- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.653
- 798
- Konu Sahibi ArvenAnnJezebel
-
öncelikle bir daha konu açmayacağım demiştim ama çok zor durumdayım aile içi gerginlik hat safhadasizden yardım almak istedim lütfen özverili bayanlar cevaplasın konumu saldırıya maruz kalmak yada polemik için açmıyorum başlığı gerçekten yardım almak için açtım ...
4nisanda kına gecem var nasipse büyük salonda düğün gibi kına yapacağız
sorunum şu üvey annem yakın arkadaşlarını hep örgütledi parayı bana elden verin borç kapatacağım diye eyvallah dedim birde zarf kutusu yapılacak oda onlara kalıcak
nikahımda başka şehirde nikaha gelemeyenler de kınada üzerime takar büyük ihtimalle üvey anne tutturmuş üzerindekileride ver diye allah aşkına böyle bir durum varmıdır? ağırıma gidiyor nikahtaki altınların hiçbirine nişanlımın ailesi karışmazken o altınlar sizin geleceğiniz derken bizim evdekinin böyle işlerle uğraşması çok üzüyor beni...
size soruyorum kınada kızın üzerindeki altınlar takı para vs kimin olmalıdır ? nişanlım çok gergin eğer üzerinden bir iğne bile verirsen hakkımı helal etmem diyor benimde değil onlar senin geleceğin için olacak diyor bende verme taraftarı asla değilim...vermeyeceğim o gece teyzeme verıcem o saklayacak ...görmüş geçirmiş bayanlar yardımcı olursanız çok sevinirim
çok teşekkürler şimdiden....
ben kına yapmadım bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla kınada öyle aman aman takı da takılmaz kına yakılırken kv avuca altın koyuyo benim bildiğim, başkada takan olmaz yani, millet hep düğünde takar
eğer düğün başka şehirde ise ve kız tarafından herkes düğüne gitmezse kınada takıyorlar takılarını.benim kız kardeşim de öyle olmuştu canım
bizde şöyle olur genelde kadınlar evde kına yakar ağlaşır vs bikaç gün sonra nişan olur ve kız tarafı yapar nişanı, düğünde genelde erkek ailesinin olduğu yerde oluyo zaten, kız tarafından düğüne gelemeyecek olanlar nişanda takar düğüne gelenler düğünde takar, bu işlerde de ne çok bürokrasi var
Aslında geyet net bi konu
Davetliler ya geline ya damada takıyo takıyı
Al bu takıyı annene ver yavrum diye takmıyo ki
Hangi taraf olursa olsun, onlara göz diken aileye şaşıyorum
ben bu konuda tuzu kuru çıktım galiba düğünümüzü kayınvalidemler yaptı takılarada ne annemler ne kayınvalidemler karıştı konusu bile geçmedi, annem daha sonradan gelen altınlarıda getirdi verdi bana kayınvalidemede gelse o da çıkarır verirdi diye düşünüyorum
benimde başıma gelen olay,
eşimin akrabalarından birisi, düğüne gelemedim kusura bakma takısını gönderdim kv ile dedi, hiç sesimi çıkarıp tşk. etmedim
kv takıyı cukka etmiş anladım.
he bu arada benim annem kendilerine verilenleri bile getirip elimize verdi.
yerinde olsam oyle zarfla gelenler falan hicbir seyi ona vermezdim.
ailenin maddi durumu olmaz da gelen takılarla paralarla daha sonra salonun borcunu odeyecegiz desen hadi tamam diyecegim...
veya baban ister, tartısmamak icin sesin cıkmaz. ama ona ne oluyor?
kusura bakma ama uvey annen "senin gelecegin icin" dokunulmayan takılara goz koymus,
sanki seni yatırım aracı olarak goruyor, buyuk ikramiye vurmus gibi davranıyor...
Damadın ailesi aldığında nasıl burada kızıyorsak aynı şekilde senin üvey annenin haddine değil onlar öz annen olsa bile değil. Onlar ikinize gelen hediyeler, size ait
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?