kına yapmak o kadar masraflı değil. evde kendi aranızda yapabilrisiniz sonuçta kına gecesi özel bir gece gelin için
Sizin düğününüz için aileniz borca girince zorunuza gitmiyorda. Aileniz borç öderken o parayı yemek zorunuza gitmeyecek mi.
Bende verdim direk kınada takılanları. Hatta ne kadar takıldı onu bile sormadım. Saymadan verdim direk.
Düğünde de eşime söyledim haberi bile yoktu adamın. Bende söyleyeyim o zaman sonradan kimsenin lafı sözü olmasın dedi. Zaten ellerinden geleni fazlasıyla yaptı iki tarafta. İki üç altının paranın prşine düşemem.
sizin taraf gelsin sadece erkek tarafı düğünde bulunur zaten yakın çevreniz arkadaşlarınız falan gelir en azından.erkek tarafı farklı şehirde olduğu için aslında kına adı altında kız tarafının olduğu yerde düğün yapılacakmış, yani 2 düğün gibi bir şey.
Durumları yoksa verecek tabi.ama aldığı tüm parayı babasına veriyormuş, ben evlenirken babamı borca sokmadım ama maaşımı da vermedim, babası ya maaşını almayacak yada masrafları karşılayacak yani, bu kız da ne yapsın. bence toptan kınayı yapmasın derim ama yaparlar bilirim.
Durumları yoksa verecek tabi.
Adam alıp içkiye kumara yatırmıyomuş ki zaten yavaş yavaş yapıyomuş.
Yediriyolar içiriyolar okutuyolar bu insanlar bizi. Bedavaya getirmiyolar bu yaşa. Hala o evde yiyip içiyorsa Verilen üç kuruş göze batmamalı.
Süt hakkı eskilerin deyişi arkadaslar ben demiyorum yanlış anlaşılmasın üstüme gelmeyineşininizin annesi sütünü vermemiş demek ki :) bu süt hakkını bir kız atarfı alıyor çünkü
bence burda anca kafanız karışır. siz gidin güzelce nişanlınızla konuşun burda düğün olmayacağı için yani iki düğün senin ailenede ağır gelebilir tabiki onun için kınayı salonda yapalım dedik ama benim aileminde salonda yapacak gücü yok bende onlara yük olacağım diye üzülüyorum en azından salonun parasını takılan takılardan versek olur mu diyin. yani sizin fikriniz gibi söyleyin öyle daha hoş olur babam diyo derseniz insanoğlu içine kılçık düşer o an bişey demez ama sonra belki burnunuzdan getirir. bizde kınayı salonda yaptık benim sülalemin çoğu düğün başka şehirde olduğu için gelemiceyeklerdi 1 saat gelinlik giydim sonra kına kıyafeti. iki gün sonrada düğün oldu iki salonun hatta bütün düğün masrafı eşya o bu kendimiz karşıladık. kimsede burnunu sokamadı. herşeyde kendi emeğimiz var o yüzden bizim için daha kıymetli hiç bir şeyde hazıra konmadık. çok zorlandık ama mükafatı da büyük oldu. ailenizide ezdirmeden halledebilirsiniz. hatta sizinkilerinde durumu yoksa düğün salonunu da biz karşılayalım takılardan diye. hem nişanlınızın gözünde daha bi değerli olursunuz. biraz politik olmak gerekiyor
Çok zor. Keşke en başta maaşınızı babanıza vermeseydiniz de her şeyi kendiniz yapsaydınız. Artık nişanlınıza uygun bir vakitte kına masrafını da düğün masrafını da takıdan karşılayalım ailelere yük olmayalım demeniz lazım. Düğünü onlar yaparsa da takıları ailenize verirseniz ileride başınıza kakılabilir. Nişanlınız yapmasa ailesi yapabilir.
Ek olarak babanızın o kadar paraya ihtiyacı olmasının sizinle ilgisi var mı? Yani zaten aylık 1400 lira veriyormuşsunuz. Bu paradan kına yerinin parası çıkmıyor mu?
Kinada gelen paralar altinlar kizda kalir canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?