- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
Kiramiz 3500 du ev sahibi 12500 yaptı.Yeni kiracı değiliz,şimdiye kadar 1 gün geciktirmedik.Yazan arkadaşlar sağolun evet %25 az bir oran ama 8 bin adaletli rakam diyen arkadaş sanırım milyarlar kazanıyor. Etrafa bakıldığında evet 8 bin normal ancak yeni tasinmiyoruz bizde 5-6 normal bulduk ama kabul etmiyor ev sahibi. Azıcık insaf asgari ücret 17 bin iken 8 bin kira nedir ? Tamam asgariden yüksek alıyoruz özel sektör calisaniyiz gelen zammı ev sahibine verirsek biz ne yiyip ne içeceğiz ? 22 bin olacak maasimiz kiraya ver kaldı geriye 14 doğalgaz zaten 2 bine yakın geliyor elektrik su internet telefon kaldı sana 10 bin 3 kişilik ailenin mutfak masrafına ancak yeter yapmayın arkadaslar lütfen genede şükür ama insanı olarak hiçmi ihtiyaçlarımız olmuyor artık birikim yapmayı etmeyi geçtik yaşamak lüks oldu
Böyle birşey olsa karşı komşumuzu çıkarırdı ev sahibimiz aynı uzlaşmadılar doğalgazı bağlatmamakla tehdit etti ve bağlatmadı kirada %25te kaldı. Avukatı falan olan biri ev sahibimiz müteahhit bu konularada hakimdir diye düşünüyorumEvet 3 ay diyen de var 1 ay diyende. Ama ilk yıl sözleşme yenilememe hakkı olduğuna eminim.
Hanımefendi, düşük maaş almanız, gelirinizin düşük olması evinizin olmaması sizin probleminiz kimse size acıyıpta düşük kiraya vermek zorunda değil. Şuan çıksanız 10 binden aşağıya bulamayacaksınız zaten. İstanbulda ahırlar dahi 15 bin olmuş durumda. Asıl siz he anlatıyorsunuz ?Öncelikle konuşma şeklinize bir dikkat edin. 6-7 evi olması bizi alakadar etmez ama ev sahibiyim diyede o evde yaşayan 6-7 aileyide mağdur edemez. Sene dolmadan kiraya kafasına göre zam yapmayı savunuyorsunuz pes ! Tabiki hakkımı ararım ne güzel diyorsunuz belki yaşlı gecindirdikleri var diye. Peki ya biz ? 14 bin maas aldığım ay 8 bini kiraya vermek ne kadar adil ? Biz zaten tek taraflı düşünmüyoruz öncelikle anlamaya davet ediyorum. Biz zaten az ama %100 den fazla zammida kabul etmiyoruz diyorum. Eviniz var ise siz öyle yapın boşta bırakın lütfen.
Sözleşme fes edilmeden diğer aya geçildiyse otomatik yenileniyor. Evden çıkarmak için en az 1 ay önceden yazılı belge göndermesi gerekir. Öyle kafaya göre çıkaramaz
Böyle birşey olsa karşı komşumuzu çıkarırdı ev sahibimiz aynı uzlaşmadılar doğalgazı bağlatmamakla tehdit etti ve bağlatmadı kirada %25te kaldı. Avukatı falan olan biri ev sahibimiz müteahhit bu konularada hakimdir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim. Evet biz tuttuğumuz zaman aynı sokakta aynı binaya göre yüksekten girdik. Zaten ev giriş kat zor ısınıyor. Ama çoğu arkadaş kendi ilinden kendi yaşadığı yere göre kiyasliyor. Biz merkeze yakın değiliz avmyede etrafımızda okulda yok bir kaç tane market var. Yani bakıyoruz merkezde evler 8-9 tamam kabul ama bu olay çıkınca baktık yan binada 7 bin ev he metre kare olarak bir tık küçük ama ara kat ve merkezi sistem. Taşınmak masraf işi ayrı dert olmazsa oraya geçerim bu adamla her sene ugrasilmaz böyleSizin konunuza gelincede ben sizi haklı buldum çünkü aynı durumda oluyoruz bizde hep. Evi ilk tutarken piyasanın üzerindeki fiyata göre pahalıdan tutmuş oluyoruz zaten yaşadığımız yere göre bu kısım önemli çünkü başkalarının yaşadığı yerde 8 10 bin ucuz bir kira kalırken bazı yerlerde 6 bin lira pahalı bir kira bedeli oluyor o pahalı yerlerde avmler eğitim iş imkanları ulaşım imkanları vs vs gırla olurken bu sizin ucuz bulduğunuz kira yerlerinde herşey kısıtlı oluyor zaten bırakında 20 bin lirayla kıyaslama olmasın.
