- 18 Nisan 2014
- 1.198
- 560
- 83
- Konu Sahibi elmalxix turta
-
Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay kimyasal gebelik yaşadığımı öğrendim. Adetim yaklaşık 10-15 gün kadar gecikmişti. Bu sırada yurtdışına çıkmıştım. Orada kahverengi lekelenmelerim başladı ve ardından dönmeme 1-2 gün kala aşırı stresle beraber kanamam oldu. 1-2 aydır gebelik düşündüğümüz ve yeni korunmayı bıraktığımız için ben sadece ihtimal veriyordum.
Dönüşümde kanamam epey azalmasına rağmen hemen kesilir gibi olduğu için bir terslik olduğunu düşündüm ve hemen dönüşümün ertesi günü doktora gittim. Değerim 107.9 idi. Ama kanamam olduğu için riskli gebeliğimi netleştirmek için istirahat ve 2 gün sonra tekrar kan tahlili verdi. Bu süreçte dinlenmeye gayret ettim. Fakat 2 gün sonraki testlerde değerim 62.7'ye düşmüştü. Rahim kalınlığım da 11.6 olduğu için doktor 28 Mayıs öğleyin apar topar beni kürtaja aldı. Rahmimi inceltmesi gerektiğini, hala dış gebelik riskini elemediğini, bebeğin kendi düşmesini beklemenin benim için riskli olacağını ve patoloji sonuçlarına göre net bir teşhis koyacağını söyledi.
Sonradan çok takdir edilen ve sevilen bir doktor olduğunu öğrendim. Yaklaşımı da hep motive edici ve moral vericiydi.
Sonraki tahlillerle takibime devam etti. Değerim önce 33, ardından 4,5'a düştü.
Dün patoloji sonuçlarımı aldım. Kesinlikle sağlıksız bir gebelik olduğunu ve kimyasal gebelik olduğunu söyledi. 2-3 ay korunma ve 20 gün ilişkisiz dönem verdi.
Normal, sağlıklı ve hayırlı bir gebelik yaşamak ve o bebeği kucağıma almak istiyorum. Bana önerileriniz nelerdir arkadaşlar?
Çok teşekkür ederim. Umarım ben de Ağustos'tan sonra sizin gibi hemen hamile kalabilirim.Geçmiş olsun canım.. Öncelikle şunu söyleyim kimyasal gebelik çok sık rastlanan doğal bir süreç epey de okumuşsundur zaten tabi biraz da hayal kırıklığı yaşatıyor haliyle istenen bir gebelikse ama altında yatan ciddi bir sebep yoksa tekrar sağlıklı gebelik yaşanıyor.. Bence doktorunu dinle madem memnun da kaldın kürtaj da olmuşsun biraz ara vermek iyi olabilir.. Ben de Nisan Ayında geçirdim bir hafta adet gecikmesiyle kanamam başladı hcg 16 idi kanama başlayınca müdahale edilmedi kendiliğinden sonlandı doktorum da kanama bitince muayene etti hersey yolunda yumurtalıklar Çalışmaya Başlamış bile istiyorsan ara vermeye gerek yok dedi ama ben yine de 2 hafta falan dinlendim ve o ay tekrar hamile kaldım yani tekrar normal regl olmadan tabi haliyle çok tedirgin oluyorsun çok şükür bı sefer hersey yolunda 9. Haftamıza girdik.. Sen de rahat ol 1 ya da 2 ay dinlen sonra Çalışmalara devam :) hersey gönlünce olsun..
Çok teşekkür ederim. Umarım ben de Ağustos'tan sonra sizin gibi hemen hamile kalabilirim.
