Kına da takılan paralar

Kına zaten erkek tarafına ait değil mi ki?

durumunuz müsait değilse nikahı sizin memlekette yapabilirsiniz. Hem tüm konu komşu akraba gelip seni gelinlikle görmüş olur hem takılarını takarlar.

Ya da erkek tarafından kendi memleketinizde de düğün isteyin. Biz öyle yapmıştık, önce kabul etmediler bizimkiler tamam o zaman biz yapalım ama takılanları da alırız masrafı karşılarız deyince masrafları yarıya bölüp ailelerin ödemesi noktasında anlaşmıştık.

En başından keşke bu yapilsaydi. En başından bişey denilmeyip sonra da bu şekilde yapilmasida yanlış olur. Ailemde işini bilmiyor ki

nikah tarihini almadıysanız sizin memlekette nikah yapın. hem masraf olmaz hemde gelenler sizi gelinlikle görür. durum yoksa böyle şeylerin borçla yapılması saçma geliyor bana. birde ekonomik durum belli gelecek takılara, paralara güvenmeyin. siz taksanızda takamayacak olanlar olur. sarpa sarar işler.

Benimde aynı sizin gibi oldu, biz çok daralmıştık ama ztn ilk salon tuttuğumuza eşim salon parasını vereceğini söyledi ve konuyu kapadı. Benim iki cemiyetimde de çok fazla takı takıldı, salon parası uygundu ama onun kat kat fazlası takı nakit para geldi, biz hangi gün ne kdr toplandı bilmiyoruz, kurdelesiyle koyduk balayından sonra eşimin ailesinden aldık. Ne annemin böyle talebi oldu, ne eşimin ailesinin. Uygun olan sizin ödemeniz, kimseye de takı bırakmamanız. Düğün gibi kına ve düğün peşpeşe ise, takı bölünüyor ztn ve işler karışıyor

Paranın da hepsini istemiyoruz salonun ucretini aliriz gerisi sizde kalır dedi.

Nişan,kına,düğün vs de takılan takılar gelin ve damata takılır.Niye???? Yeni ev kuruyorlar yuva kuruyorlar destek olmak için.Ne saçma adetler ve anlayışlar var.Ne paragöz aileler var inanamıyorum.Kendi ailemede şükrediyorum.

Paranın da hepsini istemiyoruz salonun ucretini aliriz gerisi sizde kalır dedi.

Tamam olayı dediğim gibi şekillendirmek sizin elinizde, bu sorunu zararsız halledebilirsiniz. Yoksa yetişemiyorsa yapabileceği bişey yok ama açık açık takı istediler demeyin,nişanlınızı hazırlayın.

yapmayın bence de kına
evinizde yapıverin bitsin gitsin bence sonra çok pişman olursunuz
ya da salon tipi değil de hani birilerinin evinin altında kapalı garaj v.s. gibi bişey olabilir
benim kınam öyle olmuştu mesela.. çok da güzel olmuştu

Ne kadar çirkin bir deyim

aynen erkek evladın süt hakkı yok mu peki 20 ay emzirdim helali hoş olsun :)
batmanda çalışırken bi kadın geldi ben dedi süt iznimi kullanmak istemiyorum, 3 saat eksik çalıştığı için performansı eksik yatıyomuş, hakkımdan feragat ediyorum dedi, şube müdürümüz dedi ki o senin hakkın değil ki feragat edesin, bebeğin hakkı o süt dedi, kadın üstüne bi laf edemedi, emzirdiği için anneye hak...hiç aklıma gelmemişti, yavrum o benim yaa

Paragoz aileyle ne alakası var??? Takilan takilari değil sadece paranın bir kısmını istediler. Ondada para bulamadığı icin? Yoksa kimsenin gözü takilanlarda değil!

yapacak birsey yok ozaman kendi kınanızı kendini yapmıs olacaksınız kotu bir durum tabi o paralara sizinde cok ihtiyacınız olucak ama erkek tarafıda paraları istese yoksa dugun yapmayız dese erkek de mecbur verir ben boyle durumlarda ne dugun ne kına yaparım:) evimde yaparım kınayı salonda daevlenirim oldu bitti:)

salon parası çıkacak kadar para takılacak mı peki ya takılmazsa, ben düğünde takarım diyenler çıkacaktır

Paragoz aileyle ne alakası var??? Takilan takilari değil sadece paranın bir kısmını istediler. Ondada para bulamadığı icin? Yoksa kimsenin gözü takilanlarda değil!
Takı para farkediyor mu? Genel anlamda takılanlardan bahsediyorum.Nişanlınızın aileside takılanlarla düğünü ödemek isterse onlarada verecek misiniz takılanları ( para altın farketmez )

Takı para farkediyor mu? Genel anlamda takılanlardan bahsediyorum.Nişanlınızın aileside takılanlarla düğünü ödemek isterse onlarada verecek misiniz takılanları ( para altın farketmez )

Isterlerse veririz hakları benim ailem nasıl aliyosa düğünde de onlarin almasi hakkım derim

canım inan anlamıyorum yani asgari ücretle çalışıyorsunuz, babanızın durumu yok ama düğün gibi kına yapılıyor, bizim de 2 ayrı şehirde organizasyon yapıldı bir düğün bir nikah, ne kına işine girdik ne düğün, ben anlamıyorum ki, hem para yok hem herşey tam yapılma derdinde. sanırım milletçe bu algıyı yıkmamız gerekiyor.

soruna gelince, gerçekten kötü bir durum, altınlardan ziyade eşine ailem kınayı karşılayamayacak diyebilirsin. öncesinde açıkça konuş bakalım bir fikir birliğine varın. direk altınları babam istiyor demeyin, yanlış anlaşılmasın. birde erkek ailesinin durumu nasıl?

Isterlerse veririz hakları benim ailem nasıl aliyosa düğünde de onlarin almasi hakkım derim
Bak güzel arkadaşım sen beni yanlış anlıyorsun.Bu forumda bunun gibi çok dert okudum, çevremde de gördüm.Olabilir ailenin şuan durumu olmayabilir baban sıkışmış olabilir.İnsanlık hali,dünya hali herkesin başına gelir.Ama emin ol ilerde bu konu senin önüne konulur.Eşin yapmasa bile ailesi en ufak bir tartışmada senin yüzüne vurur baban kınadaki paraları aldı diye.Hepimiz kınamızın dügünümüzün en güzel şekilde olmasını isteriz ama sonradan canının sıkılmasını istemiyorsan bütçene göre bişeyler yap.
Ayrıca paragöz derken senin aileni kastetmedim.Canın sıkkın olduğu için yanlış anlamış olabilirsin.Mutluluklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…