- Konu Sahibi booksmoney
-
Paralar onun altınlar benim banka hesabımda duracak birikim olarak böyle anlaşmıştık bu yüzden de yapıyor olabilir gibi geldi.
Normalde benim cevremde olanlari anlatayim size belki yardimci olurum.Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Altınlarımı anneme bırakmayı düşünüyorum kesinlikle onlardan birine vermem böyle bir durumdan sonra.
Gelenekçi değilimdir, kız tarafı bunu yapar erkek tarafı şunu yapar demem ama siz bu aileden korkun bence, çok masraf yaptık diye dillendiren bir aile düğünde altınlarınızın üzerine de konar, ki kına için altınları kullanmanızı istememesi bu yöndeki düşüncemi destekler nitelikte.Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.
Böyle dediniz gözüm şu an daha çok korktu umarım böyle bir şey olmaz ki annem sessiz bir kadın değildir. Bunları bilse onların burnundan getirir. Ama ben ortam gerilmesin istiyorum, ben yeterince gerginim zaten. Birde aileler gerilirse düğün arifesi tatsızlık çıkar.Gelenekçi değilimdir, kız tarafı bunu yapar erkek tarafı şunu yapar demem ama siz bu aileden korkun bence, çok masraf yaptık diye dillendiren bir aile düğünde altınlarınızın üzerine de konar, ki kına için altınları kullanmanızı istememesi bu yöndeki düşüncemi destekler nitelikte.
Anneniz umarım sessiz bir kadın değildir zira düğün salonunda erkek tarafı sıkıştırıp o altınları annenizin elinden alır bir de hırsız damgası vururlar kadıncağıza.
Mune abartmayın öyle bir şey yapamazlar demeyin çünkü bir akrabam aynısını yaşadı, kız evlendi çok masraf yaptık dediler tüm altınlarına el koydular, çocukları oldu sünnet yaptılar, erkek çocuğu bizimdir sünnet takıları da bizimdir deyip kızın annesinde olan sünnet takılarını düğünde rezillik çıkarıp bunlar sülalece hırsız diyerek aldılar.
Umarım akrabamın yaşadıklarını yaşamazsınız.
Evlenecekseniz, ki evlenin evlenmeyin diyemem o sizin kararınız, annenizi sıkı tembihleyin, altınları hemen ona teslim edin ve isterse dünya yansın altınları aileye vermesin, anlık emanet etmek için dahi vermesin, akrabamın başına gelen şey çok can sıkıcıydı, annesi, kardeşleri, kuzenleri, teyzeleri hırsız ilan edildi, duydum ki bir oğlu daha var, ona da pandemi vs sonrası sünnet yapacaklarmış, bizden kimse gitmeyecek zira yine altınlar bizim diyorlarmış, bizde böyle şeyler çok ayıptır, ki zaten herkesçe ayıptır, takı kanunen kadınındır, sünnet de takılanlarda çocuğundur, çocuk için yatırım yapılır ama öyle aileler var ki altın da altın diye ölüp bitiyor, mezara altın götüremiyoruz oysa.Böyle dediniz gözüm şu an daha çok korktu umarım böyle bir şey olmaz ki annem sessiz bir kadın değildir. Bunları bilse onların burnundan getirir. Ama ben ortam gerilmesin istiyorum, ben yeterince gerginim zaten. Birde aileler gerilirse düğün arifesi tatsızlık çıkar.
Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Gerçekten yüzsüz olana bir şey yapılamıyor. Utanmıyorlar bunları söylemeye.Evlenecekseniz, ki evlenin evlenmeyin diyemem o sizin kararınız, annenizi sıkı tembihleyin, altınları hemen ona teslim edin ve isterse dünya yansın altınları aileye vermesin, anlık emanet etmek için dahi vermesin, akrabamın başına gelen şey çok can sıkıcıydı, annesi, kardeşleri, kuzenleri, teyzeleri hırsız ilan edildi, duydum ki bir oğlu daha var, ona da pandemi vs sonrası sünnet yapacaklarmış, bizden kimse gitmeyecek zira yine altınlar bizim diyorlarmış, bizde böyle şeyler çok ayıptır, ki zaten herkesçe ayıptır, takı kanunen kadınındır, sünnet de takılanlarda çocuğundur, çocuk için yatırım yapılır ama öyle aileler var ki altın da altın diye ölüp bitiyor, mezara altın götüremiyoruz oysa.
Tavrımı net bir şekilde belli ettim. Böyle devam ediyorsa bir daha düşünmemiz gerektiğini.
Valla inanın hiç utanmamışlar, ben sünnete katılamamıştım, iyi ki katılamamışım, akrabalarımın öyle suçlanması karşısında o kayınvalideyi de kızın eşini de paralardım zira bizimkiler sessizdir, neye uğradıklarını şaşırmışlar, hırsızlar hepiniz hırsızsınız denince altınları vermişler, karşı taraf anladı bizimkilerin kavgacı çıngar çıkaran insanlar olmadığını, rezillik çıkmasın diye sustuklarını, artık her işlerini edepsizlikle yaptırıyorlar.Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Gerçekten yüzsüz olana bir şey yapılamıyor. Utanmıyorlar bunları söylemeye.