Çok geçmiş olsun. Üzülmemeye ve kendini yıpratmamaya çalış sadece canım. Hepimiz yaşadık ve çok büyük hayal kırıklığı oldu.ama allah öyle büyük ki zamanı vakti ne zamansa veriyo.bol bol dua et.eminim çok beklemeden sende sağlıklı bi gebelik yaşarsın. Allah kimseye aratmasın inşallahMerhaba arkadaşlar,
Geçen ay kimyasal gebelik yaşadığımı öğrendim. Adetim yaklaşık 10-15 gün kadar gecikmişti. Bu sırada yurtdışına çıkmıştım. Orada kahverengi lekelenmelerim başladı ve ardından dönmeme 1-2 gün kala aşırı stresle beraber kanamam oldu. 1-2 aydır gebelik düşündüğümüz ve yeni korunmayı bıraktığımız için ben sadece ihtimal veriyordum.
Dönüşümde kanamam epey azalmasına rağmen hemen kesilir gibi olduğu için bir terslik olduğunu düşündüm ve hemen dönüşümün ertesi günü doktora gittim. Değerim 107.9 idi. Ama kanamam olduğu için riskli gebeliğimi netleştirmek için istirahat ve 2 gün sonra tekrar kan tahlili verdi. Bu süreçte dinlenmeye gayret ettim. Fakat 2 gün sonraki testlerde değerim 62.7'ye düşmüştü. Rahim kalınlığım da 11.6 olduğu için doktor 28 Mayıs öğleyin apar topar beni kürtaja aldı. Rahmimi inceltmesi gerektiğini, hala dış gebelik riskini elemediğini, bebeğin kendi düşmesini beklemenin benim için riskli olacağını ve patoloji sonuçlarına göre net bir teşhis koyacağını söyledi.
Sonradan çok takdir edilen ve sevilen bir doktor olduğunu öğrendim. Yaklaşımı da hep motive edici ve moral vericiydi.
Sonraki tahlillerle takibime devam etti. Değerim önce 33, ardından 4,5'a düştü.
Dün patoloji sonuçlarımı aldım. Kesinlikle sağlıksız bir gebelik olduğunu ve kimyasal gebelik olduğunu söyledi. 2-3 ay korunma ve 20 gün ilişkisiz dönem verdi.
Normal, sağlıklı ve hayırlı bir gebelik yaşamak ve o bebeği kucağıma almak istiyorum. Bana önerileriniz nelerdir arkadaşlar?
Çok geçmiş olsun. Üzülmemeye ve kendini yıpratmamaya çalış sadece canım. Hepimiz yaşadık ve çok büyük hayal kırıklığı oldu.ama allah öyle büyük ki zamanı vakti ne zamansa veriyo.bol bol dua et.eminim çok beklemeden sende sağlıklı bi gebelik yaşarsın. Allah kimseye aratmasın inşallah
Cevabın için teşekkürler. Motive edici oluyor gerçekten. Peki hamile kalmak için ya da bu durumu tekrar yaşamamak için neler yaptın? Nelere dikkat etmeliyim? Ve hamile kalmak için neler yapayım?Çok geçmiş olsun. Üzülmemeye ve kendini yıpratmamaya çalış sadece canım. Hepimiz yaşadık ve çok büyük hayal kırıklığı oldu.ama allah öyle büyük ki zamanı vakti ne zamansa veriyo.bol bol dua et.eminim çok beklemeden sende sağlıklı bi gebelik yaşarsın. Allah kimseye aratmasın inşallah
Merhaba. Cevabın bana mıydı bilmiyorum ama ben ilaç kullanmıyorum şu an. Sanırım herşey yolunda, inşallah öyledir. Peki sen nasılsın? Senin için herşey yolunda mı? Hamilelik takvimin yok bugün. Merak ettim...Herşey yolunda mı canım? ilaç kullanıyor musun ?
Yolunda çok şükür canım. Düşük önleyici iğne oluyorum 12. Haftaya devam edicez.bebisim iyi bi sıkıntı yok. İstirahat ediyorum bol bol :) senin nasıl gidiyor aynıyız heralde seninle.Herşey yolunda mı canım? ilaç kullanıyor musun ?