Sonra geçen sene 4 e tutmuştuk evi diye burada yazılımca oooo zaten ucuza tutmuşsunuz oluyor ama bu size göre ucuz buralara göre pahalı olan durum yani benim o 4 e tuttuğum ev havada kapış kapış giden yerdi de ben yakaladım durumu değil. E durum böyleyken ben daha 1 senelik kiracıyken piyasa 15 olduysa ben neden piyasayı yakalayım yani ilk seneden hop en az %50 zam e ben zaten evi piyasanın üstünde tutmuşum o zaman tutarken ev sahibii oh ne güzel benim evim yüksekten tutuldu diye gerinirken iyiydi şimdi en azından abartmadan makul birşey istesin fazlası ayıp yani.
Ben de baktım ama böyle bir bilgi bulamadım cıkaramaz yönünde bulduklarımDemekki bilmiyormuş
Ne demek istiyorsunuz ahırdamı yaşayalım ? 10 binden aşağıya gayette ev var zaten bu adama 8 vereceğime 7-8 e başka yere çıkarım. Orası İstanbul burası İstanbul değil maalesef. İstanbul'da 1 günde iş bulursunuz burda aylarca bulamazsınız. Ve yaklaşım tarzınız hiç hoş değil bilin. O zaman sizin dediğinize göre istanbulda ahir 15 bin lira olmuş diyip herkes yapsın kirayı 20-25 yani nerede yaşıyoruz muz cumhuriyetimi burası ? Kimse kimseye zaten acıdığı yok kimsede bize acısın diye bir derdimiz de. Ama herkesin bir hakkı var bunuda bilinHanımefendi, düşük maaş almanız, gelirinizin düşük olması evinizin olmaması sizin probleminiz kimse size acıyıpta düşük kiraya vermek zorunda değil. Şuan çıksanız 10 binden aşağıya bulamayacaksınız zaten. İstanbulda ahırlar dahi 15 bin olmuş durumda. Asıl siz he anlatıyorsunuz ?
Siz ev sahibinizi fahiş fiyat istemekten şikayetçi olsanız olacakları biliyor mu verin %50 vicdanen rahat edinTeşekkür ederim. Evet biz tuttuğumuz zaman aynı sokakta aynı binaya göre yüksekten girdik. Zaten ev giriş kat zor ısınıyor. Ama çoğu arkadaş kendi ilinden kendi yaşadığı yere göre kiyasliyor. Biz merkeze yakın değiliz avmyede etrafımızda okulda yok bir kaç tane market var. Yani bakıyoruz merkezde evler 8-9 tamam kabul ama bu olay çıkınca baktık yan binada 7 bin ev he metre kare olarak bir tık küçük ama ara kat ve merkezi sistem. Taşınmak masraf işi ayrı dert olmazsa oraya geçerim bu adamla her sene ugrasilmaz böyle
Kabul etse vereceğiz zaten %100 e yakında veririz 3500 şuan 5.5 a razıyız biz hadi olsun 6 ama Nuh diyor peygamber demiyor inmiyorSiz ev sahibinizi fahiş fiyat istemekten şikayetçi olsanız olacakları biliyor mu verin %50 vicdanen rahat edin
Savunan o kadar çok fazla insan varki burada okudunuzmu bilmiyorum ama. İstanbul'da ahir bile yokmuş 15 bine biz neyden bahsediyormusuz. Yüzyüze oturup görüşeceğiz baktık zorluyor hakkımız neyse savunacağızSene dolmadan zam istemesi şark kurnazlığı bence. Bu durumda ev sahibinin savunulacak bir tarafı yok. Ha Mart ayında ne ister onu bilemeyiz. Ev bedelinin %5i kadar olmalı kiralar varın ordan siz hesap edin makul kira fiyatını
