- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
öncelikle bir daha konu açmayacağım demiştim ama çok zor durumdayım aile içi gerginlik hat safhadasizden yardım almak istedim lütfen özverili bayanlar cevaplasın konumu saldırıya maruz kalmak yada polemik için açmıyorum başlığı gerçekten yardım almak için açtım ...
4nisanda kına gecem var nasipse büyük salonda düğün gibi kına yapacağız
sorunum şu üvey annem yakın arkadaşlarını hep örgütledi parayı bana elden verin borç kapatacağım diye eyvallah dedim birde zarf kutusu yapılacak oda onlara kalıcak
nikahımda başka şehirde nikaha gelemeyenler de kınada üzerime takar büyük ihtimalle üvey anne tutturmuş üzerindekileride ver diye allah aşkına böyle bir durum varmıdır? ağırıma gidiyor nikahtaki altınların hiçbirine nişanlımın ailesi karışmazken o altınlar sizin geleceğiniz derken bizim evdekinin böyle işlerle uğraşması çok üzüyor beni...
size soruyorum kınada kızın üzerindeki altınlar takı para vs kimin olmalıdır ? nişanlım çok gergin eğer üzerinden bir iğne bile verirsen hakkımı helal etmem diyor benimde değil onlar senin geleceğin için olacak diyor bende verme taraftarı asla değilim...vermeyeceğim o gece teyzeme verıcem o saklayacak ...görmüş geçirmiş bayanlar yardımcı olursanız çok sevinirim
çok teşekkürler şimdiden....
Takının amacı evlenen çiftlere yardım etmektir zaten, kimsenin senin hediyeni sahiplenme gibi bir hakkı yoktur. İnsanlar onu sana takıyor, ailene değilki. Senin olsun diye getiriyorlar. O takılar isterse 1 lira olsun senin hakkın, istediğin gibi tasarruf et ve kimseye gönül rızan olmadan verme.
Üvey annen ne diyorsa desin , sen neden dinliyosunki ..
Oyle sacmalikmi var Gelinin ustune takilan ne varsa gelinindir.
Gelen para hepsi gelinindir ...
Vermek zorunda degilsin. Hatta vermemelisin...
Ben saldırmıyorum arkadaşım bizler ilk yazdığınız mesaja göre cevap yazıyoruz ilk yazmış olduğunuz mesaja göre üvey annenizin davranışını kabul ettiginiz cevabı ortaya çıkıyor ilk yazdığım mesajda aynısı kayınvaliden istese ne yaparsın diye sordum sizinde verdiginiz cevap kabul etmedim oldu siz böyle yazınca sanki bizler kafamızdan uyduruyor oluyoruz,neyse vermiyecekseniz bile o gece takılan altın ve paraları bir takı çantasına doldurmak yöntemi ile yakın bir akrabanıza verirsiniz arkadaşlarınızda söyleyin elden vermesinler size taksınlar.hemen ne saldırıyorsun arkadasım yok ya yok gercekten sakin i makul nsan çok az bu sitede yanlıs yazdıgımı farketmısım ki düzeltecegım demişim anlayıslı olabilirdiniz değilmi neyse yardımcı oldunuz tesekkurler
öncelikle bir daha konu açmayacağım demiştim ama çok zor durumdayım aile içi gerginlik hat safhadasizden yardım almak istedim lütfen özverili bayanlar cevaplasın konumu saldırıya maruz kalmak yada polemik için açmıyorum başlığı gerçekten yardım almak için açtım ...
sorunum şu üvey annem yakın arkadaşlarını hep örgütledi parayı bana elden verin borç kapatacağım diye eyvallah dedim birde zarf kutusu yapılacak oda onlara kalıcak
nikahımda başka şehirde nikaha gelemeyenler de kınada üzerime takar büyük ihtimalle üvey anne tutturmuş üzerindekileride ver diye allah aşkına böyle bir durum varmıdır? ağırıma gidiyor nikahtaki altınların hiçbirine nişanlımın ailesi karışmazken o altınlar sizin geleceğiniz derken bizim evdekinin böyle işlerle uğraşması çok üzüyor beni...
