Kira-gebelik-geçim sorunu

doğumdan sonra calisamayacağınızı göz önünde bulundurun. cocugun giderleri fazla. 2 kişiydik, üç olduk diye düsünmeyin.
en kısarak ilerlediğiniz senaryoda bile aylık 10 bin bebeğin gideri var. kaldı ki ilk başta hazırlık için daha yüklü harcamalar da yapmanız gerekecek.

biz kiradayız. 20 bin lira, ev taksidi ödemeleri var. bebeğimizden hiç kısmadık ama kendimizden kıstık. ek olarak birikmiş bir milyon kadar da paramız var biraz da ona güveniyoruz.

çocuk her sekilde büyür ama hakkettiği hayatı sunamayacaksak da bence zamanını beklemek en mantıklısı. bu zamanda hayalperest olmanın mantığı yok. eskiden 10 tame de bakılıyordu cünkü her sey tarladan bahcedendi. simdi zor.. ek olarak hadi yine gecindik, “gecinebilecek miyiz” stresi bile yeter zaten.

Simdi cocuk yetistirmek herkes icin farkli. Basindan itibaren iyi bir yerde dogum yapmakla basliyor bu is. Paran varsa iyi yer, yoksa devlet falan. Hadi bu senin sorunun. Cocugu goturecegin doktor, cocuga alacagin kiyafetler, diger ihtiyaclari (bez, sampuan vs), anaokuluyla baslayip liseye kadar devam edecek bir surec (universiteyi saymiyorum, calisip kazansin skdk), bu surecte cocugun ekstralari (tatili, giyimi, elektronik aleti, yemegi vs vs) simdi bunlarin hepsi para. Ama sen devlette okuturum, tatil matil gunubirlik takiliriz, kiyafetler pazardan, doktor devlette bahtina ne cikarsa, kismen veya her seyden mahrum yetistiririm, cocugum gerekirse kuru ekmek yesin ben ona sevgimi verecegim o yeter falan dersen yap cocugunu. Annelik duygusunu sen de tat. Ama iyi bir gelecek vermek istiyorsan ya erteleyeceksin (ve haklisin bu ekonomide klasik beyaz yaka olarak belimizi dogrultamayiz artik) ya da yapmayacaksin cocuk. Cok acimasiz gelebilir sana yazdiklarim ama boyle maalesef. Gercekler bunlar. Yenidogan sayisi cok dusmus diye bir haber okumustum. Herkes ayni durumda cunku. Herkes senin gibi endiseli ama durum da bu. Cocugum yok ve istemiyorum ama ben de kendim icin benzer endiseleri duyuyorum. Ev almak da utopik artik onda da haklisin. Iste tum bu sartlarda buna gore sen vereceksin kararini. Insallah bi maddi rahatlik edinirsiniz ne diyeyim...

Kesinlikle doğurayım atayım sokağa diye düşünmüyorum düşünenlere de hayret ediyorum.

Çocuğu dünyaya getirmek bizim kararımız ve ona belli hayat standartları sunmak zorundayız.

Sadece endişem hiç bir zaman bir çocuk için yeteri kadar iyi standartlara sahip olamamak.

Bu senaryoda da anne baba olmamak sonuc olarak karsima cikiyor

Bunun için net şu kadar diyemeyiz. Ama bezi maması kılık kıyafet bunlar zaten başlı başına temel ihtiyaç. Onun dışında hastalandığı zaman dr hastane masrafları ws bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Kızımın okul hayatı başladığından beri hem psikolog hem psikiyatra gidiyor. Psikiyatr dr ayda 10000+ 13/15 bin civarı psikoloğa veriyoruz. Dersanesi kursları, hobileri, istekleri hariç.

Bebek olunca annelerimiz rahat rahat bakabilirler.

Ayni zamanda masraflara ailelerimizde destek olur. Fakat günün sonunda onlara mı güvenip çocuk yaptım sorusuyla karsilasmak beni yitiriyor

Bu çocuklar ilerde okuyunca ne olacak hepsi birden okula gidecek şuursuzluk tamamen Allah akıl fikir versin
İşte insanlarda o kaygı yok ki, okursa okur okumazsa girsin fabrikaya çalışsın mantığı gerçekten çok rahatlar. Zaten toplumda bu kafa yapısındaki insanlar çok çocuk yapıyor.

önce yatırım yapın 700 k birikiminiz varmış 1+1 veya 2+1 ev alıp kira öder gibi ev alsanız? 2 sene sonra çocuk düşünseniz?
1+1 ev fiyarlari bile İstanbul’da 3.500.000’den basliyor en kötü senaryoda. Kredi bile çeksek aylik ödemesi 120.000 oluyor. Allah herkesin yardimcisi olsun gercekten

Bebek olunca annelerimiz rahat rahat bakabilirler.

Ayni zamanda masraflara ailelerimizde destek olur. Fakat günün sonunda onlara mı güvenip çocuk yaptım sorusuyla karsilasmak beni yitiriyor
Onların vereceği desteği bonus olarak düşünün.
Dediğim gibi her türlü ihtimali düşünmek gerekiyor. Allah korusun onlarda hasta olabilir, hesapta olmayan şeyler olabilir.
Sizin de söylediğiniz gibi kimseye güvenmeyin demiyorum ama en önemlisi kendinize tam olarak her anlamda( maddi manevi )güvenmeniz gerekiyor.
Zaten daha yaşınız çok gençmiş, bir süre daha ertelerdim ben olsam.

