benden hoşlandığını yanıma gelmek istediğini söylüyordu. Yaklaşık bir hafta konuştuk ama numara verme olayı vs olmadı kendini sakladığını hissediyordum ki bir gece bana sevgilisi olduğunu söyledi bir daha konuşmayalım dedi engelledi ve çekti gitti..
empati kurmak ah canım vah canım diye pışpışlamak değildir , hanımefendi sizi yaptığınız şeylerin sorumluluğunu almaya davet ediyor ;
asıl empati asıl destek budur.
cümleleri hoşunuza gitmeyebilir ama size en doğru şeyleri apaçık söylemesi size uzun vadede en iyi gelen şey
Hayır elbette ne yaşadıysam yine anlatırım. Fakat herkesin bir sınırı vardır benim için özel bir şeydi evleneceğim kişiyle yaşamak istiyordum ve bu sınırı koruyamadım. Hata yaptım üst üste hemde. Özür dilerim hata yaptığım için ya. Gerçekten bu kadar acımasız konuşacaksanız yorumunuzu kendinize saklayabilirsiniz. Beni pışpışlayın demiyorum bundan sonra erkeklere nasıl yaklaşırım nasıl bir yol çizmeliyim diye çözüm önerisi istedim?ya adamla yatağa girip soyunduktan sonra kızlığınız bozulsa ne olacak bozulmasa ne olacak ?
seks yapmasaydınız millete kendinizi bakire olarak mı tanıtacaksınız ?
ayıp olmayacak mı biraz
Ya seviştiğim adamlarla sanaldan mı seviştim? Zaten diyorum kendimi toparlamaya çalıştığımı. Ve ansızın karşıma çıktığını. Her yerden çıkabilir bu kişi sanal da olur dışarda da olur. Sohbet ettik ve hoşlandım niye anormal bir durummuş gibi nitelendiriyorsunuz bunu, sosyal medyadan tanışıp çok evlenen arkadaşım da var etrafımda benim.şimdi bu kişi size yazdı
herhalde sosyal medyadan bir yerden
numarasını bile almış değilsiniz
1 kere olsun yüz yüze gelmediniz
ve ona "yaşadığınız acıları" anlattınız
yaşadığınz acılar da sevişip pişman olmak...
yine adam iyiymiş bu ona buna "vermiş" bi de bana verir diye gelmemiş yanınıza
epi topu (!) sevgilim var demiş gitmiş...yalnız şu çok iyi: "sen ne yaşamışsın ki aldatılıyor insanlar" diyen herif de sevgilisini senle aldatıyor
yahu çocuk musunuz nette tanışıp, tüm hayatını hatalarını acılarını filan anlatmak nedir?
hele bi görüşün hele bi adı ilişki olsun
kimsenin bedduasını almamışsınız da 14-15 yaşında yaşanması gereken ilk flörtler 24 yaşında ve direkt cinsel ilişkiyle yaşanınca insan tuhaf oluyor
ben de gerek kendi yabaniliğimden
gerek yetiştiğim ortamdan çok ileri yaşlarıma kadar sevgili yapmamıştım, oradan biliyorum
sindirirsiniz, geçer
ama gözünüzü seveyim normal kanlı canlı erkek mi yok biraz öyle flört edin
illa sevgili olmak zorunda değilsiniz tanışın çıkın görüşün
biraz büyüyün.
yaşadıklarınızın sorumluluğunu alıp , yetişkin gibi davranmayı öğrenene kadar kimseye yaklaşmayın bence.Hayır elbette ne yaşadıysam yine anlatırım. Fakat herkesin bir sınırı vardır benim için özel bir şeydi evleneceğim kişiyle yaşamak istiyordum ve bu sınırı koruyamadım. Hata yaptım üst üste hemde. Özür dilerim hata yaptığım için ya. Gerçekten bu kadar acımasız konuşacaksanız yorumunuzu kendinize saklayabilirsiniz. Beni pışpışlayın demiyorum bundan sonra erkeklere nasıl yaklaşırım nasıl bir yol çizmeliyim diye çözüm önerisi istedim?
Yaşadıklarımın sorumluluğunu almasaydım şu an burada bu konuyu değil de “kızlık zarı dikimi” temalı saçma sapan bir konu açardım. Biliyoruz malum çok var bu konu burada. Ben ciddiye giden bir ilişkim olursa dürüst olup anlatacağım zaten karşı tarafa. Bu yaşadıklarımın arkasında durduğumu gösteriyor bence. Sadece art arda 3 sırtlan karşıma çıkınca erkeklere olan güvencimi kaybettim. Tamamdır kimseye yaklaşmam baya mantıklı bir çözüm önerisi bu değerlendireceğimyaşadıklarınızın sorumluluğunu alıp , yetişkin gibi davranmayı öğrenene kadar kimseye yaklaşmayın bence.
