Kira mi aile yani mi?

Arkadaşlar merhaba. Burada tecrübesi olan böyle bir durumda olanlardan ozellikle yardim bekliyorum.
Insallah bu yaz düğünümüz olacak. Nişanlım su an askerde. Ben ailemden uzak bir şehirde çalışıyorum, nişanlımin ve ailesinin oldugu şehirdeyim. Nişanlım askere gittikten sonra aile ile daha bir iç içe olduk. Beni yalnız bırakmadılar burada tekim diye. Beni evlerine davet ettiler açıkçası gerildigim zamanlar olmuştu söz nişan öncesi ama içlerine girdikçe bana cok sıcak davrandılar bir aile gibi.

Ben zaten ailesi dağılmış biriyim. Yani babam yillar önce bizi terk etmişti cok da büyük acılar çekmistik. Ama kayinpederimin bana olan o baba sıcaklığı Beni aileye daha da bagladi. Bazi günler onlarda kaldim.bana gerçekten çok iyi davrandılar.
Onların içine girdikçe bazi konudaki düşüncelerim değişir oldu .

Nisanlim aile apartmaninda oturacagimizi söylüyordu. En alt kat anne baba, bir üstü abla ve damat, en üst kat da bizim olacaktı. Ama üst katı yaptırmak masraflı olacağından nisanlim düğün masrafları varken ev yaptıramayiz dedi. Kirada yasariz dedim ben de. O da tamam demisti. Bir ara acaba bir yıl bizimkilerle yaşasak o süreçte ikimizde çalışıyoruz hem biz biriktiririz hem annemler destek çıkar bir sene sonunda ust kata evimizi yaptırırız demisti. Ben de asla olmaz demistim.

Su günlerde biraz fikirlerim degisiyor gibi . Iclerinde oldukça yapabilirmisim gibi geliyor. Yani tabiki cook zorlukları vardır. Ama esimin anne babası da çalışıyor üstelik hafta sonu evden gidiyorlar. E biz de çalışıyoruz evde geçireceğimiz vakit 5 gün bakarsak o da akşamları. Yani pembe hayaller de kurmak istemiyorum. Ama evimizin olması için çok iyi olacak. Kendi annemle konuştum annem sen bilirsin ama zorlukları var bir sene sonunda kesin ev olacaksa kabul edilir ancak dedi. Ablam da evlendi boşandı keşke eski esimin bir ailesi olsaydı belki simdi böyle olmazdık maddiyat cok zor evin olacaksa ki iyi de aileye benziyorlar hem ailen olur hem evin dedi.

Ben cok kararsizim. Nisanlima soyle bir citlattim. O da rahat ol zaman gösterir kabul edersen ikimiz için güzel olur bir senede evi yaparız dedi. Peki ya yapamazsam olmuyor dersem gidelim dersem yanımda olur musun dedim. Olurum tabiki dedi.
Ne yapmalıyım maddi açıdan kolaylık olacak ben de sevdim aileyi ama eminim çok cok zorlukları da var. Sabırla her şey güzel olur mu.ne dersiniz
benim de eşimin aile apartmanı var üst kat boş yapılması gerikyor tabiki de 6 yıldır evliyim ama ne eşim ne ben istemiyorum kiradayım ...Nişanlıyken herşey tozpembe oluyor ve çok iyi oluyorlar ama aynı evde yaşamak çok çok zor hele ki aynı evin içinde aynı dairede yaşamak daha zor sonuçta yeni evli olacaksınız banyonuz vs olacak istediğiniz gibi rahat rahat bile giyinemez yatamazsınız bence uzun uzadıya düşünün
 
Akşamdan akşama göreceğim, evde oturmuyorum ne de olsa mantığından uzaklaşın derim ilk evvela zira bakın tatillerde,haftasonu yasaklarda vs iç içe olacaksınız. Evde istediğinizi giyip dolaşamayacak,istediğiniz yemeği pişiremeyeceksiniz. Banyo yapmanız gerekecek,bornozla evinizde gezemeyeceksiniz. Akşam yorgunum odama gideyim deseniz olmayacak,otursanız aileyle siz bunalacaksınız.
Ev ev üstüne olmaz. Burda hep okuyoruz aynı evin içinde olunca kayınvalide/gelin sorunlarını inanın olmaz. İnsan senelerce vakit geçirdiği adamı evlenip aynı evde yaşamaya başlayınca tanıyor.
Ben kesinlikle kabul etmemenizi öneririm.
Uygun kirası olan, işinize yakın minicik bir ev tutun gerekiyorsa,diğer evi de 1 sene değilde 3 senede bitirin ama eşinizle ikiniz olun. Ailelere belirli bir mesafe iyidir her zaman.
 
X