kimseye güvenme diyen birinin niyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasil bir hayal kirikligi yasadiysa artik...dogru soyluyor kocani sev mutlu ol ama askindan da perisan olma kimse vu kadar sevgiyi haketmiyor ...özetle aynen katiliyorum ablaya

eşinle çok iyisin, mutlusun ama bir akraba diyor ki ''kimseye güvenme, fazla bağlanma bu hayatta hiçbir şey belli olmaz'' niyeti iyi mi yoksa kötü mü? iyiliğine söylüyorum diyor bir de ben sinir oluyorum nedense ve hepte bu konu açılıyor. ben eşimi övmüyorum da kötülemiyorum da halbuki ama yeni evliyim, mutluluğum belli oluyor, ona bağlı olduğum belli oluyor biraz tabi
Çok bağlı olduğunu gördüğü için söylüyordur. Hayatın gerçeği maalesef kimseye körü kürüne güvenip bağlanmamaktan geçiyor. Bugün mutluysan yarın hayal kırıklığına uğrama ihtimali hep var. O akrabanın söylediğine tecrübe diyoruz.

..bazı insanlar fesatlığından bazıları iyi niyetinden konuşur..ama hep konuşur..söylediğini göz ardı etmeyin ama çokta takılmayın..

Kimseye güvenme diye belki öylesine verilmiş bir nasihati niye bu kadar takıyorsunuz? Bu kadar da düsünmeyin ya. Sizi çekemiyor diyenler bile olmuş büyük ihtimal siz de öyle düşünüyorsunuz ama bu cümleden çıkarılacak bir şey değil bu aslında veri az çünkü. Tabii bazı kişiliğe sahip insanlar çıkarır işte

Bu kadar felaket tellalığına ben aşırı sinir oluyorum. Her şey insanlar için ama bana böyle söyleyenleri ben tersliyorum. Sürekli ama sürekli nolacağı belli olmaz herkese çok güvenme. Bu hayata sürekli kuşku ve manyaklıkla bakarak davranılmaz. Ben tersliyorum elimde değil, enerjimi emcükleyen insanları

İnsan bir konuda bir kere nasihat verir, iki kere verir. Her seferinde aynı konuyu açarsa açıkçası ben de rahatsız olurdum. Söylemek istediğin bir şey mi var x diye açıkça sorardım. Yani eşimle alakalı bir şey mi ima etmeye çalışıyor, bir konuda bir şey biliyor da uyarma amaçlı mi diye muhtemelen açıkça sorardım üçüncü nasihatinde. Yok falan derse de karşımdaki kişi isterse iyi niyetli olsun ben bir daha bu nasihatini dinlemek istemediğimi kibarca ifade ederdim. Tamam hayat bu ne olacağı belli olmaz, yarın guvendigimiz dağlara kar yagabilir ama her seferinde de konu buraya gelmesin bı zahmet. Ne gerek var aynı şeyi defalarca kez söylemeye üstelik ortada bir problem yokken. Kendi nasihatini bir iki kez söylesin yeterli, kendisine saklasın gerisini.

Acaba sizinle ilgili bir şey biliyor da açık açık söyleyemiyor mu? Üstü kapalı kimseye güvenme diyebiliyor? Eş, aile her şey olabilir? Ben olsam açık açık bir şey mi biliyorsun da üstü kapalı beni uyarıyorsun? Bir şey varsa söyle açıkça derim. Evet kimseye güvenmiceksin herkese açık kapı bırakacaksın ama bunu siz zaten bilmiyor musunuz? Söylemeye gerek var mı? Ben tuhaf kokular aldım kusura bakmayın.

Acaba sizinle ilgili bir şey biliyor da açık açık söyleyemiyor mu? Üstü kapalı kimseye güvenme diyebiliyor? Eş, aile her şey olabilir? Ben olsam açık açık bir şey mi biliyorsun da üstü kapalı beni uyarıyorsun? Bir şey varsa söyle açıkça derim. Evet kimseye güvenmiceksin herkese açık kapı bırakacaksın ama bunu siz zaten bilmiyor musunuz? Söylemeye gerek var mı? Ben tuhaf kokular aldım kusura bakmayın.
yok öyle birşey değil, kimseye bağlanma anlamında söylüyor, boşanmalar, anlaşmazlıklar, aldatmalar arttığından dolayı

eşinle çok iyisin, mutlusun ama bir akraba diyor ki ''kimseye güvenme, fazla bağlanma bu hayatta hiçbir şey belli olmaz'' niyeti iyi mi yoksa kötü mü? iyiliğine söylüyorum diyor bir de ben sinir oluyorum nedense ve hepte bu konu açılıyor. ben eşimi övmüyorum da kötülemiyorum da halbuki ama yeni evliyim, mutluluğum belli oluyor, ona bağlı olduğum belli oluyor biraz tabi
Kim olduğuna bağlı benden yaşça büyükse bir yaşanmışlığı olmuştur zamanında , aynı şeyi benim de yaşama ihtimalime karşı bir tedirginlik olabilir uyarı mahiyetindedir diye düşünürüm. Güvendiğim ,sevdiğim biri ise bir şey biliyor da söyleyemiyor da bu kadarı ile mi yetiniyor derim. Normalde de art niyetli fesat biri ise içime kurt düşürüp beni huzursuz etmeye çalışıyor derim .

Haklısınız de🤐

Bu devirde babana bile güvenme.derler
Mevzu babaya güvenmemek değil
Herkese aynı olma temkinli ol ki sonrası üzülme

Çevremde çok degisik sekillerde kazik yiyen insanlar gordum. Mevzu ilişkilerse sevgililerimden aldatanlar da olmustu ama kimseye durduk yere ortada dert vs yoksa "kimseye güvenme" deme geregi duymadim. Uyuz bir şey bence iyi niyet bile olsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X