Kira-gebelik-geçim sorunu

Ya ben bu konularda aslında ağzımın payını almış olmam lazım ama dayanamıyorum.
Kendi istediğim oyuncağı alamayıp millet verecek mi acaba diye bekleyecek olduktan sonra o çocuğu dünyaya getirmenin ne mantığı var

Ben de kiranın çok yüksek olduğunu düşünüyorum. 1 milyonun taksiti şu an o kira ücreti. Bir süre birikim yapıp eve eldeki birikimi peşinat verip kira yerine taksit ödemeye başlayarak ev sahibi olabilirsiniz. Zaten yıllarca kira ödemeye niyetlisiniz en azından işin sonunda mal edinmiş olursunuz. Çocuk için acele etmeye gerek yok.

Siz şimdilik acele etmeyin, çocuk gerçekten çok masraflı daha gebelikte bile bir sürü kontrolü doğumu bunların hepsinin fiyatı çok arttı hadi diyelim devlette takipli olacaksınız, bebekken anne sütü alan tüm takipleri devlette yaptıracak bi imkanda var diyelim bu durumda bile iş ek gıdaya geçince patlıyor -masraf olarak- bence masraf kapısı burda devreye giriyo kaliteli gıda, et, yumurta, organik seçiyosun yada iyisini alayım diyosun dünya para, kıyafetler oyuncaklar bunlarda aynı. Çocuğu oyun atolyesine vs götüreyim desen para, çalışıyosun kreşe vereyim desen hepten masraf. İlk çocukta zaten elde bi şey olmuyo her şeyi sıfırdan alıyosun yani güzelce bi düşünüp plan yapın.
Bence 28-30 kiraya verene kadar kenardaki parayı arttırıp ev almaya çalışın 1+1 bile olsa, nasılsa yaşlar gençmiş 2-3 sene borç ödeyin kafanız rahat olsun.

Yaşınız genç.
Küçükte olsa bir ev alma için araştırma yapsanız bu süreçte daha iyi olur.
Doğum sonrası çalışsanız da bakıcı şansınız olmayacak.
Aile büyükleriyle bazen işler planlandığı gibi gitmeyebiliyor.
Bunları da düşünerek ev işine yoğunlaşın derim. Sonrasında yıpranan en çok siz olursunuz.

Kendi giderlerinizi kendiniz hesaplayın.sunanki mevcut durumda eşimle maaşimiz sizin maaşın bir tık üstü.bir çocuğum var masaAllh herşeyi var evim resmen park salincagindan kaydıağından trambolinine kadar herşeyi var.ben kiradayim kreeincekerek ev aldık ozamana kadar da birimimiz oldu onları koyduk hesaba.cocugun hesabından da çektim şuan ona borçluyum sadece çok uçlarda borcunuz varsa bilemem ama Türkiye'nin yarısı kirada boy boy çocukları var ülkenin durumu düzelmez ayrıca yediklerimizden hormonlardan menepoz yasindustu.
Ertemeneyin derim ben

1 Milyon kredi çeksen aylık 28 29 ev kredisi ödersin sabit kalır para da çöpe gitmez. 1.300 çeksen 38 ödersin. Semt vs fark etmeden al bir ev otur daha çocuk yaparsın eldeki para gidecek kenarda sıfır kalacak ev en büyük ihtiyaç evi olmayana ben enayilik gözüyle bakmaya başladım artık ben de kiraya çıktım canımı sıkıyor çöpe para atmak

Valla millet hiç düşünmüyo çatır çatır doğuruyo, bizim orda bi kadın kirada (eski kiracı 15-16bin) tek maaşlar eşi 40-50 civarı alıyo almıyo (kendisi söylemişti) 3.ye hamile 1,5 sene arayla doğum yapıyor, yaşadığımız kaygıların hiçbirinide yaşamıyor. Kafa rahat
Devlette doğum, devlette doktor, devlet anaokulu(kreş etkinlil vs yok), büyükten küçüğe kalanlar ilk çocuğada yeğenlerden akrabadan kalanlar vs gayet mutlular biz mi doğruyuz onlar mı bilmiyorum

Bu çocuklar ilerde okuyunca ne olacak hepsi birden okula gidecek şuursuzluk tamamen Allah akıl fikir versin

Doğum yaptığınızda tek maaşa düşeceksiniz eşinizin maaşı hem kiraya hem çocuğa hem ev ihtiyaçlarına yetebilecekmi ? Doğumdan sonra çocuğu bırakıp çalışabileceğiniz biri varmı ?
Şuan kızıma bir oyuncak aldım 3,5yaşında 2.500lira verdim. Masraflar gittikce azalmıyor dahada artıyor. Kızımı 4yaşında kreşe vereceğim bırakacak kimsem olmadığı için şuanda ben çalışmıyorum. Eşimin maaşı sizinkinin 2katı nerdeyse ama yetişmiyor çoğu zaman . Söyleceklerüm bu kadar.

Şartları zorlayıp ev alma ihtimalini değerlendirin derim. Ben 25 de yeni evlenmiştim. Yaşınız daha çok genç. Çocuk olduktan sonra bir müddet çalışamayacaksınız. Eve giren para yarıya düşerken, ihtiyaçlar iki katına çıkacak. Bebek sizin sütünüzü içecek ama onun için siz sağlıklı beslenmek zorundasınız.
Bebekken bez,mama vs.

Bir de çocuk büyüyüo sosyal ortamlara girdikçe istekleri bitmiyor. Her istediği olmasa bile 5 şey istese 2 sini alıyorsunuz.

Oyuncak, kitap , kıyafet, ayakkabı vs.
Vitaminleri unutmamak lazım.

Küçük bir fiyat araştırması yapabilirsiniz.

Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz der annem hep. İşte o hesap Elma Hanım.
Her şeyini kendin karşılayabileceğine emin değilsen asla kalkışmayacaksın bana göre.

Bebek olunca çalışacak mısınız? Aileden destek var mı en azından çocuk bakımında destek olabilecek var mı? Yoksa kendiniz mi bakacaksınız?
Tek maaşla kira+ bebek masrafları+ evin giderleri çok zor ki ikinizin bile toplam maaşı epey düşük.
Bebek kısmeti ile gelir lafı külliyen yalan, buna inanmayın. Kimseye gökten zembille kısmet inmiyor.
Her ihtimali düşünmek zorundasınız, hastalığı ws inanılmaz masrafı oluyor.
Bizim gelirimiz sizinkinin iki katından fazla, ev kendimizin ama gerçekten iki çocuğun masraflarını ucu ucuna zar zor karşılıyoruz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, geçim derdi zaten zor, bir de çocuk yaparak iyice zorlaştırmazdım ben olsam.

Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz der annem hep. İşte o hesap Elma Hanım.
Her şeyini kendin karşılayabileceğine emin değilsen asla kalkışmayacaksın bana göre.
Ben bu konuda burada baya bir linç edilmiştim konunun birinde maddi durumu olmayanlar doğurmasın dedim diye onların ana baba olmaya hakları yok mudan girip nerelerden çıkmışlardı.
O yüzden herkes kendi bilir diyorum artık ama önceden çocuklara üzülürdüm belki gaddarlık diyeceksiniz ama onlara da üzülemiyorum artık anasının babasının düşünmediğini bizim düşünmemizi bekliyorlar.ben çocuğuma elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımda amma şımartıyorsun diyip fikir belirtmekten de geri durmuyorlar
(Konu sahibi hanımefendiciğim sözlerim size değil lütfen yanlış anlamayın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…