Kına da takılan paralar

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
Merhabalar yine ben :|
2 aydir nisanliyim. Eylülde düğünüm olacak. Durumumuz pek iyi değil. Babam kredi çekip düğün masraflarını halletmek istedi ama kredide çıkmadı.
Asgari ücretle çalışıyorum ama maasim bana hic kalmıyor. Direk babama veriyorum. Ben sana hepsini alırım suan cok paraya ihtiyacım var diyo. Aliyorda yavas yavaş.
Neyse asıl sorun babam kinada takılan paralar bize verilsin takilar sizde kalsin. O parayla da kina icin tutulan salonun parasini öderiz dedi. Ama benimkine bunu nasil soyleyecegim. Soylesem allah var tamam der lafını bile etmez ama bana bu durum çok zor geldi zoruma gitti acikcasi böyle bişeyi söylemek.
Adetlerimizde böyle bişey var, ama babam almamayi düşünüyordu. Tabi evdeki hesap çarşıya uymayinca mecburen böyle bişey istedi. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz. Cikmazda hissettim kendimi. Şu düğün bi olsaydida bu streslerden kurtulsaydim ya (
-- Bu arada nisanlim baska şehirde yaşıyor. Kınayi oyüzden düğün gibi yapilacak burda. Nisanlimin yaşadığı sehirde de düğün yapılacak

Son düzenleyen: Moderatör:
kınada gelen takılar paralar normalde kızda kalır benim bildiğim.
her yörenin adeti farklı ama yani nişanlın da sorun etmeyecekmiş. bence bu kadar sıkıntı yapma kendine.
bide biraz beklesemiydiniz acaba durumların daha müsait olması için?

Ben anneme verdim zaten. Esimin ailesi de salon paralarinı odediler. Nisanlina sizinkiler de alsınlar diye teklif edebilirsin. Etmene bile gerek yok aslinda. Nisanlin hayır illa biz alicaz diyecekse sikinti vardir tekrar sorgularsin.

Nisanlim baska sehirde yasadigi icin mecburen yaşadığım yerde de yapmak zorunda kaldik yoksa kina da yakin akrabalari çağırıp evde bile yapardık.

Ben salonu vs kendim ayarlamıştım kına için. Kına akşamı da parayı abime verip ertesi gün için gönderdim. Şahsen babam yapsın filan diye bi beklentim olmadı. Parayı vs de kimseye vermedik.

Böyle bir adet bende gördüm. Arkadasım evlendı kına takılarını kızın ailesı aldı, düğün takılarını erkegın kı aldı. Onlara pek bişey kalmadı. Kına takılarını ailene verırsen karsı tarafta düğündekilerı alabılır yani.

evde ufak tefek işler yapın. tamam büyük para getirmez ama ucundan kıyısından yeter. mesela ev hanımı birkaç arkadaşım doğum günü kurabiyeleri yapıyor. kokulu taşlar yapıyor. örme sepetler yapıyor. üstelik küçük çocukları da var. akşam gelince birkaç saat uğraşsanız biraz birikir.

sonuçta düğün gibi olacaksa babanıza verin ama nişanlınıza son dakika söyleyin
onun ailesi doldurup altınlarla birlikte almasın sonra

Kına yapmayın
ben ıkı kere evlendım ıkısınde de kına yapmadım
maddi zorluktan değil , sadece kınayı sacma buldugum için

böyle bırseyı nişanlınıza teklıf etmenız uygun olmaz bence.

Kına yapmadım. Sadece nikah yapıldı. Eşimin şehrinde de düğün oldu. Siz de yapmayın gereksiz masraf bana göre

Bu şartlarda neden düğün gibi kina yapıyorsunuz anlamadim. Ayaginizi yorganiniza gore uzatsaniza. Ben aizin yeriniDe olsam kendim istemezdim bu sartlar altinda. Vicdanim rahat etmezdi.Zaten düğün gibi kina olayini hic anlamam. Kina kizin baba evinde geçireceği son gündür. Disarida yapmak kadar büyük bir sacmalik yok. Maneviyati zaten baba evinde yapilmasinda. Ha kina masraflarini zaten geleneksel olarak erkek tarafi karsilar sorununuz buysa.

Benim kızkardeşimin kınasında epeyce altın ve para takıldı. 10 bin kadar. Annem asla istemedi ama kızkardeşim zorla verdi. Doğru olan budur demiyorum ama ailenin sıkıntıda olduğunu göre göre salon falan tutmak bana doğru gelmiyor.

buarada
kız tarafı memleketinde düğün gibi kına yaptığında henlde gördüğüm duyduğum erkek tarafı öder
hatta bazı kız tarafı kına bizim biz burada da düğün istiyoruz yapın diyebiliyor
erkek tarafına 2. düğün yaptırılıyor

Durumunuz bu kadar zorda ise eve kız arası ufak bir etkinlik yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…