- 10 Ekim 2018
- 1.062
- 1.485
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.Niye ısrarla sizi zor durumda bırakmak istiyor? Ailenizin ödemesini mi istiyor?
Bunun imkanı yok. Bu kadar anlatmasam da anneme takıların onda kalacağını söyledim takılan her şeyi alıcaksın dedim ben balayından dönene kadar. Sonrasında da banka hesabıma (vadeli hesaba) atıcam evde tutmayı düşünmüyorum.suraya yazim dügünden sonra dogru demissin diye dönersin.
kina dügün borcla ödenecek takilar es ailesine gidecek. garanti.
Bunun imkanı yok. Bu kadar anlatmasam da anneme takıların onda kalacağını söyledim takılan her şeyi alıcaksın dedim ben balayından dönene kadar. Sonrasında da banka hesabıma (vadeli hesaba) atıcam evde tutmayı düşünmüyorum.
Gelin ata binmiş ya nasip demiş derler bizde. Öyle olduğu an bende de düğünü iptal edicek potansiyel var cesaret ederlerse böyle olur. Çok kararlıyım kesinlikle bu konuda. Daha şimdiden elimden takıları alan bana ne yapmaz diye düşünürüm.dügünde üzerinden alirlarsa ne yapacaksin? gördüm ben o potansiyeli
Gelin ata binmiş ya nasip demiş derler bizde. Öyle olduğu an bende de düğünü iptal edicek potansiyel var cesaret ederlerse böyle olur. Çok kararlıyım kesinlikle bu konuda. Daha şimdiden elimden takıları alan bana ne yapmaz diye düşünürüm.
Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben babam olmadığı halde kredi çektim yaptım üstüme düşeni ama kıymetim yok yine de.Hamama giren terler ne zannediyorlardı??
Tabi ki üstüne düşeni imkanların ölçüsünde yapmalısın ama yoksa evlenmek de istiyorsa ne yapabilirsin ki. Benzer durumunda kaldım ailem söz verdi yapmadı, eşime dedim üzgünüm ama yok param, yıllarca çalışıp aileme verdim biliyorsun, olanı seninle paylaşıyorum ama yok şuan. Herşeyi o karşıladı evlenebilmek için. Şimdi de ben esirgemem ondan paramı.
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben babam olmadığı halde kredi çektim yaptım üstüme düşeni ama kıymetim yok yine de.
Bizi ciddiye alır mısınız bilmem ama bu adamla evlenmeyin. Salonun kına kısmını sen öde ama düğün kısmını takıdan verelim diyorsa üzgünüm ama siz onun banka kartı olmaya başlamışsınız demektir. Ne kadar iğrenç yaptığı şey. Beyefendi size o altınların hiçbirini vermez. Eğer evlenecekseniz Kendi ailenize söyleyin takıları hep size taksınlar ve onları da aileniz alsınBen de aynı şeyi söyledim o zaman sen de cebinden ver dedim o zaman sen ona karışma diyor. Nasıl karışma yani. Bu arada salon uygun bir salon çok pahalı değil fazlasıyla çıkar.
+1Kız tarafı üstüne düşeni yapsın kınayı yapsın çeyizi dizsin ama erkek tarafına gelince takımdan ödeyelim taksitle ev eşyalarını da ödeyelim oluyor.
Ne münasebet. Kesinlikle hak veriyorum size. Onu senin ödemen gerekiyor ne demek. Madem çok önemsiyor adetlere gereklilikleri çok önemsiyor ise...
Geleneklerse onlar da bütün düğünü yapsın evinizi harika bir şekilde döşesin kolunuza da bilezikleri dizsinler.
Evet haklısınız o kadar soğudum ki bu konulardan dolayı. Bana parasını verirsin o zaman bile dedi.
Düğünden sonra borcumuz olmayacak bütün her şey peşin alındı ki inanın zorlayacak şekilde altında istemedik karşı tarafı düşünerek. Böyle şeylere gerek yok ne yapabiliyorlarsa dedik.Kız tarafı üstüne düşeni yapsın kınayı yapsın çeyizi dizsin ama erkek tarafına gelince takımdan ödeyelim taksitle ev eşyalarını da ödeyelim oluyor.
Ne münasebet. Kesinlikle hak veriyorum size. Onu senin ödemen gerekiyor ne demek. Madem çok önemsiyor adetlere gereklilikleri çok önemsiyor ise...
Geleneklerse onlar da bütün düğünü yapsın evinizi harika bir şekilde döşesin kolunuza da bilezikleri dizinler. Düğünden sonra borç harç düşünmeyin.
Oldu paşam başka ne istiyormuşBen de aynı şeyi söyledim o zaman sen de cebinden ver dedim o zaman sen ona karışma diyor. Nasıl karışma yani. Bu arada salon uygun bir salon çok pahalı değil fazlasıyla çıkar.
O zaman kendisi de ödemesin. Gayet de haklısınız. Ya kendi de ödemesin ya da siz de ödeyin. Alttan alma canım aldıkça tepeme çıkıyorlar.Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Ailesi takılar bizim demiş olabilir mi ?Paralar onun altınlar benim banka hesabımda duracak birikim olarak böyle anlaşmıştık bu yüzden de yapıyor olabilir gibi geldi.
Öyle bir şey diyeceklerini sanmıyorum umarım demeye cüret etmezler. Her şeyi sineye çektim ama bu konu bitirir net.Ailesi takılar bizim demiş olabilir mi ?
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben babam olmadığı halde kredi çektim yaptım üstüme düşeni ama kıymetim yok yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?