Bilmiyorum hiç bakyiniz mi ama ben daha yeni arastirdim, 3.000.000 kredinin aylik taksit tutarı 125.000₺ maalesef

1+1 ev fiyarlari bile İstanbul’da 3.500.000’den basliyor en kötü senaryoda. Kredi bile çeksek aylik ödemesi 120.000 oluyor. Allah herkesin yardimcisi olsun gercekten
İstanbulda değilde yakın şehirlere bakın, üniversiteye hastanelere yakın apartlara, kira geliri olur. 3,5 milyona bazı şehirlerde direk ev bile alınır. Bu kadar enseyi karartmayın gençsiniz çalışıyosunuz sağlığınız yerinde oturup akıllıca plan program yapın, paranızı değerlendirin borca girin. Ev sahibi olmazsanızda ek geliriniz olur

ya başka bir şehirde hayatkuracaksınız yada çocuğunuzla birlikte kıt kanaat geçineceksiniz o zaman

Yaşınız küçükse acele etmeyip öncesinde biraz birikim yapmak için uğraşın.

Hatta mümkün olacaksa bir ev taksidine girmeye uğraşın önce, kiranın aksine sürekli azalan bir gider.

Tek maaşa düşeceksiniz evet çok zorlanırsınız.

Sizin sartlarda cocuk yapanlar var ama minimumda yaşıyorlar. Çocuğun küçüklüğümde ki masraf bir sey degil asil okul Çağı başlayınca masraf başlıyor. Cocukla da kenara para koymak zor.
O yuzden bir sure de birikim yapın. Enflasyon yavaş yavaş düşecek. Peşinat birkince, krediler de biraz düşer 1 +1 alabilirsiniz.
Ayrica semt neresi uygun semtler de 1 +1 giriş katlar var istanbul için söylüyor.

Bu yaşam ve çocuk büyütme tarzı size normal mi geliyor?
Ayy bilemedim. Bu yazdıklarınız bana çok garip geldi.

Konu sahibi,

kızım 2 yaşında hiç lükse kaçmadım, tamamen onu nasıl sağlıklı ,temiz ve doğal büyütürüm diye düşünmekten çok yıprandım.
Aylık bebek bezi masrafımız 1000 tl,
Aldığım içme suyu şişesi 90 tl ( aylık yaklaşık 1000 tl)
Hiç mama vermedim fiyatını bilmiyorum. Ama organik gıdalar çok pahalı hepsini tek tek yazamam.

Bilmiyorum hiç bakyiniz mi ama ben daha yeni arastirdim, 3.000.000 kredinin aylik taksit tutarı 125.000₺ maalesef
İstanbul dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi. Verdiğiniz kira kazancınıza oranla çok yüksek. Meslekleriniz nedir? Başka şehirde iş imkanları kısıtlı demişsiniz ama zaten istanbulda da yüksek gelirli işleriniz yok ki. Başka şehirlerde iş bakmaya başlayın bence.

İnsanların artık istanbuldan tersine göç etmesi lazım. Türkiye pahalı ama istanbul x5 falan pahalı.

Çocuk rızkıyla gelir biraz hurafe gibi geliyor bana herkes aynı şeyi söylüyor ama iyi bakamadıktan sonra anlamı kalmaz diye düsünüyorum
"Çocuk rızkıyla gelir" cümlesindeki rızık anne sütü sadece bence. Rabbim bağışlasın 9 aylık bi evladım var bi tane özel aşı 2500 tl, dediğiniz gibi iyi bakamadıktan sonra dünyaya bi can getirmenin bi anlamı yok.
Bezidir pamuğudur onları hiç söylemiyorum bile ama özel aşıları, takviye vitaminleri bile çok pahalı. Demir, d vitamini, prebiyotik.. Bunların hepsini ayrıca aldık. Aile hekimliğinin verdiği d vitamini ve demir ilacı var ama içeriği iyi değil.
Rabbim size de tüm isteyenlere de hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Sizin biraz daha şartlarınızı iyileştirmeniz gerekiyor nacizane tavsiyem. Daha iyi maaşlı işlere geçme durumunuz var mı? Kiranız gelirinizin yarısı çünkü. Bu koşullarda para biriktirmekte mümkün olmaz. Biz merkezde oturuyorduk evlendiğimizde oralarda evler pahalı diye varımızı yoğumuzu koyduk, arabamızı sattık, kredi çektik biraz uzak bi semtten ortalama bi ev aldık. Doğuma yakın masraflarla baş edemeyiz diye aldığımız eve geçtik mesela. Yoksa hem kira hem masraflar hem çocuğun masrafları. Ben de ücretsiz izin alırsam geçinemezdik.

Tabi ki o da onun normali. Ben çocuk da bir problem görmedim her yönden gelişmeye açık gelisebilen bir çocuk. Suriyeliler vd gibi çoğalıp çoğalıp ilgisiz alakasız büyümüyor ayrıca maddi olarak sıradan imkanlara sahip yani istediğini yiyen giyen cicili biçimli odası olan vs bebekler de bir adım önde olmuş olmuyor ben akademik kariyer sahibi insanların mutsuz lise çocuklarınin ne durumda olduğunu çok iyi biliyorum

Elinizdeki para ile üstüne kredi çekip 1+1 bulmanız mümkünse hiç durmayın,TL de para tutulmaz altın alın ya da bir şekilde o parayı değeri yükselecek bir şeye çevirin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…