Ya ben bu konularda aslında ağzımın payını almış olmam lazım ama dayanamıyorum.Ekonomik yaşıyolar dediğiniz başkaları bakıyor onlara. Gıda ihtiyaçlarını aileleri karşılıyor, oyuncakları başkası veriyor vs. Konu sahibi kendi başlarına geçinebilir mi onu sormuş. Üstelik sağlık personellerinin tek maaşı konu sahibi ve eşinin toplam maaşı kadar. Hamileliğin son zamanları ve doğumdan sonra bir süre çalışamayacak konu sahibi.
Eskiden olsa şekerli su verirlerdiBenim oğlum rızkını emmediği için mama ile büyüdü sıpa
Evet maalesefEskiden olsa şekerli su verirlerdi
Siz şimdilik acele etmeyin, çocuk gerçekten çok masraflı daha gebelikte bile bir sürü kontrolü doğumu bunların hepsinin fiyatı çok arttı hadi diyelim devlette takipli olacaksınız, bebekken anne sütü alan tüm takipleri devlette yaptıracak bi imkanda var diyelim bu durumda bile iş ek gıdaya geçince patlıyor -masraf olarak- bence masraf kapısı burda devreye giriyo kaliteli gıda, et, yumurta, organik seçiyosun yada iyisini alayım diyosun dünya para, kıyafetler oyuncaklar bunlarda aynı. Çocuğu oyun atolyesine vs götüreyim desen para, çalışıyosun kreşe vereyim desen hepten masraf. İlk çocukta zaten elde bi şey olmuyo her şeyi sıfırdan alıyosun yani güzelce bi düşünüp plan yapın.Elbette ayağımızı yorgana göre uzatıyoruz.
2 sene önce tuttugumuz evden 3 ay önce ev sahibi kendisi oturacağı için çıktık,yani bu evi 3 ay önce tuttuk.
Şehrin merkezinde bile değil.
Kenarda 700k bir birikmişimiz var,o maaşlarla bu şekilde geçinilemeyeceğini biliyorum sadece kenarda birikmişimizle bu düzende başkaları var mı diye merak ettim. Sakin olun bende düşünebiliyorum sadece aynı buhranda olan başkaları var mı diye merak ettim.
Valla millet hiç düşünmüyo çatır çatır doğuruyo, bizim orda bi kadın kirada (eski kiracı 15-16bin) tek maaşlar eşi 40-50 civarı alıyo almıyo (kendisi söylemişti) 3.ye hamile 1,5 sene arayla doğum yapıyor, yaşadığımız kaygıların hiçbirinide yaşamıyor. Kafa rahatYa ben bu konularda aslında ağzımın payını almış olmam lazım ama dayanamıyorum.
Kendi istediğim oyuncağı alamayıp millet verecek mi acaba diye bekleyecek olduktan sonra o çocuğu dünyaya getirmenin ne mantığı var
Bu çocuklar ilerde okuyunca ne olacak hepsi birden okula gidecek şuursuzluk tamamen Allah akıl fikir versinValla millet hiç düşünmüyo çatır çatır doğuruyo, bizim orda bi kadın kirada (eski kiracı 15-16bin) tek maaşlar eşi 40-50 civarı alıyo almıyo (kendisi söylemişti) 3.ye hamile 1,5 sene arayla doğum yapıyor, yaşadığımız kaygıların hiçbirinide yaşamıyor. Kafa rahat
Devlette doğum, devlette doktor, devlet anaokulu(kreş etkinlil vs yok), büyükten küçüğe kalanlar ilk çocuğada yeğenlerden akrabadan kalanlar vs gayet mutlular biz mi doğruyuz onlar mı bilmiyorum
Doğum yaptığınızda tek maaşa düşeceksiniz eşinizin maaşı hem kiraya hem çocuğa hem ev ihtiyaçlarına yetebilecekmi ? Doğumdan sonra çocuğu bırakıp çalışabileceğiniz biri varmı ?herkesin eli bollaşıyor mu ? Öyle bir zaman dilimi mi var ? Babalarımızdan herhangi bir ev kalmadı ve bu ekonomide her zaman kirada oturmak durumundayız yok mu bunun bir çözüm yolu?
Daha önce çocuk sahibi olmadığım için merak ediyorum sadece çocuk giderleri masrafları ne kadar oluyor altından kalkılabilecek bir şey mi yoksa gittikçe artıyor mu.
Elimizin bollaşacağını bilsem zaten buraya sormam.
Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz der annem hep. İşte o hesap Elma Hanım.Ya ben bu konularda aslında ağzımın payını almış olmam lazım ama dayanamıyorum.
Kendi istediğim oyuncağı alamayıp millet verecek mi acaba diye bekleyecek olduktan sonra o çocuğu dünyaya getirmenin ne mantığı var
Bebek olunca çalışacak mısınız? Aileden destek var mı en azından çocuk bakımında destek olabilecek var mı? Yoksa kendiniz mi bakacaksınız?Merhaba 2 senelik evliyim.
Kirada oturuyoruz,ikimizde çalışıyoruz.
kiramız 28.000₺ ve 7 ay sonra zam gelecek.
İkimizinde toplam maaşımız 65.000₺ civarı.
Çocuk istiyoruz ama nasıl geçiniriz ne yaparız bilmiyorum.
Kirada oturup çocuk sahibi olan var mı geçim sorunu beni çok düsündürüyor
Valla millet hiç düşünmüyo çatır çatır doğuruyo, bizim orda bi kadın kirada (eski kiracı 15-16bin) tek maaşlar eşi 40-50 civarı alıyo almıyo (kendisi söylemişti) 3.ye hamile 1,5 sene arayla doğum yapıyor, yaşadığımız kaygıların hiçbirinide yaşamıyor. Kafa rahat
Devlette doğum, devlette doktor, devlet anaokulu(kreş etkinlil vs yok), büyükten küçüğe kalanlar ilk çocuğada yeğenlerden akrabadan kalanlar vs gayet mutlular biz mi doğruyuz onlar mı bilmiyorum
Ben bu konuda burada baya bir linç edilmiştim konunun birinde maddi durumu olmayanlar doğurmasın dedim diye onların ana baba olmaya hakları yok mudan girip nerelerden çıkmışlardı.Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz der annem hep. İşte o hesap Elma Hanım.
Her şeyini kendin karşılayabileceğine emin değilsen asla kalkışmayacaksın bana göre.
Bulunduğunuz şehirde 2+1 evlerin satın alma fiyatlari ne kadar?Kenarda 700.000₺ birikmişimiz var ama sonuçta o da bitecek diye düsüniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?