• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KINA DÜĞÜN MESELESİ.

Paralar onun altınlar benim banka hesabımda duracak birikim olarak böyle anlaşmıştık bu yüzden de yapıyor olabilir gibi geldi.

ya ekonomi bilmiyor ya da aşiret reisi

yani bu günlerde yapılacak düğünden hesapta kalacak para ve altın çok da çıkmaz gibi

ne bileyim ucuz olsa kaç lira olur ki düğün salonu

5000 olsa yine o kadar para toplanmaz gibi geldi bana

kaldı ki ayrıca da altın olacak

Tarafsız yorum yapacak birilerine ihtiyacım var. Yakın zamanda düğünüm var. Kına ve düğün aynı salonda olucak. Ben de nişanlıma dedim ki madem ikisi aynı salonda ikisini de takıdan verelim. Salonda bunu kabul ediyor salonda konuştum. Ama nişanlım diyor ki onu benim ödemem gerekirmiş takıdan ödenmemeliymiş. Yani anlayamıyorum düğün salonunu ödüyorsak kına salonunu neden ödeyemiyoruz? Önceden o kadar iyi anlaşırdık ki işin içine maddiyat ve evlilik stresi girince ister istemez bi geri çekildim ona karşı soğuma hissediyorum sanki. Sizce haklı mı ben mi ödemeliyim? Sonuçta takı ikimizin parası olacağı için ben ondan ödenmesini makul karşılıyorum.
Normalde benim cevremde olanlari anlatayim size belki yardimci olurum.
Dugunu erkek tarafi kina ve nisani kiz tarafi yapar.
Dugunde taki olur kinada olmaz.
Takilarda paralar erkek tarafina gider yani erkegin ailesine (eger du gunu onlar yaptiysa yoksa damada) ve altinlar geline
Takilarla dugun odenir Ama kina odenmez cunku altinla odemek mumkun olmaz
Erkek tarafi kiza istedigi miktarda mihir verir tabiki imkanlari cercevesinde.

Uygulamaya gelince biz kinada taki yapmadik Ama ailemin cevresi onlara zarfla takilarini verdi dugundede hep altin taktilar. Altinlar bende kaldi paranin ne kadar takildigini bile bilmiyorum. Zaten bizim taraf anneme verdiler bende karismadim ailem odedigi icin kinayi.

Yardim olduysam ne mutlu bana

O zaman parasını sen verirsin mi dedi? Bu iste çok kötü yaa bilmiyorum kararınızı vermişsiniz, hakkınızda hayirlisi ...ama arkadaşlarınızdan hiçbir şey esirgemeyen damat adaylarını gördükçe , tekrar tekrar pişmanlık hissedebilirsiniz. Evet belki engel olacaksınız yapmasına ama düşünmesini değiştirmiyor bu durum. Yakin arkadaş grubunda yaşıyoruz su an üç arkadaş nişanlıyız. Bir arkadaşımızın nişanlısı ailesi karşılamak istemese de babasına kredi çektirip arkadaş ne istiyorsa aldirdi. ( zamanında adam ailesine bakmis, para harcamis simdi de siz beni evlendirin dedi). Geçen doğum gününde de güzel bir cep telefonu alip iyi bir yerde yemeğe götürdü ve bunun gibi bir sürü sey yapıyor adam zenginde değil. Elindekini harcıyor nişanlısı icin.
Diğer nişanlı arkadaşım ise hep kıyas ediyor üzülüyor. Kendi dillendiriyor nişanlısına vs. Benim nişanlım da elinden geleni yapacak biriyken pandemi sürecinde biraz zora düştüğü için anlayışlı olmaya calisiyorum ama ona güvendiğim için. Bizimde nişanda takılanları annesi bize verirken " Kız tarafı bu altinları ya saklar ya da çeyizine birşeyler alır." gibi şeyler söylemişti. Ben bunu baya mesele yaptım aileni ilgilendirmez ister harcarım ister masrafımı karşılarım dedim . Nişanlım bana hak verdi , annemi arayıp özür diledi. Annesiyle de konuştu vs. Eğer dolduruşa gelseydi benimle altın yüzünden böyle hesaplar yapsaydı, takar takmaz çıkarırdım o yüzüğü. Hakkınızda hayırlısı.

