kınada takı sorunsalı

Takının amacı evlenen çiftlere yardım etmektir zaten, kimsenin senin hediyeni sahiplenme gibi bir hakkı yoktur. İnsanlar onu sana takıyor, ailene değilki. Senin olsun diye getiriyorlar. O takılar isterse 1 lira olsun senin hakkın, istediğin gibi tasarruf et ve kimseye gönül rızan olmadan verme.

Üvey annen ne diyorsa desin , sen neden dinliyosunki ..

Oyle sacmalikmi var Gelinin ustune takilan ne varsa gelinindir.
Gelen para hepsi gelinindir ...

Vermek zorunda degilsin. Hatta vermemelisin...

çok tesekkurler zaten içten içten bir razı olmama durumu var bende hakkımı helal etmem borçtan bir kuruş farklı birşey için harcanırsa o para yani zarfları diyorum... çok teşekkurler onerın ıcın bende dogru bılıyormusum kınadakiler gelıne ait tekrar tesekkurler

Üvey annen ne diyorsa desin , sen neden dinliyosunki ..

Oyle sacmalikmi var Gelinin ustune takilan ne varsa gelinindir.
Gelen para hepsi gelinindir ...

Vermek zorunda degilsin. Hatta vermemelisin...

babaannemle konuşmustuk bu konuyu o zarflarda senin herşey senin hakkın ama borca giriyorlarsa zarfları onlara bırak üzerindekılere asla dokundurma dedi bana uzerındekılerı ver dedgınde üvey annem ona dedim ki çok ayıp sakın baskasının yanında deme çok ayıplarlar senı.... çok tesekkurler canım fıkırlerın ıcın

Ben saldırmıyorum arkadaşım bizler ilk yazdığınız mesaja göre cevap yazıyoruz ilk yazmış olduğunuz mesaja göre üvey annenizin davranışını kabul ettiginiz cevabı ortaya çıkıyor ilk yazdığım mesajda aynısı kayınvaliden istese ne yaparsın diye sordum sizinde verdiginiz cevap kabul etmedim oldu siz böyle yazınca sanki bizler kafamızdan uyduruyor oluyoruz,neyse vermiyecekseniz bile o gece takılan altın ve paraları bir takı çantasına doldurmak yöntemi ile yakın bir akrabanıza verirsiniz arkadaşlarınızda söyleyin elden vermesinler size taksınlar.

Nişanlın doğru söylüyor. Takı her ne olursa olsun kızındır. ha zor bir durum olur, bir sıkıntı olur, kız kendi takılarını çıkarır verir o ayrı..

Şu takı tuku işlerine acayip sinirleniyorum.
Geline takılan takıya nasıl göz dikilir yahu? "Borç kapatıcam". Yahu bu ne rahatlık, ne aymazlıktır?

Gözü doymayıp damat tarafından tonla şey isteyen gelinlere de tahammülüm yok mesela..Evleniliyor mu, takı tuku gösterişi mi yapılıyor belli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

kabul ettıgımı kım soyluyor ben verme taraftarı degılım cumlesını nısanlımın aılesı ıcın degıl uvey annem ıcın kurmustum ben yıne yanlıs anlasıldım sanırım...
evet gelin kesesi dusunuyorum o gece ıcın en guvendıgım teyzeme emanet edecegım sanırım
tekrar tesekkurler

hiç kimseye verme sana takılan şeyleri hele üvey annene hiç ! nişanlının da dediği gibi onlar sadece senin hakkın, senin geleceğin..

benim kınamda da,düğünümde de altınlar,paralar hepsi bizimdi,bizim kaldı..
Anlamıyorum şu işlere karışanları da ha.

ben son derece katılıyorum... yaptıgı cok cırkın dıyorum ben nasıl bir ortamdaymısım yılladır nasıl biriyle hava solumusum çok çirkin gercekten...
inanın kayınvalıdemden takı adına hıcbırsey ıstemedım nısanda ıkı bılezık takıldı nıkahtada 2 bılezık takılacak budur yanı maddesel konularda ben hiç hesapcı degılm ama hesaplananları gördükçe tahammül edemiyorum
çok tesekurler guzel yorumun için

hiç kimseye verme sana takılan şeyleri hele üvey annene hiç ! nişanlının da dediği gibi onlar sadece senin hakkın, senin geleceğin..

bende vermeyeceğim ben onlara elımden gelenı yapıyorum ceyız alınıken herseın ucuzuna kacıyorum zaten bır cok seyı calısırken ben almıstım onlarda uzerıne dusenı yapmalı cok saol tatlım yorumun ıcın

Olur böyle yanlış anlaşılmalar neyse kusura bakma mesajım fevri gelmiş olabilir size peki baban biliyor mu siZden takı ve para istendiğini eğer bilmiyorsa babana söyle o üvey annene gerekli cevabı verir tAbi bu durumda babanın tavrı önemli üvey anneni mi destekler yoksa seni mi destekler.

Son düzenleme:
takılar sizin hakkınız kimseye vermeyin ne münasebet üvey anne bunları söylüyor. Babanız madem kızar ona söyleyin uyarır o kadını belki.

babam para konularında cok hassastır asla kımseden birşey ıstemez durumu yoksa yapmaz mesela...zaten bir konusmadan örnek vereyim salon tuttuk parası biraz fazla geldı babama üvey anne lafa girdi nasılsa zarf toplanacak onlarla salonu ödersin babamın cevabıda şu - ben kimseye güvenip işe kalkışmam... mantıgı budur
çok sinirli babam söylemeyı dusundum ama düğün üzeri tatsızlıklar cıkar bilirim istemedım

takılar sizin hakkınız kimseye vermeyin ne münasebet üvey anne bunları söylüyor. Babanız madem kızar ona söyleyin uyarır o kadını belki.

yanımda arkadaslarını örgütlüyor ya :S duydum bir babaannem var sırrımı derdimi paylastıgım onada bu durumu soyleyemedım üzülüp tansıyonu cıkar dıye... içime attım böyle hesapçılık olmaz babamda cok sinirli biridir ortaıgı yıkar korkuyorum :/

Ben böylesini ilk kez görüyorum. Ben suratına bön bön bakıp gülerdim
Sonuna da şakacı seni demeyi ihmal etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…