size soruyorum kınada kızın üzerindeki altınlar takı para vs kimin olmalıdır ? nişanlım çok gergin eğer üzerinden bir iğne bile verirsen hakkımı helal etmem diyor benimde değil onlar senin geleceğin için olacak diyor bende verme taraftarı asla değilim...vermeyeceğim o gece teyzeme verıcem o saklayacak ...görmüş geçirmiş bayanlar yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben saldırmıyorum arkadaşım bizler ilk yazdığınız mesaja göre cevap yazıyoruz ilk yazmış olduğunuz mesaja göre üvey annenizin davranışını kabul ettiginiz cevabı ortaya çıkıyor ilk yazdığım mesajda aynısı kayınvaliden istese ne yaparsın diye sordum sizinde verdiginiz cevap kabul etmedim oldu siz böyle yazınca sanki bizler kafamızdan uyduruyor oluyoruz,neyse vermiyecekseniz bile o gece takılan altın ve paraları bir takı çantasına doldurmak yöntemi ile yakın bir akrabanıza verirsiniz arkadaşlarınızda söyleyin elden vermesinler size taksınlar.
Nişanlın doğru söylüyor. Takı her ne olursa olsun kızındır. ha zor bir durum olur, bir sıkıntı olur, kız kendi takılarını çıkarır verir o ayrı..
Şu takı tuku işlerine acayip sinirleniyorum.
Geline takılan takıya nasıl göz dikilir yahu? "Borç kapatıcam". Yahu bu ne rahatlık, ne aymazlık*
Gözü doymayıp damat tarafından tonla şey isteyen gelinlere de tahammülüm yok mesela..Evleniliyor mu, takı tuku gösterişi mi yapılıyor belli değil.
benim kınamda da,düğünümde de altınlar,paralar hepsi bizimdi,bizim kaldı..
Anlamıyorum şu işlere karışanları da ha.
hiç kimseye verme sana takılan şeyleri hele üvey annene hiç ! nişanlının da dediği gibi onlar sadece senin hakkın, senin geleceğin..
Olur böyle yanlış anlaşılmalar neyse kusura bakma mesajım fevri gelmiş olabilir size peki baban biliyor mu siZden takı ve para istendiğini eğer bilmiyorsa babana söyle o üvey annene gerekli cevabı verir tAbi bu durumda babanın tavrı önemli üvey anneni mi destekler yoksa seni mi destekler.kabul ettıgımı kım soyluyor ben verme taraftarı degılım cumlesını nısanlımın aılesı ıcın degıl uvey annem ıcın kurmustum ben yıne yanlıs anlasıldım sanırım...
evet gelin kesesi dusunuyorum o gece ıcın en guvendıgım teyzeme emanet edecegım sanırım
tekrar tesekkurler
bende vermeyeceğim ben onlara elımden gelenı yapıyorum ceyız alınıken herseın ucuzuna kacıyorum zaten bır cok seyı calısırken ben almıstım onlarda uzerıne dusenı yapmalı cok saol tatlım yorumun ıcın
Olur böyle yanlış anlaşılmalar neyse kusura bakma mesajım fevri gelmiş olabilir size peki baban biliyor mu siZden takı ve para istendiğini eğer bilmiyorsa babana söyle o üvey annene gerekli cevabı verir tAbi bu durumda babanın tavrı önemli üvey anneni mi destekler yoksa seni mi destekler.
bende anlamıyorum canım tamah etmeyen insanlara bayılıyorum ne borçmus kapanmadı gitti...
takılar sizin hakkınız kimseye vermeyin ne münasebet üvey anne bunları söylüyor. Babanız madem kızar ona söyleyin uyarır o kadını belki.
benim anlamadığım kısım ; düğün benim & takı benim & para benimm ..
Kimeee neeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?