Mune, ikinci sünnet düğünü olacağına göre bu olaydan sonra hala evli akrabanız sanırım. Ailesine hırsız diyen insanların içinde hala yani. Erkek tarafı kadar akrabaniza da şaşırdım ben.Valla inanın hiç utanmamışlar, ben sünnete katılamamıştım, iyi ki katılamamışım, akrabalarımın öyle suçlanması karşısında o kayınvalideyi de kızın eşini de paralardım zira bizimkiler sessizdir, neye uğradıklarını şaşırmışlar, hırsızlar hepiniz hırsızsınız denince altınları vermişler, karşı taraf anladı bizimkilerin kavgacı çıngar çıkaran insanlar olmadığını, rezillik çıkmasın diye sustuklarını, artık her işlerini edepsizlikle yaptırıyorlar.
Seviyorsunuzdur evlenmek istiyorsunuzdur ama lütfen böyle şeylere maruz kalırsanız, ki umarım kalmazsınız, rezillik çıkacak deyip susmayın varsın rezillik çıksın, onların yaptığı rezillik karşısında kanunen hak olan takıları söke söke almak rezillik değildir çünkü.
Kıymet bilmeyen para pul lafı yapan herifle evlenmeyin. Bana göre inanılmaz itici.Gerçekten emin değilim artık. Ben çok rahat büyüdüm bana böyle her şeyin lafını yapacaksa ki ben de çalışıyorum o yüzden bir daha düşünüyorum.
Maalesef Yabanelma, ilk zamanlar evine gitmedi ama sonra eşimdir çocuklarımın babası deyip gitti, ben de çok kızdım ama biliyorsunuz siz ne kadar kızarsanız kızın, ben olsam böyle bir adamı başımdan atarım deseniz de, kadın boşanmıyorsa size söz söylemek de düşmüyor, ne halin varsa gör deyip kendi haline bırakıyorsunuz, akrabalarım daha dik durdu tavır koyup sünnete katılmayacaklarını söylediler.Mune ikinci sünnet düğünü olacağına göre bu olaydan sonra hala evli akrabanız sanırım. Ailesine hırsız diyen insanların içinde hala yani. Erkek tarafı kadar akrabaniza da şaşırdım ben.
Şu söyledikleri çok tehlikeli. Muhtemelen düğünden sonra da bu konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze sürecekler. Takılardan pay isteyecekler. Vermeseniz bile üstünüzde psikolojik baskı kuracaklar.Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.
Yooo, basbayağı yıkmaya çalışıyor.Bana bir şey yıkmaya çalışmıyor herkes yapmasını gerekeni yapıyor diyelim.
Yaşım geçiyor ya da bebek istiyorum gibi bir şey yok ben de asla çocukları sevmemişimdir evlensemde uzuncaa bir süre çocuk düşünmüyorum. Benim devam etme sebebim çok emek verdim diye. Ki bunu laf olsun diye söylemiyorum gerçekten çok emek verdim.Burada birçok kişi ayrılma tavsiyesinde bulunmuş, bence belirleyici soruyu sorayım.
Evlilik sürecine devam etmenizin nedenlerini bir kağıda yazın, ayrılsanız korktuğunuz neler olur?
Bu nedenler eşten mi yoksa sizden mi kaynaklanıyor?
Çok özel insan olması, sizi özel hissettirmesi, anlayışlı olması, çok sevilmesi vb. -> Eş
Paraların boşa gitmemesi, eleştirilme korkusu, elalemin laf etmesi, başka birini bulamama korkusu, bebek istemeniz -> Siz
Sebepleriniz çoğunlukla sizden kaynaklıysa evlenince keşke ayrılsaydım diyeceksiniz net.
Sonuçta nişanlınızın kim olduğu önemli değil, yerine başka herhangi birisi bile gelebilir.
Yok eşten kaynaklı ise ailesi ile net sınırlar çizilmesi gerekiyor, bu yönde diğer arkadaşların tavsiyelerini dinleyin.
ınsanlar 40 yıllık eslerınden ayrılıyorlar cok emek verdım dıye bırsey olabılır mıYaşım geçiyor ya da bebek istiyorum gibi bir şey yok ben de asla çocukları sevmemişimdir evlensemde uzuncaa bir süre çocuk düşünmüyorum. Benim devam etme sebebim çok emek verdim diye. Ki bunu laf olsun diye söylemiyorum gerçekten çok emek verdim.
aynen katılıyorumŞu söyledikleri çok tehlikeli. Muhtemelen düğünden sonra da bu konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze sürecekler. Takılardan pay isteyecekler. Vermeseniz bile üstünüzde psikolojik baskı kuracaklar.
Bu kadar kadın birleşip evlenmeyin diyorsa bir bildikleri vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?