Merhaba. Cevabın bana mıydı bilmiyorum ama ben ilaç kullanmıyorum şu an. Sanırım herşey yolunda, inşallah öyledir. Peki sen nasılsın? Senin için herşey yolunda mı? Hamilelik takvimin yok bugün. Merak ettim...
Evet aynıyız ama benim sat tarihiyle epey fark var arada normal de 35 günde adet olurum buna bir de kimyasal gecikmesi eklenince 26. Günde falan yumurtladım Allahtan hamile kaldığım günü biliyorum o tarihle gün ve gün uyumlu 9. Hafta içindeyiz.. Ben de fitil şeklinde progeston kullanıyorum ama pek de memnun Değilim kullanmasam mı diyorum çünkü dışardan hormon takviyesi çok da iyi değilmiş ayrıca benim ara kanama lekelenmeler falan hiç olmadı sadece ben yok belim ağrıyor falan deyince bir de geçen ayki kimyasaldan ötürü verdi yoksa ultrasonda falan da herhangi bir risk yok dedi.. Şimdi yurt dışındayım cuma döneceğim Türkiye'ye ordaki doktor karar versin bırakmana dedi doktor da.. Bir de sana bakıldı mı burda bana hemen hormon tahlili de Yaptılar tsh az biraz yüksek çıktı yani az Çalışıyor demekmiş ters orantılı.. Tiroid yani çok önemli gebelikte onun için de ilaç başladık.. 4.5 üst seviye benim 4.70 gebelikte çıkmış olabilir dedi çünkü 2 yıl önce bakılmış 2.5 çok iyiymiş neyse 12 hafta olunca biraz rahatlarız galiba :)Yolunda çok şükür canım. Düşük önleyici iğne oluyorum 12. Haftaya devam edicez.bebisim iyi bi sıkıntı yok. İstirahat ediyorum bol bol :) senin nasıl gidiyor aynıyız heralde seninle.
Çok sevindim. Maşallah. Evet büyük ihtimal ben de öyle olurum, sakınırım. :) Çok sevindim. Allah hayırlı hamilelikler versin.çok şükür yolunda canım :) ben biraz eski kafalıyım galiba hamilelik takvimini kaldırdım garip geliyor burda yıllardır hamile kalmayı bekleyen arkadaşlar var ya ne bileyim rahat edemedim :) sen de aynı şeyi yaşayacaksın maalesef insan biraz tedirgin oluyor haliyle başka da sıkıntımız yok şükür..
Çok sevindim. Maşallah. Evet büyük ihtimal ben de öyle olurum, sakınırım. :) Çok sevindim. Allah hayırlı hamilelikler versin.
Hazel21'e sorduğum soruyu sana da sormak istiyorum. Peki hamile kalmak için ya da bu durumu tekrar yaşamamak için neler yaptın? Nelere dikkat etmeliyim? Ve hamile kalmak için neler yapayım?Âmin canım sağol .. Senin de haberlerini alırız inşallah vakti geldiğinde :)
Gebelik o kadar karmaşık bir süreç ki tıp da çoğu konuda yetersiz bence..kimyasal gebeliklerde sağlıklı değilmiştir diyolar geçiyorlar anca 4-5 kere tekrar edecek de iyce inceleyecekler.. Ama şöyle ki kimyasal gebelik yaşayan herkes sonunda bebeğine kavuşuyor çünkü kimyasal gebelik sonrası en azından gebe kalınabilindiği ispatlanmış olunuyor.. Doktorumun bir sözü olmuştu gebelik piyango gibidir tutar ya da tutmaz tutana kadar devam diye :)) ben hala soru sormaya devam edince tamam bunu unut gitsin dedi yani olumsuz düşünme her gebelik bireyseldir aynısı tekrarlanacak diye birşey yok nitekim benim 5 yaşında bir kızım var hiçbir sıkıntım olmadı son ana kadar çalıştım bir de evime uzak bir yerdi okulum aklımın ucundan geçmedi hiç bir olumsuzluk be birşey de olmadı.. Sonra kimyasal işte sonra tekrar gebelik mantık aranmıyor yani.. Ben sadece enfeksiyon falan varsa gider diye Soğan kürüne başladım kimyasaldan sonra 3-5 gün anca yapabildim iğrençti tadı sonra yumurtlama günüme dikkat ettim.. Başka da birşey yapmadım. Sen istersen yapılmadıysa bir de tahlil yaptır hormon tsh ve fsh falan bakıyorlar ya.. Sonra Çalışmalara devam :))Hazel21'e sorduğum soruyu sana da sormak istiyorum. Peki hamile kalmak için ya da bu durumu tekrar yaşamamak için neler yaptın? Nelere dikkat etmeliyim? Ve hamile kalmak için neler yapayım?
