Kira mi aile yani mi?

Kusura bakmayın ama sene 2021, hala anamın babamın yanında yaşayalım, para biriktirip ev yaptıralım diyen insanların olması bana çok saçma geliyor. Diğer öneri de ölümü gösterip sıtmaya razı etmek, aile apartmanı.
10 yaşındaki kızım bile ben büyüyünce ayrı evim olsun istiyorum diyor, vallahi saygı duyuyorum evlenene kadar benim dırdırımı çekmek zorunda değil 😂
Ev kurup geçinemeyecekseniz evliliği erteleyin. Gelin bizle yaşayın diyen aileleri de anlayamıyorum, herkesin evi de müsait demek ki yeni bir yaşamı oraya sığdırmaya.
 
Yani doğru mu anladım? annen eşinin ailesi güzelce altın taksın diye tutturuyor, eşin olacak kişi de "düğün,altın vs çok masraf olur, bir sene anamlarin yanında sığıntı gibi yaşayalım, ben de hem anne evinin rahatlığından ödün vermeyeyim,hem eşya derdine düşmeyeyim,hem de 31 çektiğim ergenlik odamda karımı koynuma alayım, hayat bana güzel olsun" diyor 😳😳😳
Eğer doğru anlamissam çok saçma bir hesap. Onlar sana 10 bilezik taksalar, üst katı yaparken on bileziği de senden alırlar. Zaten manipülasyona açık birine benziyorsun, kesin verirsin de. (Zaten vermezsen huzursuzluk cikar,evlerinde yaşıyorsun) Yani annen ille altın taksinlar dediği için sağ cebe verdigini sol cepten alacaklar, üstüne bir yil da aile yanında,ergenlik odasında kalacaksın. Bu bir yılın sonunda da kolunda 10 tane bilezik olmayacak, evin tadilatına gidecek.
E , burada mantık nerede???
Bence kesinlikle oluru yok. Sizin bekar eviniz müsaitse orada kalın, siz eskisi gibi evi gecirin, eşinizin tüm maaşını da bir kuruş tirtiklamadan birikim hesabına atın.
En mantıklı çare buymuş gibi geldi bana...
Ailesiyle aran iyiymiş, ne güzel. İçiçe girip de güzel olan arani bozmaya hiç değmez. Çünkü aynı evde alınganlık, dargınlık vs vs olmaması im kan sız, isterse melek olsunlar, öyle bir dünya yok yani

Yazacaklarımı yazmışsın

Annen takılan altınların eve gideceğini düşünemiyor mu

Bir de ev hiç mi yol yani üste kat mı çıkılacak

150 bin birikse bir yılda yanı yemeyip içmeseniz tek kuruş yine yetmez

Eşya da alınmaz kv evinde yaşayınca ev yapılsa bile nasıl taşınacaksınız bir yılın sonunda

Kurun evinizi oturun kirada binlerce memur gibi
 
Yani aile apartmanı bile sıkıntı ama kvlerle beraber oturmaktansa o evinizde yaşamaya baslayın içinde yaşadıkcada tadilar düzeltme yaparsınız kiraya cıkmaya bile gerek yok eşya taşıma o bu şu ayrı masraf
 
Bekarken kayınvalidemle çok kaldım, bu şehirde yalnızdım, hastalandım baktı, o hastalandı ben baktım, koyun koyuna da uyuduk ikimiz. O yalnız ben yalnız, birlikte takıldık :) Hâlâ da kendi evlatlarına benden daha sert davranır, bana kıyamaz bir şey demeye. Altlı üstlü oturuyoruz şu an.

Bütün bunlara rağmen sana asla diyorum. Asla o kadar yakın oturma, hele birlikte, sakın sakın. Çünkü çok yakın oturunca mesafe koymak çok zor oluyor. Kaba tabirle küsmen lazım mesafe için. Hele aynı evde, ne rahat sevişebilirsin, ne rahat konuşabilirsin. Gece su içesin gelse, üstünü başını toparlayıp gideceksin mutfağa. Sıfır özgürlük. Büyükler bir şeye karışmadan duramaz kolay kolay. Benim bu kadar iyi bir kadınla bile evliliğimde sorunlar oldu, bir de kötü deneyimleri olanları düşün. Misal biz bu evden taşınacağız seneye tayin durumu yüzünden, valla utanmasam zil takıp oynayacağım :) Yoruluyor insan çünkü, diyorum ya, büyükler ne kadar iyi de olsalar karışmadan duramıyorlar.

Hele hele 1 sene içinde çıkacağız, yok öyle olacak, yok böyle olacak, bunları ciddiye alma bile. Bak bunca deneyim sahibi kadın söylemiş, o sözler çok yüksek ihtimalle tutulmayacak. Sen azıcık aşım, ağrısız başım sözünü benimse, çıkın kiraya kafanız rahat etsin.
 
Bu kadar çılgın bir fikir duymamıştım bak yine epeydir

Şu an evlerinde misafirsiniz ve nişanlısınız
Herhalde iyi davranacaklar
Ya ne yapacaklardı başka?

