Birikmişimiz var ama o da en sonunda bitecek diye düşündüğüm için cesaret edemiyorumKirada oturup çocuk sahibi olan insanlar tabii ki var. Ama en mantıklısı birazcık kenarıya acil ihtiyaçlar için para biriktirip daha sonra bu yola girmek olur bence
Evet,ortalama giderler ne kadar oluyor bunu merak etmiştik.
çocuk doğduktan sonra calismaya devam edeceğim çünkü
Tabiki öyle 700k dediğiniz para maalesef günümüzde hiç bir şey o para da biter. İmkanınız varsa eşiniz yada sizin mesleğine göre elinizdeki parayla ticarete atılın derim. Ama kesinlikle bilmediğiniz bi işe girmeyin büyük risk olur. İşleriniz oturunca da rahat rahat çocuk büyütürsünüz.Kenarda 700.000₺ birikmişimiz var ama sonuçta o da bitecek diye düsüniyorum
Aynen öyle bakmadıktan sonra eziyet gibi oluyor inanınÇocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum
Elimizdeki tek parayla da oraya girmek beni o kadar korkutuyor ki,haklısınız..Tabiki öyle 700k dediğiniz para maalesef günümüzde hiç bir şey o para da biter. İmkanınız varsa eşiniz yada sizin mesleğine göre elinizdeki parayla ticarete atılın derim. Ama kesinlikle bilmediğiniz bi işe girmeyin büyük risk olur. İşleriniz oturunca da rahat rahat çocuk büyütürsünüz.
Peki sizce iki maaşın 65 olduğu yerde hem tek maaşa düşerek hem de kira zammıyla ve bebek giderleriyle geçinebilir misiniz ? Bu soruyu sormak için bence çok büyüksünüz maalesef üç kişi 32 bin ile nasıl geçinir bilmiyorum... Hem çalışıyorsunuz hem bu ekonomik buhranda siz de varsınız ve bence çift maaş 65 giren bir evde 28 bin vererek kirada oturulmaz oturulmamalı keşke barınmak bu kadar pahalı olmasa. 2 yıl öncesinden tuttuğunuz bir evin şu an kirasının 28 olması ise ortalama üstü bir ev tuttuğunuz izlenimi verdi bende. Muğlada yaşıyorum inanın kiraların ne kadar yüksek olduğunun farkındayım maalesef ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız bu lanet ekonomik krizde. Kenarda ne güzel birikiminiz varmış bir süre daha birikim yapıp en azından 1+1 bir ev almak için niyetlenseniz olmaz mı ? Daha 25 yaşındasınız çocuk için bana kalırsa erken, aceleye gerek yok rahatlayınca yaparsınız.herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Elbette ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz.Peki sizce iki maaşın 65 olduğu yerde hem tek maaşa düşerek hem de kira zammıyla ve bebek giderleriyle geçinebilir misiniz ? Bu soruyu sormak için bence çok büyüksünüz maalesef üç kişi 32 bin ile nasıl geçinir bilmiyorum... Hem çalışıyorsunuz hem bu ekonomik buhranda siz de varsınız ve bence çift maaş 65 giren bir evde 28 bin vererek kirada oturulmaz oturulmamalı keşke barınmak bu kadar pahalı olmasa. 2 yıl öncesinden tuttuğunuz bir evin şu an kirasının 28 olması ise ortalama üstü bir ev tuttuğunuz izlenimi verdi bende. Muğlada yaşıyorum inanın kiraların ne kadar yüksek olduğunun farkındayım maalesef ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız bu lanet ekonomik krizde. Kenarda ne güzel birikiminiz varmış bir süre daha birikim yapıp en azından 1+1 bir ev almak için niyetlenseniz olmaz mı ? Daha 25 yaşındasınız çocuk için bana kalırsa erken, aceleye gerek yok rahatlayınca yaparsınız.
Sürpriz yumurta çocuk. Bir bakiyorsun besin alerjili doğmuş. Baska olasılıkta tedavi ameliyat özel mama bir sürü masrafı olabilir.herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
O rızık anne sütü. Onu kast ediyorlar.Çocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum
Ekonomik yaşıyolar dediğiniz eve ve çocuğa tek başına bakmıyolar ki sizin örneğinizde. Gıda ihtiyaçlarını aileleri karşılıyor, oyuncakları başkası veriyor vs. Herkesin ailesi evlendikten sonra çocuğuna, torununa bakmıyor veya bakamıyor. Konu sahibi kendi başlarına geçinebilir mi onu sormuş. Üstelik sağlık personellerinin tek maaşı konu sahibi ve eşinin toplam maaşı kadar. Hamileliğin son zamanları ve doğumdan sonra bir süre çalışamayacak konu sahibi.Merhaba benim bir arkadaşım var onların kirası sizden az . 14 bin. Eşi sağlık personeli devlette. Kız çalışmıyor. İkisi de farklı şehirden. Ailelerden temel gıda yardımı geliyor un tuz vs ne varsa. Arkadasim ayrıca kayınvalidesi ne bayramda gitmişti. Bir sürü konserve yapıp gelmişti başka şeylerde getirdi. Ayrıca kızı 2yasina yeni bastı. Kıyafetlerini genelde ikinci el alıyor . Emzirdigi için mama masrafı olmadı. Oyuncakları da hep biri vermiş. Ki ben de veriyorum. Ayrıca kızına çok özeniyor birlikte doğada geziyor sulu boya yapıyorlar şarkılar söylüyorlar. Çok ekonomik yaşıyorlar evden hazırlayıp deniz yakın Deniz kenarında eşiyle çevresiyle takılıyorlar misafir ağırlayacağız diye gösterişe kaçmıyor. Bizi kahvaltıya csgirdiginda ne varsa onu koyuyor normali de bu zaten. Bunun gibi ekonomik ve özenli davranildiginda neden olmasın. Ama yok bebeğim kimseden ayrı kalmasın diye yok pahalı kıyafetler pahalı oyuncaklar vs çok masraflı olur. Ha tek tavsiyem Allah korusun hastalıkta vs açık zamanlarda kullanmak için hazırda birikimin olsun. Bizim araba yok biz taksi ücreti vs ayirmistik.
Benim oğlum rızkını emmediği için mama ile büyüdü sıpaO rızık anne sütü. Onu kast ediyorlar.
Hamilelik, doğum ve doğum sonrası hiç de planlandığı gibi gitmiyor. Çalışırım diyorsunuz çalışmayabilirsiniz de... Ben hamilelik sürecimde defalarca kanama yaşadım ve hastanede yattım. İşimden oldum.Evet,ortalama giderler ne kadar oluyor bunu merak etmiştik.
Çocuğa bakacak insan var mı? Yoksa bir asgari ücret kadar bakıcı parası ödersiniz, mamasıydı beziydi, doktoruydu uzar gider. Şu anda en büyük masrafınız kira olarak gözüküyor, ev alana kadar yapmayın demeyeceğim çünkü ev ömür boyu zor alırsınız o gelirle. Babadan atadan miras kalırsa belki ama oturduğunuz evi değiştirebilirsin bence, kira çok yüksek zaten şu haliyle bile.Evet,ortalama giderler ne kadar oluyor bunu merak etmiştik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?