Tamam da siz bankadan yatırın parasını geçin sorun varsa şikayetçi olsun o onun derdi artık amacı uzlaşmak değilKabul etse vereceğiz zaten %100 e yakında veririz 3500 şuan 5.5 a razıyız biz hadi olsun 6 ama Nuh diyor peygamber demiyor inmiyor
Evet değil onun farkındayız ama kendinmizide düşünmek durumundayız. Zaten hep banka yoluyla gönderiyoruz bu adam ilk elden istedi zaten kabul etmedik yarın birgün vermediler diyip haklı çıkmasın diye. Ama hergun aranıp zam istemesi inanın insanı piskolojik olarak çok yoruyorTamam da siz bankadan yatırın parasını geçin sorun varsa şikayetçi olsun o onun derdi artık amacı uzlaşmak değil
Tamam işte bu da bir sınırlamadır. Tefe tüfeye göre yapılsa yine ev sahibi mağdur olur bu şartlarda.Önceki gibi tefe tüfe olur maaşa alınan zam Oranı ile paralel olur en azından.. asgari ücrete %100 zam yapıp devlet alacaklarına %122 zam yapıp ev sahibine sen max. %25 yapabilirsin demez en azından..
İllaki yasalarda bir sınırlama olur. Rakamsal sınırlama olmasa bile atıyorum tefe tüfe, enflasyon oranında ya da karşılıklı anlaşmaya bağlı kontratta belirlenen artış oranı vs olabilir.Böyle bir sınırlamadan bahsedilmedi haberde. %25 Temmuzda bitecek çünkü sınırlamaya ihtiyaç olmayacak dendi.
Sizlik bi durum kalmamış yani sözleşme bitince zamlı gönderin gerisini o düşünsün ha birkaç senelik kiracı olsaydınız daha fazla yapın derdim ama daha ilk seneden yani. Bizede %50 kira zamı yapıldı istenen %100dü konuştuk uzlaşmaya çalıştık tahliye taahhütnamesi imzalatmış eşime bu artık art niyet uzlaşabildiği kiracısına önce doğalgazı bağlatmam deyip zamı fazla istedi kabul ettik sözleşme imzalanırkende tahliyeyi imzalatmış yine doğalgazı bağlatmam diyerek niyet belli seneye kendi borusu ötecek haberim olsaydı bağlatma derdim %50 zamıda iptal eder %25 verirdim ama eşim maalesef imzalamış. Sizin gibi giriş kat hiç güneş görmeyen zor ısınan eve girerken piyasanın üstünde girdik leş gibi inşaat pisliğini kazıdık temizledik seneye sorun cıkacağı kesin.Evet değil onun farkındayız ama kendinmizide düşünmek durumundayız. Zaten hep banka yoluyla gönderiyoruz bu adam ilk elden istedi zaten kabul etmedik yarın birgün vermediler diyip haklı çıkmasın diye. Ama hergun aranıp zam istemesi inanın insanı piskolojik olarak çok yoruyor
Tahliye taahüdü varsa eliniz zayıf. Sizi çıkarır. Ama yoksa bi şey yapamaz kolay kolayArkadaşlar Mart'ta 1 senemiz dolacak kiramızın. Ama ev sahibi bugün aradı Ocak ayını 8 bin TL olarak yatırın diyor. kiramiz 3500 TL şuan. Devletin verdiği hak %25 dedik kiramiz 4350 civarı oluyor ama az haklısınız 5-5.5 da anlaşalım sizinde hakkınız geçmesin bizde mağdur olmayalım dedik kabul etmiyor 8 de tutturdu. Daha senemiz bile dolmadan zam yapamaz aynı durumu yaşayan oldumu ? Nasıl bir yol izlediniz ? Eşim %25 yapar geçerim sözleşmemiz var herşeyimiz var diyor. Biz insanlığımızı yaptık diretti diyor ama huzurumuz kaçsın istemiyorum başına gelenler ne yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?