Aynı evde olunca misafirliğiniz kalkacak
Kaç kişilik yemek temizlik filan yaparken kimseyi sevemem ben herhalde 😂
2 kişi olmamıza rağmen bikaç sefer işler bana gelse eşime sinir oluyorum
Kaynana kayınbabayı işin içine kattığımı hayal edemiyorum

Aynı evdeyken ne sevinebileceksiniz ne üzülebileceksiniz ne kavga edebileceksiniz
İstediğiniz kıyafeti giyemeyeceksiniz
İstediğiniz an yatamayacaksınız
Yeri gelecek istediğin programı izleyemeyeceksiniz
Mesela eşimle romantik film izlerken kayınailemi aynı tabloda hayal edemiyorum ben
Gülesim gelir libido zaten yerlerde

1 yıl kalalım sonra evimizi alırız lafina da kanmayın hala bu yüzyılda
Zaten her ay mutlaka bir sürü masraf çıkıyor
Ev alınacak para hiç birikmeyebilir
Eşinizinki biraz hem karnım doysun hem pastam dursun olmuş
 
Eşinizin ailesi dünya iyisi olabilir, gerçekten hiç problem yaşamayacak, Gül gibi geçinip gidecek de olabilirsiniz.
Ama şunu da düşünün,
Eşinizin o evde alışageldik bir düzeni var ailesi ile.
Siz o düzene sonradan dahil olacaksınız.
Eşiniz konfor alanından hiç çıkmadan, üstüne de sizinle evlenmiş olacak.
siz evliliğe, eve, aileye alışmakla uğraşacaksınız.
Siz evliliğin ilk zamanlarının butın zorluklarını x2 şeklinde yaşarken, eşiniz hiç yaşamayacak ve sizi asla anlamayacak :)
Kumar oynamaya gerek yok. Seviyorsanız sevginin kıymetini bilin. 1-2 yıllık kira bedeli ile değiştirmeyin.
 
Yani aslında dugun dediğimiz de altin parası. Altin annem ozellikle yapılmasını istiyor. E altin parası olunca ev parası geriye kalmıyor


Afedersiniz gerekirse banlanayim da anneniz altin istiyor diye kayinpederin dizinin dibinde sevismek ne? Nasil yikanacaksiniz mesela? Altin degil evi yaptirmak öncelik olsun. Her ay 1 altin kendiniz alirsiniz yine birikiminiz olur.
 
Aynı evi geç apartmanda bile kalınmaz sakın. Ne kadar iyi olsalar da bir arada yaşayanlar mutlaka sorun yaşayıp ayrılıyorlar. Ben aynı apartmandayım hayatımın hatası diyebilirim
 
Koskoca insanlarsınız. Gidin kirada yaşayın. Evlenelim ama kv de de yaşayıp para biriktirelim nedir ya? Sonra kv kp suçlu kötü oluyor. Yeri geliyor cocuguna tahammul edemiyor insan.
 
Arkadaşlar merhaba. Burada tecrübesi olan böyle bir durumda olanlardan ozellikle yardim bekliyorum.
Insallah bu yaz düğünümüz olacak. Nişanlım su an askerde. Ben ailemden uzak bir şehirde çalışıyorum, nişanlımin ve ailesinin oldugu şehirdeyim. Nişanlım askere gittikten sonra aile ile daha bir iç içe olduk. Beni yalnız bırakmadılar burada tekim diye. Beni evlerine davet ettiler açıkçası gerildigim zamanlar olmuştu söz nişan öncesi ama içlerine girdikçe bana cok sıcak davrandılar bir aile gibi.

Ben zaten ailesi dağılmış biriyim. Yani babam yillar önce bizi terk etmişti cok da büyük acılar çekmistik. Ama kayinpederimin bana olan o baba sıcaklığı Beni aileye daha da bagladi. Bazi günler onlarda kaldim.bana gerçekten çok iyi davrandılar.
Onların içine girdikçe bazi konudaki düşüncelerim değişir oldu .

Nisanlim aile apartmaninda oturacagimizi söylüyordu. En alt kat anne baba, bir üstü abla ve damat, en üst kat da bizim olacaktı. Ama üst katı yaptırmak masraflı olacağından nisanlim düğün masrafları varken ev yaptıramayiz dedi. Kirada yasariz dedim ben de. O da tamam demisti. Bir ara acaba bir yıl bizimkilerle yaşasak o süreçte ikimizde çalışıyoruz hem biz biriktiririz hem annemler destek çıkar bir sene sonunda ust kata evimizi yaptırırız demisti. Ben de asla olmaz demistim.

Su günlerde biraz fikirlerim degisiyor gibi . Iclerinde oldukça yapabilirmisim gibi geliyor. Yani tabiki cook zorlukları vardır. Ama esimin anne babası da çalışıyor üstelik hafta sonu evden gidiyorlar. E biz de çalışıyoruz evde geçireceğimiz vakit 5 gün bakarsak o da akşamları. Yani pembe hayaller de kurmak istemiyorum. Ama evimizin olması için çok iyi olacak. Kendi annemle konuştum annem sen bilirsin ama zorlukları var bir sene sonunda kesin ev olacaksa kabul edilir ancak dedi. Ablam da evlendi boşandı keşke eski esimin bir ailesi olsaydı belki simdi böyle olmazdık maddiyat cok zor evin olacaksa ki iyi de aileye benziyorlar hem ailen olur hem evin dedi.

Ben cok kararsizim. Nisanlima soyle bir citlattim. O da rahat ol zaman gösterir kabul edersen ikimiz için güzel olur bir senede evi yaparız dedi. Peki ya yapamazsam olmuyor dersem gidelim dersem yanımda olur musun dedim. Olurum tabiki dedi.
Ne yapmalıyım maddi açıdan kolaylık olacak ben de sevdim aileyi ama eminim çok cok zorlukları da var. Sabırla her şey güzel olur mu.ne dersiniz
O zaman 1 sene sonra boşanmış olarak hayal ederek başlayın işe. O kadar kişiye yemek temizlik... ayrıca ailesi ile yaşayıp ayrı eve çıkalım diyen erkek görmedim
 
X