bende kimyasal gebelik geçirenlerdenim beta hcgm 31,7 çıkmıştı ve ertesi günü yoğun bi kanamam Rabbim Bundada vardır bi hayır diyorum ama gözümün yaşını dindiremiyorum kimyasal gebelikten sonra hamile kalan var mı hemen İnşallah sağlıkla kucağımıza nasip olur
Tatlım bana kendi doktorum korunmana gerek yok dedi.Cevabın için teşekkürler. Motive edici oluyor gerçekten. Peki hamile kalmak için ya da bu durumu tekrar yaşamamak için neler yaptın? Nelere dikkat etmeliyim? Ve hamile kalmak için neler yapayım?
Bana da doktor belki yerleşme kanamasıdır dedi.ama riske atmayalım 12. haftaya kadar iğne ol dedi. Kanama bile değildi çok az açık kahve bi akıntıydı ama korktum ve iğnelere devam ediyorum. Sende türkiyeye gelene kader kullan hem yolculukta bişey olmasın. Benim de bütün testlerim yapıldı 2 hafta önce. Her şey normal dedi doktorum çok şükür. İlaç vermedi.folik asit ve balık yağı kullanıyorum sadece.Evet aynıyız ama benim sat tarihiyle epey fark var arada normal de 35 günde adet olurum buna bir de kimyasal gecikmesi eklenince 26. Günde falan yumurtladım Allahtan hamile kaldığım günü biliyorum o tarihle gün ve gün uyumlu 9. Hafta içindeyiz.. Ben de fitil şeklinde progeston kullanıyorum ama pek de memnun Değilim kullanmasam mı diyorum çünkü dışardan hormon takviyesi çok da iyi değilmiş ayrıca benim ara kanama lekelenmeler falan hiç olmadı sadece ben yok belim ağrıyor falan deyince bir de geçen ayki kimyasaldan ötürü verdi yoksa ultrasonda falan da herhangi bir risk yok dedi.. Şimdi yurt dışındayım cuma döneceğim Türkiye'ye ordaki doktor karar versin bırakmana dedi doktor da.. Bir de sana bakıldı mı burda bana hemen hormon tahlili de Yaptılar tsh az biraz yüksek çıktı yani az Çalışıyor demekmiş ters orantılı.. Tiroid yani çok önemli gebelikte onun için de ilaç başladık.. 4.5 üst seviye benim 4.70 gebelikte çıkmış olabilir dedi çünkü 2 yıl önce bakılmış 2.5 çok iyiymiş neyse 12 hafta olunca biraz rahatlarız galiba :)
Tatlım bana kendi doktorum korunmana gerek yok dedi.
Bana da doktor belki yerleşme kanamasıdır dedi.ama riske atmayalım 12. haftaya kadar iğne ol dedi. Kanama bile değildi çok az açık kahve bi akıntıydı ama korktum ve iğnelere devam ediyorum. Sende türkiyeye gelene kader kullan hem yolculukta bişey olmasın. Benim de bütün testlerim yapıldı 2 hafta önce. Her şey normal dedi doktorum çok şükür. İlaç vermedi.folik asit ve balık yağı kullanıyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?