Kına da takılan paralar

kına yapmak o kadar masraflı değil. evde kendi aranızda yapabilrisiniz sonuçta kına gecesi özel bir gece gelin için

Sizin düğününüz için aileniz borca girince zorunuza gitmiyorda. Aileniz borç öderken o parayı yemek zorunuza gitmeyecek mi.
Bende verdim direk kınada takılanları. Hatta ne kadar takıldı onu bile sormadım. Saymadan verdim direk.
Düğünde de eşime söyledim haberi bile yoktu adamın. Bende söyleyeyim o zaman sonradan kimsenin lafı sözü olmasın dedi. Zaten ellerinden geleni fazlasıyla yaptı iki tarafta. İki üç altının paranın prşine düşemem.

kına yapmak o kadar masraflı değil. evde kendi aranızda yapabilrisiniz sonuçta kına gecesi özel bir gece gelin için

erkek tarafı farklı şehirde olduğu için aslında kına adı altında kız tarafının olduğu yerde düğün yapılacakmış, yani 2 düğün gibi bir şey.

ama aldığı tüm parayı babasına veriyormuş, ben evlenirken babamı borca sokmadım ama maaşımı da vermedim, babası ya maaşını almayacak yada masrafları karşılayacak yani, bu kız da ne yapsın. bence toptan kınayı yapmasın derim ama yaparlar bilirim.

erkek tarafı farklı şehirde olduğu için aslında kına adı altında kız tarafının olduğu yerde düğün yapılacakmış, yani 2 düğün gibi bir şey.
sizin taraf gelsin sadece erkek tarafı düğünde bulunur zaten yakın çevreniz arkadaşlarınız falan gelir en azından.
siz daha iyi bilrisiniz tabi de yani benim düşüncem bu .

Durumları yoksa verecek tabi.
Adam alıp içkiye kumara yatırmıyomuş ki zaten yavaş yavaş yapıyomuş.
Yediriyolar içiriyolar okutuyolar bu insanlar bizi. Bedavaya getirmiyolar bu yaşa. Hala o evde yiyip içiyorsa Verilen üç kuruş göze batmamalı.

Hem maaşınızı alıyor hem takılan parayı alıyor. Ne güzelmiş ne kolaymış baba olmak. Biz burada ailelerden çok maddi beklenti içinde olmayın diye tavsiye veriyoruz genelde ama varınızı yoğunuzu da verip durmayın yani siz de bir aile olacaksınız artık.
Erkek tarafı olsaydı isteyen kıyamet kopardı burada.

kınada takılanları biz aldık salon parasını ödedik sen işini nişanlınla halledicen bunda söylenmicek bir şey yok

Göze batma değil hepsi helal hoş olsunda benim gidip bunu nisanlima soylemem bana cok zor geliyor oldum olasi para konusunu konuşmayı pek sevmem

eşininizin annesi sütünü vermemiş demek ki :) bu süt hakkını bir kız atarfı alıyor çünkü
Süt hakkı eskilerin deyişi arkadaslar ben demiyorum yanlış anlaşılmasın üstüme gelmeyin
Ben de süt hakkı diyorlar diye vermedim aileme takilanlari, zorda olduklari icin verdim. Sadece öyle derler diye aktardim size.
Eşler arası uyum sağlanırsa anlasmazlik cikmiyor. Düğünde takilan paralar da eşimin hazirlik surecinde yaptigi borçlara gitti mesela. Senin paran benim param olmadı

Son düzenleme:
bence burda anca kafanız karışır. siz gidin güzelce nişanlınızla konuşun burda düğün olmayacağı için yani iki düğün senin ailenede ağır gelebilir tabiki onun için kınayı salonda yapalım dedik ama benim aileminde salonda yapacak gücü yok bende onlara yük olacağım diye üzülüyorum en azından salonun parasını takılan takılardan versek olur mu diyin. yani sizin fikriniz gibi söyleyin öyle daha hoş olur babam diyo derseniz insanoğlu içine kılçık düşer o an bişey demez ama sonra belki burnunuzdan getirir. bizde kınayı salonda yaptık benim sülalemin çoğu düğün başka şehirde olduğu için gelemiceyeklerdi 1 saat gelinlik giydim sonra kına kıyafeti. iki gün sonrada düğün oldu iki salonun hatta bütün düğün masrafı eşya o bu kendimiz karşıladık. kimsede burnunu sokamadı. herşeyde kendi emeğimiz var o yüzden bizim için daha kıymetli hiç bir şeyde hazıra konmadık. çok zorlandık ama mükafatı da büyük oldu. ailenizide ezdirmeden halledebilirsiniz. hatta sizinkilerinde durumu yoksa düğün salonunu da biz karşılayalım takılardan diye. hem nişanlınızın gözünde daha bi değerli olursunuz. biraz politik olmak gerekiyor

Çok zor. Keşke en başta maaşınızı babanıza vermeseydiniz de her şeyi kendiniz yapsaydınız. Artık nişanlınıza uygun bir vakitte kına masrafını da düğün masrafını da takıdan karşılayalım ailelere yük olmayalım demeniz lazım. Düğünü onlar yaparsa da takıları ailenize verirseniz ileride başınıza kakılabilir. Nişanlınız yapmasa ailesi yapabilir.

Ek olarak babanızın o kadar paraya ihtiyacı olmasının sizinle ilgisi var mı? Yani zaten aylık 1400 lira veriyormuşsunuz. Bu paradan kına yerinin parası çıkmıyor mu?

Aileme kizdigim nokta en başından bunu söyleyeceklerdi salon tutulmadan. Onlar salonu tuttu paralarini odedi. Biz salon tuttuk kaporasini odedik. Sonra odeyemeyecegini anlayınca ki en başından belliydi odeyemeyecegi. Kinadan odensin dedi. Şimdi bunu ne şekilde söyleyeceğim.

Çıkmıyor maalesef. Babam alıp kendi borçlarına ve benjm kredime yatırıyor. Gerci benim kredilerimide geciktirdi hep. Kendinkini odeyecegim derken. Yoksa ben çoktan kapamistim kredimi. Bütün eksiklerimide almıştım. Ama suan cok eksik var babam aliriz diyor ama nasil ne zaman bilmiyorum (

Babanız keyfinden istemiyor bu parayı belli ki gerçekten zor durumda ve cebine de koymayacak borç ödeyecek bir nevi o para zaten sizin için harcanacak Ayıp değil ya nakit takılan paralarla salonun parasını ödeyeceğiz deyin. Çok normal bir şey bu. Bende aldığım tüm maaşımı maddi olarak sıkışıklar diye annemlere veriyordum birkaç sene öncesine kadar. Sizi çok iyi anlıyorum şuan. Bu devirde borçsuz düğün dernek olmuyor maalesef. Canınızı sıkmayın parayı da ailenize verin bence.

Paranızı babanız aldıgına gore takılarıda almayıversın dıyorum

Bikaç ay önce kız tarafı kınadaki takıları istiyor diye bi konu açılmıştı. Herkes kız tarafının para gözlülüğünden, son dk böyle bi adet çıkarmasından fln neler neler yazıldı. Damat kabul etti ama kıza karşı doldu fln. O konuyu bulun bence. .

Biz kb tarafından adet olan bir çok şeyi bile istemedik ki ilerde sorun çıkmasın. Bence sizde bazı lükslerden kaçınıp kendiniz yapabilirsiniz. Babanızla konuşup 1-2 ay maaşını verme. Kına için biriktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…