Çabuk baglaniyorsun da ondan . 4 saatte neyin acısını cekiyorsun. Biraz zaman ver ilişkiye ilk bulusmada yanaşma , her hiyarim var diyene tuzunla koşma. Ne diye yaşadıklarını anlatıyorsun kim ki o ?Ben kimin bedduasını aldım.
Neden karşıma böyle erkekler çıkıyor?
24 yaşında ilk kez birinden hoşlandım buluştuk cinsel amaçlı beni kullandı evet benim de rızam oldu ve yaşandı. Kullandı dememin sebebi şu bilinçsizliğimden faydalanarak beni bir şekilde ikna etmesiydi. Allahtan bir kere yaşandı ve yol verdim. Ben bundan akıllanmamışım ki tekrar biri karşıma çıktı. Ve yine yaşandı bir şeyler. Yarım sene sürdü. Çok sevdim ama yeterince sevilmedim. Bu kişi de benimle cinsellik için birlikteymiş bunu ayrıldıktan sonra idrak ettim. Evet ilişki esnasında onun beni sevdiğini düşündüğüm için yaşadım. Ama ayrıldıktan sonra bir şeyler kafaya dank edince yıkıma uğradım. Depresyonlara girdim. Çok büyük beddualar ederek o kişiyle yolumu kestim. Yaklaşık 6 aydır da kendimi toparlamaya çalışıyorum. Erkeklerden soğudum açıkçası. Artık kimseyi seveceğime dair inancım da kalmamıştı. Ta ki o kişi karşıma çıkana kadar. İlk yazdığında 4 saat aralıksız konuştuk. İletişimimiz o kadar iyiydi ki o kadar eğleniyordum ki onunla konuşurken ilk defa uzun süre sonra kalbim de heyecan oluştu. Ona yaşadığım acıları anlattım. Aldatılan insanlar var bu hayatta bu acı mı deyip beni teselli etmeye çalıştı. :) Güvenmek istedim. İnanmak istedim. Belki doğru kişidir dedim. Benden hoşlandığını yanıma gelmek istediğini söylüyordu. Yaklaşık bir hafta konuştuk ama numara verme olayı vs olmadı kendini sakladığını hissediyordum ki bir gece bana sevgilisi olduğunu söyledi bir daha konuşmayalım dedi engelledi ve çekti gitti..
Ben neden bunları yaşıyorum kızlar benim ne yapmam gerekiyor bana biri yol göstersin? Ben artık kimseye güvenemiyorum ciddi güven sorunum oluştu. Sevmek, sevilmek, güvenmek istiyorum. Başka bir şey istemiyorum ben..
Size burdan açık açık yazamıyorum ama beni özelden dinleseydiniz hak verirdiniz. Babası olmayan ya da babası olup yeterince sevgi görmeyen ve iletişimi kopuk olan kızlar hayata 1-0 yenik başladığını erkeklere daha çabuk kandığını bütün psikologlar bas bas bağırıyorlar. Ki gittiğim psikologla da bunun üzerine uzun uzun konuşuyoruz şu an. Bence siz yargılamak yerine empati kurmayı deneyin.
Çok anlam yüklüyorum evet farkındayım.Çabuk baglaniyorsun da ondan . 4 saatte neyin acısını cekiyorsun. Biraz zaman ver ilişkiye ilk bulusmada yanaşma , her hiyarim var diyene tuzunla koşma. Ne diye yaşadıklarını anlatıyorsun kim ki o ?
Siz böyle olduğunuz için babasız büyüyen kızların erkeklerin tuzaklarına daha kolay düştükleri gerçekliğini inkar edemezsiniz maalesef. Bunu ben değil bilim söylüyor. Ve evet 24 yaşıma kadar erkeklere yaklaşamadım ben. Arkadaşlık bile kuramadım. Psikologa gittim aylarca ve babamla olan travmalarımı çözmeye çalıştık.Hayır hak vermezdim.
Bak 17-18yaşında olsan, gerçekten hak verirdim, çünkü bu yaşlarda hatalar oluyor. Kimsenin 17-18yaşındaki tecrübesiz hali ile 21 yaşındaki hali bile aynı değil. Düşün 2-3 sene var arada.
Bilerek yaptığın, isteyerek yaptığın ama sonunda senin istediğin gibi sonuçlanmadığı davranışlarına böyle bahaneler bulamazsın. Bir kere değil iki kere değil, ooo ne bu?
