- 25 Aralık 2020
- 6.489
- 23.351
- 298
- 41
başkaları içi sorma sebeplerini bilememİnanın annemin babamın evsizliğinden ailelerimin neden zamanında ev bırakmadığından tutup şehri terketmekten ciktilar..
Birikiminizi maaşlardan arta kalanlarla ysptıysanız sizde geçinebilecek potansiyel var,yok düğün takıları falan ise biraz daha biriktirinElbette ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz.
2 sene önce tuttugumuz evden 3 ay önce ev sahibi kendisi oturacağı için çıktık,yani bu evi 3 ay önce tuttuk.
Şehrin merkezinde bile değil.
Kenarda 700k bir birikmişimiz var,o maaşlarla bu şekilde geçinilemeyeceğini biliyorum sadece kenarda birikmişimizle bu düzende başkaları var mı diye merak ettim. Sakin olun bende düşünebiliyorum sadece aynı buhranda olan başkaları var mı diye merak ettim.
Elma 40 oldum bu sene, aklıma geldikçe 6. Sınıfta gidemediğim yaz kampına içerliyorum hala...yeme, içme, giyinme vs zaten geçiyorum ama arkadaşlarının yaptığı bir şeyi yapamamak nasıl etkiliyor insanı bak. Millet gelmiş, onu yapmasın bunu yapmasın, o olmadan da olur diye bik bik konuşuyor. Bizde biliyoruz olacağını, oluyor da nasıl oluyor?
kira vermiyorum 130 civarı gelirimiz var. 2 çocuğum var ve devlet okuluna gönderiyorum.Biri liseye gecti. Elimizden geleni fazlasını yapmamiza rağmen hala bir şeyleri eksik kalıyor.o yapmadığı şeyler o çocukların içinde nasıl kalıyor haberleri yok
kızım okulda gezi olduğunda bana sormadan adını yazdırır gelirdi
hayırdır izin almak yok mu derdim
eee biliyorum izin vereceğini sen benim gezip görüp öğrenmemi istersin derdi
hoca da en başa onu yazar bana sadece izin kağıdını gönderirdi
sınıftan çocuklar da ailesi izin vermediği için heveslerini üniversiteye saklar ,o zaman aileme haber vermeden her yere gidicem derlerdi
aileler çok iyi bir şey yaptı sanki çocukları yalana iterek
off nerden baksan elinde kalır çocuk konuları
o çocuk bir dilim ekmekle de büyür zamanları geçti
çocukların artık karnını değil gözünü doyurmak zorundasın
yoksa ya müge anlıdan toplarsın ya tiktoktan
Ayni zamanda bulvar vatandasiyim
Ucmussunuz ama görmüşken yazayım...gelirinizin attığınız tuttuğunuz kadar olmadığına o kadar eminim ki.Neden mahrum bırakacak gelirimi merak etme seni ilgilendirmiyor
ama kız vatandaşmış ki bir de
valla benim bildiklerim vatandaş değil ya genel olarak- bildiğim kadarıyla.
daha doğrusu şu ki: ben çocukken kuzenim göçmen mahallesinde otuyordu istanbulda mesela, orada çok göçmen biliyorum kimse vatandaş değildi hepsinin de kendi eviydi çocukları da hep azdı. kızı erkeği de ayırmıyorlardı. bu kişiler sonradan bizim hakkımız varmış hadi vatandaş olalım dediyse yenilerde? bilmiyorum onu.
eniştem ailesi etrafı hepsi türk vatandaşı
babamın işçileri hepsi türk vatandaşıydı zaten o zamanlar çifte olmuyordu, şimdilerde geçtilerse hakkaten bilmiyorum.
ha vatandaşlık ayrı konu da 2 nesilde biter deme ya
İlber Ortaylı (çok da bayılmam ama) diyor ya "üniversite mezunu sayılman için 3 nesil ailenin üniversite mezunu olması lazım" diye
şehir hayatında 1. nesil olanla 3 nesil olanın çok farkı var- ha tabi, insan kendini geliştirir, imkanları değerlendirir, aradaki farkı kapatır. ama bunun için çok çaba gerekiyor. tamam Cumhuriyet, tamam Allah razı olsun Atatürk'ten, yörük çocuğunun yapamayacağı şey de yok -tu, ama bitti gibi biraz bunlar da, şimdi tekrar sınıf farklarının açıldığı bir devre geldik diye düşünüyorum ben.
gerçi evet,
bazı aileler hiç bir yerin kültürünü katmıyor çocuklara bir aile geleneği bir ortak kültür yok bazı ailelerde, o da doğru. bilemedim.
zenginlerin hepsi mutlu denmedi ama çoğu mutlu.Zenginler mutlu güzellemesi yapmak çok doğru hareket.