Altınlarımı anneme bırakmayı düşünüyorum kesinlikle onlardan birine vermem böyle bir durumdan sonra.
Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.
Gelenekçi değilimdir, kız tarafı bunu yapar erkek tarafı şunu yapar demem ama siz bu aileden korkun bence, çok masraf yaptık diye dillendiren bir aile düğünde altınlarınızın üzerine de konar, ki kına için altınları kullanmanızı istememesi bu yöndeki düşüncemi destekler nitelikte.
Anneniz umarım sessiz bir kadın değildir zira düğün salonunda erkek tarafı sıkıştırıp o altınları annenizin elinden alır bir de hırsız damgası vururlar kadıncağıza.
Mune abartmayın öyle bir şey yapamazlar demeyin çünkü bir akrabam aynısını yaşadı, kız evlendi çok masraf yaptık dediler tüm altınlarına el koydular, çocukları oldu sünnet yaptılar, erkek çocuğu bizimdir sünnet takıları da bizimdir deyip kızın annesinde olan sünnet takılarını düğünde rezillik çıkarıp bunlar sülalece hırsız diyerek aldılar.

Umarım akrabamın yaşadıklarını yaşamazsınız.

Gelenekçi değilimdir, kız tarafı bunu yapar erkek tarafı şunu yapar demem ama siz bu aileden korkun bence, çok masraf yaptık diye dillendiren bir aile düğünde altınlarınızın üzerine de konar, ki kına için altınları kullanmanızı istememesi bu yöndeki düşüncemi destekler nitelikte.
Anneniz umarım sessiz bir kadın değildir zira düğün salonunda erkek tarafı sıkıştırıp o altınları annenizin elinden alır bir de hırsız damgası vururlar kadıncağıza.
Mune abartmayın öyle bir şey yapamazlar demeyin çünkü bir akrabam aynısını yaşadı, kız evlendi çok masraf yaptık dediler tüm altınlarına el koydular, çocukları oldu sünnet yaptılar, erkek çocuğu bizimdir sünnet takıları da bizimdir deyip kızın annesinde olan sünnet takılarını düğünde rezillik çıkarıp bunlar sülalece hırsız diyerek aldılar.

Umarım akrabamın yaşadıklarını yaşamazsınız.
Böyle dediniz gözüm şu an daha çok korktu umarım böyle bir şey olmaz ki annem sessiz bir kadın değildir. Bunları bilse onların burnundan getirir. Ama ben ortam gerilmesin istiyorum, ben yeterince gerginim zaten. Birde aileler gerilirse düğün arifesi tatsızlık çıkar.

Böyle dediniz gözüm şu an daha çok korktu umarım böyle bir şey olmaz ki annem sessiz bir kadın değildir. Bunları bilse onların burnundan getirir. Ama ben ortam gerilmesin istiyorum, ben yeterince gerginim zaten. Birde aileler gerilirse düğün arifesi tatsızlık çıkar.
Evlenecekseniz, ki evlenin evlenmeyin diyemem o sizin kararınız, annenizi sıkı tembihleyin, altınları hemen ona teslim edin ve isterse dünya yansın altınları aileye vermesin, anlık emanet etmek için dahi vermesin, akrabamın başına gelen şey çok can sıkıcıydı, annesi, kardeşleri, kuzenleri, teyzeleri hırsız ilan edildi, duydum ki bir oğlu daha var, ona da pandemi vs sonrası sünnet yapacaklarmış, bizden kimse gitmeyecek zira yine altınlar bizim diyorlarmış, bizde böyle şeyler çok ayıptır, ki zaten herkesçe ayıptır, takı kanunen kadınındır, sünnet de takılanlarda çocuğundur, çocuk için yatırım yapılır ama öyle aileler var ki altın da altın diye ölüp bitiyor, mezara altın götüremiyoruz oysa.

Evlenecekseniz, ki evlenin evlenmeyin diyemem o sizin kararınız, annenizi sıkı tembihleyin, altınları hemen ona teslim edin ve isterse dünya yansın altınları aileye vermesin, anlık emanet etmek için dahi vermesin, akrabamın başına gelen şey çok can sıkıcıydı, annesi, kardeşleri, kuzenleri, teyzeleri hırsız ilan edildi, duydum ki bir oğlu daha var, ona da pandemi vs sonrası sünnet yapacaklarmış, bizden kimse gitmeyecek zira yine altınlar bizim diyorlarmış, bizde böyle şeyler çok ayıptır, ki zaten herkesçe ayıptır, takı kanunen kadınındır, sünnet de takılanlarda çocuğundur, çocuk için yatırım yapılır ama öyle aileler var ki altın da altın diye ölüp bitiyor, mezara altın götüremiyoruz oysa.
Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Gerçekten yüzsüz olana bir şey yapılamıyor. Utanmıyorlar bunları söylemeye.

Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarınızı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Gerçekten yüzsüz olana bir şey yapılamıyor. Utanmıyorlar bunları söylemeye.
Valla inanın hiç utanmamışlar, ben sünnete katılamamıştım, iyi ki katılamamışım, akrabalarımın öyle suçlanması karşısında o kayınvalideyi de kızın eşini de paralardım zira bizimkiler sessizdir, neye uğradıklarını şaşırmışlar, hırsızlar hepiniz hırsızsınız denince altınları vermişler, karşı taraf anladı bizimkilerin kavgacı çıngar çıkaran insanlar olmadığını, rezillik çıkmasın diye sustuklarını, artık her işlerini edepsizlikle yaptırıyorlar.

Seviyorsunuzdur evlenmek istiyorsunuzdur ama lütfen böyle şeylere maruz kalırsanız, ki umarım kalmazsınız, rezillik çıkacak deyip susmayın varsın rezillik çıksın, onların yaptığı rezillik karşısında kanunen hak olan takıları söke söke almak rezillik değildir çünkü.

Valla inanın hiç utanmamışlar, ben sünnete katılamamıştım, iyi ki katılamamışım, akrabalarımın öyle suçlanması karşısında o kayınvalideyi de kızın eşini de paralardım zira bizimkiler sessizdir, neye uğradıklarını şaşırmışlar, hırsızlar hepiniz hırsızsınız denince altınları vermişler, karşı taraf anladı bizimkilerin kavgacı çıngar çıkaran insanlar olmadığını, rezillik çıkmasın diye sustuklarını, artık her işlerini edepsizlikle yaptırıyorlar.

Seviyorsunuzdur evlenmek istiyorsunuzdur ama lütfen böyle şeylere maruz kalırsanız, ki umarım kalmazsınız, rezillik çıkacak deyip susmayın varsın rezillik çıksın, onların yaptığı rezillik karşısında kanunen hak olan takıları söke söke almak rezillik değildir çünkü.
Mune, ikinci sünnet düğünü olacağına göre bu olaydan sonra hala evli akrabanız sanırım. Ailesine hırsız diyen insanların içinde hala yani. Erkek tarafı kadar akrabaniza da şaşırdım ben.

Mune ikinci sünnet düğünü olacağına göre bu olaydan sonra hala evli akrabanız sanırım. Ailesine hırsız diyen insanların içinde hala yani. Erkek tarafı kadar akrabaniza da şaşırdım ben.
Maalesef Yabanelma, ilk zamanlar evine gitmedi ama sonra eşimdir çocuklarımın babası deyip gitti, ben de çok kızdım ama biliyorsunuz siz ne kadar kızarsanız kızın, ben olsam böyle bir adamı başımdan atarım deseniz de, kadın boşanmıyorsa size söz söylemek de düşmüyor, ne halin varsa gör deyip kendi haline bırakıyorsunuz, akrabalarım daha dik durdu tavır koyup sünnete katılmayacaklarını söylediler.

Çok fazla masraf yapmışlar yani şöyle söyliyim sadece kendi masraflarını görüyorlar. Benim aldığım şeyleri görmüyorlar.
Şu söyledikleri çok tehlikeli. Muhtemelen düğünden sonra da bu konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze sürecekler. Takılardan pay isteyecekler. Vermeseniz bile üstünüzde psikolojik baskı kuracaklar.

Bu kadar kadın birleşip evlenmeyin diyorsa bir bildikleri vardır.

Hakkinizi arayin kesinlikle.
Mune‘nin de söyledigi gibi, aman rezillik cikmasin gerginlik olmasin diye yeterince sessiz kaliyoruz cogu zaman.
Bunlar sizi korkutmasin. Hem dügünden önceki zamanda hem de dügünde en ufak bi hatada gerekeni yapmaktan cekinmeyin.

Bu arada dügün ne zaman?

Burada birçok kişi ayrılma tavsiyesinde bulunmuş, bence belirleyici soruyu sorayım.