Benim babam böyle soğuk, mesafeli, işkolik biridir, yani o dediğin gibi yeterince babişko sevgisi alamadan büyüdüm, bir kez bile bana bir erkeğin saygısızlık yapmasına izin vermedim, çünkü böyle erkekleri hayatıma almadım. Hayatımda hep efendi, düzgün, bana insanca davranan erkeklere ilgi duydum, böyleleri ile sevgili oldum.
hayır seviştiklerinizle sanaldan seviştiniz demiyorumYa seviştiğim adamlarla sanaldan mı seviştim? Zaten diyorum kendimi toparlamaya çalıştığımı. Ve ansızın karşıma çıktığını. Her yerden çıkabilir bu kişi sanal da olur dışarda da olur. Sohbet ettik ve hoşlandım niye anormal bir durummuş gibi nitelendiriyorsunuz bunu, sosyal medyadan tanışıp çok evlenen arkadaşım da var etrafımda benim.
Hayır hak vermezdim.
Bak 17-18yaşında olsan, gerçekten hak verirdim, çünkü bu yaşlarda hatalar oluyor. Kimsenin 17-18yaşındaki tecrübesiz hali ile 21 yaşındaki hali bile aynı değil. Düşün 2-3 sene var arada.
Bilerek yaptığın, isteyerek yaptığın ama sonunda senin istediğin gibi sonuçlanmadığı davranışlarına böyle bahaneler bulamazsın. Bir kere değil iki kere değil, ooo ne bu?
Benim babam böyle soğuk, mesafeli, işkolik biridir, yani o dediğin gibi yeterince babişko sevgisi alamadan büyüdüm, bir kez bile bana bir erkeğin saygısızlık yapmasına izin vermedim, çünkü böyle erkekleri hayatıma almadım. Hayatımda hep efendi, düzgün, bana insanca davranan erkeklere ilgi duydum, böyleleri ile sevgili
Sorun cinsellik değil? Bunu anlamıyorsunuz? Adamın benim duygularımı istismar edip beni kullanması??
Sizin babanız annenizi öpmemiş olabilir ama benim babam annemi dovuyordu böyle bir ortamda büyüdüm. Bu da ister istemez çocukta bir travmaya ve bilinç altında değersizlik algısını kodlamasına neden oluyor. Biraz bilim takip edin lütfen..hayır seviştiklerinizle sanaldan seviştiniz demiyorum
sohbet edebilmek, sohbetinden keyif almak da sevişmek kadar önemli bu arada bence.
hem sevişeceğiniz hem sohbet edeceğiniz hem de başka şeyler de paylaşacağınız birisi olmalı ama, anlatabiliyor muyum?
diğerleri hata yaptım diyorusunz- geçer, unutursunuz- ama bu son olan olay resmen sanal alemde aşık oldum kfasındasınız. insan sanaldan da evlenebilir. ama önce bi tanışması lazımsiz ne yapsanız çok hızlı yaşayıp çok büyütüyorsunuz.
az bi sakin olun.
bu arada babamla hayayımda 1 kere olsun ne erkekler ne ilişkiler ne nasıl konuşulur ne evlilik ne o ne bu hiç bir şey konuşmuşluğum yok
benim annem babam dünyada gönül ilişkisi ya da cinsellik gibi mefhumlar yokmuş gibi davranıyorlar
ve ben 40 yaşındayım
ve 26 senedir de ailemden ayrı yaşıyorum
her babası olana babası ergenliğinde ilişkilere dair bilge, babacan ya da artık ne biliyim bilimsel vs vs konuşmalar yapmıyor
ya da anne-babası aşk evliliği yapmış değil bu toplumun büyük bir kısmının
ben babamın annemi öptüğünü hiç görmedim hayatımda.
bahane ediyorsunuz.
Sizin babanız annenizi öpmemiş olabilir ama benim babam annemi dovuyordu böyle bir ortamda büyüdüm. Bu da ister istemez çocukta bir travmaya ve bilinç altında değersizlik algısını kodlamasına neden oluyor. Biraz bilim takip edin lütfen..
Siz geri zekalı mısınız tam olarak? Hiç mi kitap açmadınız, okumadınız siz?Benim annem ilkokul mezunu bile olmayan anne babanın 7 çocuğundan biri, tüm çocukluğu babasından dayak yiyerek geçmiş, bu evde babanın anneyi dövdüğü ayrıntısını eklemeye gerek bile yok. Ne okumasına ne aile işi dışında çalışmasına izin verilmiş. Annemin, teyzelerimin evinde hiç şiddet olmadı, her zaman kendilerini birey olarak görüp, okumuş, iş güç sahibi olmuş kocalarına karşı duruşları oldu.
Sallama bilim vs diye. Yapmışsın bilerek isteyerek bir şey, sonucunda kendinde suç görmemek için, yaptıklarını kabul edememek için sallıyorsun. Allah akıl fikir versin.