Cumhuriyetin oluşturduğu bir ortak vatan, ortak kültür, ortak eğitim, ortak değerler bütünü var, evet. 40-50 yılda bu ülkede az-çok benzeşmiş bir şehirli eğitimli insan kitlesi olduk -herhalde, olduk mu?Aslinda gocmenlik biter demem vatandasligi olup olmammasindan bagimsizdi. Kagit uzerinde herkes her şey olabilir.Birden fazla vatandasliga sahip bir cok insan var, ulkenin pasaportunu almak seni o ulkenin kulturunden irkindan yapmiyor neticede ha önemli mi ya da olmak istiyor mu o ayri da neyse iste
Hem Kultur olarak hem de gocun cook geride kalmis olmasi vs artik gocmen denemez bana gore. Benim babanne taraftan arnavutlukta varmis ama kultur aktarimi olarak bir sey gormedim mesela sadece babannem süslüdür
O yuzden diyorum gocmenlik kalmiyor diye.
Ya ben şunu da merak ediyorum, çocuklarınız pirzola,biftek et yani yiyor mu ya ben katiyen yediriyorum eti sadece köfte olarak yedirebiliyorum,makarna pilavı tercih ediyorlar eteHerkesin evi yok kiraci olanda butcesini ayarlayarak cocuk sahibi olabilir.
Prima kullanmassinda başka bez kullanirsin. Çocuğunu oyun parkına değilde normal parka goturursun. Hergun et yedirmezsinde bir gun pilav makarna yaparsın. Herkes herseyi ne kadarda zorlaştırıyor sanki evi olanın evinde hergun pirzola biftek pişiyor.
Kendinize guveniyorsaniz borcunuz harciniz yok ise kenardada paranız varmis yapabilirsiniz. İllaki maaslariniz artacak tabi giderlerinizde ona göre dengede tututyorsaniz sorun yok
Hayattan ne beklediğinle alakalı bu, çocuğum için iyisini hedefliyorum, o yüzden tek çocuk yaptım, ekonomik olarak sıkıntımız olmamasına rağmen. Allaha emanet çocuk yetiştirmek benlik değil.Valla millet hiç düşünmüyo çatır çatır doğuruyo, bizim orda bi kadın kirada (eski kiracı 15-16bin) tek maaşlar eşi 40-50 civarı alıyo almıyo (kendisi söylemişti) 3.ye hamile 1,5 sene arayla doğum yapıyor, yaşadığımız kaygıların hiçbirinide yaşamıyor. Kafa rahat
Devlette doğum, devlette doktor, devlet anaokulu(kreş etkinlil vs yok), büyükten küçüğe kalanlar ilk çocuğada yeğenlerden akrabadan kalanlar vs gayet mutlular biz mi doğruyuz onlar mı bilmiyorum
Benimki eti çok seviyor, makarna ve pilav hiç yemiyor ama pizzaya bayılıyor. Bu ara hamburger sevdasına tutulduYa ben şunu da merak ediyorum, çocuklarınız pirzola,biftek et yani yiyor mu ya ben katiyen yediriyorum eti sadece köfte olarak yedirebiliyorum,makarna pilavı tercih ediyorlar ete
Ben anne babamın bana verdiği imkanı evladıma verebilirsem şükür edecek noktadayım
anlatamıyoruzHanımlar rica ediyorum üsluplara dikkat edin, polemiğe girmeyin.
İsteyen istediği gibi çocuk doğurur bunun kararını eşler verir ama hayat şartları gerçekten eskisi gibi değil.
Mevzu özel okullarda okutmak, özel kliniklere götürmek, çocuk gak dedikçe almasanız da olur şeyleri almak değil, çocuğunuz daha bebekken beslenmesinde, sağlığında, giyiminde olmazsa olmazları yapabilmek gerekiyor, sonrasında okuludur, etkinlikleridir, özel ihtiyaçlarıdır vs vs.
Bakın devlette karşılanmayan ama bebeklik döneminde olması gereken 2 aşı:
Eki Görüntüle 3635313
Eki Görüntüle 3635314
Yemesi gereken meyvelerin sadece 3 tanesinin fiyatları:
Eki Görüntüle 3635320
Eki Görüntüle 3635318
Eki Görüntüle 3635319
Yemesi gereken kırmızı ve beyaz et:
Eki Görüntüle 3635321
Eki Görüntüle 3635322
Sebzeleri saymıyorum, kilosu 100 liradan aşağı yaz sebzesi yoktu, ki daha bugün pazara çıktım ve burası Ege, İstanbul gibi Antalya’dan oradan buradan sebze gelen bir yer değil tarım bölgesiyken uyguna sebze bulmak imkansız.
Hadi kıyafetten kıstınız pazardan aldınız diyelim, ayakkabıdan kısamazsınız ayak sağlığı ve bebekken ayakların sağlıklı şekillenmesi önemlidir.
İnternette biraz bakındım ortopedik çocuk ayakkabıları 1500 liradan başlıyor, hepimiz biliyoruz ki bebekler yürümeye başladığından itibaren neredeyse 3 ayda bir ayak numarası değişiyor ve ayak numarası oturana kadar aldığınız ayakkabı eskimeden yenisi alınmak zorunda kalınıyor.
Merhaba 2 senelik evliyim.
Kirada oturuyoruz,ikimizde çalışıyoruz.
kiramız 28.000₺ ve 7 ay sonra zam gelecek.
İkimizinde toplam maaşımız 65.000₺ civarı.
Çocuk istiyoruz ama nasıl geçiniriz ne yaparız bilmiyorum.
Kirada oturup çocuk sahibi olan var mı geçim sorunu beni çok düsündürüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?