Evlilik sürecine devam etmenizin nedenlerini bir kağıda yazın, ayrılsanız korktuğunuz neler olur?
Bu nedenler eşten mi yoksa sizden mi kaynaklanıyor?

Çok özel insan olması, sizi özel hissettirmesi, anlayışlı olması, çok sevilmesi vb. -> Eş
Paraların boşa gitmemesi, eleştirilme korkusu, elalemin laf etmesi, başka birini bulamama korkusu, bebek istemeniz -> Siz

Sebepleriniz çoğunlukla sizden kaynaklıysa evlenince keşke ayrılsaydım diyeceksiniz net.
Sonuçta nişanlınızın kim olduğu önemli değil, yerine başka herhangi birisi bile gelebilir.

Yok eşten kaynaklı ise ailesi ile net sınırlar çizilmesi gerekiyor, bu yönde diğer arkadaşların tavsiyelerini dinleyin.

Burada birçok kişi ayrılma tavsiyesinde bulunmuş, bence belirleyici soruyu sorayım.

Evlilik sürecine devam etmenizin nedenlerini bir kağıda yazın, ayrılsanız korktuğunuz neler olur?
Bu nedenler eşten mi yoksa sizden mi kaynaklanıyor?

Çok özel insan olması, sizi özel hissettirmesi, anlayışlı olması, çok sevilmesi vb. -> Eş
Paraların boşa gitmemesi, eleştirilme korkusu, elalemin laf etmesi, başka birini bulamama korkusu, bebek istemeniz -> Siz

Sebepleriniz çoğunlukla sizden kaynaklıysa evlenince keşke ayrılsaydım diyeceksiniz net.
Sonuçta nişanlınızın kim olduğu önemli değil, yerine başka herhangi birisi bile gelebilir.

Yok eşten kaynaklı ise ailesi ile net sınırlar çizilmesi gerekiyor, bu yönde diğer arkadaşların tavsiyelerini dinleyin.
Yaşım geçiyor ya da bebek istiyorum gibi bir şey yok ben de asla çocukları sevmemişimdir evlensemde uzuncaa bir süre çocuk düşünmüyorum. Benim devam etme sebebim çok emek verdim diye. Ki bunu laf olsun diye söylemiyorum gerçekten çok emek verdim.

çakalla değil insanla evlenın arkadasım
o takılar zaten sızın ıstersenız top gıbı sektırır ıstersenız hepsını kınada harcarsınız o takılar komple sızın
dugunu kendı cebınden odesın
farkındaysanız dugunu sıze yaptırmaya kalkıyor cunku takılar sızın

Yaşım geçiyor ya da bebek istiyorum gibi bir şey yok ben de asla çocukları sevmemişimdir evlensemde uzuncaa bir süre çocuk düşünmüyorum. Benim devam etme sebebim çok emek verdim diye. Ki bunu laf olsun diye söylemiyorum gerçekten çok emek verdim.
ınsanlar 40 yıllık eslerınden ayrılıyorlar cok emek verdım dıye bırsey olabılır mı
veya 35 sene cocugunu emek emek ilmek ilmek buyutup evlendırıp ulkenın bır ucuna gonderıyorlar

cok emek verdım dıye bırsey yok emek verdım dıye tum hayatınızı harcamak yerıne emeklerımın karsılıgını goremedım benı hakedecek bırı nasıl olsa bulunur demenız lazım

sadece sızın emegınızle iteklemenızle bır yere gelmıs bır evlılıgın sonu zaten guzel olmaz boyle seyler karsılıklıdır

Şu söyledikleri çok tehlikeli. Muhtemelen düğünden sonra da bu konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze sürecekler. Takılardan pay isteyecekler. Vermeseniz bile üstünüzde psikolojik baskı kuracaklar.

Bu kadar kadın birleşip evlenmeyin diyorsa bir bildikleri vardır.
aynen katılıyorum

dugunden sonra borcumuz var deyıp gelınden takıları alan 49484 tane konu var burda, kocasıyla arası bozulan
onların da hep baslangıc boyleydı ve coguna evlenme dedık boyle ınsanları adam edıp evlılık kurumuna kımse sokmasın boylelerı cogalmasında bır bıtsınler artık cunku boylelerı dugunu gelecek takı kadını evın hızmetlısı goruyorlar.

Back
X