Ay ben arkadasim araciligiyla tanistigim, aylarca konustugum adamin aslında bosanma surecinde ve evli oldugunu, karisinin aldattigi icin kapiya koyduğunu ve benimle konusurken karisini aldattigi kadinla beraber kadinin evinde yasadigini internetten öğrenmiştimya maalesef öyle olmuyor , benim de bir kaç ay önce yaklaşık 4 ay flört ettiğim adamın sevgilisi çıktı.
Hiçbir sosyal medyasında buna bi emare filan yoktu üstelik kendisi benim iş arkadaşımdı bayağı da sık görüşüyorduk.
Sizin asla düzgün bir ilişkiniz olmayacak. Baba sevgisi almamış babasız büyüyen kızlar asla iyi bir ilişki yaşayamazlar, sevilmezler, değer görmezler. En fazla babanız gibi biriyle olursunuz daha fazlası olamaz.Sizin babanız annenizi öpmemiş olabilir ama benim babam annemi dovuyordu böyle bir ortamda büyüdüm. Bu da ister istemez çocukta bir travmaya ve bilinç altında değersizlik algısını kodlamasına neden oluyor. Biraz bilim takip edin lütfen..
Evet isteyerek seviştim ama isteyerek ilişkiye girmedim!!!!! Olayın detayını bilmeden bu yargılama nedir Allah aşkına? Adam bana bozmıcam deyip bozdu beni diyorum. Psikolojim bozuldu hata üstüne hata yaptım. Hala daha üstüme gelip siz isteyerek yaşadınız diyorsunuz bana???Benim annem ilkokul mezunu bile olmayan anne babanın 7 çocuğundan biri, tüm çocukluğu babasından dayak yiyerek geçmiş, bu evde babanın anneyi dövdüğü ayrıntısını eklemeye gerek bile yok. Ne okumasına ne aile işi dışında çalışmasına izin verilmiş. Annemin, teyzelerimin evinde hiç şiddet olmadı, her zaman kendilerini birey olarak görüp, okumuş, iş güç sahibi olmuş kocalarına karşı duruşları oldu.
Sallama bilim vs diye. Yapmışsın bilerek isteyerek bir şey, sonucunda kendinde suç görmemek için, yaptıklarını kabul edememek için sallıyorsun. Allah akıl fikir versin.
Ay kafayı yicem şimdi. Ben böyle bir gerçeğin olduğunu söylüyorum. Hatalarımın sebebinin yüzde ellisi benim payım olabilir ama bu da gelecekte kız çocuklarının hata yapmasına neden oluyor. Sevgi görmediği için sevgiyi başka erkeklerde arıyor ve çabuk bağlanıyorSizin asla düzgün bir ilişkiniz olmayacak. Baba sevgisi almamış babasız büyüyen kızlar asla iyi bir ilişki yaşayamazlar, sevilmezler, değer görmezler. En fazla babanız gibi biriyle olursunuz daha fazlası olamaz.
Bunlar benim gerçek düşüncelerim değil ama sizin istediğiniz cevap sanırım. Buyrun hayrını görün.
Siz geri zekalı mısınız tam olarak? Hiç mi kitap açmadınız, okumadınız siz?
“Baba ile kurulan ilişki, çocuğun geleceğini tasarlıyor. Çocuğun ilk modeli: Anne ve baba…
Ebeveynlerin aile içindeki davranışları, çocukların kişisel gelişimi üzerinde büyük rol oynuyor. Uzmanlara göre “baba” figürü, çocuğun ruh halinin şekillenmesinde en önemli faktör. Şiddet gösteren bir baba, çocuklarının da şiddete eğimli bir şekilde yetişmesine neden olurken, gücünü sevgisi ile gösteren baba ise çocuklarının sevgi dolu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.“
Bir uzman psikoloğun yazısı. Aynen sallıyorum ben. En akıllı sizsiniz.
Evet isteyerek seviştim ama isteyerek ilişkiye girmedim!!!!! Olayın detayını bilmeden bu yargılama nedir Allah aşkına? Adam bana bozmıcam deyip bozdu beni diyorum. Psikolojim bozuldu hata üstüne hata yaptım. Hala daha üstüme gelip siz isteyerek yaşadınız diyorsunuz bana???
Tamam işte ben de onu diyorum. Çekin elinizi eteğinizi bu erkek işlerinden. Düzgün adam sizi bulmaz boşverin.Ay kafayı yicem şimdi. Ben böyle bir gerçeğin olduğunu söylüyorum. Hatalarımın sebebinin yüzde ellisi benim payım olabilir ama bu da gelecekte kız çocuklarının hata yapmasına neden oluyor. Sevgi görmediği için sevgiyi başka erkeklerde arıyor ve çabuk bağlanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?