Kına zaten erkek tarafına ait değil mi ki?
durumunuz müsait değilse nikahı sizin memlekette yapabilirsiniz. Hem tüm konu komşu akraba gelip seni gelinlikle görmüş olur hem takılarını takarlar.
Ya da erkek tarafından kendi memleketinizde de düğün isteyin. Biz öyle yapmıştık, önce kabul etmediler bizimkiler tamam o zaman biz yapalım ama takılanları da alırız masrafı karşılarız deyince masrafları yarıya bölüp ailelerin ödemesi noktasında anlaşmıştık.
Paranın da hepsini istemiyoruz salonun ucretini aliriz gerisi sizde kalır dedi.Benimde aynı sizin gibi oldu, biz çok daralmıştık ama ztn ilk salon tuttuğumuza eşim salon parasını vereceğini söyledi ve konuyu kapadı. Benim iki cemiyetimde de çok fazla takı takıldı, salon parası uygundu ama onun kat kat fazlası takı nakit para geldi, biz hangi gün ne kdr toplandı bilmiyoruz, kurdelesiyle koyduk balayından sonra eşimin ailesinden aldık. Ne annemin böyle talebi oldu, ne eşimin ailesinin. Uygun olan sizin ödemeniz, kimseye de takı bırakmamanız. Düğün gibi kına ve düğün peşpeşe ise, takı bölünüyor ztn ve işler karışıyor
Paranın da hepsini istemiyoruz salonun ucretini aliriz gerisi sizde kalır dedi.
Ne kadar çirkin bir deyim
Nişan,kına,düğün vs de takılan takılar gelin ve damata takılır.Niye???? Yeni ev kuruyorlar yuva kuruyorlar destek olmak için.Ne saçma adetler ve anlayışlar var.Ne paragöz aileler var inanamıyorum.Kendi ailemede şükrediyorum.
Takı para farkediyor mu? Genel anlamda takılanlardan bahsediyorum.Nişanlınızın aileside takılanlarla düğünü ödemek isterse onlarada verecek misiniz takılanları ( para altın farketmez )Paragoz aileyle ne alakası var??? Takilan takilari değil sadece paranın bir kısmını istediler. Ondada para bulamadığı icin? Yoksa kimsenin gözü takilanlarda değil!
salon parası çıkacak kadar para takılacak mı peki ya takılmazsa, ben düğünde takarım diyenler çıkacaktır
Takı para farkediyor mu? Genel anlamda takılanlardan bahsediyorum.Nişanlınızın aileside takılanlarla düğünü ödemek isterse onlarada verecek misiniz takılanları ( para altın farketmez )
Merhabalar yine ben :|
2 aydir nisanliyim. Eylülde düğünüm olacak. Durumumuz pek iyi değil. Babam kredi çekip düğün masraflarını halletmek istedi ama kredide çıkmadı.
Asgari ücretle çalışıyorum ama maasim bana hic kalmıyor. Direk babama veriyorum. Ben sana hepsini alırım suan cok paraya ihtiyacım var diyo. Aliyorda yavas yavaş.
Neyse asıl sorun babam kinada takılan paralar bize verilsin takilar sizde kalsin. O parayla da kina icin tutulan salonun parasini öderiz dedi. Ama benimkine bunu nasil soyleyecegim. Soylesem allah var tamam der lafını bile etmez ama bana bu durum çok zor geldi zoruma gitti acikcasi böyle bişeyi söylemek.
Adetlerimizde böyle bişey var, ama babam almamayi düşünüyordu. Tabi evdeki hesap çarşıya uymayinca mecburen böyle bişey istedi. Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz. Cikmazda hissettim kendimi. Şu düğün bi olsaydida bu streslerden kurtulsaydim ya(
-- Bu arada nisanlim baska şehirde yaşıyor. Kınayi oyüzden düğün gibi yapilacak burda. Nisanlimin yaşadığı sehirde de düğün yapılacak
Kınada takılanlar annenin süt hakkı derler. Ben hepsini anneme vermiştim. Eşim anlayışla karşıladı allah razı olsun.
Bak güzel arkadaşım sen beni yanlış anlıyorsun.Bu forumda bunun gibi çok dert okudum, çevremde de gördüm.Olabilir ailenin şuan durumu olmayabilir baban sıkışmış olabilir.İnsanlık hali,dünya hali herkesin başına gelir.Ama emin ol ilerde bu konu senin önüne konulur.Eşin yapmasa bile ailesi en ufak bir tartışmada senin yüzüne vurur baban kınadaki paraları aldı diye.Hepimiz kınamızın dügünümüzün en güzel şekilde olmasını isteriz ama sonradan canının sıkılmasını istemiyorsan bütçene göre bişeyler yap.Isterlerse veririz hakları benim ailem nasıl aliyosa düğünde de onlarin almasi hakkım derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?